Новите ГТП стикери
Модератор: Общи модератори
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Новите ГТП стикери
Аз предлагам (на тея в парламента, защото знам, че четат форума и от тук взимат идеите), всеки да има дебитна карта с едни 200 лева вътре , ама такава карта, дето не можеш да теглиш от нея. Само кат или там които са да могат да дърпат и направо при нарушение да си дърпат от там.
Даже ще отида по-далеч. Караш бърза кола над еди какви си коне, сумата е 500 - 1000 лева .
Е така няма да се занимаваме с никакви глупости, караш си бързо и сметката ти намалява
Даже ще отида по-далеч. Караш бърза кола над еди какви си коне, сумата е 500 - 1000 лева .
Е така няма да се занимаваме с никакви глупости, караш си бързо и сметката ти намалява

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Остава въпроса кой ще ги зарежда тези карти
?

Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
ildivvy написа:Остава въпроса кой ще ги зарежда тези карти![]()
![]()
?
Как кой, отиваш за гражданска и там правиш вноската по сметката

Тоест става задължително, като гражданската

Ми то вече е направено горе долу в Щатите- допреди 10тина години толовете бяха будки със хора вътре- на всеки вход/ изход- будки- на входа си взимаш билетче и на изхода си плащаш само кеш колкото си карал. Сега всичко е електронно- транспондера ти (безплатен) е закачен за някоя от кредит/ дебит картите и си тегли сам пари- по $20/40 колкото си му казал на теглене и си ги ползва- като свършат- си тегли автоматично още. Колко му е да си тегли така и глобите от превишената средна скорост…
като свършат парите и не мине тол-а / глобата и автоматично ти спират подновяването на регистрацията на конкретния автомобил. И ксто отидеш дс подновиш- си плащаш всичко с големи лихви. Ако караш с изтекла регистрация глобите са много пари… и така са навързани нещата.

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
alx написа:Ми то вече е направено горе долу в Щатите- допреди 10тина години толовете бяха будки със хора вътре- на всеки вход/ изход- будки- на входа си взимаш билетче и на изхода си плащаш само кеш колкото си карал. Сега всичко е електронно- транспондера ти (безплатен) е закачен за някоя от кредит/ дебит картите и си тегли сам пари- по $20/40 колкото си му казал на теглене и си ги ползва- като свършат- си тегли автоматично още. Колко му е да си тегли така и глобите от превишената средна скорост…като свършат парите и не мине тол-а / глобата и автоматично ти спират подновяването на регистрацията на конкретния автомобил. И ксто отидеш дс подновиш- си плащаш всичко с големи лихви. Ако караш с изтекла регистрация глобите са много пари… и така са навързани нещата.
Това казвам и аз, само задължителният момент със вкарване на пари по сметката
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
А бе чак да си зареждаме пари по карти... си е баш разпъване на свинктерчетата 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Е баш пък ти да го кажеш. Или като возил някой ВИП всичко е позволено?Don_Diego написа:Ако караш в ограниченията нищо няма да ти разпънат![]()
Ако на някой му харесва презумцията за виновност, която да изисква зареждане на сметка с пари за глоби преди да си излязал на пътя за мен това е нещо недопустимо.
Има редица начини по които държавата може да си осигури взиманията. Причината това да не се случва са калинките в администрацията. Както с всичко останало в държавата, която е така или иначе пълен батак.
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
bum_bum написа:Ако на някой му харесва презумцията за виновност, която да изисква зареждане на сметка с пари за глоби преди да си излязал на пътя за мен това е нещо недопустимо.

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
bum_bum написа:Ако на някой му харесва презумцията за виновност, която да изисква зареждане на сметка с пари за глоби преди да си излязал на пътя за мен това е нещо недопустимо.
Чакай малко, а гражданската отговорност какво е?!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Застраховка. За да не ти запорират заплатата, ако станеш виновен участник в ПТП и нямаш пари да платин на ответната страна.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
bum_bum написа:Застраховка. За да не ти запорират заплатата, ако станеш виновен участник в ПТП и нямаш пари да платин на ответната страна.
Ама е задължителна, не е пожелателна.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Задължителна е тъй като има специфичен риск. Същите задължителни застраховки ги има в редица производства, където травматизма е над средното. Проектанти, консултанти, адвокати, нотариуси, одитори също имат такива.
Това, което предлагаш е държавата да един вид да се застрахова срещу риск да не си платиш глобите. Ми хайде да внесеш едни 10к щом регистрираш фирма, защото утре може и да не си внесеш ДДС-то. Още 2-3к за осигурителни вноски и другите плащания към бюджета.
Наистина не мога да повярвам, че седим тук и си обсъждаме как да ни съберат глобите пренебрегвайки очевидния факт, че някой усвоява десетки милиони на наш гръб за да си лепим грозни и ненужни стикери по стъклата.
Това, което предлагаш е държавата да един вид да се застрахова срещу риск да не си платиш глобите. Ми хайде да внесеш едни 10к щом регистрираш фирма, защото утре може и да не си внесеш ДДС-то. Още 2-3к за осигурителни вноски и другите плащания към бюджета.
Наистина не мога да повярвам, че седим тук и си обсъждаме как да ни съберат глобите пренебрегвайки очевидния факт, че някой усвоява десетки милиони на наш гръб за да си лепим грозни и ненужни стикери по стъклата.
- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
Е.Димитров написа:bum_bum написа:Застраховка. За да не ти запорират заплатата, ако станеш виновен участник в ПТП и нямаш пари да платин на ответната страна.
Ама е задължителна, не е пожелателна.
По-добре предложи да отпадне ГО за хора запорирали по милион в банката в полза на трети лица, на които са причинили щети.