Чисто нова Dacia или каран западен автомобил на същата цена?
Модератор: Общи модератори
ukelichko написа:Като че ли, ако някой не е фен на определена марка по-добър избор е две годишна кола като Опел на старо. Мобилето е пълно с Астри върнати от лизинг на малко километри. А Астрата в сравнение с Дачията си е кола.

Така че дори 2 годишен Опел > нова Дачия
- orli_g
- Потребител
-
- Кара: E46 320D Facelift
Escape написа:ukelichko написа:Като че ли, ако някой не е фен на определена марка по-добър избор е две годишна кола като Опел на старо. Мобилето е пълно с Астри върнати от лизинг на малко километри. А Астрата в сравнение с Дачията си е кола.
![]()
![]()
вече си спазарих 2 годишна лизингова Астричка и като визия и возия няма нищо общо с Дачията, а е само 6-7к по скъпа. А и нова струва 30к, а не 13, ама това е друга тема.
Така че дори 2 годишен Опел > нова Дачия
Честито за пазарлъка!Да си я караш с кеф!

- SLav_Bs
- младши ентусиаст
-
- Кара: каквото набара....
- Мечтае да кара: BMW e**
Ако питаш мен по-добре нпо-старичак хавтомобил си вземи,тези дачии не ми вдъхват никакво доверение предлагам ти да е Немско...
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
тоя въпрос преди 2години бе представен и пред мен понеже тъкмо си бях продал е36цата и имах още някви пари но 2000лв не ми стиаха за е46 и баща ми /на който преди малко му пратих темата/ ми предложи да съм си вземел нова дачиа лоуган тоя автомобил силно казано!!! лишена от аеродинамика и вид автомобил създаден на базата на известното с чупливостта си рено ... Отсякох не никога или Е46 или ще си взема пак е36 ама мислех купе по нова година 97 нещо ИС, може да е нова кола, но точно кола без идоволствие в шофирането без комфорт без сигурност , че вие знаетели че АБС се води като екстра за дачия
дори и нее и серйно слагането му...абе пълен кенеф до нас едно семейство таксиджии имат 2 такива кашона все нещо човъркат по дараците си ама на нови Дачия Лоуууууууган автомобила създаден за простолюдието да товариш щайгите от село и с добро и здраво окачване за нашите пътища
дрън дрън !!! един нестойностен автомобил със същия успех може да си вземе човек една 20годишна лада ИЗПИТАНА във времето!!! в добро състояние за 1/13 от стойността на румънския кашон, а отделно колеги няколко пъти ми е правило впечетление какви простаци са зад волана на тия дръгели нетолерантни и злобни като пресичах България по Каблешков изпреварих един евнух с такъв кош с Е46цата и тоя ми свири маха после се мъчи да ме изпревари.... е нямам думи кола за селяни/не обиждам хората от селата а тия с селски манталитет/ управлявана от такива!!! да ме прощават колегите, който карат служебни такива..

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- orli_g
- Потребител
-
spower написа:тоя въпрос преди 2години бе представен и пред мен понеже тъкмо си бях продал е36цата и имах още някви пари но 2000лв не ми стиаха за е46 и баща ми /на който преди малко му пратих темата/ ми предложи да съм си вземел нова дачиа лоуган тоя автомобил силно казано!!! лишена от аеродинамика и вид автомобил създаден на базата на известното с чупливостта си рено ... Отсякох не никога или Е46 или ще си взема пак е36 ама мислех купе по нова година 97 нещо ИС, може да е нова кола, но точно кола без идоволствие в шофирането без комфорт без сигурност , че вие знаетели че АБС се води като екстра за дачиядори и нее и серйно слагането му...абе пълен кенеф до нас едно семейство таксиджии имат 2 такива кашона все нещо човъркат по дараците си ама на нови Дачия Лоуууууууган автомобила създаден за простолюдието да товариш щайгите от село и с добро и здраво окачване за нашите пътища
дрън дрън !!! един нестойностен автомобил със същия успех може да си вземе човек една 20годишна лада ИЗПИТАНА във времето!!! в добро състояние за 1/13 от стойността на румънския кашон, а отделно колеги няколко пъти ми е правило впечетление какви простаци са зад волана на тия дръгели нетолерантни и злобни като пресичах България по Каблешков изпреварих един евнух с такъв кош с Е46цата и тоя ми свири маха после се мъчи да ме изпревари.... е нямам думи кола за селяни/не обиждам хората от селата а тия с селски манталитет/ управлявана от такива!!! да ме прощават колегите, който карат служебни такива..
Благодаря за изчерпателния отговор,но искам само да те питам нещо че ми стана интересно.

- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
незнам колега дали си е отворил пощата, но дори оная вечер спорих с него предимствата на е46цата ми пред неговата вектра/от последните/ извадих му характеристиките на двигателите ускорение и тегло
накрая, нова кола от класа на дачия пред 2ра употреба бмв, мерцедес отново бих избрал класния автомобил дори с риска за някой др ремонт, но идеята ми която аз следвах в избора си беше колата да ми е на СЪРЦЕ да ми е кеф да седна в нея и да я карам с удоволствие, а не каруца с цел достигане на т.А до т.Б 

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- orli_g
- Потребител
-
spower написа: но идеята ми която аз следвах в избора си беше колата да ми е на СЪРЦЕ да ми е кеф да седна в нея и да я карам с удоволствие, а не каруца с цел достигане на т.А до т.Б
Абсолютно правилно!!!!!

- hemicharger
- старши ентусиаст
-
- Кара: всичко на колела
- Детайли за колата: E38 IAL 07.2001
Мисля си да направя един експеримент - събота да отида до магазина на Дачия и да им кажа "Добър ден, дошъл съм да си купя новата Дачия"
Сигурен съм че дори продавачите ще избухнат в смях

Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
- orli_g
- Потребител
-
hemicharger написа:Мисля си да направя един експеримент - събота да отида до магазина на Дачия и да им кажа "Добър ден, дошъл съм да си купя новата Дачия"
Това ще е уникално!Ако го направиш моля те пиши после тук да се посмеем задружно

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
вие се смеете но Дачия е най продавания автомобил в БГ и не само в БГ ами и в европа ,идеален е за 2ра кола не е толкова чуплива вижте бакшишите колко км им врътнаха и то на метан ...все пак бих предпочел 2ра ръка някое по комфортно автомобилче ,дори и да не е БМВ
- AceMF
- младши ентусиаст
-
- Кара: 94' 525тдс
- Мечтае да кара: совалка
То е ясно какво е за предпочитане, ама ако идеята е да се купи евтина нова кола - няколко пъти по-добре от тая пародия е една фабия, супер най-базовата е 15к, поне е по-съвременна кола и е по-рентабилна.
http://www.youtube.com/watch?v=uqwdFfC1GWc
http://www.youtube.com/watch?v=uqwdFfC1GWc
- orli_g
- Потребител
-
vladuicho написа:orli_g написа:© написа:колко теми ще пускате за това
всеки път едно и също
естествено, че Дачията е по-добре![]()
като си помисля, че има хора в това число и аз, които купуват западен автомобил на старо на стойност колкото 2-3 дачии направо лошо ми става
Съжалявам че те питам ама защо караш старо BMW , а не нова DACIA?
е ти братле изтрепа рибата,ти качвал ли си се в БМВ бе момко....ако се беше качвал нямаше да задаваш умни въпроси,в лада си се возил.....е тва е DACIA..........все едно да сравняваш Анджелина Джоли с някоя циганка от факултето
баси темата ,баси хората,баси сравненията
Въпроса ми към колегата беше риторичен!!!И на твоя въпрос ще кажа- ДА качвал съм се на BMW бе "момко" и дори карам такова,а в гаража си имам доста добър уникат от тази марка който съм сигурен,че незнаеш как вози.И ти и аз сме се возили в Лада така че да не си изпускаме нервите и моля те непсувай във форума!Става ли?
- pantzer3
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 М57Д30
- Мечтае да кара: Е65