Съвет за летни гуми
Модератор: Общи модератори
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Re: Съвет за летни гуми
acho.rs написа:Това сега кой Нанканг е - тоя дето прави Ганбанг на PS Cup 2 ли ?
https://www.nankangtyre.co.uk/products/motorsport/cr-s/
treadwear 200, бракме!

You said: "Time will change!" What if it changes you?
В Диана Вип баланаса ок ли е?
На примекс на ботевградско, знам че с валяк и са ок..но като съм ги купувал от Диана на Цариградско ако има крива гума да я заменят.
Не могат да ми балансират гумите, или да уцелва ако има крива и почвам да се изнервям.
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
На примекс на ботевградско, знам че с валяк и са ок..но като съм ги купувал от Диана на Цариградско ако има крива гума да я заменят.
Не могат да ми балансират гумите, или да уцелва ако има крива и почвам да се изнервям.
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
mario001 написа:В Диана Вип баланаса ок ли е?
Иван Казичане отиваш и забравяш за проблемите с джанти и баланси ....
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
Общо около 6 километра селски пробег днес след монтажа. Стабилка са! Не ми рита АБС-а с 30км/ч.

Медината са страшни шемети, но свършихме работа в крайна сметка.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Здравейте колеги, предстои ми смяна на летни гуми и се колебая между Yokohama Advan Sport V103 255/40 R17 94Y Run Flat ZPS и
Bridgestone Potenza RE050A 255/40 R17 94Y (*) Run Flat. На пръв поглед Бриджстоун изглежда предпочитания избор, но като ли ми се ще да опитам нещо ново, за съжаление за Йокохама не намирам достаъчно информация. Подледните три сезона карах с Hankook Ventus S1 Evo2 K117, и за 50к км предимно магистрала се износиха напълно и това не ме устройва. Ще се радвам, ако някой може да сподели мнение за горните два вида гуми. Благодаря.
Bridgestone Potenza RE050A 255/40 R17 94Y (*) Run Flat. На пръв поглед Бриджстоун изглежда предпочитания избор, но като ли ми се ще да опитам нещо ново, за съжаление за Йокохама не намирам достаъчно информация. Подледните три сезона карах с Hankook Ventus S1 Evo2 K117, и за 50к км предимно магистрала се износиха напълно и това не ме устройва. Ще се радвам, ако някой може да сподели мнение за горните два вида гуми. Благодаря.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
ultra high performance summer гумите (както ги водят американците) са така, няма как меки гуми да не се износват.
Надявам се това да е от неуспешен дрифт поне, не от паркиране
empar написа:Общо около 6 километра селски пробег днес след монтажа. Стабилка са! Не ми рита АБС-а с 30км/ч.![]()
Медината са страшни шемети, но свършихме работа в крайна сметка.
Надявам се това да е от неуспешен дрифт поне, не от паркиране

Последна промяна steeN на 15 Фев 2025, 17:57, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Ако износването ти е най-важно гледай моделите с treаdwear 300 и нагоре (320 май съм виждал най-много). Лошото е, че колкото е по-висок толкова по-твърд е каучука и сцеплението е по-зле. Hankook имат нов модел Evo Z, може него да пробваш също. 50к до пълно износване не ми иглежда никак зле
Toyo R888R приключиха за 10к с тред 100 

Общо взето заради размера на джантите и рънфлата съм ограничен в няколко модела, Континентала е по скъп , за него знам, че и бързо се износва по принцип, така, че ми остават горните два и още няколко по-евтини - Кумхо и два на Фалкен.
Износването не е съвсем пълно, но може и да не мина годишния преглед с него, а и си е опасно да се кара с износени гуми. Става въпрос за задните. Отпред съм с Пирели Цинтурато, пет сезона и имат още много грайфер. При тях проблема ако има такъв е годините и втвърдяването. Иначе Бриджстоуна може да изкара доста повече от тоя Ханкук, това съм го проверявал лично.
Износването не е съвсем пълно, но може и да не мина годишния преглед с него, а и си е опасно да се кара с износени гуми. Става въпрос за задните. Отпред съм с Пирели Цинтурато, пет сезона и имат още много грайфер. При тях проблема ако има такъв е годините и втвърдяването. Иначе Бриджстоуна може да изкара доста повече от тоя Ханкук, това съм го проверявал лично.
Последна промяна zaharia на 16 Фев 2025, 19:48, променена общо 1 път
- steeN
- старши ентусиаст
-
Принципно, "правилният" подход за коли с еднакви размери гуми е да се ротират и да се кара с 4 еднакви гуми.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
zaharia написа: Континентала е по скъп , за него знам, че и бързо се износва по принцип
Ей сега погледнах, че ми стана интересно - за твоята конфигурация PremiumContact6 е с 40 лева по-скъп на гума от Ханкуук-а. За мен е пренебрежима тази разлика, като имаш предвид че PC6 е топ гума, във всички условия от ранна пролет до късна есен се държи перфектно. Изтърква се една идея по-бързо от конкурентните, но пък и нивата й на грип и сигурност са по-добри. Тествано многократно.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
PremiumContact e друг клас гума, няма нищо общо с Ventus S1, която е "ultra high performance" гума
Sport Contact 6/7 е в нейния клас, но цената е съвсем различна.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Аз съм за Йокохамата, но защото по принцип са по-меки.
Тоест в твоя случай ти си обратното. Колегата ти писа, като те вълнува пробега, гледай трейдуеъра написан на гумата. Колкото е по-високо числото, толкова по-бавно се износва.
50к за гума 255 не е никак малко, освен ако не я караш цивилно.
Погледни на тези два модела гуми какви трейдуеъри дават защото аз само предполагам, че на Йокохамата числото ще е по-ниско.
Пирелитата по принцип са с по-високи числа и може твоето да е такова за да са изкарали повече.

50к за гума 255 не е никак малко, освен ако не я караш цивилно.
Погледни на тези два модела гуми какви трейдуеъри дават защото аз само предполагам, че на Йокохамата числото ще е по-ниско.
Пирелитата по принцип са с по-високи числа и може твоето да е такова за да са изкарали повече.
- steeN
- старши ентусиаст
-
https://www.tirerack.com/tires/types/ca ... ERFORMANCE
Ето тук има добра табличка на "прост" език, ако не ви се задълбава в threadwear индикатори и т.н.
Ето тук има добра табличка на "прост" език, ако не ви се задълбава в threadwear индикатори и т.н.
- Southside
- кандидат ентусиаст
-
In_Memoriam написа:PremiumContact e друг клас гума, няма нищо общо с Ventus S1, която е "ultra high performance" гумаSport Contact 6/7 е в нейния клас, но цената е съвсем различна.
Баш перформанс гума си е Премиум контакта, въпреки че го маркетират към туринг моделите. На средно тежка кола (1750 кила) с 4х4 свършва за под 30к км, докато спорт контакта и 20к трудно избутва. За сравнение, Гудиър Игъл Ф1 Asy6, която сe води max performance модел (level над UHP), изкарва доста повече км.
Благодаря колеги, че ме насочихте към тоя индекс за износването treаdwear, който в ЕС не се котира достатъчно. Оказва се сред моите модели гуми най-нисък е при Bridgestone Potenza RE050A 255/40 R17 94Y - само 140, следва Yokohama Advan Sport V103 255/40 R17 с 180, Пирели Зеро е мисля 220, но те не ги произвеждат вече, а Continental PremiumContact 6 255/40 R17 94W FR SSR и Hankook Ventus S1 Evo2 K117 са с 280. Явно съм се заблудил отностно тоя модел и размер на Бриджстоун(Potenza RE050A 255/40 R17 94Y). Общо взето при рънфлат моделите се предлагат доста стари версии на производителите, с по-лоши параметри в сравнение с най-новото на пазара.
Последна промяна zaharia на 16 Фев 2025, 23:36, променена общо 1 път