По-добре ли бяхме през соца?
Модератор: Общи модератори
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Re: По-добре ли бяхме през соца?
Бе то ако беше толкова лошо в Щатите, нямаше децата на повечето комунистически елит да са там. И аз ги харесвам, харесвам и политическата им система, условията за бизнес, начинът им на живот и дори Холивуд. Това което не харесвам на американците е схващането им, че едва ли не целият свят иска да живее като тях и разни диктатори пречат на демокрацията. Ами не е така. Някой племена искат да живеят по друг начин. На някой народи корупцията, вярата в лидера-бог и мизерията им е генетично заложена. Една намеса в такава държава и всичко се омазва. Това важи и за нас. Ние не искаме да живеем в американската или европейската демокрация. Поне по-голямата част от населението. Ние си искаме старата система, само ако може малко повече западни стоки да има и ако може малко повече парици да има населението. Айде стига бе, ще ти ходя аз на честно интервю за работа, като може чичо да врътне един телефон където трябва. А и всичко е нагласено. Етажна собственост -ебал съм ти европейските и американски глупости. Моето си е мое, стълбището е на който го загради пръв, общото мазе е мое, защото на дядо ми къщата е била тука и боклука ще си го хвърлям където искам. Нали си плащам за чистачка. Всъщност последните два месеца не съм платил, защото дъщерята е студентка и немам пари. Да плащат ония с БМВ-то. Щом са си го купили значи имат пари(да нГи ебем макЯта, а дано с ъглошлайф да ги вадат от това БМВ, къде само се праат на гОлемото добро утро). Некви ми дошли с некви планове, да ми дават акъл. Пари ми дайте, акъл не ми трЕбва. Я ли не знам кво да пием и кво да си купим, ама нема мАнгиииии. На менЕ ли ми се не яде луканка на закуска и ми се не пие шотландска ракия. Проблеми немам, само едно ме мъчи. На кой да дам едно Ягне, та да набутам синО на държавна работа У митницата.
И другата крайност: мазен интелектуалец, който разбира от всичко и преди да каже нещо, прави пауза, след това устата на "О" и след това леко забавено и половин час обяснява някакви глупости. Та той е запленен от руската душевност, от руската литература, има приятели руснаци, които са страхотни и много му се ходи в Ленинград. Ама по случайност го пратили на командировка в Рим.
- Чакай, ей сега ще ти покажа как се снимах пред Колизеума. Дей, къде ми е Айфона, То тия дънки Левис нали са с пет джоба, докато го намеря. А, между другото вижте каква запалка ми подари дъщерята, която е студентка в Англия. Не, не е това. Това са ключовете на Х-петицата(ама руските джипове са най-проходими. На времето с Аркадий как карахме една УАЗ-ка...). А, ето го Айфона. Къде беше тая снимка...а, вижте снимка на най-новата Волга, която ми изпрати сина от Щатите. Ей, велики са тия руснаци.......чакай, че ми звъни милото. Тя се казва Наталия, което е много хубаво руско име, но аз я наричам Нати. ..Хелоу, дарлинг, ......Окей, Окей, няма проблеми, ще съм хепи. Хйде бай дарлинг....
Между другото мразя американските коли и Мак Доналдс. Кола не пия, защото е газирана, но вкусът и ми харесва.
И другата крайност: мазен интелектуалец, който разбира от всичко и преди да каже нещо, прави пауза, след това устата на "О" и след това леко забавено и половин час обяснява някакви глупости. Та той е запленен от руската душевност, от руската литература, има приятели руснаци, които са страхотни и много му се ходи в Ленинград. Ама по случайност го пратили на командировка в Рим.
- Чакай, ей сега ще ти покажа как се снимах пред Колизеума. Дей, къде ми е Айфона, То тия дънки Левис нали са с пет джоба, докато го намеря. А, между другото вижте каква запалка ми подари дъщерята, която е студентка в Англия. Не, не е това. Това са ключовете на Х-петицата(ама руските джипове са най-проходими. На времето с Аркадий как карахме една УАЗ-ка...). А, ето го Айфона. Къде беше тая снимка...а, вижте снимка на най-новата Волга, която ми изпрати сина от Щатите. Ей, велики са тия руснаци.......чакай, че ми звъни милото. Тя се казва Наталия, което е много хубаво руско име, но аз я наричам Нати. ..Хелоу, дарлинг, ......Окей, Окей, няма проблеми, ще съм хепи. Хйде бай дарлинг....
Между другото мразя американските коли и Мак Доналдс. Кола не пия, защото е газирана, но вкусът и ми харесва.
Последна промяна ukelichko на 19 Ное 2017, 22:05, променена общо 2 пъти
Я нещо позитивно

