Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
Модератор: Общи модератори
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
https://www.youtube.com/watch?v=2Kzx-6p ... e=youtu.be ?! нямам обяснение как се тръгва БЕЗ да гледаш пътя с предимство нито в едната, нито в другата посока
веднага след това надолу по тоя павиран "булевард" някакъв ентусиаст от PA решил да ПАРКИРА в насрещното на булеварда ?!?! отне ми известно време да се осъзная , че НЕ завива за пресечка
https://youtu.be/5fcTfTKdcAE
тука от хитреене човека не може да си избере ... лента ли да смени, мигачи ли да пуска ... какво става и аз и той не знаем
https://youtu.be/oYpsHZ6mh08
веднага след това надолу по тоя павиран "булевард" някакъв ентусиаст от PA решил да ПАРКИРА в насрещното на булеварда ?!?! отне ми известно време да се осъзная , че НЕ завива за пресечка
https://youtu.be/5fcTfTKdcAE
тука от хитреене човека не може да си избере ... лента ли да смени, мигачи ли да пуска ... какво става и аз и той не знаем
https://youtu.be/oYpsHZ6mh08
vicho написа:ако прави донъти на плац е далеч по-добре от това да кара със 120-140 по булевардите![]()
нивото му на селяндурщина е било доста ниско
Уточнявам, не правеше донъти, а си джъткаше и в неговата лента и в насрещната с вратите настрани, докато разни дебили като мен караха направо (баси пенсионерското).
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- fancooler
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320Ci '01
Поредният юнак зад волана... И естествено - в Пловдив:
https://trafficnews.bg/temite-na-traffic-news/shofyor-izskochi-nasreshtnoto-6-septemvri-iska-predimstvo-91090/
https://trafficnews.bg/temite-na-traffic-news/shofyor-izskochi-nasreshtnoto-6-septemvri-iska-predimstvo-91090/
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Днеска станах свидетел на съвсем ново ниво джигитизъм.
Два автобуса 94 си светкаха, засичаха и караха на зиг заг в студентски

Два автобуса 94 си светкаха, засичаха и караха на зиг заг в студентски

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
fancooler написа:Поредният юнак зад волана... И естествено - в Пловдив:
[/url]
Доста модерно е станало да не обикаляш, а да караш в насрещното. На коматевския възел преди месец щях да се изпукам с един такъв челно, добре че широко беше. 100% е излизал от кръчмата и не му се е обикаляло.

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Онази нощ един хвърчеше в насрещното на Струма, но похвално хвана първия изход (вярно пак в насрещното беше ама поне се махна от магистралата), но със сигурност щяха да го видят ако имаше коли защото караше на габарити и фарове за мъгла
Днес сутринта беше пълно с идиоти на Тракия: едно А3 на тунела влезе с 60, излезе поне със 160. След малко го изпреварих (пак караше 90-100) и след още 5 минути ме подмина през аварийната отново със 160+, лявата лента беше свободна

Днес сутринта беше пълно с идиоти на Тракия: едно А3 на тунела влезе с 60, излезе поне със 160. След малко го изпреварих (пак караше 90-100) и след още 5 минути ме подмина през аварийната отново със 160+, лявата лента беше свободна

Колеги вероятно за някои от вас е ежедневие, но аз рядко минавам от там в пиков час и днес останах поразен. Става въпрос за левия завой от Константин Величков по Тодор Александров посока Люлин.
Има лента за направо/надясно до нея втора лента за ляв завой(където се редях и аз с останалите ”балъци”) след което има два чифта трамвайни релси.Бомбене през релсите е честа гледка и не ме впечатли, обаче там имаше две плътни ленти с бомбещи върху двата чифта релси
Отгоре на всичко тия върху релсите далеч не завиват само наляво
.
Пуска ми зелено на мен обаче аз от лявата си страна имам два реда коли. Единият от релсите продължи направо
, а другият пресече пред всички ленти и зави надясно
по Тодор Александров.
Имах чувството че съм в Делхи и трябва да спра да се водя по правилата за движение ако искам да оцелея.

