Коя система за задвижване е най-подходяща за ЛЕД?
Модератор: Общи модератори
53 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
aygofan написа:Български танкист в действие http://www.youtube.com/watch?v=FZZz4cB43JE
п.с.Не съм убеден дали е БГ, но със сигурност е карал курсовете и е изкарал книжка за управление на машината в нашата страна....
Е видяхте ли какво е спирачка на лед....

- tdk
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 520 туринг 96
- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
- ares777
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E73 2008 3.5i , E39 2002 530d
Mario Pankov написа:Интересна анкета, AWD = All Wheel Drive, т.е. задвижване на всичките колела, които са 4 по принцип, т.е. 4х4. Това е просто име, което производител използва, при Митцубиши се означава като 4WD и паке същото - 4 wheel drive, Quattro - същото нещо, просто име избрано от Ауди. По-скоро насочи анкетата към това какъв тип 4х4 е най-подходящ, дали с централен диф тип Халдекс, дали с многодисков вискодиференциал, дали с електронноуправляем или тип Торсен ( като при Куатро ).
Най-подходящият тип е малко широко понятие, електронноуправляем вискодиф в средата е най-добре заради плавното и прецизно предаване на въртящият момент между преден и заден диференциал и същевременно следене с датчици за сцеплението на предният и задният мост и съответното разпределение на въртящият момент. Аз лично не съм фен на Торсен диференциалите заради това, че въртят и двете гуми едновременно, както е при Quattro. За момента централния виско диф в комбинация с електронноуправляем стандартен диференциал, както е при Mitsubishi Lancer Evolution и Nissan GT-R се считат за най-добро решение.
на Субаруто е дъ бест

- ivopicha
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E61 530D
- Мечтае да кара: BMW 760Li
- Детайли за колата: сива, 06.2004 г.
///milko way написа:в леда върви Хамър и Максим Сатанийски, но не заедно - а по отделно
Лично аз му свалям шапка на Максим. На всеки може да му се случи това. Едва ли има някой, който е пил и не е шофирал поне веднъж. Просто тогава е можело да се случи. Но Максим не се е скрил нито веднъж и помага на пострадалите с каквото може. Жалко за загиналото момче

- ivopicha
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E61 530D
- Мечтае да кара: BMW 760Li
- Детайли за колата: сива, 06.2004 г.
aygofan написа:Никога не съм сядал зад волана ако съм пил (дори и една бира) - Принцип №1 ми е....
Браво на теб, колега!
53 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4