НВ-ВМХ
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: НВ-ВМХ
steeN написа:аз съм правил много отдавна(още като бях ученик, със слънчогледово) и става... със зехтин ще пробвам утре да видим. това май е единствения приемлив вариант за мен.
С всякакво нерафинирано ще е добре ама с всичко, което аз съм пробвал горчи

Белтък се разбива с тел. С вилицата няма как да стане

- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
бабъл написа:Едно питане имам,колко майонеза ядете? Вчера се загледах, в 100 гр са 600 калорий,а аз на ден си ям по 150 гр.
Сланината е над 900. По принцип си има риск с купешката майонеза, а и мен не ми е много вкусна. Жената маа чат-пат и до там. Ако се направи със зехтин би трябвало да е най-добре. Не съм пробвал лично до сега. Bum-bum - ако напускаш вътре сушен босилек - дали няма да оправим малко нещата?

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- speeder88
- младши ентусиаст
-
bum_bum написа:steeN написа:аз съм правил много отдавна(още като бях ученик, със слънчогледово) и става... със зехтин ще пробвам утре да видим. това май е единствения приемлив вариант за мен.
Белтък се разбива с тел. С вилицата няма как да стане
Да де! Научих го, ама нали казвам - вързах две вилици с горната им част една към друга, за да позаприлича малко на тел и почти ми се получи.

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
А с тази органик майонеза... проблем ли е да си готвя с нея? Че знам една-две рецепти
Нали уж растителните не е добре да се нагряват?

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Ако готвиш с нея не е добре. Ако я нагряваш до по-ниска температура, примерно под 150-тина градуса не би трябвало да е проблем.
- бабъл
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31
Наложи се да си купя нов миксер,но се справих с белтъка,обръщах купата без проблем 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
bum_bum написа:Аз тая година приготвих 30 + кила. Ако нещо не е добре ще съм по-преебан
Жив и здрав да си, сланината ми е доста поносима!
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
http://www.marksdailyapple.com/homemade-ghee-mayo
от тук я взех рецептата.
начи повече никога няма да правя майонеза без миксер... падна ми ръката направо
Makes about 3/4 cup
2 egg yolks
1 tablespoon fresh lemon juice
1/4 teaspoon mustard (or dried mustard powder)
1/4 teaspoon sea salt
3/4 cup extra virgin olive oil
Approximately 5 tablespoons of ghee, at room temperature
горчицата, лимона и маслото определено помагат за премахване на горчивия вкус. най-вече маслото и лимона... в крайна сметка почти не се усеща. доволен съм.
от тук я взех рецептата.
начи повече никога няма да правя майонеза без миксер... падна ми ръката направо
Makes about 3/4 cup
2 egg yolks
1 tablespoon fresh lemon juice
1/4 teaspoon mustard (or dried mustard powder)
1/4 teaspoon sea salt
3/4 cup extra virgin olive oil
Approximately 5 tablespoons of ghee, at room temperature
горчицата, лимона и маслото определено помагат за премахване на горчивия вкус. най-вече маслото и лимона... в крайна сметка почти не се усеща. доволен съм.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
И горчица слагах и лимон..
Първия път ми се получи кажи-речи добре. После три пъти още правих уж да стане по-малко горчива пък тя не се ядеше 

- Жоро 320и
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 320d
От 3 месеца съм отново на вм-нвх, холестерола ми отново излиза бая извън нормата. Референтната стойност до 5, моя е 6,27, а уж храната не влияе на количеството му в кръвта !? 

- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Влияе, разбира се, но не в голяма степен. Може би просто не си за този начин на хранене, всички хора са различни и няма универсална формула. Храни се така както се чувстваш най-добре. Повтори изследванията и в друга лаборатория. Имай предвид, че общия холестерол не е особено важен и при някои хора си е по-висок по рождение.
- Жоро 320и
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 320d
Anthony_J написа:Влияе, разбира се, но не в голяма степен. Може би просто не си за този начин на хранене, всички хора са различни и няма универсална формула. Храни се така както се чувстваш най-добре. Повтори изследванията и в друга лаборатория. Имай предвид, че общия холестерол не е особено важен и при някои хора си е по-висок по рождение.
Изследванията си ги правя в цибалаб, и лошия ми е над референтните....
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Важното е добрия да ти е ок, а от цибалаб доста народ плаче за грешки, затова е добре са се повтарят в друга лаборатория. Според мен няма от какво да се притесняваш.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
След като от края на май месец започнах с храненето... И все се каня да си направя изследвания... Цитирам: "Учудващо добре"
За награда се наплющях веднага с две големи вратни пържоли, мощно сланина и едно киндер буено 

- speeder88
- младши ентусиаст
-
И аз другата, по-другата седмица ще направя едни изследвания да видим след месец мазньоч как ще са резултатите. Друго обаче ме мъчи в момента. В ден, в който не тренирате пак ли менюто ви е обичайното. Т.е. в ден за почивка изразходваната енергия е по-малко следователно има ли нужда и в този ден съотношението да е 60:30:10 или да изравня протеина и мазнините?