Айде на ски-зима е....!?
Модератор: Общи модератори
- Valentin_Peev
- младши ентусиаст
-
То май тия ски са повече за чупене на стойки в бара
За лъзгане е много готино, като излизаш от Боровец вместо да завиеш към Самоков, тръгваш надясно към базата на НСА, а тоя завой там ми е любим. Зимата става и за е36ци без шпер
ма тия с белите шапки седат често там 

За лъзгане е много готино, като излизаш от Боровец вместо да завиеш към Самоков, тръгваш надясно към базата на НСА, а тоя завой там ми е любим. Зимата става и за е36ци без шпер

- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
Добавих анкета, за да се преброим, би било интересно
Аз тази зима имам сложна програна, но и два сериозни облога, както и много желание! Аз съм на една дъска

След като Скиса пусна темата се поразрових по нета за курорти близки до града в който съм .Та намерих около 10 курорта които са на мах 140км дори един е на 32 км . И одавна съм се кефил на сноуборда та ако някой може да хвърли някакви разяснения за на4инае6т в сноуборд колко трябва да е голям борд обу6та автомати гледам има много ама много не6та които трябва да се занят при покупката на екипировка особено за новак като мен .
пп висок съм около 186 -187 см
пп висок съм около 186 -187 см
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“
- _BmW_™
- Шами
-
- Кара: с 240 бавно из града
- Мечтае да кара: Е36 с V10....
- Детайли за колата: Много бързо V10
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
ти като те гледам как питаш-чуда се от кога караш....!!
да питаш кой кара карвинг е се едно да питаш:Я са да се преброиме у форума колко сме с москвичи с лепенка бмв....!!! нема кой вече да не кара карвинг ,колега....
да питаш кой кара карвинг е се едно да питаш:Я са да се преброиме у форума колко сме с москвичи с лепенка бмв....!!! нема кой вече да не кара карвинг ,колега....
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
- SKISA
-
-
освен зимата дойдоха и първите стартове....!!
първият манш моят приятел бате боде приседна малко преди междинната контрола на вратата/както винаги пуска ските напред ,а после иде и той
/ ма се надявам във вторият манш да дръпне....!!!
във връзка с бордовете и бордистите...!!аз ви се чудя как ви кефи да карате на наще писти и по наще планини борд!?!?!? бих карал борд ,ако има 3м непипнат сняг и ме качат на върха с хеликоптер и да се накефя....!! тва да се суркаш или по гъз или по колене на пистата нещо не мога да го разбера като удоволствие...!! верно ,че съм карал борд 87ма година и тогава беха по-скоро голяма ска с вдигнат отгоре на пружини още един подиум и обувките седеха направо ,ма и като гледам ква мъка е по пистите сега ми се отщява да се пробвам изобщо...
първият манш моят приятел бате боде приседна малко преди междинната контрола на вратата/както винаги пуска ските напред ,а после иде и той

във връзка с бордовете и бордистите...!!аз ви се чудя как ви кефи да карате на наще писти и по наще планини борд!?!?!? бих карал борд ,ако има 3м непипнат сняг и ме качат на върха с хеликоптер и да се накефя....!! тва да се суркаш или по гъз или по колене на пистата нещо не мога да го разбера като удоволствие...!! верно ,че съм карал борд 87ма година и тогава беха по-скоро голяма ска с вдигнат отгоре на пружини още един подиум и обувките седеха направо ,ма и като гледам ква мъка е по пистите сега ми се отщява да се пробвам изобщо...
как беше ... : всеки бордист е неуспял скьор
аз съм в средата .. карам блейдове
за тези които не се сещат за какво иде реч :
с кеф ше идвам когато се събирате за витоша а за боровец съм първа писта дет се казваа
П.П. търся някой да ме кара към пистите
ските и обувките мога да ги държа в мен не заемам много място събирам се във всякаква кола 

аз съм в средата .. карам блейдове

за тези които не се сещат за какво иде реч :

с кеф ше идвам когато се събирате за витоша а за боровец съм първа писта дет се казваа

П.П. търся някой да ме кара към пистите

Упомена!Одере!Сдържам!Учуден! ВанОс! ПрУжина! АкУмулатор! СемеринГ! АУспУх! КлапАн! РезервОар! ГаЗ! ФорУм! ОбрЪч! КУпувам! ВрЪЗка! БОбина! ЛосТче! КаРбУратор! ИталиАнски! ГрадУс

- Evelin Cotsev
- старши ентусиаст
-

It`s party time !
- Иво
- шПерко
-
SKISA написа:освен зимата дойдоха и първите стартове....!!
първият манш моят приятел бате боде приседна малко преди междинната контрола на вратата/както винаги пуска ските напред ,а после иде и той/ ма се надявам във вторият манш да дръпне....!!!
Аз карам от 10 години и съм видял доста. На мен по пистата не ми допада особено, честно казано. Пудрата / мекия, дъбок сняг / е невероятно изживяване, но и много изморително с това натисане на задния крак, за да не забиеш носа. Най-обичам горичките, защото никога не знаеш в какво и с колко ще се забиеш

1. Ум и разум.
2. Перфвкнта екипировка с GPS
3. Никога сам в планината.
Само първото не мога да си го набия в главата. Кой ще се блъсне най-ефектно борче..., кой ще пусне най-бързо черната писта без завои..., а после на switch и някои отвратителни неща, които няма да споменавам

- SKISA
-
-
адаш,най-малко аз ш етръгна да говоря ,че не може бордисти да карат на пистата!!толкова съм демократичен ,че ...не моа и мод да стана...
!
говорех,че си мисля,че е по-приятно да карате борда навънка...! на пистата е някакси тъпо. отделно явно много малко хора го могат в сравнение с каращите! процента на можещите да карат ски спрямо каращите е поне 50 ,а при бордистите имам чуството ,че е 10!
иначе и аз обичам извън пистата,но условията не са добри!! нямаме такива места ,където да се пуснеш неска два пъти и да приключи карането...! на пистите вече е фраш и може би единствено ,щото правя много къси завои и карам в единия край все още не ми пречат много!!
хубаво е ,че си написал някои правила ,защото освен ,че доста не знаят закона за движение по пътищата със сигурност има и такива ,които не знаят закона в планината!!още едно важно правило! задният винаги пази предният!!
аз умората в краката-онИ са го казАли: за каранье не треат счи-треат краци!!!
не знам как влияе борда на краката,но при ските също най-често поразяваното място е коляното. аз карам от 38г и съм на 40! все още не усещам зор ,но вече не мога да направя ,квото правех преди да не спирам цял ден и обяда да ми е на влека ,докат се качвам! треа си и почивка-хем да ни ви видат и ние да ги видим....!
правя нещо дребно като се качвам с кабинката нагоре-просто през цялото време си разтривам краката и ги загрявам...!помага-пробвайте!

говорех,че си мисля,че е по-приятно да карате борда навънка...! на пистата е някакси тъпо. отделно явно много малко хора го могат в сравнение с каращите! процента на можещите да карат ски спрямо каращите е поне 50 ,а при бордистите имам чуството ,че е 10!
иначе и аз обичам извън пистата,но условията не са добри!! нямаме такива места ,където да се пуснеш неска два пъти и да приключи карането...! на пистите вече е фраш и може би единствено ,щото правя много къси завои и карам в единия край все още не ми пречат много!!
хубаво е ,че си написал някои правила ,защото освен ,че доста не знаят закона за движение по пътищата със сигурност има и такива ,които не знаят закона в планината!!още едно важно правило! задният винаги пази предният!!
аз умората в краката-онИ са го казАли: за каранье не треат счи-треат краци!!!

- Иво
- шПерко
-
SKISA написа:отделно явно много малко хора го могат в сравнение с каращите! процента на можещите да карат ски спрямо каращите е поне 50 ,а при бордистите имам чуството ,че е 10!!
10, защото разолагаме с огромен брой ПОЗЬОРИ... Особено пък, когато бе модерно да не говорим. Ама ние си ги знаем и си седят в позьорската орда

- В планината може да се наслаждаваш на невероятно време, а след 5 минути на снежна буря. Демек времето се мени за минути.
- Както писах горе никога сами, никога, когато има опасност от лавинно свличане не се скупчвайте близо един до друг. Така ще увеличите шанса да падне, както стана с ония момчет н Витоша.
- Винаги излизайте от гората по-рано. Някъде по пистата. Случвало ни се е на 5 души да се изгубим и да затънем в нереално дълбок сняг на Витоша. Не е лесно да се изправиш. Добре, че борда е по-масивен и ако легнеш върху него не затъваш.
- И миналата година взимаха бордове и ски на Драгалвци като те измлатят с някое дърво. Ако и тази година има свиркайте да си направим весело

- SKISA
-
-
ако се кара на писта са сравнително по-малко правилата за спазване...
ако излезеш извън става дебело и е хубаво да се похарчат около 7-800лв ,за да си жив!! един часовник суунто е с компас и аларма за буря! струва 350лв...
едни станции са около 70 до 300лв!!
един предавател-лавинен е 200лв....!!
предполагам ,че никой не оценява живота си на 1000лв ,а някои неща просто са нужни!
и......!!! застраховка!!!! само 30лв е за целия сезон!!! даже има и по 20 май....!!просто си купете ,дори и само три пъти да ходите зимата! тва ще ви спести много главоболия и разходи ако нещо стане беля! едно сваляне на пострадал от писта с шейна и закарване до мед.заведение е 900лв миналата зима-. тая ше е сигурно 1000лв
ако е извън пистата и при лавина става тройно и отгоре! и като ви спасят вместо да се радвате ,че сте се отървали ще трябва да плащате дебело!!
дайте ги тия 20лв,носете си лисчето с вас и не е болка за умиране! аз никога до сега не съм имал нужда от помощ ,но то веднъж става!! а съм свалял поне 10 човека до хижи и станции и то със ски без шейна и требва да ви кажа ,че си е работа не еми отгоре.....!!!едва ли ше ви остават на пистата ,ма първото дето ше ви питат е за застраховката! щото тя шейната не върви със снег и сълзи....!!!
ако излезеш извън става дебело и е хубаво да се похарчат около 7-800лв ,за да си жив!! един часовник суунто е с компас и аларма за буря! струва 350лв...
едни станции са около 70 до 300лв!!
един предавател-лавинен е 200лв....!!
предполагам ,че никой не оценява живота си на 1000лв ,а някои неща просто са нужни!
и......!!! застраховка!!!! само 30лв е за целия сезон!!! даже има и по 20 май....!!просто си купете ,дори и само три пъти да ходите зимата! тва ще ви спести много главоболия и разходи ако нещо стане беля! едно сваляне на пострадал от писта с шейна и закарване до мед.заведение е 900лв миналата зима-. тая ше е сигурно 1000лв
ако е извън пистата и при лавина става тройно и отгоре! и като ви спасят вместо да се радвате ,че сте се отървали ще трябва да плащате дебело!!
дайте ги тия 20лв,носете си лисчето с вас и не е болка за умиране! аз никога до сега не съм имал нужда от помощ ,но то веднъж става!! а съм свалял поне 10 човека до хижи и станции и то със ски без шейна и требва да ви кажа ,че си е работа не еми отгоре.....!!!едва ли ше ви остават на пистата ,ма първото дето ше ви питат е за застраховката! щото тя шейната не върви със снег и сълзи....!!!
- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
- Кара: M3 E46
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox
Скиса, в какъв диапазон са цените за чисто нови Росиньолки за такива като мене по 185-187 .. Че имам едни ски, но те не са точно мои, а и са доста късички .. Обувка си имам, карам със стар клин - мисля че точно такъв, какъвто ти си търсеше
Понеже бащата е манияк, но рядко кара - клина е на ползване при мене и паркира в моя гардероб

Понеже бащата е манияк, но рядко кара - клина е на ползване при мене и паркира в моя гардероб

- Иво
- шПерко
-