Има лента за направо/надясно до нея втора лента за ляв завой(където се редях и аз с останалите ”балъци”) след което има два чифта трамвайни релси.Бомбене през релсите е честа гледка и не ме впечатли, обаче там имаше две плътни ленти с бомбещи върху двата чифта релси

Отгоре на всичко тия върху релсите далеч не завиват само наляво

Пуска ми зелено на мен обаче аз от лявата си страна имам два реда коли. Единият от релсите продължи направо

Имах чувството че съм в Делхи и трябва да спра да се водя по правилата за движение ако искам да оцелея.
- Knoxville_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: вана
- Мечтае да кара: DACIA
По целия К.Величков отдавна не става въпрос за селяндурски тероризъм, а за откровена оркщина и татарщина. Но точно там е най-големият конфликт.
Отдавна е наложително по целия булевард релсите да бъдат разделени от платното или да бъдат преместени в двата му края до тротоарите.
Отдавна е наложително по целия булевард релсите да бъдат разделени от платното или да бъдат преместени в двата му края до тротоарите.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Knoxville_ написа:По целия К.Величков отдавна не става въпрос за селяндурски тероризъм, а за откровена оркщина и татарщина. Но точно там е най-големият конфликт.
И също е нужно сфетофарите да светят 100 пъти по силно и да имат звукова сигнализация за да се сещат заспалите да тръгват навреме.
Там съм забелязъл, че има най-много заспи. Отделно, че спирките на транспорта също бавят трафика.

- Knoxville_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: вана
- Мечтае да кара: DACIA
Ами няма как. Много кръстовища има и на почти всяко трябва да има спирка. Плюс това оттам минават много трамвайни линии, кажи речи през 2-3 минути преминава трамвай в посока. Отделно, че трамвайните и автобусните спирки не са общи, което допълнително утежнява трафика там.
Решения много, някой трябва да има топки, за да ги реализира.
Например трамвайните линии се изместват най-вдясно, поставят се ограничители, които да възпрепятстват бомбенето от страна на леките автомобили и така. Автобусите ще могат да движат по релсите + обединяване на автобусни и трамвайни спирки. Остават по 2 ленти за движение в посока, които, ако трябва, също могат да бъдат разделени с онези красиви бетонни блокове, каквито има пред УНСС.

Решения много, някой трябва да има топки, за да ги реализира.
Например трамвайните линии се изместват най-вдясно, поставят се ограничители, които да възпрепятстват бомбенето от страна на леките автомобили и така. Автобусите ще могат да движат по релсите + обединяване на автобусни и трамвайни спирки. Остават по 2 ленти за движение в посока, които, ако трябва, също могат да бъдат разделени с онези красиви бетонни блокове, каквито има пред УНСС.

- sixstraight
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 M5 20 JAHRE
- Мечтае да кара: E34 520 на метан
На Константин Величков е интересно когато се завива на ляво по симеон по посока център, редят се на релсите за направо а от дясно до тях е лента за ляв завой. С едно инфинити джип се зажулихме леко, ама пича се стресна и избяга като твърдеше че нищо ми няма което си беше така. Миналата седмица се опитах да хакна един понеже имам нужда от ляв калник нов че тоя е с ръжда и кофти боя но пича се усети и избяга в насрещното със спирачки иначе завивах през него, като заключение мога да кажа интересен булевард с още по-интересни шофьори 

Всички пътища водят към НАДИН 

- k.milanov
- младши ентусиаст
-
На левия за към Люлин най-крайното, което ми се е случвало не е да съм с балъцте в правилната лента за ляв завой и някой от релсите да завие на ляво. Не е и някой от релсите да продължи направо докато свети зелено за ляв.
Най-крайната простотия, която ми се е случвала, е да съм в лентата за ляв първа кола, а до мене на релсите да е застанал някакъв тип за направо и да чака. Тръгвам, при което един джигит през релсите, ама тия в насрещното които са, отпраши направо сигурно с 60++ км/ч
Ако бях търгнал по-бързо и не го бях видял, така щеше да ме удари, че щеше да направи ис-ката на банан
Явно се беше засилил по релсите още от гешов 
Най-крайната простотия, която ми се е случвала, е да съм в лентата за ляв първа кола, а до мене на релсите да е застанал някакъв тип за направо и да чака. Тръгвам, при което един джигит през релсите, ама тия в насрещното които са, отпраши направо сигурно с 60++ км/ч

Ако бях търгнал по-бързо и не го бях видял, така щеше да ме удари, че щеше да направи ис-ката на банан

Е той, колегата, който подхвана необятната тема К. Величков каза, че някакъв завил от релсите на ДЯСНО ?!?!?!
Да, и честно казано това ме спаси от това някой да ми влезе във вратите. За мен цялото нещо там е напълно ново. И като ги видях да се редят по релсите си казах че ще завиват наляво с мен, т.е. ще се вместим някак на Тодор Александров. Обаче забелязах, че юнакът с Х5цата дава десен мигач от насрещните трамвайни релси, тогава ми светна че нещо ”готино” ще се случва и трябва да внимавам 

- k.milanov
- младши ентусиаст
-
Там е тотален хаос винаги, защото левия пуска максимум 3-4 коли, а реално завиващите са много, много повече, но това са си някакви нормални неща в София. Регулирането на светофарите и настройката им не е променяна от 90те