Оно бива убост, ама чак пък толкос ... пупу, да не и е уроки

Оно бива убост, ама чак пък толкос ... пупу, да не и е уроки

- ukelichko
- младши ентусиаст
-
ukelichko написа:Коя е ? Не ми е позната.
Тамара Георгиева от София. То вече трудно може да си отнякъде другаде

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Абе нещо и тая хубост не ми се вижда чак такава, та да е била достатъчна за участие в конкурса, ама хайде, нали е наша сега, няма да се оплакваме.
Мис Индия спечелила, тя биваше доста.

Мис Индия спечелила, тя биваше доста.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
BMW_POWER написа:
Прилича ми на травестит?

За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
Фидел Кастро написа:BMW_POWER написа:
Прилича ми на травестит?
Солен е вкусът на времето ....
Ще пусна цитат и снимка от ФБ
Цариград. Къща край Босфора. Мустакат турчин пие шербет, намръщен. Идва жена му.
- Какво има?
- Седни! - строго казва мъжът. - Имам една лоша и една добра новина. Почвам с лошата - Хасан, нашият син, станал гей.
- Вай, Алах, к'во е туй?
- Гьотверен, ма.
- Вай, вай... А добрата новина? - cъс свито сърце пита жената.
- Станал Мис Истанбул.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Колеги, вчера получих прозрение...
! Сега ще го споделя с вас и повече няма да пиша по темата, обещавам!
Сетих се, един познат обясняваше как жена му го спипала, че има любовница. Някак получила разпечатка на телефона му и там - 300 СМС-а към един и същ номер за един месец! Викам му - ама нали в разпечатката не излиза съдържанието на СМС-а? Казва - да, но не е и необходимо... Само като видиш 300 съобщения към един номер за месец - и всичко е ясно.
Каква е връзката с тази тема за соца? Може ли да се направи аналогия с историята на пишман - любовника? Според мен - да. И ще опитам да обясня:
При соц-а всички мечтаехме за свобода и демокрация. Завиждахме на "запада" именно заради свободата - да пътуваш по целия сват (тук границите бяха затворени), да се информираш за всичко (тук слушахме Свободна европа със страх), да живееш в който град искаш (тук имаше жителство), да работиш където и каквото искаш (тук беше по разпределение - където те пратят), да си купиш каквото искаш (тук... знаете как беше), да слушаш каквато искаш музика, да се обличаш както искаш и т.н. и т. н... И ето късмет - дочакахме свободата и демокрацията! Значи сега всички трябва да сме щастливи... Но така ли е на практика? Май не е... Ако сега всичко беше точно - тази тема щеше да бъде от 5 поста:
Автор на темата, Пост 1: Я кажете - по-добре ли бяхме при соц-а?
Съфорумец No 1, Пост 2: Абе ти луд ли си - тогава беше мизерия, а сега е супер!
Съфорумец No 2, Пост 3: Да бе, изобщо не може да става въпрос...
Съфорумец No 3, Пост 4: Сега всичко е точно, няма какво да обсъждаме!
Модератор, Пост 5: Всичко е ясно, заключвам темата.
Защо тогава имаме 300 страници тема с хиляди постове? И не е толкова важно какво пише в постовете - самият факт, че тече такава оживена дискусия показва, че... че нещо не е наред с нашата демокрация. Тогава беше кофти - това е ясно. Но явно и сега има някакви проблеми, иначе - какво толкова да обсъждаме? Така ги виждам нещата.
И така Колеги, това беше моят последен пост по темата - ще продължа да я следя с интерес, но повече няма да пиша в нея. Но вие не се отказвайте - дерзайте!

Сетих се, един познат обясняваше как жена му го спипала, че има любовница. Някак получила разпечатка на телефона му и там - 300 СМС-а към един и същ номер за един месец! Викам му - ама нали в разпечатката не излиза съдържанието на СМС-а? Казва - да, но не е и необходимо... Само като видиш 300 съобщения към един номер за месец - и всичко е ясно.
Каква е връзката с тази тема за соца? Може ли да се направи аналогия с историята на пишман - любовника? Според мен - да. И ще опитам да обясня:
При соц-а всички мечтаехме за свобода и демокрация. Завиждахме на "запада" именно заради свободата - да пътуваш по целия сват (тук границите бяха затворени), да се информираш за всичко (тук слушахме Свободна европа със страх), да живееш в който град искаш (тук имаше жителство), да работиш където и каквото искаш (тук беше по разпределение - където те пратят), да си купиш каквото искаш (тук... знаете как беше), да слушаш каквато искаш музика, да се обличаш както искаш и т.н. и т. н... И ето късмет - дочакахме свободата и демокрацията! Значи сега всички трябва да сме щастливи... Но така ли е на практика? Май не е... Ако сега всичко беше точно - тази тема щеше да бъде от 5 поста:
Автор на темата, Пост 1: Я кажете - по-добре ли бяхме при соц-а?
Защо тогава имаме 300 страници тема с хиляди постове? И не е толкова важно какво пише в постовете - самият факт, че тече такава оживена дискусия показва, че... че нещо не е наред с нашата демокрация. Тогава беше кофти - това е ясно. Но явно и сега има някакви проблеми, иначе - какво толкова да обсъждаме? Така ги виждам нещата.
И така Колеги, това беше моят последен пост по темата - ще продължа да я следя с интерес, но повече няма да пиша в нея. Но вие не се отказвайте - дерзайте!

Последна промяна Borymeckata на 20 Ное 2017, 11:41, променена общо 1 път
Excellent! Steven is my name!
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
Borymeckata написа:
....................
Загубихме те като един балансиран събеседник, съвременник на соца. Ако размислиш все пак, защото:
Темата за демокрацията не е толкова проста. Всеки си има различни критерии за добър живот. Нещата с мизерията и престъпността много се преекспонират от медиите, нали има някаква свобода. Социализмът много се идеализира, защото след близо 30 години доста спомени са избледнели. Много от проблемите на демокрацията не засягат лично пишещите и просто се плаче на чужди гробища(като гей парадите

ukelichko написа:...Това важи и за нас. Ние не искаме да живеем в американската или европейската демокрация. Поне по-голямата част от населението. Ние си искаме старата система, само ако може малко повече западни стоки да има и ако може малко повече парици да има населението. Айде стига бе, ще ти ходя аз на честно интервю за работа, като може чичо да врътне един телефон където трябва. А и всичко е нагласено. Етажна собственост -ебал съм ти европейските и американски глупости. Моето си е мое, стълбището е на който го загради пръв, общото мазе е мое, защото на дядо ми къщата е била тука и боклука ще си го хвърлям където искам. Нали си плащам за чистачка. Всъщност последните два месеца не съм платил, защото дъщерята е студентка и немам пари. Да плащат ония с БМВ-то. Щом са си го купили значи имат пари(да нГи ебем макЯта, а дано с ъглошлайф да ги вадат от това БМВ, къде само се праат на гОлемото добро утро). Некви ми дошли с некви планове, да ми дават акъл. Пари ми дайте, акъл не ми трЕбва. Я ли не знам кво да пием и кво да си купим, ама нема мАнгиииии. На менЕ ли ми се не яде луканка на закуска и ми се не пие шотландска ракия. Проблеми немам, само едно ме мъчи. На кой да дам едно Ягне, та да набутам синО на държавна работа У митницата.

