тия американци яко закъсват
Модератор: Общи модератори
ja написа:Ogi написа:Mecho написа:
А тук в България кризата никога не е почвала,защото винаги я е имало
недей ти така... мога да ти кажа че доста сериозно си се усеща кризата... в София незнам дали се усеща но в Плевен яко ни друса... работя на улица на която има магазин за дрехи магазин за компютри, кафе, магазин за мебели, хранителен магазин и още тем подобни... всичките се оплакват че нямат работа... всички се оплакват че сравнение с миналата година по това време имат 3-йно по малка печалба... същото мога да кажа и за нашата фирма...
КРИЗА ИМА И ТЯ ВЕЧЕ Е И В БЪЛГАРИЯ
...
Ми всяка вечер медиите ни надуват главите, че имало криза, че банки и фирми фалирали... Ми кво очакваш друго, хорицата са се свили и купуват само хляб и боб... А всъщност, горивото спрямо предходни години е по-евтино, имотите и те поевтинаха, наемите паднаха и още ще падат, цените на колите гледам падат... Ебати кризта.
Ама нали сме Българи все пак треа да си се оплакваме за нещо...
Колега именно,че цените падат това показва,че криза има.Цените падат защото производителеите се опитват да продадат стоката си,отколкото да им стои било то: къщи,черан техника,бяла,имоти,коли и прочие.Тенденцията на падането на цените ще продължава с цел хората да купуват и така призводството да се държи а не да се свива.Криза има разберете го,специално за нашата страна щом има криза в строителството, ще има и в другите отрасли!!!!!
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
Би ли ми обяснил какво ОЩЕ искаш да строиш? В София ли, дето не можеш да се разминеш от молове и доста бивши паркове станаха празни жилищни комплекси, в Банско ли, дето не можеш да видиш планината вече, в Слънчев бряг ли, дето не можеш да видиш морето? Аз лично очаквам по някое време да се развие бизнеса със събарянето на излишните сгради, а такива има, и то доста.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
http://www.videosift.com/video/How-Much ... on-Dollars
Thomas Jefferson
"I place economy among the first and most important virtues, and public debt as the greatest of dangers. To preserve our independence we must not let our rulers load us with perpetual debt"
Еми прав е бил човека още преди години американо като са създали Green Bank-a за да се отървът от връзката Дълг-Пари , ма европеецо не му е дал и са напечатали париците $ от въздуха.
За жалост модерното робство си тече и ония дет знака им е очото на пирамидата само трупад а пчеличките им носят. Порочният кръг не може да бъде затворен и всички си вървим към по по по и по - голям контрол.
Thomas Jefferson
"I place economy among the first and most important virtues, and public debt as the greatest of dangers. To preserve our independence we must not let our rulers load us with perpetual debt"
Еми прав е бил човека още преди години американо като са създали Green Bank-a за да се отървът от връзката Дълг-Пари , ма европеецо не му е дал и са напечатали париците $ от въздуха.
За жалост модерното робство си тече и ония дет знака им е очото на пирамидата само трупад а пчеличките им носят. Порочният кръг не може да бъде затворен и всички си вървим към по по по и по - голям контрол.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
Feanor написа:Би ли ми обяснил какво ОЩЕ искаш да строиш? В София ли, дето не можеш да се разминеш от молове и доста бивши паркове станаха празни жилищни комплекси, в Банско ли, дето не можеш да видиш планината вече, в Слънчев бряг ли, дето не можеш да видиш морето? Аз лично очаквам по някое време да се развие бизнеса със събарянето на излишните сгради, а такива има, и то доста.
Очевидно очакванията ти за подобен бизнес ще останат без последствия.Някъде да видя да казвам,че искам да се строи някъде още?????Иначе в София си има още бая терени за строене.Търсене преди кризата да почне имаше,но от както започна вече няма,за това и строителството масово спира,изключение правят строежите с пари идващи от Русия.Търсенето тук спря,защото западняците които,изкупуваха имоти ги засегна кризата,и защото българските банки ограничиха кредити си и увеличиха таксите,което намали броя на хората които взимат ипотечни кредити и прочие.Ако можеш и да ми кажеш кой парк е станал жилищен комплекс?Не ми казвай,че това е Южния парк или Западен.
- hemicharger
- старши ентусиаст
-
- Кара: всичко на колела
- Детайли за колата: E38 IAL 07.2001
Feanor написа:Би ли ми обяснил какво ОЩЕ искаш да строиш? В София ли, дето не можеш да се разминеш от молове и доста бивши паркове станаха празни жилищни комплекси, в Банско ли, дето не можеш да видиш планината вече, в Слънчев бряг ли, дето не можеш да видиш морето? Аз лично очаквам по някое време да се развие бизнеса със събарянето на излишните сгради, а такива има, и то доста.
В България презастрояването се дължи главно поради факта че станахме член на ЕС. Не може да си страна членка, а същевременно в Столицата цените на м2 да са 500 евро. Започна да се забелязва ръст в цените на имотите (предимно големите градове и курортите), като голяма преспектива за инвестиции в курорти бе именно факта че след като си член на съюза и границите ти са "отворени" за другите държави членки се очаква по-висок наплив на туристи. От друга страна, чуждестранните инвеститори започнаха да проявяват интерес обосновавайки се на "отворените граници за бизнес" и анализите на статистическите данни, на други държави преди и след присъединяването им в ЕС. От момента когато беше уповестена датата на присъединяването ни към ЕС се забеляза "bisness opportunity" и установените строителни фирми използваха момента докато цените на земята и строителните материриали бяха все още ниски. Както във всяка една балканска държава се появи "followers effect" и всеки втори забеляза (в късен етап) че може да прави пари от строителство, независимо че си няма хал хабер от това. В последствие се получи едно суперпредлагане и некачествено строителство, което обаче чужденците нямаше как да забележат заради агресивния маркетинг който фирмите налагаха.
В сегашен план - св. кредитна криза, свръх-предлагането и пониженото качество дадоха негативния си ефект върху цените на имотите, като новия "threat"е заливане на пазара за от ваканционни имоти (тип втори дом) на чужденци, които са имали очаквания за високи печалби. Лошото в случая е че масово в предварителните договори (при изплащане на вноски/етапи на завършеност) съществуват клаузи, които гласят, че ако купувачът се забави с внасянето на някоя от вноските, договора се счита за прекратен и "ПРОДАВАЧЪТ" е длъжен да върне внесените до момента суми обратно на купувача (като задържи малък процент за себе си). Такива клаузи служат за вратичка и масово се използват в момента като "exit strategy" от хора които искат да си вземат парите, което в много случаи допринася на фалит за строителя.
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
- Feanor
- ентусиаст
-
feel написа:Очевидно очакванията ти за подобен бизнес ще останат без последствия.Някъде да видя да казвам,че искам да се строи някъде още?????Иначе в София си има още бая терени за строене.Търсене преди кризата да почне имаше,но от както започна вече няма,за това и строителството масово спира,изключение правят строежите с пари идващи от Русия.Търсенето тук спря,защото западняците които,изкупуваха имоти ги засегна кризата,и защото българските банки ограничиха кредити си и увеличиха таксите,което намали броя на хората които взимат ипотечни кредити и прочие.Ако можеш и да ми кажеш кой парк е станал жилищен комплекс?Не ми казвай,че това е Южния парк или Западен.
Лично съм виждал два такива комплекса - единият е в Лозенец, от страната на Южния парк, другия е в Манастирски ливади. И двата стоят почти празни. Може и да има терени за още строежи - спорен върпос, на мен и тези са ми много - но не е важно дали има КЪДЕ, а дали има ЗАЩО да се строи.
hemicharger, съгласен съм. Мисълта ми беше, че строителството беше очевидно прекалено. Всичко живо започна да строи набързо с надеждите за бърза и голяма печалба. Като пропуснаха факта, че в дългосрочен план печалба може да има само от сгради, които се използват. Това очевидно нямаше как да продължава дълго, кризата просто беше първопричината, но ако не беше тя, щеше да се намери някоя друга.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- Bobi
- кандидат ентусиаст
-
:)
Гледайте филма" Zeitgeist "и ще си промените мнението и за Америка и за всичко.Може да го изтеглите от замундата.
Нецензорирана версия за парите на целия свят и за това как всичко се управлява от 4 човека.
Нецензорирана версия за парите на целия свят и за това как всичко се управлява от 4 човека.
При толкова неща за еднократна употреба, не е чудно, че и хората стават такива!!!!!
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Hades_ написа:Feanor написа:feel написа:А именно строителството е един от най-силните отрасли в нашата страна,кризата в момента е най-силна в него,което неминуемо ще доведе до отслабване и на другите отрасли,поради намалента платежоспособност на много хора.
И най-ясниятфакт,че криза има в България и че тепърва ще става силна е,че до преди месеци банките се чудеха как да дадат кредит на хората, а сега е обратното искат само депозити,а кредити при по-лоши условия.
Съмнявам се,че ще има отрасъл който няма да се засегне от кризата.
Като се замислиш, няма логика строителството да е най-силния отрасъл където и да било. За да се строи нещо, трябва да има търсене. Тук всички се юрнаха да строят като за световно, в резултат на което София и големите курорти за зверски презастроени. Естествено, че никой вече не иска да строи - за какво, за да има още една празна сграда ли? Това не е криза, това е нормализиране на положението.
Ако тия пари, които се раздадоха, бяха вложени в някакво производство, а не в строителството ситуацията може би щеше да малко по не истерична от момента. Но.....как да е. Всеки влага парите там където възвръщаемоста е най-голяма, затова и всичките тези пари се наляха отвън. Просто всички свикнаха че винаги ще ги има....Да ама не. Сега ще се чудят как да привличат свежи пари, че да оправят положението
Има , няма логика - това е пложението - строителството просперираше доскоро , защото страната ни трябва да се преизгради , както това е станало 50 години . Десетки хиляди панелки трябва да се разрушат до 5-6 години , защото ще станат технически неексплоатируеми

Това е огромна сума и инвестиция и е нормално да се натиска в тази област .
Туризма ни се нуждае пряко от тази промишленост и е хубаво , че страната ни се разкрасява - сега да не ми почне някой - всичко се застроява - да погледне на запад и да видят . Сега че на немците им се ще да дойдат на девствена природа за без пари - техен проблем .
Защото ние да имаме 100 хотела на крайбрежието а французи и италианци - десетки хиляди

А това за строителството - повервайте ми - ние хората които се занимаваме с това и правим по 100тачка на ден, при добри условия , допринасяме , много ама много за развититео на страната - било кръчми (на майстора любовта) или шопинг молове .
И сега като има криза (до някаде и зимата помага) и няма работа за 100тина хиляди , това е невъзможно да не се отрази на цялата икономика и аз си мисля , че ако не се оправи отрасъла , това ще е най-големия удар върху икономиката на България

acho.rs написа:Hades_ написа:Feanor написа:feel написа:А именно строителството е един от най-силните отрасли в нашата страна,кризата в момента е най-силна в него,което неминуемо ще доведе до отслабване и на другите отрасли,поради намалента платежоспособност на много хора.
И най-ясниятфакт,че криза има в България и че тепърва ще става силна е,че до преди месеци банките се чудеха как да дадат кредит на хората, а сега е обратното искат само депозити,а кредити при по-лоши условия.
Съмнявам се,че ще има отрасъл който няма да се засегне от кризата.
Като се замислиш, няма логика строителството да е най-силния отрасъл където и да било. За да се строи нещо, трябва да има търсене. Тук всички се юрнаха да строят като за световно, в резултат на което София и големите курорти за зверски презастроени. Естествено, че никой вече не иска да строи - за какво, за да има още една празна сграда ли? Това не е криза, това е нормализиране на положението.
Ако тия пари, които се раздадоха, бяха вложени в някакво производство, а не в строителството ситуацията може би щеше да малко по не истерична от момента. Но.....как да е. Всеки влага парите там където възвръщаемоста е най-голяма, затова и всичките тези пари се наляха отвън. Просто всички свикнаха че винаги ще ги има....Да ама не. Сега ще се чудят как да привличат свежи пари, че да оправят положението
Има , няма логика - това е пложението - строителството просперираше доскоро , защото страната ни трябва да се преизгради , както това е станало 50 години . Десетки хиляди панелки трябва да се разрушат до 5-6 години , защото ще станат технически неексплоатируеми![]()
Това е огромна сума и инвестиция и е нормално да се натиска в тази област .
Туризма ни се нуждае пряко от тази промишленост и е хубаво , че страната ни се разкрасява - сега да не ми почне някой - всичко се застроява - да погледне на запад и да видят . Сега че на немците им се ще да дойдат на девствена природа за без пари - техен проблем .
Защото ние да имаме 100 хотела на крайбрежието а французи и италианци - десетки хиляди![]()
А това за строителството - повервайте ми - ние хората които се занимаваме с това и правим по 100тачка на ден, при добри условия , допринасяме , много ама много за развититео на страната - било кръчми (на майстора любовта) или шопинг молове .
И сега като има криза (до някаде и зимата помага) и няма работа за 100тина хиляди , това е невъзможно да не се отрази на цялата икономика и аз си мисля , че ако не се оправи отрасъла , това ще е най-големия удар върху икономиката на България
Именно!!!
- Feanor
- ентусиаст
-
acho.rs написа:Туризма ни се нуждае пряко от тази промишленост и е хубаво , че страната ни се разкрасява - сега да не ми почне някой - всичко се застроява - да погледне на запад и да видят .
Поглеждам и какво виждам:
Spain to cleanse coastline from overbuilding
The Spanish government plans to demolish hotels, holiday residences and housing on more than 700 kilometres of the Mediterranean and Canary Islands coastline to recover a landscape suffering from environmental degradation, the daily El Pais reported Monday.
Нали разбираш, и аз нямам против изграждането на хубави курорти, но това, което се прави, не е такова. Мярка трябва, а няма. Слънчев бряг НЯМА нужда от всички онези безумни хотели. Има нужда от красива природа, плюс ограничена бройка хотели, така че хората да не си пречат когато почиват там. Същото важи за цялото черноморие впрочем, както и за зимните курорти.
- martin_anastasov
- Потребител
-
- Кара: E39 530i
Защо си мисля, че ако също така имаше "Бум" в строителство на инфраструктурата всичко щеше да е наред.
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Feanor е чудно прав и гледната точка особено за презастрояването е истината.
И да в испания отдавна искат да събарят мега хотелите, нека и в Слънчев бряг, Равда, Несебър и Созопол да ги омахат, щото от 2003 като се почна с тва застрояване, приходите от туристите спадат постоянно сяка година. И е ТАКА понеже хората не идват да гледат багери и камиони ми да си пекът гъзовете на плажа и да се разкарват из градинките които вече ги НЯМА.
Презастрояването е точно щото някой си видя че може да инвестира в изкуствено създадената пазарна нисша наречена недвижим имот, и щото някой си помисли че тва винаги ще просперира и ще лети цената в небето.
Да ама не щото първоначално добре измислената схема от банкер и инвестирор : Аз ти давам заем -> ти строиш -> после давам заем на бай ганю и ОН купува е на път да гръмне като цепелин през WWII .
Айде дано някой ден аджеба надутата икономика се съвземе и се разбере че ние не сме СТРОИТЕЛНА държава ами скоровъдци и земеделци!!
И да в испания отдавна искат да събарят мега хотелите, нека и в Слънчев бряг, Равда, Несебър и Созопол да ги омахат, щото от 2003 като се почна с тва застрояване, приходите от туристите спадат постоянно сяка година. И е ТАКА понеже хората не идват да гледат багери и камиони ми да си пекът гъзовете на плажа и да се разкарват из градинките които вече ги НЯМА.
Презастрояването е точно щото някой си видя че може да инвестира в изкуствено създадената пазарна нисша наречена недвижим имот, и щото някой си помисли че тва винаги ще просперира и ще лети цената в небето.
Да ама не щото първоначално добре измислената схема от банкер и инвестирор : Аз ти давам заем -> ти строиш -> после давам заем на бай ганю и ОН купува е на път да гръмне като цепелин през WWII .
Айде дано някой ден аджеба надутата икономика се съвземе и се разбере че ние не сме СТРОИТЕЛНА държава ами скоровъдци и земеделци!!
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- hemicharger
- старши ентусиаст
-
- Кара: всичко на колела
- Детайли за колата: E38 IAL 07.2001
deyan-enchev написа:Feanor е чудно прав и гледната точка особено за презастрояването е истината.
И да в испания отдавна искат да събарят мега хотелите, нека и в Слънчев бряг, Равда, Несебър и Созопол
В С. Бряг се опитаха......, пак повтарям СЕ ОПИТАХА

Разликата м/у България и Испания е че в България можеш да си купиш ВСИЧКО
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
Вчера джет кредит ми отказаха кредит от 3000 лв. въпреки че имам 4 лизинга и 2 кредита от тях които са платени на 100% без закъснения и каквото и да било... оправданието беше че имам закъсняла вноска по кредитна карта виза... айде сега ми кажете че няма криза... джет кредит тези които до скоро даваха кредити на мангали нямащи 1 работен ден през живота си, тези които отпускаха лизинг на пенсионери по на 80 години... нямам думи 

- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
Re: :)
Bobi написа:Гледайте филма" Zeitgeist "и ще си промените мнението и за Америка и за всичко.Може да го изтеглите от замундата.
ти сам си го написал...