Влиянието на кризата върху капиталовия пазар в България
Модератор: Общи модератори
65 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- ACCELERATOR
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
Именно златото е страхотно повлияно от тенденциите на пазара в момента.
Имай предвид, че ако купуваш злато на борсата, ти реално не разполагаш със злато, а с някаква хартийка, която обаче ако се наложи не е много ясно как ще я превърнеш в злато наистина
Разбира се, продава се и инвестиционно злато, във вид на монети и кюлчета, но.. За мен по този начин връзваш парите си, и те стават крайно неликвидни. Банките продават инвестиционно злато, но ако не се лъжа - не изкупуват. Като поотмине кризата, и ти потрябва кеш, на кой ще продадеш това инвестиционно злато? Тогава и цената на златото ще се срине.

Имай предвид, че ако купуваш злато на борсата, ти реално не разполагаш със злато, а с някаква хартийка, която обаче ако се наложи не е много ясно как ще я превърнеш в злато наистина

Разбира се, продава се и инвестиционно злато, във вид на монети и кюлчета, но.. За мен по този начин връзваш парите си, и те стават крайно неликвидни. Банките продават инвестиционно злато, но ако не се лъжа - не изкупуват. Като поотмине кризата, и ти потрябва кеш, на кой ще продадеш това инвестиционно злато? Тогава и цената на златото ще се срине.
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
ACCELERATOR написа:Именно златото е страхотно повлияно от тенденциите на пазара в момента.![]()
искате да кажете че в момента всеки инвестира в злато и затова расте цената. а след кризата когато ще трябват пари ще се продава масово и ще се срине цената. къв е слисъла тогава да го купуваш като цената ще падне и ще си на загуба?????

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
за работата на пристанището-много голям внос,много автомобили..
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
alx написа:Leon написа:Криза, криза, ама те са много кризи... Малко в теория на конспирацията....
много сложно си го написал... що ме караш да мисля сега..
проблема е много прост (за които е бил свидетел на как е започнало всичко)
... просто няма търсене на препакетираните кредити.
пари няма защото няма кредит. няма кредит защото банките не могат да си продадат кредита (когато една банка даде кредит, тя не го държи а го пакетира във финансови "возила" и го продава на инвеститори). инвеститорите във света от 10 години насам са два - китай и арабите. китай се дави във собствен сос защото света не купува. на арабите варела нефт е $35 от $150 преди година и половина- те също не са много на печалба. и кръга се затваря.
Моята мисъл все сложна тече... Ти си по наясно с драмата отвъд океана, аз само казвам конспиративната страна, чута от разни хора, с които съм общувал... За кредита съм съгласен, добре че не ни е толкова сложна банковата система. Аз повече наблегнах на нашата си криза тук, тая държава е един огромен мехур (ма и това го знаеш, нищо че не си тука

Never mistake motion for action...
- Big Papi 34
- Потребител
-
ACCELERATOR написа:Пак питам - какво значи скъп лев?!
Скъп спрямо какво - долар или евро, йена или рубла?! Лева е просто половин евро, това е.
Скъп лев значи едно нещо - има един икономически стандарт - Purchasing Power Parity, по който се разбира дали определена валута, (дори и такава, която е фиксирана спрямо друга) е "скъпа", "евтина" или таман. Съжалявам, но не знам как се казва PPP на български, не се правя на интересен. Има и други, по-опростени индекси, като The Big Mac Index, който просто сравнява колко е един Биг Мак в различни страни и колкото и да е на пръв поглед комичен, пак говори за това.
Според мен лева наистина е скъп, точно базирано на PPP. Европа, която по принцип има безкрайно високи цени сравнено със САЩ, става по-евтина от България... и оттам може човек да си вади изводите за лева, ей тва имам предвид.
"When the seagulls follow the trawler, it is because they think sardines will be thrown into the sea." -- Eric Cantona, French Philosopher.

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Най гадни са слуховете, че може да ни махнат валутния борд!
Ако махнат борда ше ни се еб**** мамата !!!
Ако махнат борда ше ни се еб**** мамата !!!
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- Сондьора
- ентусиаст
-
///peter написа:о напротив, аз ша облажаи другите с големи заеми в ЛВ
който е взимал в лева да, ама май повечето кредити са в евро! Който има доларци валутка пак ше е на кяр, но кат цяло държавицата ше се прецака като 96!
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Сондьора написа:///peter написа:о напротив, аз ша облажаи другите с големи заеми в ЛВ
който е взимал в лева да, ама май повечето кредити са в евро! Който има доларци валутка пак ше е на кяр, но кат цяло държавицата ше се прецака като 96!
Защо?
- Сондьора
- ентусиаст
-
///peter написа:Сондьора написа:///peter написа:о напротив, аз ша облажаи другите с големи заеми в ЛВ
Защо?
Еми както сега е 1.95 лв за евро така ше стане 4лв и заплатата примерно от 1000евро ше е 500евро и така, бензина от 1,70 ше е 4лв/л и така нататък....
М/у другото за кое Защо?

- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
Сондьора написа:///peter написа:Сондьора написа:///peter написа:о напротив, аз ша облажаи другите с големи заеми в ЛВ
Защо?
Еми както сега е 1.95 лв за евро така ше стане 4лв и заплатата примерно от 1000евро ше е 500евро и така, бензина от 1,70 ше е 4лв/л и така нататък....
М/у другото за кое Защо?
чакай бе как така изведнъж може да си стане 4 лева еврото....кви са тия магии дето разправяш? я обясни малко като за по-непросветени в тая област.
мисля че Петър пита защо като цяло държавицата ще се прецака като '96?
- Сондьора
- ентусиаст
-
ineedmoney написа:чакай бе как така изведнъж може да си стане 4 лева еврото....кви са тия магии дето разправяш? я обясни малко като за по-непросветени в тая област.
мисля че Петър пита защо като цяло държавицата ще се прецака като '96?
Ставаше дума ако падне борда, а иначе си е лично мое мнение..
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Много четох из нета и после много мислих за тази криза....
- Собствения ми опит показва ,че ако не се цели бърза печалба инвестицията в недвижим имот е идеална. Примерно магазин , апартамент в уневерситетски град , апартамент с добра локация и т.н .Дори и празен парцел също. Т.е купуваш и чакаш десетина години.После продаваш .Но в този момент ,вече е късно за покупка освен ако парите не са в брой и не си купуваш за собствено ползване.
- Другия извод е ,че кризите са дирижирани и целта е да се "обере " свободния капитал спестен в банки и дюшеци . Инфлацията се поддържа именно от тези пари.
- За парите най -добре е да са в долари.... но психологически ,понеже сме в ЕС - в евро.
65 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5