Автоматик или скоростен лост
Модератор: Общи модератори
m525i24v написа:Видях че споменавате за Tiptronic и произходните му , карам вече втора кола с такъв режим на кутията в последните 4 години и трябва да си призная че се броят на пръстите ми случаите , когато съм се сещал за тази опция. Тотална безмислица всъщност...
И аз карам вече 13 хиляди и не виждам никъв смисъл.
Карам автомат, ама много ми се ще втора кола с ръчни скорости

- ***BMW-FEN***
- кандидат ентусиаст
-
Re: колега
ivo_io написа:що бе колега,че то на дълго си е като с ръчката,и обратното,ръчкаш 5 и си кюташ![]()
със 150+
Не имам предвид при продължително каране на автоматика от периода на 3 месеца примерно от колкото го карам аз. Сега вече ми се иска повече с ръчна кутия. Макар, че като си помисля какво задръстване ме чака и как ми се хаби съединителя и как ми се уморява крака от непрестанното му натискане, предпочитам автоматика

- datcho
- младши ентусиаст
-
- Кара: '03 E53 X5, '00 E38 730d
***BMW-FEN*** написа:ivo_io написа:що бе колега,че то на дълго си е като с ръчката,и обратното,ръчкаш 5 и си кюташ![]()
със 150+
Не имам предвид при продължително каране на автоматика от периода на 3 месеца примерно от колкото го карам аз. Сега вече ми се иска повече с ръчна кутия. Макар, че като си помисля какво задръстване ме чака и как ми се хаби съединителя и как ми се уморява крака от непрестанното му натискане, предпочитам автоматика
А сега де... Сърби ли те боли ли те?

- ***BMW-FEN***
- кандидат ентусиаст
-
datcho написа:***BMW-FEN*** написа:ivo_io написа:що бе колега,че то на дълго си е като с ръчката,и обратното,ръчкаш 5 и си кюташ![]()
със 150+
А сега де... Сърби ли те боли ли те?
И аз незнам

- ***BMW-FEN***
- кандидат ентусиаст
-
KIM написа:според мен трябва да има човек и от двете,едното за градско и евридейка другото за кеф ..
Напълно си прав

- Александър Георгиев
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: смръщена,четириока,двуврата мръсница,с вечно недоволен изруд под капака,влачеща се по земята и проблясващи в тъмното 4 диска,тясна и неудобна вътре...JUST E30
- Gottlos
- младши ентусиаст
-
KIM написа:според мен трябва да има човек и от двете,едното за градско и евридейка другото за кеф ..
Tочен

Индивидуално е според мен.Преди и аз подържах тезата, че "истинската" автомобил е с ръчни скорости.Сега незнам...и двата варианта ми харесват,и при двата варианта можеш да се забавляваш. Това малко като "Блондинка или брюнетка?" Нямам много опит с типтроник-а и колегите да кажат дали е "Блондинка И брюнетка."

biohazard написа:Зависи от колата.Дизела го предпочитам с автомат,по възможност типтроник,ако е яко бензиново биче-ръчка!няма такова удоволствие като това да караш кола над 200к. с ръчни скорости(не че и с автомат е зле).Ако е всекидневна градска кола-автомат,ако е спортна-ръчка!
Еми една от колите които карам е 540iA (автомат) и мога да ти кажа че стига да искаш можеш да си правиш каквото поискаш с нея, плюс това че ако искаш да се изрезваш некой път ( примерно изпреварване) просто натискаш педала докато не усетиш под крака си два пъти "click" (ебати как го описах) и после си изпреварваш. Представям си ако беше пъчка тая кола сигурно само в прекъсвач щеше да седи (тая гад не дава да я пипнеш.)
Другото което подкарвам лятото е Z3 2.8i ACS и то е автомат и комбинацията от мощност, автоматик и без таван според мен е неуписуема.
Третото което карам (кат ми даде жената) е Е36 318iA и мога да ви кажа че пак можеш да си правиш каквото поискаш с колата и също доста добре (кат за 318-ска) си набира и се държи.
Да подръжката излиза скъпо особенно ако требе да ремонтираш автомата, но като го отремонтираш после забравяш.
- ITK
- младши ентусиаст
-
- Кара: да го карат
В подфорум е60/90 и т.н. скоро имаше такава тема и доста съдържателни мнения бяха дадени относно плюсовете и минусите на двете...
С две ръце (три да имам с три ще гласувам) гласувам за автоматика...няма такъв кеф и няма такова удобство, особено Софийско градско каране........ едва ли някога в живота си ще карам пак ръчка....
С две ръце (три да имам с три ще гласувам) гласувам за автоматика...няма такъв кеф и няма такова удобство, особено Софийско градско каране........ едва ли някога в живота си ще карам пак ръчка....
F**k them all!
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
Gottlos написа:KIM написа:според мен трябва да има човек и от двете,едното за градско и евридейка другото за кеф ..
TоченЕдна ИС-ка за евридейка из града......
точно ИС е перфектния мотор (смятам визираш м42/44) с тоя въртящ момент на дизел и конски сили в "ниските" обороти