тва е като от некой соц-филм, деа
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
.Автор на темата, Пост 1: Я кажете - по-добре ли бяхме при соц-а?
Защо тогава имаме 300 страници тема с хиляди постове? И не е толкова важно какво пише в постовете - самият факт, че тече такава оживена дискусия показва, че... че нещо не е наред с нашата демокрация. Тогава беше кофти - това е ясно. Но явно и сега има някакви проблеми, иначе - какво толкова да обсъждаме? Така ги виждам нещата
Има само два варианта тоя дебат да е такъв непрестанен без край :
Вариант 1, от ден на ден става все по-добре . Изменя се първоначалното уравнение и това изисква нов епилог на дебата
Вариант 2 , от ден на ден става по-зле . Изменя се първоначалното уравнение и това изисква нов епилог на дебата

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
иначе още едно нещо - нямащо пряко отношение кога е било по-добре
тъжното е, че "сега" не може да ставаме все по-добре докато хората не разберат, че ТЕ формират това състояние
дали днес някаква тиква ще се гаври от ТВ с теб и ще те прави смешен с поведението си в парламента където ти си го пратил, дали работодателя ти ще се опитва да те мачка и да не ти плаща като хората ... всичко това сам човек трудно може да го реши, но ако хората осъзнаят, че свободното сдружаване и търсене на права са супер мощен инструмент нещата лесно могат да придобият друг вид
според мен умишлено се маргинализира това, умишлено се води това ежедневно "оскотяване" и притъпяване на чуството за общност
защото всеки си има собствени интереси, но като граждани ние може да се организираме в каквито си щем сдружения и ЮЛ и да поставяме много по-остро позции
за това големите демокрации са тръгнали от защитата на собствеността, защото занаятчиите, собствениците на земи и т.н. са се организирали и афиширали в определени сдружения ... да с комерсиална цел ... обаче по тоя път хората са разбрали, че няма такова нещо като "тва е гласувано и толкова", защото големите сдружения на частни лица и фирми могат да бъдат непреодолима сила в даден момент за който и да е управляващ който си прави каквото си ще
а тук умишлено първо убиха партията на земеделците след промените ... защото всеки един човек има/ше земя, знаеше какви са промените и можеше да заеме позиция и да членува точно по убеждение и интерес и да знае точно защото иска определени неща
профсъюзите никога пък не са били реално работнически и са едни фигуранти
само едрия бизнес , организиран от всякакви комунистически служби или стартиран от тях си има организации (явни и неявни), лостове и т.н. и пряко се отчита на партии
а хората им се набива в главите, че всеки е сам за себе си и нищо не можело да се направи освен ако не дойде "МЕСИЯТА" пореден който да ни "оправи" , а тъкмо обратното ... чрез свободно сдружаване и разбиране на правата ни можем да се оправи, защото никоя личност с концентрирана власт без отчетност не може да работи за чуждото благо
най-елементарното е че дори във вход/блок/квартал някой като даде идея да се си направят сдружение за да искат нещо от кмет/община или да наложат някакви вътрешни правила и всеки само хули, пресмива се и гледа себе си
тъжното е, че "сега" не може да ставаме все по-добре докато хората не разберат, че ТЕ формират това състояние
дали днес някаква тиква ще се гаври от ТВ с теб и ще те прави смешен с поведението си в парламента където ти си го пратил, дали работодателя ти ще се опитва да те мачка и да не ти плаща като хората ... всичко това сам човек трудно може да го реши, но ако хората осъзнаят, че свободното сдружаване и търсене на права са супер мощен инструмент нещата лесно могат да придобият друг вид
според мен умишлено се маргинализира това, умишлено се води това ежедневно "оскотяване" и притъпяване на чуството за общност
защото всеки си има собствени интереси, но като граждани ние може да се организираме в каквито си щем сдружения и ЮЛ и да поставяме много по-остро позции
за това големите демокрации са тръгнали от защитата на собствеността, защото занаятчиите, собствениците на земи и т.н. са се организирали и афиширали в определени сдружения ... да с комерсиална цел ... обаче по тоя път хората са разбрали, че няма такова нещо като "тва е гласувано и толкова", защото големите сдружения на частни лица и фирми могат да бъдат непреодолима сила в даден момент за който и да е управляващ който си прави каквото си ще
а тук умишлено първо убиха партията на земеделците след промените ... защото всеки един човек има/ше земя, знаеше какви са промените и можеше да заеме позиция и да членува точно по убеждение и интерес и да знае точно защото иска определени неща
профсъюзите никога пък не са били реално работнически и са едни фигуранти
само едрия бизнес , организиран от всякакви комунистически служби или стартиран от тях си има организации (явни и неявни), лостове и т.н. и пряко се отчита на партии
а хората им се набива в главите, че всеки е сам за себе си и нищо не можело да се направи освен ако не дойде "МЕСИЯТА" пореден който да ни "оправи" , а тъкмо обратното ... чрез свободно сдружаване и разбиране на правата ни можем да се оправи, защото никоя личност с концентрирана власт без отчетност не може да работи за чуждото благо
най-елементарното е че дори във вход/блок/квартал някой като даде идея да се си направят сдружение за да искат нещо от кмет/община или да наложат някакви вътрешни правила и всеки само хули, пресмива се и гледа себе си
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Не съм съгласен с това , на запад частната собственост е формирана във феодалното общество и после при буржоазните революции легитимирана а власта на монархиите окастрена . 200 години това нещо наречено капитализъм се практикува на запад а пришиването на понятието демокрация на капиталистическия начин на производство е абсолютна глупост . Демокрация е имало още в древна Атина и този термин идва от там - власт на народа . Поради исторически фактори в България буржоазна революция не е имало , руско турската освободително война е бледо подобие на такава . Смяната на държавното устройство на всеки 50 години е твърде много за малка страна като България . Това което запада е извървял за 200 години ние сме принудени за претупаме за 20 . Резултата естествено е плачевен , но това са реалностите . В момента положението може да се определи по-скоро като тимокрация - власт на богатите .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Jordana написа:steeN написа:Всички бизнеси на Елон Мъск живеят от държавни субсидии... яко спонсорира партията на социалистите (ааа исках да кажа демократите) в САЩ... няма изненада, че говори такива глупости...
малко бой по соц кратуната на Трюдо тука
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Чакай чакай ...какви социалисти в Усато бре ? В тая светая светих на капитализма ...социалисти ? Държавния бизнес на Мъск ....хубаво де , там може тука не може ? Ааааа ..забравих че тука бяха втората ръка хора , унтерменшените за миене на кенефи и бърсането на лиги по хосписите
От вчера ли пишем в тоя форум, че ме питаш тва?
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Типично - срастване на корпоративния капитал с държавата и източване на обществен ресурс за идиотски проекти . Ползата е мнимална за обществото , но все пак ако държавата е решила да налее едни пари в икономиката на страната тя ще го направи . По-добре там отклокото за ракети подводници и самолетоносачи .
И какво предлагаш реално ? Заради няколко бълхи като Мъск , да изгорим целия дюшек ?
И какво предлагаш реално ? Заради няколко бълхи като Мъск , да изгорим целия дюшек ?