Икономическа тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Икономическата криза 2020-2023

Мнение от Jordana » 15 Сеп 2022, 21:20

Бъзикате се ама там се топят един друг точно така както е написано и без такива постери с агитация . Не им требе много да звънне в общината и да наклепа . Така са научени и перфектно им пасва на манталитета .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15

Мнение от theraven_nz » 15 Сеп 2022, 22:34

Не знам случайно ли е, но на Тракия посока София видях "немец" да си кара кюмбето към развития запад :help:

20220823_134317.jpg

20220823_134318.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
---

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 15 Сеп 2022, 23:46

theraven_nz написа:Не знам случайно ли е, но на Тракия посока София видях "немец" да си кара кюмбето към развития запад :help:

20220823_134317.jpg

20220823_134318.jpg

Тоя немец тъмен и със забулен катун ли беше? :mhihi:

Или си мислиш, че Гюнтер от Баден-Вюртемберг е ходил до Турция да си купува печка, щото никъде на друго място в Европа не продават :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Що се правите на две и половина, не разбирам :dunno: :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15

Мнение от theraven_nz » 16 Сеп 2022, 0:10

Сипи си още едно и утре на трезва глава виж и кавичките :bchug:
---

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 16 Сеп 2022, 0:30

theraven_nz написа:Сипи си още едно и утре на трезва глава виж и кавичките :bchug:

Не съм ги видял, моя грешка :bchug:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 16 Сеп 2022, 0:50

Mи аз подметнах няколко пъти това лято за жилища без комини и Пернишки печки, ама кой ти слуша.

Та по темата. Говорим за пазарна икономика, конкуренция и бла бла глупости. Учил съм политикономия на социализма и политикономия на капитализма. Не помня колко имам на изпитите. Но искам да питам умните глави тук следното:

В коя теоретична част на икономическата нАука се формулира и обяснява феномена, пазарните цени да се определят от клиентите (в случая G7)? Как можете да ми обясните налагането на лимити, ограничения, глоби и т.н. рестрикции на продавачи и на купувачи от страна на държавата? Нали имаме "свобода на придвижването на хора и стоки"? Нали идеята на ЕС беше да се търгува свободно?

Много моля, ако някой се наеме да го направи, обяснението да не съдържа думата "СОЦ" :ok:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 16 Сеп 2022, 6:52

Я първо да видим как клиента определя цени, на кого ги определя и как ги определя. Това има ли нещо общо с пазара или е нещо друго...и те така.
Че нещо сте се загубили и тука.
А на колегите Грозданоф и Е34 им давам задача до края на седмицата да намерят информация и да кажат
Вярно ли е, че горивата за БГ излизащи от Лукойл не се правят от петрол ? Ако не всичкото количесто то голяма част от него. И не от вчера ми някъде от 2014 насам .

М? Казвал съм няколко пъти в други теми, че е така (не че някой ме е отразил :)) ), ма може и да са ме информирали грешно. Вярно, нещото го знам като "вътрешна информация", не от едно място при това, но може и да са ме подвели.

И понеже некой може да се зачуди как гориво не се прави от петрол - ми те така, прави се. От разни остатъци, пак въглеродни.
Та и по тая линия, ако е така, горивата ни са най-скъпите на планетата спрямо колко струват да се направят. Щото се правят от отпадъци, буквално.
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 16 Сеп 2022, 8:06

Еййй човек да не си закара циганската любоф от село у градо . Веднага ще го оплюят .. :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: E39 ALPINA B10

Мнение от Grozdanoff » 16 Сеп 2022, 8:47

Моджо написа:Я първо да видим как клиента определя цени, на кого ги определя и как ги определя. Това има ли нещо общо с пазара или е нещо друго...и те така.
Че нещо сте се загубили и тука.
А на колегите Грозданоф и Е34 им давам задача до края на седмицата да намерят информация и да кажат
Вярно ли е, че горивата за БГ излизащи от Лукойл не се правят от петрол
? Ако не всичкото количесто то голяма част от него. И не от вчера ми някъде от 2014 насам .

М? Казвал съм няколко пъти в други теми, че е така (не че някой ме е отразил :)) ), ма може и да са ме информирали грешно. Вярно, нещото го знам като "вътрешна информация", не от едно място при това, но може и да са ме подвели.

И понеже некой може да се зачуди как гориво не се прави от петрол - ми те така, прави се. От разни остатъци, пак въглеродни.
Та и по тая линия, ако е така, горивата ни са най-скъпите на планетата спрямо колко струват да се направят. Щото се правят от отпадъци, буквално.

Голям мазохист си бе :lol: Отново доказваш, че си 100% безхаберен относно петрола! Тези остатъци са петролни остатъци, не знам какви тежки пропаганди си чел пак, но бензин/дизел/газ -това са въглеводороди, те няма от какво друго да бъдат рафинирани освен петрол.
Това, което си чел и не си разбрал е, че има първични и вторични продукти при рафинирането на петрол. Пропан бутана наппимер, се произвежда от остатъчни(петролни) продукти, получаващи се при рафинирането на други горива.
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 16 Сеп 2022, 9:11

Грозданов, случайно едното ми висше е ХТИ, та не ми обяснявай ку обичаш. Дали са петролни или не няма никакво значение в случая. Явяват се боклук, който се изхвърля по принцип или го правят на асфалт и не влиза в никакви санкции и го има насекъде.

Та чакам конкретен отговор. Ако не му знаеш името на нещото ще подсказвам.
Хм,хм...

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 16 Сеп 2022, 9:28

Моджо написа:Грозданов, случайно едното ми висше е ХТИ, та не ми обяснявай ку обичаш. .

Ма разбира сЪ. То тука сте 2-3- ма мега компетентни по всичко,как някой може да си позволи да Ви дава ' акъл' :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 16 Сеп 2022, 9:35

Точно. Особено от образовани у фейсбук.
Хм,хм...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Grozdanoff » 16 Сеп 2022, 9:39

Моджо написа:Грозданов, случайно едното ми висше е ХТИ, та не ми обяснявай ку обичаш. Дали са петролни или не няма никакво значение в случая. Явяват се боклук, който се изхвърля по принцип или го правят на асфалт и не влиза в никакви санкции и го има насекъде.

Та чакам конкретен отговор. Ако не му знаеш името на нещото ще подсказвам.

Да бе, пропан бутана например е отпаден продукт след ранифирането на горива. Това ти обясних, незнам дали четеш.
Ти нямаш никаква представа какво е търсенето и предлагането на петрол в световен мащаб и продължаваш да се опитваш, да ме убедиш в глупости. От 100 кладенеца вода, за да ми обясниш че Русия не е важна с ресурсите си! :kuku: След Януари ще ти е по-ясно колко са важни за Европа, ресурсите на Русия.
Европа е против Путин, слава богум, че Путин още не е против Европа!(чисто икономически говоря)
Е, Путин ще даде Германия за пример пред Европа тази зима, великите германци сами си направиха самоубийствената антируска политика!
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 16 Сеп 2022, 9:48

Това не е отговор на поставения въпрос. Опитай пак.
Подсказка искаш ли?
Хм,хм...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Grozdanoff » 16 Сеп 2022, 10:01

Моджо написа:Това не е отговор на поставения въпрос. Опитай пак.
Подсказка искаш ли?

Ставаш много смешен вече, за всеки интелигентен човек, който чете глупостите ти. Когато те оборя(винаги), просто обръщаш палачинката с интоцията "разбих те" :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата