Автоматик или скоростен лост

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Автоматик или скоростен лост

Анкетата свършва на 16 Апр 2009, 1:37

АВТОМАТИК
78
35%
ЛОСТ
146
65%

Общо гласове : 224
Потребител
Аватар

Мнение от Miliev » 17 Мар 2009, 19:42

m525i24v написа:Видях че споменавате за Tiptronic и произходните му , карам вече втора кола с такъв режим на кутията в последните 4 години и трябва да си призная че се броят на пръстите ми случаите , когато съм се сещал за тази опция. Тотална безмислица всъщност...

И аз карам вече 13 хиляди и не виждам никъв смисъл.
Карам автомат, ама много ми се ще втора кола с ръчни скорости :twisted:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ***BMW-FEN*** » 17 Мар 2009, 19:44

наистина автомата е удобство, на при продължително каране почва да ти писва :)
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X5 Е53 3.0

колега

Мнение от ivo_io » 17 Мар 2009, 19:59

що бе колега,че то на дълго си е като с ръчката,и обратното,ръчкаш 5 и си кюташ ;)

със 150+ :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от biohazard » 17 Мар 2009, 20:01

Зависи от колата.Дизела го предпочитам с автомат,по възможност типтроник,ако е яко бензиново биче-ръчка!няма такова удоволствие като това да караш кола над 200к. с ръчни скорости(не че и с автомат е зле).Ако е всекидневна градска кола-автомат,ако е спортна-ръчка!

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: колега

Мнение от ***BMW-FEN*** » 17 Мар 2009, 20:02

ivo_io написа:що бе колега,че то на дълго си е като с ръчката,и обратното,ръчкаш 5 и си кюташ ;)

Не имам предвид при продължително каране на автоматика от периода на 3 месеца примерно от колкото го карам аз. Сега вече ми се иска повече с ръчна кутия. Макар, че като си помисля какво задръстване ме чака и как ми се хаби съединителя и как ми се уморява крака от непрестанното му натискане, предпочитам автоматика
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '03 E53 X5, '00 E38 730d

Мнение от datcho » 17 Мар 2009, 20:07

***BMW-FEN*** написа:
ivo_io написа:що бе колега,че то на дълго си е като с ръчката,и обратното,ръчкаш 5 и си кюташ ;)

Не имам предвид при продължително каране на автоматика от периода на 3 месеца примерно от колкото го карам аз. Сега вече ми се иска повече с ръчна кутия. Макар, че като си помисля какво задръстване ме чака и как ми се хаби съединителя и как ми се уморява крака от непрестанното му натискане, предпочитам автоматика

А сега де... Сърби ли те боли ли те? :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ***BMW-FEN*** » 17 Мар 2009, 20:10

datcho написа:
***BMW-FEN*** написа:

А сега де... Сърби ли те боли ли те? :)

И аз незнам :D :D
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_725 » 17 Мар 2009, 20:42

аз съм от по мърэеливите :uups: и не сменям автомата эа нищо

моторспорт
Аватар
Кара: 332

Мнение от KIM » 17 Мар 2009, 20:43

според мен трябва да има човек и от двете,едното за градско и евридейка другото за кеф .. 8)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ***BMW-FEN*** » 17 Мар 2009, 21:15

KIM написа:според мен трябва да има човек и от двете,едното за градско и евридейка другото за кеф .. 8)

Напълно си прав :!:
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: смръщена,четириока,двуврата мръсница,с вечно недоволен изруд под капака,влачеща се по земята и проблясващи в тъмното 4 диска,тясна и неудобна вътре...JUST E30

Мнение от Александър Георгиев » 17 Мар 2009, 21:24

..
Последна промяна Александър Георгиев на 18 Дек 2012, 1:37, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gottlos » 17 Мар 2009, 21:30

KIM написа:според мен трябва да има човек и от двете,едното за градско и евридейка другото за кеф .. 8)

Tочен :yes: Една ИС-ка за евридейка из града,а когато ми е мързеливо се мятам на автомата,подпирам си празната глава,изпъвам се блаженно и си се возя,возя,возя....ей така-за кеф :)
Индивидуално е според мен.Преди и аз подържах тезата, че "истинската" автомобил е с ръчни скорости.Сега незнам...и двата варианта ми харесват,и при двата варианта можеш да се забавляваш. Това малко като "Блондинка или брюнетка?" Нямам много опит с типтроник-а и колегите да кажат дали е "Блондинка И брюнетка." :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 17 Мар 2009, 22:06

biohazard написа:Зависи от колата.Дизела го предпочитам с автомат,по възможност типтроник,ако е яко бензиново биче-ръчка!няма такова удоволствие като това да караш кола над 200к. с ръчни скорости(не че и с автомат е зле).Ако е всекидневна градска кола-автомат,ако е спортна-ръчка!

Еми една от колите които карам е 540iA (автомат) и мога да ти кажа че стига да искаш можеш да си правиш каквото поискаш с нея, плюс това че ако искаш да се изрезваш некой път ( примерно изпреварване) просто натискаш педала докато не усетиш под крака си два пъти "click" (ебати как го описах) и после си изпреварваш. Представям си ако беше пъчка тая кола сигурно само в прекъсвач щеше да седи (тая гад не дава да я пипнеш.)

Другото което подкарвам лятото е Z3 2.8i ACS и то е автомат и комбинацията от мощност, автоматик и без таван според мен е неуписуема.

Третото което карам (кат ми даде жената) е Е36 318iA и мога да ви кажа че пак можеш да си правиш каквото поискаш с колата и също доста добре (кат за 318-ска) си набира и се държи.

Да подръжката излиза скъпо особенно ако требе да ремонтираш автомата, но като го отремонтираш после забравяш.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: да го карат

Мнение от ITK » 17 Мар 2009, 22:22

В подфорум е60/90 и т.н. скоро имаше такава тема и доста съдържателни мнения бяха дадени относно плюсовете и минусите на двете...

С две ръце (три да имам с три ще гласувам) гласувам за автоматика...няма такъв кеф и няма такова удобство, особено Софийско градско каране........ едва ли някога в живота си ще карам пак ръчка....
F**k them all!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 17 Мар 2009, 23:17

Gottlos написа:

Tочен :yes: Една ИС-ка за евридейка из града......

точно ИС е перфектния мотор (смятам визираш м42/44) с тоя въртящ момент на дизел и конски сили в "ниските" обороти :D перфектната градска колица :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата