"Пирогов" се напълни с катастрофирали мотористи...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 07 Апр 2009, 12:17

ох добре няма да споря повече че тука спора стана като е.кошлуков-т.славков на стара на вб. единя си говори нещо другия си знае неговото и така ;)
само ще кажа че никой не е длъжен да пази мотористите, но по-добре ги пазете, защото не се знае дали някой ден изпод каската няма да се покаже лицето на детето ти, примерно ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 07 Апр 2009, 12:27

Sharo написа:..... офроуд магистрали....

ИзображениеИзображениеИзображение
..т'ва си е верно!

SKISA имам чувството, че нещо яко мразиш маторджиите.
По твоята логика е тва: като е в нарушение трескай го кво ти дреме, начи така е и за тировете, автобусите и т.н.
Начи много тряя тогава да се внимава, понеже автобус от гр. транспорт излизащ от спирка или където и да е, е с предимство, ако разсъждаваха, като теб да е мазало!!
Последна промяна Сондьора на 07 Апр 2009, 15:02, променена общо 1 път

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 07 Апр 2009, 12:31

не не ги мразя...!!нека си карат -нека се кефят! просто не съм съгласен да се соъбразявам с тях ,понеже правят някакви неща ,които не са позволени! по същият начин не съм съгласен и с пешеходците,които нарушават, и с автомобилистите и с всички! не ги деля -мотористи,пешеходци,автомобилисти....!!!
ако видя ,че ще се ударим със сигурност ше се дръпна ако мога и няма да направя птп нарочно ,щото бил виновен! ако ,обаче не го видя и е нарушил-съжалявам.....! заради пешеходец почти се пребих и се метнах в тиквите ,за да избегна удара ,а пресичаше на непозволено,неправилно ,по диагонал и изобщо против сички правила! и виновният е той! няма да го ударя без да ми мигне окото ,но вината си остава и виновният си понася последствията.....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: каручки

Мнение от horhef » 07 Апр 2009, 13:48

Добре де СКИСА на теб лично какво ти пречи като си спрял на светофар и някой моторист, се опитва да мине, и ако имаш възможност да чукнеш наляво или дясно за да може да мине. Аз поне така правя и не ми пречи. Виж за другите неща съм съгласен с теб. И всеъщност каквото и да си говорим тук по форумите, нищо няма да се промени за съжаление.

Аватар

Мнение от SKISA » 07 Апр 2009, 14:42

horhef написа:Добре де СКИСА на теб лично какво ти пречи като си спрял на светофар и някой моторист, се опитва да мине, и ако имаш възможност да чукнеш наляво или дясно за да може да мине. Аз поне така правя и не ми пречи. Виж за другите неща съм съгласен с теб. И всеъщност каквото и да си говорим тук по форумите, нищо няма да се промени за съжаление.

нищо не ми пречи колега!! седя си ! и ако ме одере с мотора слизам...! да си минава -просто да ме пази -нито ще ида да го пея на полицаи ,нито ме интересува къде отива! и не -няма да преместя настрани-ако има място -нека мине! ако няма място -няма да мръдна-мърдам само за линейки! щото от другата страна ше попреча на некой човечец ,дето не е виновен ,че моториста мърда!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: от грешната страна

Мнение от martoto » 07 Апр 2009, 14:47

Четейки тази тема, човек ще си помисли, че BMW собствениците са най-ревностните пазители на реда и закона. Ха-ха-ха. Направо, всички карате с 50, изпреварвате само на разрешено място и спирате на всяка пешехода пътека. Ама така е като е нужно поне малко усилие за да се запази някой живот (па бил и на някой леко безумен притежател) и изведнъж "те що не спазвали закона, абе я да се трепят там на мен к'во ми пука, няма да се тормозя допълнително сега я".

Пък за тия дето засичат преминаващите мотористи в задръстването, просто какво да кажа. Да се редели зад МЕН щото нямат право да пресичат бялата линия! Бахти манталитета направо.

А твърдението ми и аз нарушвам ама си нося последствията е много яко щото тия последствия се заключават в 20-50-100лв на мазния униформен боклук. Не е като да си загубиш живота, нали?

Дори и строгото прилагане на закона няма да помогне много, щото като няма колегиалност и с разрешената скорост може да трепем хора. Абе поредната тема дето отразява българският начин на мислене - на мен да ми е гот па другия да си е...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от horhef » 07 Апр 2009, 14:58

martoto написа:Четейки тази тема, човек ще си помисли, че BMW собствениците са най-ревностните пазители на реда и закона. Ха-ха-ха. Направо, всички карате с 50, изпреварвате само на разрешено място и спирате на всяка пешехода пътека
Ей човек как ме описа само да не ме познаваш? :winky: Тука никой няма да отстъпи, и да каже "е по-дяволите може и аз да не съм прав за някой неща" Всички сме супер безгрешни. Аз мисля да не споря с радиото повече

Аватар

Мнение от SKISA » 07 Апр 2009, 15:17

явно четете избирателно спирам да споря-аз казах какво мисля не искам никой да бутам от мотора и ще го предпазя ако мога ,но е смешно да искат нещо повече от останалите в движението....

ентусиаст
Аватар
Кара: Без книжка.
Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.

Мнение от t060 » 07 Апр 2009, 18:17

Колега, никой моторист не иска нищо повече, иска да не го засичат, защото на никой не пожелавам падане, дори и при 50км/ч и с екипировка, неприятно е. Хората на мотор искат (аз вече не карам затова пиша искат) другите участници да ги видят и да ги имат за равноправни, а не като чакаш с мотора на светофара, да се мушне кола до теб и то така, че ако не си дръпнеш крака ще останеш без него. А докато това стане или поне другите не започнат да спазват правилата всяка секунда с мотор на пътя си е риск, напъкно нормално е да искам да смаля времето в което живота ми зависи от "правилната преценка" на някой решил, че ако го хванат ще бутне малко на "мазния униформен", пък ако ме пребие, докато ме засича ще мисли, ама после, кога аз няма да съм там. Накратко, докато няма толерантност и пътя е като бойно поле, мотористите масово ще карат като на бойно поле!
Изображение
От тогава русото не е на мода.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i, E30 318

Мнение от ivan1590 » 07 Апр 2009, 18:51

Относно толерантността към мотористите, работата ми прилича на следното:
Секс е ти да го вкарваш,но секс е и на тебе да ти го вкарват.Някои се опитват да ни убедят да участваме във втория вид секс.Това деление на мотористи и всички останали не ми харесва.Има мотористи, автомобилисти, пешеходци, каруци, камиони и пр. и за всички тях важи Правилника за движение, всичко останало са глупости.Да се мърдам наляво , надясно , нагоре, надолу, да гледам постоянно в огледалата щото някой кара с 250 и още не знам си какво са пълни простотии.Ако някой иска да се трепе, негова си работа, но аз нямам никакво намерение да се държа спрямо мотористите по различно отколкото спрямо другите и по никакъв начин не мога да проявя разбиране към простотиите , които масово правят на пътя.Ако карат с по-нормална скорост по- малко ще ги засичат, ако си карат в лентата и предприемат нормални изпреварвания с мигач и изнасяне , също ще са по-малко катастрофите, ама то от тях си зависи, нали или е по -лесно да се кара като на писта, а някой друг да те пази.Е , аз не съм навит на последното

ентусиаст
Аватар

Мнение от t060 » 07 Апр 2009, 19:34

ivan1590 написа:...Е , аз не съм навит на последното

И аз не съм навит на последното, затова не карам вече мотор, но познавам много мотористи които карат като откачени по една причина - дори и да карат по правилата пак никой не ги зачита, все едно ги няма.
Ще цитирам един познат: "Така и така не се съобразяват с мен, аз защо да рискувам да стоя на пътя и секунда повече, когато мога да си го спестя?"
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i, E30 318

Мнение от ivan1590 » 07 Апр 2009, 20:25

Няма логика в това за стоенето на пътя, все едно да ми кажеш , че е по-безопасно да притичаш през минно поле отколкото внимателно да пропълзиш.Аз лично дори с колата или пеша се опитвам да предвидя действията на другите.Ако се вгледаш по-внимателно ще забележиш много неща-неопитните, блейките,изнервените, тарикатите, потенциално опасните и т.н.Е разбира се има моменти, когато нещата не зависят по никакъв начин от теб, но те са много по-малко, отколкото ако не внимаваш в обстановката, а разчиташ някой да те пази, да ти зачита предимството, да те толерира .Истината е по-вече внимание от всички на пътя.Вниманието е най-важното, за предотвратяване на катастрофите и веднага след това са личните умения.Добър шофьор е не този, който може да кара с 200, а този, който може да предвиди по поведението на останалите и на автомобила си , какво може да се случи.

ентусиаст
Аватар

Мнение от t060 » 07 Апр 2009, 20:57

ivan1590 написа:...Истината е по-вече внимание от всички на пътя...

:yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишу » 07 Апр 2009, 21:04

http://www.youtube.com/watch?v=ZYTFHk3CPgE beз думи този не е единствен

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от horhef » 07 Апр 2009, 22:06

Такива като този на клипа, сигурно се кръстят, казват си молитвата и потеглят. Тия изобщо не ги коментираме защото това са си живи самоубиици.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата