Икономическа тема
Модератор: Общи модератори
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Икономическата криза 2020-2023
Бъзикате се ама там се топят един друг точно така както е написано и без такива постери с агитация . Не им требе много да звънне в общината и да наклепа . Така са научени и перфектно им пасва на манталитета .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- theraven_nz
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15
Не знам случайно ли е, но на Тракия посока София видях "немец" да си кара кюмбето към развития запад

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
---
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
theraven_nz написа:Не знам случайно ли е, но на Тракия посока София видях "немец" да си кара кюмбето към развития запад![]()
Тоя немец тъмен и със забулен катун ли беше?

Или си мислиш, че Гюнтер от Баден-Вюртемберг е ходил до Турция да си купува печка, щото никъде на друго място в Европа не продават

Що се правите на две и половина, не разбирам

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- theraven_nz
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
theraven_nz написа:Сипи си още едно и утре на трезва глава виж и кавичките
Не съм ги видял, моя грешка

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

Mи аз подметнах няколко пъти това лято за жилища без комини и Пернишки печки, ама кой ти слуша.
Та по темата. Говорим за пазарна икономика, конкуренция и бла бла глупости. Учил съм политикономия на социализма и политикономия на капитализма. Не помня колко имам на изпитите. Но искам да питам умните глави тук следното:
В коя теоретична част на икономическата нАука се формулира и обяснява феномена, пазарните цени да се определят от клиентите (в случая G7)? Как можете да ми обясните налагането на лимити, ограничения, глоби и т.н. рестрикции на продавачи и на купувачи от страна на държавата? Нали имаме "свобода на придвижването на хора и стоки"? Нали идеята на ЕС беше да се търгува свободно?
Много моля, ако някой се наеме да го направи, обяснението да не съдържа думата "СОЦ"
Та по темата. Говорим за пазарна икономика, конкуренция и бла бла глупости. Учил съм политикономия на социализма и политикономия на капитализма. Не помня колко имам на изпитите. Но искам да питам умните глави тук следното:
В коя теоретична част на икономическата нАука се формулира и обяснява феномена, пазарните цени да се определят от клиентите (в случая G7)? Как можете да ми обясните налагането на лимити, ограничения, глоби и т.н. рестрикции на продавачи и на купувачи от страна на държавата? Нали имаме "свобода на придвижването на хора и стоки"? Нали идеята на ЕС беше да се търгува свободно?
Много моля, ако някой се наеме да го направи, обяснението да не съдържа думата "СОЦ"

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Я първо да видим как клиента определя цени, на кого ги определя и как ги определя. Това има ли нещо общо с пазара или е нещо друго...и те така.
Че нещо сте се загубили и тука.
А на колегите Грозданоф и Е34 им давам задача до края на седмицата да намерят информация и да кажат
Вярно ли е, че горивата за БГ излизащи от Лукойл не се правят от петрол ? Ако не всичкото количесто то голяма част от него. И не от вчера ми някъде от 2014 насам .
М? Казвал съм няколко пъти в други теми, че е така (не че някой ме е отразил
) ), ма може и да са ме информирали грешно. Вярно, нещото го знам като "вътрешна информация", не от едно място при това, но може и да са ме подвели.
И понеже некой може да се зачуди как гориво не се прави от петрол - ми те така, прави се. От разни остатъци, пак въглеродни.
Та и по тая линия, ако е така, горивата ни са най-скъпите на планетата спрямо колко струват да се направят. Щото се правят от отпадъци, буквално.
А на колегите Грозданоф и Е34 им давам задача до края на седмицата да намерят информация и да кажат
Вярно ли е, че горивата за БГ излизащи от Лукойл не се правят от петрол ? Ако не всичкото количесто то голяма част от него. И не от вчера ми някъде от 2014 насам .
М? Казвал съм няколко пъти в други теми, че е така (не че някой ме е отразил

И понеже некой може да се зачуди как гориво не се прави от петрол - ми те така, прави се. От разни остатъци, пак въглеродни.
Та и по тая линия, ако е така, горивата ни са най-скъпите на планетата спрямо колко струват да се направят. Щото се правят от отпадъци, буквално.
Хм,хм...
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Еййй човек да не си закара циганската любоф от село у градо . Веднага ще го оплюят .. 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- Grozdanoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i
- Мечтае да кара: E39 ALPINA B10
Моджо написа:Я първо да видим как клиента определя цени, на кого ги определя и как ги определя. Това има ли нещо общо с пазара или е нещо друго...и те така.
М? Казвал съм няколко пъти в други теми, че е така (не че някой ме е отразил) ), ма може и да са ме информирали грешно. Вярно, нещото го знам като "вътрешна информация", не от едно място при това, но може и да са ме подвели.
Голям мазохист си бе

Това, което си чел и не си разбрал е, че има първични и вторични продукти при рафинирането на петрол. Пропан бутана наппимер, се произвежда от остатъчни(петролни) продукти, получаващи се при рафинирането на други горива.
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Грозданов, случайно едното ми висше е ХТИ, та не ми обяснявай ку обичаш. Дали са петролни или не няма никакво значение в случая. Явяват се боклук, който се изхвърля по принцип или го правят на асфалт и не влиза в никакви санкции и го има насекъде.
Та чакам конкретен отговор. Ако не му знаеш името на нещото ще подсказвам.
Хм,хм...
Моджо написа:Грозданов, случайно едното ми висше е ХТИ, та не ми обяснявай ку обичаш. .
Ма разбира сЪ. То тука сте 2-3- ма мега компетентни по всичко,как някой може да си позволи да Ви дава ' акъл'

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Grozdanoff
- кандидат ентусиаст
-
Моджо написа:Грозданов, случайно едното ми висше е ХТИ, та не ми обяснявай ку обичаш. Дали са петролни или не няма никакво значение в случая. Явяват се боклук, който се изхвърля по принцип или го правят на асфалт и не влиза в никакви санкции и го има насекъде.
Да бе, пропан бутана например е отпаден продукт след ранифирането на горива. Това ти обясних, незнам дали четеш.
Ти нямаш никаква представа какво е търсенето и предлагането на петрол в световен мащаб и продължаваш да се опитваш, да ме убедиш в глупости. От 100 кладенеца вода, за да ми обясниш че Русия не е важна с ресурсите си!

Европа е против Путин, слава богум, че Путин още не е против Европа!(чисто икономически говоря)
Е, Путин ще даде Германия за пример пред Европа тази зима, великите германци сами си направиха самоубийствената антируска политика!
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Това не е отговор на поставения въпрос. Опитай пак.
Подсказка искаш ли?
Подсказка искаш ли?
Хм,хм...
- Grozdanoff
- кандидат ентусиаст
-
Моджо написа:Това не е отговор на поставения въпрос. Опитай пак.
Подсказка искаш ли?
Ставаш много смешен вече, за всеки интелигентен човек, който чете глупостите ти. Когато те оборя(винаги), просто обръщаш палачинката с интоцията "разбих те"