По-добре ли бяхме през соца?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Да
137
41%
Не
144
43%
Не мога да преценя
51
15%

Общо гласове : 332
големия брат на Монтоя
Аватар

Re: По-добре ли бяхме през соца?

Мнение от BMW_POWER » 09 Окт 2017, 17:12

bioz написа:
streetz написа:За 45 години се увеличаваме с почти 2 милиона, тука за 28 години паднахме с 2 милиона ... не знам кой кога е eбaл повече :)

Кой го казва това? Учителя по комунизъм ли?

Имахме такъв спор със един приятел който също много обича тато нищо, че граби с пълни шепи от капитализма, явно се ограничава четенето с работническо дело. Както и да е следват сухите статистики.

1950 население 7 273 100
1989 население 8 767 308

Е на това ако му викате 2 милиона, значи ползвате комунистически калкулатори защото сметките не излизат.

2015 население 7 153 784 като сложим и милион и полвина емигранти който чакаха да дойде демокрацията да си бият шута сметките излизат....

Най-интересното идва тук. Раждаемостта по времето на Царство България е 41% като пада до 22% и това при положение, че имало война. Както става след това .... идва комунизма и благата почват да текат, но пък изглежда бебетата секват и от 22% по времето на царя пада на 17% и стига до 13%, човек ще каже, че войната не е свършила а? Толкова от мен другари.

Колега, може би имаш в предвид раждания на 1000 човека, а не проценти. Да, така е било. Но освен високата раждаемост е имала и висока смъртност. Моята баба са били 12 деца. От тях пълнолетие са доживели 7.

Аз познавам тук в Канада три български семейства с по три деца. Подчертавам, български. Ти колко такива знаеш там? Защо е така? Съучениците ми имат масово по едно. И всичките са родени след 10 ноември. Не ми казвай, че комунистите са виновни :OT:

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 09 Окт 2017, 17:24

Аз познавам поне 3 семейства с по 3 деца мои близки приятели в София ... етнически българи :lol:
А да, също така образовани и със сравнително високоплатени професии ...

Всички деца са раждани след 1990г. ...
Едните са на колежката седяща до мен - реколта '96 +
Сестра и също е с 3 броя - реколта '00 +
Другите са на сина ми съученик с 2 сестри - реколта '08 +
Сега се сещам ... в класа си има съученичка с 2 големи сестри (20тина годишни, демек 90+ набор)

Ако се напъна и за още ще се сетя :winky:

Не че не ти е вярно съждението за раждането на деца ама и дявола след 90г не е толкова черен :winky:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 09 Окт 2017, 17:33

BMW_POWER написа:
bioz написа:
streetz написа:За 45 години се увеличаваме с почти 2 милиона, тука за 28 години паднахме с 2 милиона ... не знам кой кога е eбaл повече :)

Кой го казва това? Учителя по комунизъм ли?

Имахме такъв спор със един приятел който също много обича тато нищо, че граби с пълни шепи от капитализма, явно се ограничава четенето с работническо дело. Както и да е следват сухите статистики.

1950 население 7 273 100
1989 население 8 767 308

Е на това ако му викате 2 милиона, значи ползвате комунистически калкулатори защото сметките не излизат.

2015 население 7 153 784 като сложим и милион и полвина емигранти който чакаха да дойде демокрацията да си бият шута сметките излизат....

Най-интересното идва тук. Раждаемостта по времето на Царство България е 41% като пада до 22% и това при положение, че имало война. Както става след това .... идва комунизма и благата почват да текат, но пък изглежда бебетата секват и от 22% по времето на царя пада на 17% и стига до 13%, човек ще каже, че войната не е свършила а? Толкова от мен другари.

Колега, може би имаш в предвид раждания на 1000 човека, а не проценти. Да, така е било. Но освен високата раждаемост е имала и висока смъртност. Моята баба са били 12 деца. От тях пълнолетие са доживели 7.

Аз познавам тук в Канада три български семейства с по три деца. Подчертавам, български. Ти колко такива знаеш там? Защо е така? Съучениците ми имат масово по едно. И всичките са родени след 10 ноември. Не ми казвай, че комунистите са виновни :OT:

Станишев е виновен .. бивш комунист или дете на такъв :mhihi:

Сега ако трябва да съм сериозен спад на раждаемост има в последните години не само в бг, но и в повечето европейски развити държави и за това си има също причина, но нито имам желание нито имам време да обяснявам...

Просто като чуя такива глупости, че едва ли не тато е правил деца и населението се е плодило като зайци и не мога да се сдържа... :ranting:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 09 Окт 2017, 17:35

Аз не казвам, че е черен. Да, ще се сетиш, но ти си заобиколен от 2 милиона, аз от две хиляди. Процентното съотношение е друго.

Иначе вица за съботника ми хареса. :yes:

Не го знаех

Станишев виновен, стига бе, той ли трябваше да ви прави и децата???
(майтап)
Последна промяна BMW_POWER на 09 Окт 2017, 17:41, променена общо 2 пъти

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 09 Окт 2017, 17:37

BMW_POWER написа:...

нищо не си видял значи... аз 2015-16 прекарах година и половина...

най-малката пенсия в България в момента е 200лв.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Последна промяна steeN на 09 Окт 2017, 17:44, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 09 Окт 2017, 17:40

steeN написа:
BMW_POWER написа:...

нищо не си видял значи... аз 2015-16 прекарах година и половина...

Та баба Гюрга със 100 евро пенсия сочи с пръст ЕС и им се подиграва за скъпия ток???

Как икономическите теоретици го обясняват от гледна точка на покупателна способност?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 09 Окт 2017, 17:46

Всички пенсионери имат собствено жилище в България... това далече не е така за западна Европа.

германия 51%
българия 86%

най-малката пенсия в Германия изобщо не е 1500 EUR... по-скоро е 700-800 евро...

Последна промяна steeN на 09 Окт 2017, 17:58, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 09 Окт 2017, 17:51

BMW_POWER написа:Аз не казвам, че е черен. Да, ще се сетиш, но ти си заобиколен от 2 милиона, аз от две хиляди. Процентното съотношение е друго.

:mhihi:

Не че очаквах да паднеш по гръб ама това ми хареса :yes: Нали за познаване говорихме?
Щото ако ще ме цакаш със статистически методи вероятно и аз и ти контактуваме с относително подобна бройка хора :winky:
Аз нямам 2 милиона приятели и познати ;)
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 09 Окт 2017, 18:27

steeN написа:Всички пенсионери имат собствено жилище в България... това далече не е така за западна Европа.

германия 51%
българия 86%

най-малката пенсия в Германия изобщо не е 1500 EUR... по-скоро е 700-800 евро...

Ta какво казваш за покупателната способност?

K_Ilkov написа:
BMW_POWER написа:Аз не казвам, че е черен. Да, ще се сетиш, но ти си заобиколен от 2 милиона, аз от две хиляди. Процентното съотношение е друго.

:mhihi:

Не че очаквах да паднеш по гръб ама това ми хареса :yes: Нали за познаване говорихме?
Щото ако ще ме цакаш със статистически методи вероятно и аз и ти контактуваме с относително подобна бройка хора :winky:
Аз нямам 2 милиона приятели и познати ;)

То и ти по гръб не падаш, ама както и да е ;) Аз контактувам лично с около двадесетина българи, и то ако броим и децата. Да, много повече са тук, но и аз имам много "висока летва" за допуск до личното ми пространство. Такива, дето са на социал, комплексари, хора от типа "чекай да ти обясним, оти нищо не разбираш" и т.н. нямам наоколо. За осем години в Монреал поддържам връзка с приятели, които се броят на пръстите на едната ръка. Читави и работливи хора, които се борят с живота здраво. А процентно такива тук като цяло не сме много.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 09 Окт 2017, 18:50

Ми ако си в Мюнхен и абсолютния минимум за наем ти е 500-600 Евро кво да ти кажа... също така не забравяй, че тез дето са навън пращат колко беше 1.5% от БВП в България... трябва ли да те подсещам на кой го пращат?

В София с 1500 лева ще живееш много по-добре от колкото в Мюнхен с 2000 евро... западна европа е приключила... средната заплата в София е 1300лв... живееш си с някви разбирания от 90те...

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 09 Окт 2017, 18:58

steeN написа:Ми ако си в Мюнхен и абсолютния минимум за наем ти е 500-600 Евро кво да ти кажа... също така не забравяй, че тез дето са навън пращат колко беше 1.5% от БВП в България... трябва ли да те подсещам на кой го пращат?

В София с 1500 лева ще живееш много по-добре от колкото в Мюнхен с 2000 евро... западна европа е приключила... средната заплата в София е 1300лв... живееш си с някви разбирания от 90те...

Това какво общо има със 100 евро пенсия и три пъти по-евтин ток? Цените на храните да коментираш?

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 09 Окт 2017, 20:14

steeN написа:Всички пенсионери имат собствено жилище в България... това далече не е така за западна Европа.

германия 51%
българия 86%

Що ми се струва,че тая статистика е такава в голяма степен благодарение на СОЦ-а?
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E31 850,840 x5 4.8 is mini cooper s

Мнение от cucibg » 10 Окт 2017, 2:46

:shock: :shock: :clap: :mhihi: :mhihi:

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 10 Окт 2017, 8:40

BMW_POWER написа:То и ти по гръб не падаш, ама както и да е ;) Аз контактувам лично с около двадесетина българи, и то ако броим и децата.

Когато си прав, си прав :yes:

В този случай твоята извадка не е представителна тъй като е доста ограничена ;)

То и изказванията ти за соца са такива - лични, без да се огледат различните аспекти и голямата картинка ...
Изображение

...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 10 Окт 2017, 11:33

Много разбираш ти. Ей сега радио Канада ще ти обясни пак :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата