избор на фото - никон Д90 или Канон Д50
Модератор: Общи модератори
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
не се бъзикайте с батко си-аз се уча бързо!!! а и не е като да не съм снимал до сега-просто е било с лентови и със сапунерка.....
18-200 и на мен ми е желанието,но
-първо\ разликата в цената е доста
-второ\ с тия пари по-нататък мога да с икупя някой твърд обектив и да покрия друг фокус
-трето\ твърде голям за носене ,а 18-105 си мисля ,че засега с мойте туристически цели ми стига....
а за екстрите-аз ше го изям с парцалите за един месец и ше науча сички екстри как се ползват и за кво са и после само ми трябва здраво щракане.
не бих взел д40 -твърде старо тяло и с кофти памети и не го ща....
-второ\ с тия пари по-нататък мога да с икупя някой твърд обектив и да покрия друг фокус
-трето\ твърде голям за носене ,а 18-105 си мисля ,че засега с мойте туристически цели ми стига....
а за екстрите-аз ше го изям с парцалите за един месец и ше науча сички екстри как се ползват и за кво са и после само ми трябва здраво щракане.
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
ja написа:Владо написа:вр задължително, иначе вярно ще страдаш... 18-105 е перфектен диапазон... влиза широко, влиза и портрет.... ако гониш и пилци, по нататък и дълъг
Ти с такъв ли снимаш?
Аз се чудех дали да го взимам ама нещо светлосилата не ме впечатли.
Дай някоя снимка да видя с него ако може да не е фотошопена или шарпната.
50мм го визирах като пръв обектив не за пейзаш а за учене. Верно че при фулфрейм е еквивалента на погледа ама пък светлосилата - ф1.4 го прави любим.
Както и да е дай да видиме 18-105 кво прай че ми е интересно. Ако искаш на ЛС пусни линкче и да си поговориме.
не съм никонианец

основния ми обектив е Tamron SP AF 28-105 F2.8 LD Aspherical IF

Владо написа:ja написа:Владо написа:вр задължително, иначе вярно ще страдаш... 18-105 е перфектен диапазон... влиза широко, влиза и портрет.... ако гониш и пилци, по нататък и дълъг
Ти с такъв ли снимаш?
Аз се чудех дали да го взимам ама нещо светлосилата не ме впечатли.
Дай някоя снимка да видя с него ако може да не е фотошопена или шарпната.
50мм го визирах като пръв обектив не за пейзаш а за учене. Верно че при фулфрейм е еквивалента на погледа ама пък светлосилата - ф1.4 го прави любим.
Както и да е дай да видиме 18-105 кво прай че ми е интересно. Ако искаш на ЛС пусни линкче и да си поговориме.
не съм никонианец... и канонианец не съм
...
основния ми обектив е Tamron SP AF 28-105 F2.8 LD Aspherical IF... ма сега е на ремонт, че възрастта го е налегнала
Ахааа ф2.8 е съвсем друга работа

- тони6600
- Палавника
-
- Кара: 320 D '03; Х5 Е70
SKISA написа:не се бъзикайте с батко си-аз се уча бързо!!! а и не е като да не съм снимал до сега-просто е било с лентови и със сапунерка.....
http://www.photopavilion.com/?page=cata ... o=&filter=
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
ей братче, ония бедняци отвъд голямата вода взимат за тез пари още един обектив, карта, риидър и една камара буклуци
... много ме е яд на цените тук, ама много 

- NeoPrint
- бай печатар
-
- Кара: E34 525tds-A
- Мечтае да кара: Е38 728i
Aз съм с Д40х с 18-55,55-200 ВР и страшно съм доволен,само светлосилата им куца и мисля за нещо твърдо около 135мм.
Снимам предимно кучешки изложби,коли и пейзажи.

Снимам предимно кучешки изложби,коли и пейзажи.
- SKISA
-
-
неска минах през фотопавилон,поговорих и са пак се триума!! зеха да ме навиват за канон д50...!! в кит с 18-200...!ма да не ме минат-знам ли ,че може да им е по-изгодно да продават канони...!!!
имаше и клиент-дойде и като видя как ги гледам двата и вика-никона дава повече шум снимката-канона е твоят апарат....!!
помагайте ,че ше зема некоя куца медуза и после на събора ше ви сниам с цветни хавайски гащи.....!!
имаше и клиент-дойде и като видя как ги гледам двата и вика-никона дава повече шум снимката-канона е твоят апарат....!!
помагайте ,че ше зема некоя куца медуза и после на събора ше ви сниам с цветни хавайски гащи.....!!
- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
специално между д90 и 50д, канона е по-добрият избор, но и по-скъп. Ма все си мисля, че щом си напълно начинаещ да погледнеш някое тяло по-нисък клас и поорязано откъм функции пък инвестирай в по-добра оптика (което е по-важно от тялото)
Последна промяна SpUd3r на 29 Окт 2008, 21:38, променена общо 1 път
Tux0 Ca !

От тия двата, който и да вземеш все ще останеш доволен. За да усетиш някаква разлика ще трябва да снимаш в студио, допълнително осветление и т.н. а и поне 2-3 годинки практика за да си наясно какво точно искаш и как да постигнеш максимума с апарата. За сега няма никакво значение.
Вземи който ти е по-удобен.
Вземи който ти е по-удобен.
- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

ja - имам чувството, че си заучил някви работи и като видиш тема за фотоапарати и за снимане, просто искаш да покажеш, че си научил нещо. Точно пък за 50д ще му види разликите навън, а не в студиото особено пък ако снима некви пилци или бързодвижещи се обекти заради бързия АФ и големия фпс
ПП - Понеже ти наблюдавам постовете в тия теми, бих те помолил вече като пишеш да помислиш малко дали това, което пишеш е точно така, а не да пишеш наизуст, понеже може да объркаш доста хората (както беше с писанията ти за обективите)
ПП2 - без лоши чувства

Последна промяна SpUd3r на 29 Окт 2008, 21:41, променена общо 2 пъти
Tux0 Ca !

- SKISA
-
-
доббе де -сичко ясно ,ма аз не мога да разбера що като мога да си го купя-да зема са некъв по-евтин и след една година като се сета кво не му е наред и се ошлайфам да търса да го продавам и да купувам нов и да се разпраам. тва се едно некой да иска м3 и ние да му викаме-ма ти не можеш да го караш...!! той и шаро гледаше като малко пале първите дни у неговата ,ма я са къде е...!! просто с нещо,което е актуално като модел има шанс да не се раздулам поне 2-3г ,че и повече с тялото поне ,а ако зема нещо отпреди 2г стар модел -само ше ме е яд след известно време! плюс тва снимането се учи.....със снимане!! са чета литературка и като го побарам у ръцете -почвам...
п.с. д90 с 18-200 обектив не е по-евтин от д50 със същият!!!!!
SKISA написа:доббе де -сичко ясно ,ма аз не мога да разбера що като мога да си го купя-да зема са некъв по-евтин и след една година като се сета кво не му е наред и се ошлайфам да търса да го продавам и да купувам нов и да се разпраам. тва се едно некой да иска м3 и ние да му викаме-ма ти не можеш да го караш...!! той и шаро гледаше като малко пале първите дни у неговата ,ма я са къде е...!! просто с нещо,което е актуално като модел има шанс да не се раздулам поне 2-3г ,че и повече с тялото поне ,а ако зема нещо отпреди 2г стар модел -само ше ме е яд след известно време! плюс тва снимането се учи.....със снимане!! са чета литературка и като го побарам у ръцете -почвам...
Абе то в България изобщо не е оферта да си купиш апарат.Аз имам DMC-FZ50 на панасоник до ден два ще ми пристигне д80 от щатите .По принцип си снимам за кеф и изобщо нямах намерение да си купувам нов но при тия пари които са там как да не си купи човек

- Azrail
- UFO Pilot
-
SKISA написа: ... той и шаро гледаше като малко пале първите дни у неговата ,ма я са къде е...!! ...
Твърде много генерализираш нещата... Давай го малко по-спокойно...
MORE BEER!