Липсата на култура у пешаходците.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 18 Апр 2009, 17:54

Няма смисъл да го мъдрим-пешеходците не се пазят, трябва ние да си отваряме очите :shock:
Никой не мое ма връне на селу!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e60 само с десния крак
Мечтае да кара: m5

Мнение от lozen_bmw » 18 Апр 2009, 17:57

saleen написа:Няма смисъл да го мъдрим-пешеходците не се пазят, трябва ние да си отваряме очите :shock:
прав си....тука сме на едно мнение ;)
NE SI GO DAVAM BMW-to-MOE SI E!!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lycki » 18 Апр 2009, 18:11

Пешеходците са като овце.И аз като ходя някаде пеша също съм такъв.През целия си живот да съм минал най много 5-10 пъти през подлез а пешеходна пътека ползвам само ако се окаже точно пред мен.Айде да си признаем че ако не на всички то на повечето българи толкова ни е културата и все се мислим за големи тарикати.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Мнение от titto » 18 Апр 2009, 19:08

lycki написа:...
:OT: Много "дълга база" тази 5-ца, намали си малко аватара! :mhihi:

П.П. Мерси! ;)
Последна промяна titto на 18 Апр 2009, 23:31, променена общо 1 път
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от biohazard » 18 Апр 2009, 19:42

Подкрепям martoto и justboy в този спор!Така или иначе абсолютно всеки един от нас е пещеходец.Не сме родени в коли и като карами коли,особено по-скъпи,това в никакъв случай не ни прави нещо повече от останалите участници!Културата е на доста минмално ниво,така че нека бъдем по-предпазливи.и на мен са ми изхвърчали хора измежду колона коли от другото платно,но си карах с 40 и успях да спра!просто не знам за вас,но аз не бих живял спокойно ако убия човек,пък дор и по негова вина!В различни ситуации,рано или късно,този пресичащ човек може да се окаже майка ви.баща ви,дядо ви,детето ви!!И тогава ли ще им биете шамари!?

П.С.Прави ми впечатление че в този форум 90% са биячи,тарикати,рали съзтезатели и мутреси!Възхищавам се на такива хора! :mhihi: :mhihi:

Олдскул фен
Аватар
Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

Мнение от justboy » 18 Апр 2009, 20:17

((:BuKcu:)) написа:
justboy написа:Направо съм потресен?! :help: Какви били пешеходците, че да ви пресичали платната? ВАШИТЕ платна? Дано излезете някой ден от родината ни да видите как стоят нещата в по-белите страни пешеходец стъпи ли на пътното платно, ти спираш, без значение е всичко останало, па слез му играй 2 шамара, СТРАШНО мъжество, като ония на възрастната жена да и удариш шамар, трябва да те е срам от това, а не да го пишеш по форуми......:

А в "белите" страни да си забелязал, че всеки пресича на уреденото за тази цел място? В "белите" страни да си забелязал, че като се пресича....не се пресича със скоростта на костенурка? В "белите" страни да си забелязал, че при по-натоваранео движение се включва и полицията и почва да регулира...кога са пешеходци, кога коли....
И да, спират на всеки стъпил на пешеходна пътека. Само че аз не съм видяла никой да си пресича безразборно....където му е най-удобно.

Всички, които слизат от трамвай №7 по бул. България и които ги мързи да слязат и да минат през подлеза, а цепят направо през платното, м? Какво? Как да не надуеш клаксона и да да не почнеш да псуваш??? И тогава да видиме кой на кого ще бие шамарите??!!!!

Докато тука в "черната" страна не се научат хората на ред, ще се трепат.

Смятам, че киро_320 достатъчно ясно отговори на поста ти, няма да се включвам и аз.
То че държавата ни, не струва, вярно си е, ама и ние не се траем много...
Безаварийно патуване на всички пешеходци и шофьори, не забравяйте, че всеки може да сгреши и си го помислете това преди да се направите на ГОЛЕМИ раздавайки клаксони и шамари.
И пак казвам умната, защото пешеходец осъден за неправилно пресичане няма, а за шофьори блъснали такива, има, а че ще ви лежи на съвестта е отделен въпрос.

Поздрави :yes: :bchug:
Изображение
E34, E38

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530i Touring
Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
Детайли за колата: току що излязла от завода! :)

Мнение от turboto » 18 Апр 2009, 22:03

biohazard написа:Подкрепям martoto и justboy в този спор!Така или иначе абсолютно всеки един от нас е пещеходец.Не сме родени в коли и като карами коли,особено по-скъпи,това в никакъв случай не ни прави нещо повече от останалите участници!Културата е на доста минмално ниво,така че нека бъдем по-предпазливи.и на мен са ми изхвърчали хора измежду колона коли от другото платно,но си карах с 40 и успях да спра!просто не знам за вас,но аз не бих живял спокойно ако убия човек,пък дор и по негова вина!В различни ситуации,рано или късно,този пресичащ човек може да се окаже майка ви.баща ви,дядо ви,детето ви!!И тогава ли ще им биете шамари!?

П.С.Прави ми впечатление че в този форум 90% са биячи,тарикати,рали съзтезатели и мутреси!Възхищавам се на такива хора! :mhihi: :mhihi:

Ти първо чети па после коментирай за к'во и ги набивам шамарите... отделно карах с не-повече от 20км/ч. и за това спрях мигновенно... ма последвалите реплики от нейна страна ме изстреляха в космоса и я пратих на спирката да размисли. Баце не можеш да ме убедиш че ако аз пресичм пред рейс като говедо и Ти се ударя от страни във вратата (НЕ ОТПРЕД А ОТ СТРАНИ) и Ти я охлузя, след което ти се развикам Ти ше ме "обикнеш" до края на дните си и ше се прегращаме на спирката..... АЕ СТИГА ГЛУПОСТИ....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Мнение от kiro_320 » 18 Апр 2009, 22:37

ivan1590 написа:Закона казва също така:

Точно така и като шофьор ТИ ще си виновен, защото никъде, никой пешеходец не държи "листовки". Ти си държал изпит и ти управляваш "машината". ;) Тоест ти си причинител на инцидента.

Аз не мога да разбера какво доказват някой хора ? В нашата мила родина, защо примерно аз трябва да вървя още 200 метра до пешеходна пътека, като и там ще чакам 5 минути докато пресека? Безопастно е да се пресича на пешеходна пътека ? Някой ще спре и ще ме пусне да мина, докато този зад него си мисли че е спрял, тръгне да го изпреварва и не ме отнесе ?
Дай ми една причина защо трябва да пресичат хората на пешеходна пътека ?

Аз също се дразня от някой пешеходци, имал съм само 2 случая! Карам с 60-70, пътя мокър... има лек наклон нагоре, след това надолу и кръстовище! Та изпъвам "наклона" и виждам в насрещното един джип спрял на пешеходната пътека и някакъв пенсионер притичва едва едва(почти до средата на платното беше стигнал). Аз натискам до долу спирачката(естествено абс го нема никакъв), гумите забиха, колата дръпна на ляво и си виждах книжката на трупчета. Пуснах спирачката, завих на дясно, предницата поднесе, таман се оправи и поднесе задницата! Пък задните гуми по-зле и от балатум, на лявата се виждаше телта! Взе ми се акъла за няма и 5 секунди :!: Все пак продължих на дясно(а бях за НАПРАВО), пенсионера май въобще не разбра какво стана и че можеше да го няма.

От тогава, карам с 3 наум, особено покрай кръстовища, винаги връщам газта.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от feel » 18 Апр 2009, 22:57

kiro_320 написа:От тогава, карам с 3 наум, особено покрай кръстовища, винаги връщам газта.

:yes: Именно така трябва да се кара.
Между другото,когато съм в ролята на пешеходец обожавам да се движа бавно и бавно по пешеходна пътека когато някой киселяк дава яко зор.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i, E30 318

Мнение от ivan1590 » 18 Апр 2009, 23:08

След като говорим за закон, непознаването му не те освобождава от действието му т.е. знаеш или не знаеш закона си виновен, ако го нарушиш и не винаги водача е виновен за инцидента.Но да оставим закона. Как се пресича улица обикновено родителите учат децата си още докато са малки или поне трябва да го правят.Това, че някой не спира на пешеходна пътека дали оправдава неадекватните и самоубийствени действия на някои пешеходци?Според мен трябва да е обратното - да внимават по- вече като пресичат.Аз лично се оглеждам дори когато пресичам на зелено именно заради такива шофьори.Не съм против да се дава предимство на пешеходците, но говедата, които скачат пред колите трябва да се сурвакат, най- малко защото ако е толкова тъп, че не знае как се пресича поне боя ще запомни и следващия път ще има едно на ум, когато тръгне нанякъде.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от feel » 18 Апр 2009, 23:13

ivan1590 написа:След като говорим за закон, непознаването му не те освобождава от действието му т.е. знаеш или не знаеш закона си виновен, ако го нарушиш и не винаги водача е виновен за инцидента.Но да оставим закона. Как се пресича улица обикновено родителите учат децата си още докато са малки или поне трябва да го правят.Това, че някой не спира на пешеходна пътека дали оправдава неадекватните и самоубийствени действия на някои пешеходци?Според мен трябва да е обратното - да внимават по- вече като пресичат.Аз лично се оглеждам дори когато пресичам на зелено именно заради такива шофьори.Не съм против да се дава предимство на пешеходците, но говедата, които скачат пред колите трябва да се сурвакат, най- малко защото ако е толкова тъп, че не знае как се пресича поне боя ще запомни и следващия път ще има едно на ум, когато тръгне нанякъде.

По тази логика,всеки който те засече,който ти вземе предимство,който неправилно те изпревари и прочие....трябва да слизаш да го суровакаш ли???????????
Лично за мен пешеходците правят много по-малко нарушения колкото и да са масови,тъй като се съмнявам някой от нас(шофьорите) да спазва скоростта за движение в градски условия,да не говорим за извънградски,без да споменавам и купищата други нарушения които прави един нормален шофьор на ден.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i, E30 318

Мнение от ivan1590 » 19 Апр 2009, 0:16

Всичко зависи от конкретния случай, но със сигурност нервите са много по- вече и ситуацията е много по- сериозна с участието на пешеходец, затова по принцип оправдавам такива действия.Не го приемай буквално, че всеки който излезе пред колата трябва да се шамари, но ако се случи определено съм на страната на водача.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от svetlaka_rs » 19 Апр 2009, 3:42

Ем аз пак ще дам пример - карам си из Русе(за тези които знаят Липник посока Кат легналия полицай пред Ялта) в дясна лента(лените там са две) и една жена решава да пресича на пешеходната пътека и аз както обикновено спирам (поставям се на мястото на пешеходците, въпреки че рядко ми се случва да съм такъв) и женицата си тръфва да пресича (беше солидна жена) и в следващия момент тя минава пред мен и влиза в лява лента и един "супер" бакшиш я отнася като пиян делфин шамандура(със скорос не повече от 30-40км/ч)....ей оная женица изхвърча като коркова тапа....Имайте предвид, че тя си беше 100% в правото да пресече и че аз и дадох това право, но какво стана след това....линейки и болница. Това можеше да е майка ви, приятелката ви или ваш роднина или познат...МИСЛЕТЕ!!!!!!!
Живей...мечтай...карай мечтата си...BMW..:)

--- BMW - марка немски автомобили, които не са пригодени за движение в дясната лента.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 19 Апр 2009, 16:48

Както казаха някои колеги пешеходецът винаги е прав, дори да пресича по-неразумно от овцете, които пасе на село. И никога няма да влезе в затвора - ето защо вместо да се възмущаваме (не че няма основания за това) по-добре да си отваряме очите на 4 ;)

В момента почти никой не спира на пешеходна пътека докато пешеходците чакат да пресекат - не много европейско, но се е превърнало в навик на българските шофьори, а манталитет не се променя за 1 ден. Малко по малко ще се научим :) И се съмнявам, че към днешна дата има шофьор, който да спазва на 100% правилника. А мога да ви дам и един пример - пред нашия блок на булеварда има пешеходна пътека, на която колите карат с 50-80, а пешеходците чакат да минат колите, за да пресекат. Има и шофьори, които спират, за да минат пешеходците, но... след това сменят задна броня :mhihi: Лично с очите си виждам поне по един такъв случай месечно, а за останалите чувам от съседите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 19 Апр 2009, 17:03

Eva* написа:Ужаса, който си преживял ми е до болка познат. Преди години пред мен така изскочи възрастна жена на Подуене. Както и там, така и под Орлов мост си има пешеходен подлез. но, явно всичко е въпрос на избор. Дали да минат отдолу или да притичат пред автомобилите.

Я опитай да минеш през "подлеза" на подуяне :mhihi: :mhihi: А на мене сигурно поне с 5 години са ми скъсили живота подобни тъпи парчета някой ден ще откача и ще взема да налея малко мозък в някой въпреки че не съм такъв човек :mhihi: :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата