Защо БЕНЗИН , а НЕ ДИЗЕЛ-разсъжденията на един БМВ ентусиаст

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар

Re: Защо БЕНЗИН , а НЕ ДИЗЕЛ-разсъжденията на един БМВ ентус

Мнение от F3P » 30 Авг 2013, 11:09

Leon написа:Ама държите да си кажете за газта и това е....

Нормално е. Сравняваме ли бензин с дизел- дизелът печели. Но в момента в който свалиш разхода на бензиновият мотор с 40% при същата динамика дизелът грозно губи и остава да гълта чесновият аромат. Общо взето: майната му на 730д когато има 740и с ГИ- хем по-евтино, хем по-бързо, хем звука на бензина е хубав, за кой чеп да си купя дизел :?:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: сред идиоти.
Мечтае да кара: e31 850csi

Мнение от skipper » 30 Авг 2013, 11:17

Freakylol написа:
BMW Power ACM написа:...

Не е въпроса дали има или няма пари .. ТЪПО Е. Не е нормално да караш 500 коня кола, струваща 200к и да и сложиш ГАЗ и да идеш пред дискотеката да слезеш като някой тузар обаче в багажника да имаш една 60литрова бутилка газ. Или да караш зад някоя нова с-класа и да ти смърди на гняс от нея. :kuku:

Газта въобще не е лоша . Просто в България още са поносими цените на горивата . Я вижте в съседна Турция какво става :bang:
Иначе новите бензинови двигатели много ми допадат . Не съм се качвал на BMW F20 (1er) , но имах удоволствието да се кача на аналогичен модел - Ауди А3 1.4 tfsi . Еми този двигател си имаше силата и икономичността на старите дизели - на магистралата 120-130 си удряше 5.3-5.7 в зависимост от наклона , а в града беше 7.8-8.5 . На такъв двигател не бих му сложил газ , според мен това си е един добър разход . Но разни хора , разни идеали . :dunno: Май по-добре ще бъде Опел Астра 1.4 Turbo ( с фабрична газ ) - извън градско около 6 и нещо газ на 100 в града 9 газ. :bchug:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 30 Авг 2013, 13:55

F3P написа:
Leon написа:Ама държите да си кажете за газта и това е....

Нормално е. Сравняваме ли бензин с дизел- дизелът печели. Но в момента в който свалиш разхода на бензиновият мотор с 40% при същата динамика дизелът грозно губи и остава да гълта чесновият аромат. Общо взето: майната му на 730д когато има 740и с ГИ- хем по-евтино, хем по-бързо, хем звука на бензина е хубав, за кой чеп да си купя дизел :?:

Сега мен ми е ясно, че всеки, който не е запознат достатъчно с газта ще я отрича. Ама сега един мой приятел си продаде перфектна 330д Е90 и докато не събере шари за Ф30 335д или 330д, ще си купува Х5 4.4 и...ще му слага газ. :mhihi: Това е, веднъж пречупен през призмата на разхода за дизела, няма как да кара на бензин. Виждал съм заклети бензинджии да минават на дизел, ама заклети дизелджии на бензинови коли никога. Освен ако не се слага газ. :mhihi:
Някой казва, че не било често да се сравнява дизелова кола с голям бензин на газ. Е често ли беше като толкова години сравнявахте 320д в Е46 срещу 320и в същото купе? Единият атмосфрен, а другия с турбо. Ако дизела нямаше турбо, то щеше да е на светлинни години от бензина. Ама си ги сравнявахте. Та сега като не ви изнася, че на газ е по-евтино, слагайте си газ на дизелите, вече го правят на куп места. Слагат и метан на тирове, та избор голям.
Сега ще се поослушам още малко и ако реално всяка информация, която събирам през последните месеци е вярна и ме води на прав път, то ще видите първото М5 Е60 у нас на газ. След това мога да напиша на стъклото отзад нещо от рода на "нямам пари за бензин" или може да избера някой от всичките епитети, които би ми лепнала една значителна част от форума. :mhihi: :mhihi: :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 30 Авг 2013, 14:03

Freakylol написа:ТЪПО Е. Не е нормално да караш 500 коня кола, струваща 200к и да и сложиш ГАЗ и да идеш пред дискотеката да слезеш като някой тузар обаче в багажника да имаш една 60литрова бутилка газ. Или да караш зад някоя нова с-класа и да ти смърди на гняс от нея. :kuku:

А това твоето ако не е комплексарщина здраве му кажи :mhihi:

П.П.: Тоя с колата за 200 бона, ако ще 2 бутилки метан да има в багажника, пак ще е по-голям тузар от тоя с А3 1,9 TDI :winky:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

Потребител
Аватар
Кара: Ауди

Мнение от Freakylol » 30 Авг 2013, 14:20

drago_pavlov написа:...

Дали на мене ще се смеят или на бай ганъо? Аз не избивам комплекси, казвам си мнението, но щом така го приемаш така да е. Желая ти някога да имаш възможността да си купиш кола за 200к и да и сложиш газ ама да си лепнеш стикера на задния джам задължително, да видиш колко бързо всеки ще "почне да избива комплекси" по форумите :mhihi: И със сигурност ако имам кола за 200к и с месечен доход от 100к то бензина ще ми е най-малкия проблем и грам няма да се замисля за метан, газ и т.н. като теб и доста от тук защитаващи карането на газ на луксозна кола. Айде със здраве.

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 30 Авг 2013, 14:28

drago_pavlov написа:
Freakylol написа:ТЪПО Е. Не е нормално да караш 500 коня кола, струваща 200к и да и сложиш ГАЗ и да идеш пред дискотеката да слезеш като някой тузар обаче в багажника да имаш една 60литрова бутилка газ. Или да караш зад някоя нова с-класа и да ти смърди на гняс от нея. :kuku:

А това твоето ако не е комплексарщина здраве му кажи :mhihi:

П.П.: Тоя с колата за 200 бона, ако ще 2 бутилки метан да има в багажника, пак ще е по-голям тузар от тоя с А3 1,9 TDI :winky:

Хаха много вярно, всеки си купува каквато кола иска и може да и слага квото иска. Защо цената на колата трябва да определя дали ще има газ или не? Аз карам дизел, но далеч не отричам газта, като гледам основните доводи тука са, че мирешело отзад на гняз, че то зад коя кола не мирише на гняз.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 30 Авг 2013, 14:48

Freakylol написа:Желая ти някога да имаш възможността да си купиш кола за 200к и да и сложиш газ ама да си лепнеш стикера на задния джам задължително, да видиш колко бързо всеки ще "почне да избива комплекси" по форумите :mhihi:

Ето тук е разковничето. По форумите. Тоя с колата за 200 бона го боли х^я какво приказват по форумите тия дето колите им струват колкото едната му гума :winky:
Той ще се развозва в кола за 200 бона на газ, а те с последните 20 лв. в джоба ще капнат малко бензин, че да отидат на кафе събота или неделя :kuku: Ама са гъзари, нали карат на бензин :mhihi:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 30 Авг 2013, 15:10

Той не ти казва това. Иска да каже, че другите с коли за 200 бона ще карат на бензин и ще смятат тоя с газта за по-нисш. :mhihi:
Което също могат да приложат и на другите коли за 200 бона дизел. Все тая е, даже газта при правилно изгаряне изобщо не мирише отзад, а нафтата пак си мирише. Да не говорим, че и чисто нови коли на нафта, премиум клас, след някой друг километър навъртян и като ги застигна или ме изпреварват, редовно си пропушват. Разговаряйки със заклети дизелджии ми е най-смешно като ми кажат, че "то си било нормално да пропуши като му дадеш така малко повечко газ от понятието галене" и всякакви такива.
Та кой какъв е не може да се определя от това какво гориво кара.
И аз познавам един, който има Пасат 5 дизел и си купи Кю 7 дизел преди някоя друга година и роптаеше, че много му горяло Халудито. Та това с разхода няма оправяне и за един е много едно, за друг друго, ама избора на гориво си е работа на всеки отделен човек.
Карайте си дизелите като искате, част от нас също са карали дизел, но всичко опира до вкус. Само за миризма не ми говорете дизелджиите, че спора е излишен. :mhihi:
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 30 Авг 2013, 15:12

Абе не знам. Като седна в дизеловата кола, в купето не мирише на нафта. А досега не съм сядал в газифицирана, която да не намирисва вътре...
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 30 Авг 2013, 15:27

Leon написа:Абе не знам. Като седна в дизеловата кола, в купето не мирише на нафта. А досега не съм сядал в газифицирана, която да не намирисва вътре...

Миришат на газ тези, на които им е в багажника зареждачката. На другите няма никаква миризма - разбира се ако всичко е както трябва.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 30 Авг 2013, 15:29

Leon написа:Абе не знам. Като седна в дизеловата кола, в купето не мирише на нафта. А досега не съм сядал в газифицирана, която да не намирисва вътре...

:ahah: :ahah: :ahah:
Айде да сме поне малко обективни. Ако искаш мога да те повозя в моята - ако я няма звуковата сигнализация няма и да разбереш, че е превключила на газ.
Не знам защо като говорите за дизели винаги имате предвид най-новите и най-модерните, дето не пушат, не миришат и въобще са върха на сладоледа (и половината форум ги е виждал само на картинка :mhihi:), а когато говорите за газ винаги имате предвид газовите уредби от преди 15 години дето се зарежда през багажника, в колата смърди, пада мощноста с 50%...
Последна промяна drago_pavlov на 30 Авг 2013, 15:34, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 30 Авг 2013, 15:31

Като сме подхванали за миризми само да спомена, че предишното ми БМВ беше дизел и явно беше разсипвана нафта в багажника. Зимата горе долу добре ама лятно време като се напече багажника смърди та знае ли се. Прах мокети кори - няма махане.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 30 Авг 2013, 15:40

Ставаше дума за патронството. Което в България явно е много на преден план. В обикновените страни като Германия и САЩ примерно, НИКОЙ не му дреме каква кола кара другия. Разбира се и там се радват на екзотики по пътя, но по съвсем различен начин. Тука обаче е обратното. Ако караш хубава кола, то си патрон, а ако имаш хубава кола и не я караш често си цървул. Да имаш кола за кеф не е прието защото значи, че нямаш пари да я караш постоянно. Скоро един се мъчи да ми образува изречение защо си карам рядко колата, която и без това съм си купил аз, с мои пари и то съм си я купил само и единствено за кеф, без реално да ми е трябвала за някакви нужди. :mhihi: Та пожелах му и той един ден да си купи кола за кеф и тогава да я кара колкото иска.
Ама много се отклоних. Та според това да си патрон, ще е много жалко да идеш някъде и колата ти да прави "крррррр" или когато тръгнеш и дадеш една идея повечко газ да пропуши и мирише. За това говорех. Газта отзад не мирише ако изгаря както трябва. Дизела обаче според моите наблюдения е почти невъзможно да не мирише когато си зад него. Сега МОЖЕ да кажеш "какво ме ебе за тоя зад мен или около мен". Може и да не го кажеш. И в двата случая има разсъждения, ама не са тук май.
И да ти кажа, че съм направена кола на газ НЯМА как да мирише на газ, освен когато не те зареждат и зарядното не е някъде в багажника. Всичкото миришене на газ в останалите случаи(сутрин или просто при студен старт) се отнася за някакви проблеми, които са възникнали.
Не бъркай хубави газови уредбни с такива сложени и карани, карани без да се сменя нищо, та накрая почнали да се "развалят". :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 30 Авг 2013, 16:14

Хората в чужбина могат да споделят там дали всички дизели си тракат така стабилно и пушат. Няма да забравя как един комшия си купи преди години (още не беше излязъл фейслифта) Е90. Първите няколко месеца тихичко, не можеш да разбереш с какъв двигател е. Минаха 5-6 месеца, стана тракторче и пропуши :dunno: Ся незнам чип-вал ли го е, не е ли... Въпреки, че от Мкар да си я вземе и да й прасне чип веднага... нали ще изгуби гаранцията?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 30 Авг 2013, 18:03

Пропушването при дизелите е от ЕГР системата. ЕГР системата връща част от изгорелите газове в колектора, за доизгаряне и по този начин се намалят вредните емисии. Поради естеството на работа и това, че има турбина дизела има фин слой масло по вътрешността на всмукателния колектор и след като ЕГР върне част от изгорелите газове, в които има достатъчно количество сажди( защото ЕГР взима газовете непосредствено след турбината, а не след ДПФ) + маслото в колектора и става една ужасна гняс. Тази гняс започва да се натрупва във колектора, а там има сензор за налягане, след като и той се зацапа почва да дава грешно налягане и компютъра или подава повече или по-малко гориво и от тук идва и здравото пушене. На моето дизелче преди да изчистя колектора и да затапя ЕГР–а си попушваше здраво. След старателно почистване на всичко и затапване на ЕГР колкото и яко да я изрежа пушенето е много минимално. Няма дизел, който да не пропуши при рязко подаване на газ, но само за малко и то не в количество, че да станете негри.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата