Новите ГТП стикери

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Re: Новите ГТП стикери

Мнение от hristozov90 » 30 Сеп 2021, 14:51

P1tbuL написа:Карам Е61 3.0д 2004та 218кс.

Колата съм я закупил преди 2г нов внос. Нямаше катализатор, нямаше и дпф! Катализатора е изтърбушен, дпф-а е сменен с резонаторно гърне. Няма ремап, не пуши, стойностите на дюзите са близки до нови и тн.

Защо пиша тези неща? Защото се притеснявам, дали декември месец ще мина ГТП заради липсата на Катализатор и ДПФ или ще трябва да дам едни 3000лв за поставянето им и още не знам колко за активиране на система за регенерация и тн.

Някой с подобен автомобил минал ли е вече ГТП? Има ли някой колега с опит по този тип въпрос? :bchug:

Днес минах преглед - колата ми е Е60 530d 218 к.с 2004-та година, няма ДПФ, но има работещ катализатор. По талон е Евро 3, а данните за замърсяване и димене, според човека, който направи измерванията и самия преглед, са в "перфектни граници", но въпреки това системата ми определи колата в Категория 1... "Ако била Евро 4 или 2005-та година, щяла да бъде 3-та категория..." но сега нищо не можело да се направи... Всичко друго очаквах, но не и категория 1... Все още го осмислям и съм в тотален потрес... Не живея в центъра на София и не е болка за умиране, но все пак ми се налага да минавам през центъра, а и не ми е много приятно да ми причисляват колата с "перфектни граници на замърсяване и димене" към разни трошляци, които наистина замърсяват въздуха...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 06 Окт 2021, 9:58

:conf: :conf:
Кой пункт ти даде категория надолу ???
Таблицата която съм постнал - по нея се водят нещата .
Не може да си 1-ва, при положение че влизаш в години за 2-ра .
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 06 Окт 2021, 10:06

По регламент не може, но напрактика друго се случва.

Вече няколко коли около мен са така - на години са за 2ра или 3та категория, но емисиите им не покриват изискванията и ги пишат в 1ва, а не ги режат.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Compact M43B16
Детайли за колата: BMW Compact, 1994/10, автоматик, М43B16

Мнение от Vasko_G » 06 Окт 2021, 10:10

Всичко е ала бала. Черната перла е 94-и набор, обаче това лято правих тест на катализатора, оказа се че си работи. Не гори масло, ауспухът е чист - по-скоро ръждясал. И какво - дадоха първа категория, а тези дни гледам едно поло, направо бяха го изяли мишките, обаче му бяха дали 3-а категория.

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 530D LCI и Е60 535d LCI

Мнение от andy » 06 Окт 2021, 10:14

Категорията се определя по година на колата, но след теста на газанализатора компютъра ти изписва в коя категория попада колата и стикера се пробива каквото е казал компютъра. В пункта нямат право да не го изпълнят, защото ще има разминаване в данните.

На практика с тези изисквания няма да има върната кола от преглед. Просто минава в по долна категория и си караш. За мен всичко е с цел направено.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 06 Окт 2021, 10:35

То пък като са заработили тия стикери и като има глоби (и бариери) за центъра, та е чудо :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Ще видим докога ще се лепят някакви тъпотии по предното стъкло на автомобила които не вършат НИКАКВА работа (освен да пълнят нечии джЕб с паро) :mhihi:

Първите стикери направиха няколко месеца, а вече нищо... демек догодина юни/юли ще са за кофата, а реално освен "окраса" нищо друго :angel:

Те такава ни е целата работа... абдалска... :idea:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Мнение от ID A » 06 Окт 2021, 12:27

Викаш да направят, като личните карти, всички да се изсипем наведнъж и после всяка година същия кошмар и с ГТП ли? Инфраструктурата в центъра се появява, просто още не са я пуснали, но предполагам още тази зима, когато започнат да се оплакват от мръсния въздух, веднага ще заработи. Спорен е въпросът дали ще има отражение въобще и колко ако го има.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 06 Окт 2021, 13:19

не... викам постепенно 10на годинки да плащаме за стикерчета :wave:

едит: и разбирам, че някои сте напълно съгласни и доволни от цялата тая идиотия (поредна) :shock: :confused:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ID A » 06 Окт 2021, 14:29

ивчо написа::conf: :conf:
Кой пункт ти даде категория надолу ???
Таблицата която съм постнал - по нея се водят нещата .
Не може да си 1-ва, при положение че влизаш в години за 2-ра .

По таблицата е точно първа. 2рата таблица, дизел, ДВГ със самозапалване, Евро 3,....

vicho написа:не... викам постепенно 10на годинки да плащаме за стикерчета :wave:

едит: и разбирам, че някои сте напълно съгласни и доволни от цялата тая идиотия (поредна) :shock: :confused:

Последно искаме ли затягане на ГТП или не?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 06 Окт 2021, 15:01

ID A написа:Последно искаме ли затягане на ГТП или не?

Това не е затягане, а рекет, бе, човек... wtf

Не си сериозен!

Затягане е да върнеш 20-30-50% от колите, защото са неизправни, а не пак да пуснеш 100% и да си им сложил стикерче, че евентуално след 5-10-50 години няма да влязат на Графа да се возят...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ID A » 06 Окт 2021, 15:28

Всеки който твърди, че от утре ще спре 30-40-50% от автопарка е несериозен и ЛЪЖЕ! Как си представяш утре някой да излезе и да каже това? Нали няма и 1% на изборите да вземе? Много е лесно да пишеш непопулярни мерки отстрани, но нека ти да си начело пак така ли ще говориш?

Нека приемем, че това е правия подход за момент. Спиране на всички нередовни. Ти виждал ли си какви коли и бусове зареждат магазините, извършват доставките? Градския транспорт, София не е България. Нали всичко това "от утре" ще мине под ножа. А след това? Как можеш да си представиш ходове да отидеш в ъгъла и след това да се чудиш какво да правиш там и как да се измъкнеш от ситуацията? Виж във Великобритания, не е да нямат камиони, няма кой да ги кара. Тук обратния вариант, шофьори има, камионите спрени.

За мен е правилният подход, с малки стъпки към целта. Така хората постепенно сами ще започнат да разкарват старите коли. И мене ме засяга. При идеален случай и двете ми коли са с Евро 4 и попадат в 3та категория, но може да се окажат и в първа. Въпросът ще бъде, има ли смисъл да се наливат пари в тях за нови компоненти или да заминават.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G20
Мечтае да кара: V12

Мнение от A9A » 06 Окт 2021, 16:31

ID A написа:Нека приемем, че това е правия подход за момент. Спиране на всички нередовни. Ти виждал ли си какви коли и бусове зареждат магазините, извършват доставките? Градския транспорт, София не е България. Нали всичко това "от утре" ще мине под ножа. А след това? Как можеш да си представиш ходове да отидеш в ъгъла и след това да се чудиш какво да правиш там и как да се измъкнеш от ситуацията? Виж във Великобритания, не е да нямат камиони, няма кой да ги кара. Тук обратния вариант, шофьори има, камионите спрени.

За мен е правилният подход, с малки стъпки към целта. Така хората постепенно сами ще започнат да разкарват старите коли. И мене ме засяга. При идеален случай и двете ми коли са с Евро 4 и попадат в 3та категория, но може да се окажат и в първа. Въпросът ще бъде, има ли смисъл да се наливат пари в тях за нови компоненти или да заминават.

2/3 от народа в работна възраст си харчат парите за телефони, ресторанти, почивки и т.н., но не могат да ги насочат към по-ново и ПО-ЕКОЛОГИЧНО МПС. Тези, които споменаваш да зареждат магазините със скапаните микробуси и тях може да ги видиш в поредната чалготека да хвърлят салфетки, но и те нямат пари за по-нов микробус...

Егати смеха! Щели да му спрат 15 годишното БМВ на някой, еми няма да караш БМВ, ще караш Дачия Сандеро. Като изкараш пари за БМВ, ще караш. Давай сега защото нямал пари аз да му дишам на скапаният и изтърбушен дизел газовете...

И Евро 6 да имаш какво търсиш с колата в центъра? Там ли живееш? Бизнес ли имаш там? Ако имаш имот в центъра - влизаш, ако нямаш - плащаш!

п.с. Нищо лично към колегата. Не живея в центъра.
Немски форум: питаш нещо и ти отговарят.
Сръбски форум: питаш нещо и теб те питат.
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 06 Окт 2021, 17:58

ID A написа:Всеки който твърди, че от утре ще спре 30-40-50% от автопарка е несериозен и ЛЪЖЕ! Как си представяш утре някой да излезе и да каже това? Нали няма и 1% на изборите да вземе? Много е лесно да пишеш непопулярни мерки отстрани, но нека ти да си начело пак така ли ще говориш?

пак вадиш драми и думи от контекста...

спри 2% от колите, да не са 50% пак е нещо... (пускат 99.9999% , може би има една спряна от технически преглед на 1 милион)... другата година 3% (ако не са се усетили) ... после 5% и така докато всички не започнем да караме по-нови коли с нормални гуми, спирачки и т.н. ... спри вноса на коли над 20 години, после над 15 години, после над 10 години...

пак казвам, това със стикера НЕ Е СТЪПКА, не е малка... не е никаква... даже е стъпка НАЗАД, ама като ти е куха главата и си се настървил за драмичка, не искаш да го разбереш... :idea:

"хубаво" , де... цъкай стикерчетата там и викай, че сме в правилната посока :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 06 Окт 2021, 18:00

A9A написа:Егати смеха! Щели да му спрат 15 годишното БМВ на някой, еми няма да караш БМВ, ще караш Дачия Сандеро. Като изкараш пари за БМВ, ще караш. Давай сега защото нямал пари аз да му дишам на скапаният и изтърбушен дизел газовете...

Според мен е много близо този момент. В момента този тласък към намаляне на въглеродните емисии тука може да ни се струва, че ще ни подмине... но няма изобщо. Ще засегне от коли, през храни, сгради, квото се сети човек... всичко и то в следващите 5-10 години. И никой няма да пита искаш, неискаш и т.н.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ID A » 06 Окт 2021, 18:26

vicho написа:...

пак казвам, това със стикера НЕ Е СТЪПКА, не е малка... не е никаква... даже е стъпка НАЗАД, ама като ти е :nono: главата и си се настървил за драмичка, не искаш да го разбереш... :idea:

"хубаво" , де... цъкай стикерчетата там и викай, че сме в правилната посока :yes:

Че кой пречи на пуктовете и сега да ги спрат? Или викаш от утре ще мине Дядо Коледа и ще донесе нови хора за пунктовете? Стикера сложи край на "имам човек", защото свърза евро категория и година на производство. Край, финито "мойтЪ кола не пуши и затуй и продадох катализатора". Слагат влизане в център от еди коя си група и започват с глобите.... Как това е стъпка назад?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата