Ад на магистралата София-Бургас- за това ли плащаме винетки
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Ад на магистралата София-Бургас- за това ли плащаме вине
Ти мани, ми още не мога да повярвам как никой не е влязал да обясни, че и в Германия така правят. 

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Тука съм виждал на места насипват с нещо подобно на изстърган при ремонти миналото лято асфалт . Аз съм убеден какъв ще е отговора ако попитате - временно тампониране на дупката щото атмосферните условия не позволяват друго . Обаче интересното е че 99% от новите дупки са си ...всъщност старите от миналата година естестествено леко увеличени . 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
С фрезован асфалт пълнят на много места. Ако сложат малко нов за спойка- добре, ако не квот-такова. Последния такъв опит който видях водата го отнесе за има-няма 2 месеца.
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Don_Diego написа:Почваме да си говорим приказки от 1001 нощ - фирмата спечелила поръчката да чисти София, била същата и за Варна и като завали на двете места едновременно чистят само при Ябланица![]()
Факт е, че тази година снеговалежите бяха нетипично силни, обилни и продължителни и повсеместни. Факт е, че има какво да се желае от почистването, но няма как пътя да е почистен до сухо при такива валежи.
Приказки ама друг път

Колко от фирмите, спечелили, имат снегорини и изобщо техника за снегопочистване ? Май ползват разни неясни подизпълнители и то за снимки

В София, предполагам и в някои по-големи градове закърпват положението, ама по другите населени места е трагедия, ама те са си свикнали. Като гледам има смисъл от тия медии - вършат по-голямата част от почистването. Пък и шарани дал господ, немаше нужда и танковете да вади даже

Ubi dubium, ibi libertas
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Имам двама познати които се занимават със зимно подържане, имат малки райони в община Смолян. И двамата печелят поръчките директно от общината, не са подизпълнители. Имат и техника и всичко. Аз говоря от първо лице, ама като гледам повечето от вас не са виждали снегорин отблизо, но снегопочистването и пътното подържане им е втора професия 
Изпратено от моят SM-G900F с помощта на Tapatalk

Изпратено от моят SM-G900F с помощта на Tapatalk

- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
На мен са ми комшии, и ако не бяха едва ли щеше да се види снегорин 

Ubi dubium, ibi libertas
- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
Имаш проектно ниво на най горния пласт така наречената нивелета. Оттам надолу се свалят износващ пласт от плътен асфалтобетон, неплътен асфалтобетон(биндер). битумизирана баластра, циментова стабилизация, несортиран трошен камък, зона А и.т.н. всеки пласт го правиш по тънък така че в крайна сметка се оставя финалния слой асфалт да дойде на ниво. Колкото пласта е по надолу е по евтин, така че заменяш по скъпи пластове с по евтини. На определни места се оставят проектните дебелини на пластовете и водиш лабораторията на точно тези места да взимаш проби и всичко излиза. На теория лабораторията трябва да взима проби на случайни места, но на практика не е така.
Да продължа подвъпроса защо са некачествени пътищата и магистралите и защо документите са "изрядни".
Това нещо го писа в друг автофорум колега, когото лично познавам, голям професионалист и много честен човек.
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
bum_bum написа::shock: тия са на изцяло нов левъл в Бургас. Запълват вече с пясък.
И така си е в цяла Бургаска област. Мисля,че съм го казвал тук преди 1-2 години и си е редовна практика. Масово се прави извън населените места. Миналата година като спрях да ги питам какво е това чудо ми беше отговорено,че за 100 лв винетка какво да очаквам.

Днес ново двайсе. Стана мода със затварянето на пътища и днес са затворили пътя по причина че е било много навято. А то си няма почти нищо,просто нямат техника или като имат свободна не им се правят разходи,защото след 2-3 часа ще има пак сняг. Така им отърва-затварят,не чистят постоянно и нямат разходи. А парите за почистване са преведени от държавата и фирмата си прави печалбата така
Не се вайкайте от снега. Ден, два и ще отмине. После започва топенето .....
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Kroki написа:ЕЙ така запълват дупките в Бургас.
Това е шантава работа... Тези дупки точно от снега стават - при периодичното замръзване / размръзване на водата в пукнатините на асфалта. Все едно да лекуваш някого от алкохолизъм, като го наливаш с ракия...

Excellent! Steven is my name!
- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
На всичко се нагледах и наслушах, но ако не може една магистрала да се изчисти както трябва и хората да пътуват нормално при зимни условия, къде отиваме?
Една ш.бана магистрала с две платна да се опре на една държава която има пари, но прави всички възможно да не го направи.
Една ш.бана магистрала с две платна да се опре на една държава която има пари, но прави всички възможно да не го направи.

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Ето клипче от Околовръсното, който иска, нека ги брои, аз ще си слушам музичката
http://sendvid.com/2yiqk1rn

http://sendvid.com/2yiqk1rn
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
20 януари 2017 г. рано сутринта - ЕС морски курорт наречен Златни Пясъци.... https://www.facebook.com/martin.jordano ... 989029460/
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Не се отваря линка.
Отделно какво да му чистят на златни пясъци за 2та работещи хотела? Ад-то не му се харчат пари за това и не чисти и никой нищо не може да им каже защото курорта няма нищо общо с държавата или община Варна
Отделно какво да му чистят на златни пясъци за 2та работещи хотела? Ад-то не му се харчат пари за това и не чисти и никой нищо не може да им каже защото курорта няма нищо общо с държавата или община Варна

- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Все пак говорим за почистването на Златни Пясъци 2017 - а не за село Долно Малиново 1987-ма....само дето разлики не се виждат....
Има и постоянно живущи в куротната част. Отпреди 10г. построиха десетки кооперации за живеене.
Багер се движи бавно - а бай мангау загребва с лопата от кофата му пясък и опесъчава.....
Има и постоянно живущи в куротната част. Отпреди 10г. построиха десетки кооперации за живеене.
Багер се движи бавно - а бай мангау загребва с лопата от кофата му пясък и опесъчава.....
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"