Как се справяте със спрелите пред входове/гаражи?
Модератор: Общи модератори
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Re: Как се справяте със спрелите пред входове/гаражи?
Най-голямата щета до момента, която съм нанасял на някой наглец, който е спрял буквално пред входа или пред гаража ми, е да му вдигна чистачките. Но наложи ли ми се нещо спешно да изляза и заради някой, дето не може да се разбере с комшиите от съседните блокове и да ги превъзпита, че нямат право да му пипат колата освен ако не му предоставят нотариален акт за мястото пред блока, аз не мисля да си създавам дискомфорт. Това с телефона го разбирам наистина когато си през деня за 5-10 айде 20 минути я до магазин, я нещо да разтовариш, ама да си паркираш колата да нощува и да запушиш някой, няма как да стане. Ми може да ти падне батерията на телефона, после как ще те търси някой?
- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Няма BMW ;-)
- Мечтае да кара: Нова
Понеже съм на възраст помня когато пред блока в който израснах имаше огромен паркинг и само 5-6 коли на него, имаше огромна върба и един съсед беше очертал мястото под върбата и си беше написал дк номер на ладата. Ние 19 г пишлемета с две умрели жигули умрехме да спрем на мястото под върбата и ставаше драма. Понеже всички апартаменти бяхме собственици въобще не го еба*ахме. Докопаше ли се до мястото с дни не излизаше ладата от паркинга

Sent from my iPhone using Tapatalk

Няма вече BMW
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
randity написа: Минавам през човека и му казвам "Спрял съм пред теб, ако има нещо звънни" и готово.
Пак да попитам как се процедира като тоя дето ме е запушил е непознат? Дошъл някой при Мара общата и нямало къде да спре, та пред мойта кола и в бързината забравил да остави бележка/телефон...

Комшийските запушвания макар и отново недопустими са по-приемливи. При мен (вкъщи) често комшиите спират пред входа на гаражите, но винаги се обаждат да предупредят и да попитат за разрешение и винаги е за не повече от 15 минути
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Тук не говорим за запушване от сорта да не го знаеш/познаваш и да си е оставил колата, а за междусъседски отношения и липсата на място.
Изпратено от моят SAMSUNG S9 SM-G960F с помощта на Tapatalk
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
оправдания винаги има...

You said: "Time will change!" What if it changes you?
Какво липса на място ? Че не можеш си спреш точно пред входа?! Еми ще пообиколиш малко и 100% място ще намериш, но нали трябва да сме си пред входа точно и ни мързи да ходим.......randity написа:Тук не говорим за запушване от сорта да не го знаеш/познаваш и да си е оставил колата, а за междусъседски отношения и липсата на място.
- randity
- Photographer
-
Не ме мързи да ходя. Нямам против. Имам против да спра пред другия блок и бай Иван, дето по цел ден чопли семки на терасата и гледа кой къде паркира, да ми среже гумите или да ми обърне чистачките. Щото на горния блок винаги има места, ама още не си се отдалечил от колата и някой слиза с ножето да те оперира. Та аре нема нужда. 

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Решението е да обясниш на бай Иван, че няма право да ти бара нищо по колата, докато не изкара документ, че това място е негово, а не да запушваш бай Гошо, който няма нужда да става потърпевш от спора между теб и бай Иван...randity написа:Не ме мързи да ходя. Нямам против. Имам против да спра пред другия блок и бай Иван, дето по цел ден чопли семки на терасата и гледа кой къде паркира, да ми среже гумите или да ми обърне чистачките. Щото на горния блок винаги има места, ама още не си се отдалечил от колата и някой слиза с ножето да те оперира. Та аре нема нужда.
- randity
- Photographer
-
Ти къде живееш бре?! Ела му го обясни, щото аз няколко пъти съм опитвал, ама нъц. С българския пенсионер, който има 2 апартамента в блока няма как да спориш. Той от осемсе и некоя година си живее там и е взел нещата в свои ръце. Масово, и това абсолютно сериозно го казвам, на горния блок има някъв чичка, дето постоянно реже гуми и чупи огледала/чистачки. Даже като си продадох старата кола на един пичага от горния блок, на втория ден му срязаха гумите, точно, щото си мислеха, че е кола от долния блок

- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
-
randity написа:Ти къде живееш бре?! Ела му го обясни, щото аз няколко пъти съм опитвал, ама нъц. С българския пенсионер, който има 2 апартамента в блока няма как да спориш. Той от осемсе и некоя година си живее там и е взел нещата в свои ръце. Масово, и това абсолютно сериозно го казвам, на горния блок има някъв чичка, дето постоянно реже гуми и чупи огледала/чистачки. Даже като си продадох старата кола на един пичага от горния блок, на втория ден му срязаха гумите, точно, щото си мислеха, че е кола от долния блок![]()
Ми издебни го в гръб когато рови по колата ти... щото се чувстват не наказани. Днес дадоха по нова тв за някакъв изрод дето рязъл гуми , чупел огледала и забивал ножове по капаците на колите в Бургас, човек ли е , мърша..
Няма вече BMW
- randity
- Photographer
-
Е кел файда - да седя на тръни покрай колата, за да ми излезе некой 70+ старец. И к'во да го правя? А го удариш, а го лежиш. 

- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
-
И като е 70+ ку€@ ли ми дири при колата да я чупи?
Няма вече BMW
- randity
- Photographer
-
Е така де. Ама местата са негови, щерка му на 30+ години като се прибере, трябва да има къде да спре. За това и неуморно от сутрин до вечер варди на терасата.
В тоя ред на мисли, Декстъре, кое би предпочел? През нощта, недай Боже, ти потрябва неутложно колата. Спрял си на три преки от блока (щото си съвествен и не си запушил бай ти Гошо от седмия, дето я изкара колата, я не), стигаш до колата и я заварваш по капли. Или пък, че аз съм спрял пред тебе и след едно позвъняване слизам по белия слип
Изключи вариантите, че имаш гараж, парко място, охраняем паркинг и т.н.
Щото аз слизам за 4 минути, а ти имаш една резервна гума (евентуално).
В тоя ред на мисли, Декстъре, кое би предпочел? През нощта, недай Боже, ти потрябва неутложно колата. Спрял си на три преки от блока (щото си съвествен и не си запушил бай ти Гошо от седмия, дето я изкара колата, я не), стигаш до колата и я заварваш по капли. Или пък, че аз съм спрял пред тебе и след едно позвъняване слизам по белия слип

Щото аз слизам за 4 минути, а ти имаш една резервна гума (евентуално).

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Аз съм се постарал да не се налага да спирам пред ничий блок, гараж или пък да запушвам когото и да било, бре!randity написа:Ти къде живееш бре?! Ела му го обясни, щото аз няколко пъти съм опитвал, ама нъц. С българския пенсионер, който има 2 апартамента в блока няма как да спориш. Той от осемсе и некоя година си живее там и е взел нещата в свои ръце. Масово, и това абсолютно сериозно го казвам, на горния блок има някъв чичка, дето постоянно реже гуми и чупи огледала/чистачки. Даже като си продадох старата кола на един пичага от горния блок, на втория ден му срязаха гумите, точно, щото си мислеха, че е кола от долния блок![]()
Преди да си купя гараж, си спирах колата на най-близкия паркинг, който е на 950 МЕТРА от нас, за да ми е спокойно и да не я мисля. Потърси алтернатива, а не причинявай неудобство на съседите ти, защото не са ти длъжни...
А с чичката, като не става с добро, имаш квартален, полиция и в краен случай си мъж на 20 и кусур години, ако се налага, ще стиснеш зъби. Не е нужна саморазправа, за да получиш някакъв респект.
- randity
- Photographer
-
Продължавам да се чудя на мислите ти. Спираш си колата на 1км от вас. И ти трябва спешно. Имаш поне 15 минути пеша до колата си. Зимно време, цялата в сняг. Че ти имаш едни 30-35 минути, за да тръгнеш. Отиде и спешното и све
На кварталния к'во да му кажа. Ей тука от тоя блок някой ми спука гумите, глоби го. И той като седне да го дебне