По-добре ли бяхме през соца?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

По-добре ли бяхме през соца?

Да
137
41%
Не
144
43%
Не мога да преценя
51
15%

Общо гласове : 332
младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Re: По-добре ли бяхме през соца?

Мнение от drago_pavlov » 21 Ное 2017, 10:30

Borymeckata написа:Защо тогава имаме 300 страници тема с хиляди постове?

Остави хилядите постове... Виж колко са участниците в дебата - не повече от 10-ина души.
Като радио Канада и Данчо лудия са автори на поне 50% от постовете... Те са на всеки километър, опа... на всяка страница имах предвид.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 21 Ное 2017, 12:50

При соц-а всички мечтаехме за свобода и демокрация. Завиждахме на "запада" именно заради свободата - да пътуваш по целия сват (тук границите бяха затворени), да се информираш за всичко (тук слушахме Свободна европа със страх), да живееш в който град искаш (тук имаше жителство), да работиш където и каквото искаш (тук беше по разпределение - където те пратят), да си купиш каквото искаш (тук... знаете как беше), да слушаш каквато искаш музика, да се обличаш както искаш и т.н. и т. н... И ето късмет - дочакахме свободата и демокрацията! Значи сега всички трябва да сме щастливи... Но така ли е на практика? Май не е... Ако сега всичко беше точно - тази тема щеше да бъде от 5 поста:

Ще прозвучи малко клиширано, но "свободата" не е за всеки. Или по-скоро съществуване при което ти избираш пътя си и си носиш последствията.

За съжалание преобладаващата част от нашето общество( и не само) категорично отказва да поема отговорност за действията си и е готово да предаде част от "свободата" си, за да се отърве от отговорности. За тази група хора подобна "свободна" форма на съществуване е бреме и тъй като връщането към времената преди 89та е невъзможно(дори всички да го искахме на 100%) тази преобладаваща група хора залитайки към "спасители" ни превръща в това което сме.
Можете да погледнете във всяка една сфера - от семейните отношения("аз ще си живея при мама и тати и ще си харча заплатата вместо да я давам за наем/кредит") до пряк контрол над партии/депутати(натиск за регламент отзоваване на депутати, влияние върху партийните листи и т.н.)

За това и никъде където "демокрацията" е внесена без да ги има предпоставките в обществото за това, тя не работи и се изражда в доста неприятни форми.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 21 Ное 2017, 14:03

Ако разсъждаваме така - проблема е, че те не искат да предадат само собствената си свобода. Те искат да предадат чуждата свобода за своя полза. Но аз изобщо не съм сългасен с този начин на разсъждаване.

Какво значи демокрация... ако мнозинството от хора не са готови да са свободни, защо не гласуват за някой диктатор?
В същност не масата от хора не са готови за свобода, а една малка група, която държи всичко не е готова да се откаже от неограчничената си власт.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 21 Ное 2017, 15:23

А не мислите ли, че има различни типове свобода и сегашната свобода ограничава социалистическата свобода. А една от най-големите свободи на соца беше дребната корупция, безнаказаното крадене от работното място на дребно и използването на служебното положение за извличане на дребни облаги. Това са едни много важни три свободи, които шибаната демокрация всячески се опитва да ни ограничи. Българинът не е революционер и борец за права на подтиснатите, та да е толкова важно за него, да си изразява мнението. Или казано по друг начин, някъде между Враца, Видин и Монтана: кво ми дреме, че може да пътувам, като нЕмам пари. Можело да сЪ живее където си искаме. Ами аз си искам да живея на село и да има гоУем завод, да ходА там да бачкам(и на тръгване да си вземам каквото ми трябва).Сега стана сбъркана работа. Не можеш една смотана медицинска сестра да подкупиш и да прередиш опашката пред личния лекар. И да си полицай или военен и да не можеш да пиеш и да караш. Е за кво тате черпи 15 човека, да ме набута на държавна работа. Да им работИм аз за 800 смотани лева. Не стига че бачкам за мижава заплата, ами и ще ми налагат нЕкви тъпи правила. Е да ти еБа шибаната демокрация в крайна сметка. То както е тръгнало, ония педераси от общината ще вземат да не дават да се паркира и по тротоарите или ще ни забранят да си остъкляваме терасите. Хич не ми споменавайте Германия, щО вие знаете ли колко зИма един немец като заплата. Дайте ми на мене една петунка евра на месец, па тогава ми говорете за демокрация. А и без това в Германия има само бежанци и постоянно изнасилват жени по сред бЕл ден по площадите, а мъжете им се женат един за друг и тех ги шибат бежанците. Нали съм го гледал по Алфа Ти Ви. Само руснаците са печени батко, те не прощават на никого и умеят да воюват. Ама там има ред и не си продадоха заводите като нас навремето. Видиш ли тОа портрет на стената. Знаеш ли на кой е? На Сталин. Викат, че е избил 30 милиона. Избил е, ама ги е направил Ора и им е оправил държавата и са първа икономическа и военна сила У галактиката.
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 21 Ное 2017, 15:32

ukelichko написа:А не мислите ли, че има различни типове свобода и сегашната свобода ограничава социалистическата свобода. А една от най-големите свободи на соца беше дребната корупция, безнаказаното крадене от работното място на дребно и използването на служебното положение за извличане на дребни облаги. Това са едни много важни три свободи, които шибаната демокрация всячески се опитва да ни ограничи. Българинът не е революционер и борец за права на подтиснатите, та да е толкова важно за него, да си изразява мнението. Или казано по друг начин, някъде между Враца, Видин и Монтана: кво ми дреме, че може да пътувам, като нЕмам пари. Можело да сЪ живее където си искаме. Ами аз си искам да живея на село и да има гоУем завод, да ходА там да бачкам(и на тръгване да си вземам каквото ми трябва).Сега стана сбъркана работа. Не можеш една смотана медицинска сестра да подкупиш и да прередиш опашката пред личния лекар. И да си полицай или военен и да не можеш да пиеш и да караш. Е за кво тате черпи 15 човека, да ме набута на държавна работа. Да им работИм аз за 800 смотани лева. Не стига че бачкам за мижава заплата, ами и ще ми налагат нЕкви тъпи правила. Е да ти еБа шибаната демокрация в крайна сметка. То както е тръгнало, ония педераси от общината ще вземат да не дават да се паркира и по тротоарите или ще ни забранят да си остъкляваме терасите. Хич не ми споменавайте Германия, щО вие знаете ли колко зИма един немец като заплата. Дайте ми на мене една петунка евра на месец, па тогава ми говорете за демокрация. А и без това в Германия има само бежанци и постоянно изнасилват жени по сред бЕл ден по площадите, а мъжете им се женат един за друг и тех ги шибат бежанците. Нали съм го гледал по Алфа Ти Ви. Само руснаците са печени батко, те не прощават на никого и умеят да воюват. Ама там има ред и не си продадоха заводите като нас навремето. Видиш ли тОа портрет на стената. Знаеш ли на кой е? На Сталин. Викат, че е избил 30 милиона. Избил е, ама ги е направил Ора и им е оправил държавата и са първа икономическа и военна сила У галактиката.

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

Не знам кво ше правим като ти мине болничния :mhihi: :yes:
Ше трябва да напсувам някой и да ме баннат и заключат темата, че иначе социалистите ще надделеят :ok:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 21 Ное 2017, 20:59

http://www.monitor.bg/a/view/6644-%D0%9 ... 0%BA%D0%B0
Та изпусната радиация някъде си от Урал. Интересното е, че сега се признава. Защо го казвам ли? Ами защото през Комунизма всичко се криело и нищо не се казвало. Сега някои ще кажат, че то в Русия още е Комунизъм. Ами то и тука почти така, но нали се водим демокрация, а и реално имаме купища свободи? Интересното е, че имало във Варна, Плевен, София и не знам си къде още отчетени завишени нива, но да сте чули/видяли или помислили, че е имало нещо такова преди месец-два? Не. Нали сме демокрация, нали трябва всичко да ни казват? Понеже тука уж не били опасни нивата, ами кажете тогава бе, какъв е проблема? Кажете, че сте отчели, пък всеки да си решава сам за себе си как да го разчита. По този начин сега ни доказават за пореден път, че щом крият когато няма опасност(а след време все пак признават, че имало)тогава със сигурност ще го скрият и ако има.
Още преди казах, че днешната свобода е в огромната си част втълпена такава и хората си ни дирижират по куп начини. Тогава са криели в огромната си част и в малка са казвали лъжи, сега пък лъжат в огромната си част и крият уж в по-малката.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 21 Ное 2017, 21:16

На некой ора требе да им запрът бананите и сьомгата , че явно зле им се отразява последните две три странички . Ама едва ли ще има ефект , все едно на пъпчив тинейджър да му изчезнат пъпките :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 21 Ное 2017, 21:40

Аз всеки ден ям банани(без неделя :mhihi: :mhihi: :mhihi: )понеже е лесна храна за разнасяне засища, на сьомга никога не отказвам под каквато и да е форма. :mhihi: Жалко, че не е на цена като скумрията примерно и се налага от нея да се яде също, но тя поне също е полезна, за разлика от гадния шаран примерно :mhihi:
Всъщност сьомгата е нещо уникално като съставки, неслучайно мечките ядат колкото могат за зимния сън и всъщност го правят постоянно когато могат и когато не спят. :mhihi:
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ukelichko » 21 Ное 2017, 21:52

Ами съобщиха за повишените нива на радиация още преди време. Французите я бяха засекли първи. Даже бяха локализирали източника и предполагаха, че щом нивата над Франция са такива, значи на мястото на изпускане е трябвало да се евакуира населението. Руснаците казаха, че разследват случая. Четох го някъде по либерастките български медии(тези дето Сорос ги спонсорира). Тази концентрация наистина е незабележимо малка и няма никаква опасност.
Изображение

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 21 Ное 2017, 22:11

За Франция не знам, но тука са си мълчали.

Оставете сега тази радиация, дайте за бананите и сьомгата, че е по-интересно. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 21 Ное 2017, 22:16

Top Gun Maverick написа:Всъщност сьомгата е нещо уникално като съставки, неслучайно мечките ядат колкото могат за зимния сън и всъщност го правят постоянно когато могат и когато не спят. :mhihi:

Аааааа дали е така,коооооой ще ми каже....
Сьомга хапвам си аз
И подсвирквам си даже....
Но сърцето ми спира,спира да бие.....
https://lekuva.net/120239/riba-za-masov ... somga.html
https://www.2bfit.bg/bg/%D1%82%D0%B5%D0 ... 1%82%D0%B5
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 21 Ное 2017, 22:32

Изводът какъв е? Хем така, хем иначе. Или искайте етикет от Канада или Чили. :mhihi: Ама тая от Норвегия хем била полезна за едно, обаче пък можело да бъде и вредна за друго, ама можело и не чак толкова. Та се стига до златното правило, че едно нещо не може да бъде само и изцяло полезно или само и изцяло вредно. Дори радиацията, я вижте какви цици е имало преди 86-та и какви има сега. :mhihi: :mhihi: :mhihi:
А някакъв отдолу писал, че в Аржентина като ядели някакви там пилета от по 3 кила пълни с бяло месо и на мъжете там и ставали по-големи бюстовете. :mhihi:
Иначе за сьомговата пъстърва е ясно, то даже и вкуса и не наподобява много на сьомга, плюс това си е с едни гадни костички...

П.п: Едва ли има нещо по-лошо от живака съдържащ се в голяма част от дивата риба - в един вид повече, в друг по-малко. В акулите знам, че има доста живак и доста други неща, които са си жива отрова. Нормално е сигурно след като те са върха на хранителната верига.
Последна промяна Top Gun Maverick на 21 Ное 2017, 22:44, променена общо 2 пъти

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ukelichko » 21 Ное 2017, 22:35

Знаех си аз, че капиталистическите стоки са боклуци с лъскава опаковка. Още повече, че дрОгарката Георгиева(дружинната ръководителка на училището) още в първи клас ни го каза. Голяма визионерка беше дрОгарката Георгиева. Предрече имотната криза в САЩ още през 82-ра. Каза ни тя, че Америка затъва в дългове и ще дойде момент, когато лошите банки ще вземат на бедните работници къщите и те ще спят под мостовете.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 21 Ное 2017, 22:56

Top Gun Maverick написа:Та се стига до златното правило, че едно нещо не може да бъде само и изцяло полезно или само и изцяло вредно.

За социализЪма ли говориш или за капитализЪма :mhihi:
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 21 Ное 2017, 23:06

За бананите и сьомгата. :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата