Икономическа тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Re: Икономическата криза 2020-2023

Мнение от Моджо » 16 Сеп 2022, 10:03

И това не е. Трети и последен опит и ти пиша двойка :wave:
Хм,хм...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: E39 ALPINA B10

Мнение от Grozdanoff » 16 Сеп 2022, 10:31

Моджо написа:И това не е. Трети и последен опит и ти пиша двойка :wave:

Ти няма как да ми пишеш двойка, защото си безхаберен относно нещата, които пишеш. Това, което по-важно и не разбираш е -мен не ме интересува какво ми "пишеш" и как какви чувства тайш към мен, за мен това не е важно! :mhihi:
Аз разглеждам петрола от икономическия аспект, за който ти не си чел нищо. Ако беше нямаше да спорим! Просто ще спра да коментирам твои мнения, нищо вярно не си казал откакто те коментирам. Просто подвеждаш хората, които четат и нищо повече!
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 16 Сеп 2022, 10:35

Седни си. Слаб 2.
По икономика също не те бива, както писах преди.
Щото отговора на въпроса има много ясно измерим икономически смисъл.
Да казвам ли какво ми е второто висше.
А че потреблението на петрол е намаляло напоследък? Особено на руски такъв? М? Нещо да кажеш или си измислям и немам представа.
А 2020 като раша намали с 50% износа тва усети ли го по някакъв начин изобщо?
А рафинерията като не е работила по някой път по 6 месеца разбрал ли си изобщо, че не произвежда.

Много ти е куца икономиката разглеждайки само "клиента" да речем.
А доставчика къде е в уравнението или на него му е се едно.
И последно пазара "празно" не търпи.
Пък и като не можеш да влияеш на процеса ку щеш се сдери от писане - нищо няма да се промени.
Последна промяна Моджо на 16 Сеп 2022, 10:46, променена общо 1 път
Хм,хм...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Grozdanoff » 16 Сеп 2022, 10:39

Моджо написа:Седни си. Слаб 2.
По икономика също не те бива, както писах преди.

Ебаси, не стига че ти обясних за рафинирането на петрола, преди да използваш гугъл, ами и двойка получих! :mhihi:

Ти нямаш нито чест, нито достойнство колега, продължавай да ме оценяваш по въпроси, от които нямаш понятие! :mhihi:
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 16 Сеп 2022, 10:53

Рафинирането на петрола ми го е обяснил другаря доцент Дуков кога още си бил в детска ясла, а може и да не си бил роден.
Успех с гугъла.
Даже името на въпросната фракция не знаеш.
ква е, що е.. Къде може да се рафинира на гориво, как?
Ина ли я, нема ли я.
Хм,хм...

Потребител
Аватар
Кара: TOYOTA

Мнение от Двигателист » 16 Сеп 2022, 11:12

Грозданов, като казваш въглеводороди, имай предвид, че е доста необятен свят и с разпадене, или синтез може доста продукти да постигнеш, дори и без петрол. Може да ти звучи странно, но бензин и то доста качествен става и от въглища и това изобщо не е някаква нова технология. Та вслушвай се и в хората, които са учили, макар в България ученето да не е на почит. В случая Моджо е напълно прав.
Лудия.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Grozdanoff » 16 Сеп 2022, 11:51

Моджо написа:Рафинирането на петрола ми го е обяснил другаря доцент Дуков кога още си бил в детска ясла, а може и да не си бил роден.
Успех с гугъла.
Даже името на въпросната фракция не знаеш.
ква е, що е.. Къде може да се рафинира на гориво, как?
Ина ли я, нема ли я.

Пич, мен не ме интересува това... Цялото ти обяснение за рафинирането на петрола беше обръщане на палачинката относно икономическият аспект на петрола, за който не си чел и незнаеш нищо! Опита се да се направиш икономически грамотен, но не ти се получи... имало, цитирам те: "от 3 до 5 доставчика алтернативи" :kuku: Я ги кажи кои са! :mhihi:
Знаеш ли кои са най-големи износите на петрол!? Знаеш ли какво е съотношението предлагане-търсене на петрол в момента? Ако ще коментираш мои мнения относно икономика/политика, удряй един google първо!

пс: Двигателист

Естествено, че въглеводороди се добиват по синтетичен начин от години, масла, смазки... Въпроса е, че са много по-скъпи!

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 16 Сеп 2022, 12:02

Ако искате да продължите да пишете в този форум, намалете (преустановете с) личните нападки :!:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 16 Сеп 2022, 12:05

Ми казал съм ги, чети си.
А извода е, че петрол не ни трябва, след като не правим горива от петрол. Тва ясно ли е?
Трябва ни нещо друго плюс малко петрол (ползва се минимално количество при обработката на другото) и нямаме грижи.
А това друго, дето не знаеш какво е, се явява отпадък на всяка една рафинерия в света
И това друго много малко от въпросните рафинерии могат да го направят на гориво.
Ако си схванал-добре. Ако не си-жив и здрав.
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 16 Сеп 2022, 14:12

Pound falls to lowest level against dollar since 1985

https://www.bbc.com/news/business-62817391

Паунда ще го преименуваме на унция май.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 16 Сеп 2022, 15:26

Моджо написа:Я първо да видим как клиента определя цени, на кого ги определя и как ги определя. Това има ли нещо общо с пазара или е нещо друго...и те така.

Европейският съюз възнамерява да проучи с международни партньори начините за ограничаване на енергийните цени, включително и каква е възможността да се въведат временни тавани на цените на вноса, се посочва в един от документите от лидерската среща на Г-7, съобщава Reuters

Дългата ръка на пазара и свободната конкуренция :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 16 Сеп 2022, 15:35

Първо си го разтълкувай какво значи. Какво значи "възнамерява" , "проучи" , "възможност" и т.н.
Второ както е право на продавача да си определя цена, така е право на купувача да не я плати.
Трето - случая няма нищо общо с пазарна икономика.
и
4 Кво стана с Азерите дето стреляли по АрАмения и ЕУ и САЩ не взеха мерки на секундата и не ги БАННА-ха и тех. Още ли се бият, нещо Специална Военна Операция има ли , че не следя.
Хм,хм...

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 16 Сеп 2022, 16:31

Моджо написа:.... случая няма нищо общо с пазарна икономика...

Това исках да напишеш. Другото е пълнеж.

Цените се определят възоснова на търсене и предлагане, не на базата на решение на една гинеколожка и няколко бездетни дъртака.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 16 Сеп 2022, 16:33

Това го написах и преди. Чети внимателно.
Та има ли СВО у Нанагорни Карабах или не?
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 16 Сеп 2022, 17:30

https://offnews.bg/ikonomika/interkonek ... 85166.html

Вече има Акт 15 :bchug: Как беше , "излишния тръбопровод, по който няма да има газ, щото няма различна от руската" :lol:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата