Подсушавате ли си колите(след дъжд) преди вкарване в гаража?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Подсушавате ли си колите (след дъжд/сняг) преди вкарване в гаража?

Да, винаги !
6
5%
Да, но само понякога.
20
16%
Не, никога !
97
79%

Общо гласове : 123
ентусиаст
Аватар

Мнение от zvezdo88 » 21 Апр 2009, 21:01

Бързо в гаража и се качвам в нас на топличко и сухо. Колата нищо няма да и стане. А за тези които я подсушават да ходят на лекар !
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 21 Апр 2009, 21:26

AcOrP написа:Чета тая тема и немога да повярвам просто.
След дъжд колата не се подсушава за да не ръждясва.
А за да се предпази боята от киселиността на дъжда и тези така наречените "waterspots" Аз я подсушавах(преди да ми я усерат скапаните хора в София) но е много важно колата да е била идално чиста преди дъжда... Не да се получи кална баня и да се появят "swirls" но това е една друга тема за разговор в БГ повечето неща са не приложими или поне не за ежедневният автомобил. Буквално колата прашасва за 30 минути след измиването да не говориме за всичките останали хора които не пазят.

Казваш гадни били хората в града а?
Ми що седиш тука да те питам аз?
Много ме дразнат такива мнения ей, направо ума не ми го побира...
Нестига , че сме гостоприемни и ви даваме работа ма не били сме гадни града бил гаден...
То това се отнася за всичко по големи градове, крайно време е да се примирите с недостатъците на капитализма.
Във всички европейски големи градове е така, с изключение на това, че придошлите се отнасят с уважение към приютилия ги град, тук е точно обратното...
Изображение

Аватар
Кара: Хулиган по пътищата
Детайли за колата: Екстри много :)

Мнение от quickshare » 21 Апр 2009, 21:30

Ми представете си че си избършете колата след дъжд в наща прашна и каляна държава,какво става...цялата кола става като бърсана със шкурка....аз съм си сушил колата след дъдж,но първо цялата кола с водоструйката,а ако е кална с препаратите и тогава бърша!!!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW Addiction » 23 Апр 2009, 8:25

Ха ха, не знам колко (не)нужно е било питането ми, но мен наистина ми беше важно да взема решение дали да си правя екшъна да подсушавам колата....

Искрено се позабавлявах с повечето от отговорите - с одеялцето, и с обслужването в ауспуха особено сцепиха... :mhihi:

Но в крайна сметка разбрах каквото ме интересуваше... дано да е било (да бъде) полезно и за някой друг, който като мен не е знаел какво е важно и какво не.... Дано само се сетят да пускат Search-a извън "нормалните" теми....

====
В тази връзка модовете са се попрестарали да местят въпроса в "Извън Темата" - колкото и стандартен да беше въпроса и с преобладаващи отговори "Не", си беше нормален въпрос за поддръжката на БМВ-тата ни. Не мисля че влиза в графата "На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!" ... и да се поставя до въпроси от рода на "препоръчайте хотел в Пловдив" или "Кой се жени във Варна в събота"... :mhihi:

Аз обаче научих това което ме интересуваше и благодаря на отговорилите !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 23 Апр 2009, 10:39

AcOrP написа:Чета тая тема и немога да повярвам просто.
След дъжд колата не се подсушава за да не ръждясва.
А за да се предпази боята от киселиността на дъжда и тези така наречените "waterspots" Аз я подсушавах(преди да ми я усерат скапаните хора в София) но е много важно колата да е била идално чиста преди дъжда... Не да се получи кална баня и да се появят "swirls" но това е една друга тема за разговор в БГ повечето неща са не приложими или поне не за ежедневният автомобил. Буквално колата прашасва за 30 минути след измиването да не говориме за всичките останали хора които не пазят.

От целия ти пост само това ми направи впечатление... Кат' не ти харесва града - снимай се пред НДК и пред БНБ и се изнасяй да си подсушаваш колата някъде другаде, където няма "киселинен" дъжд!
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

UFO Pilot
Аватар

Мнение от Azrail » 23 Апр 2009, 10:46

Темата се изчерпа отдавна.
За останалото има лични съобщения.
MORE BEER!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 23 Апр 2009, 10:47

Аз мойта си я ръся с основа когато завали,за да неутрализирам киселинния софийски дъжд :mrgreen:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 23 Апр 2009, 10:48

Аз мойта си я ръся с основа когато завали,за да неутрализирам киселинния софийски дъжд :mrgreen:
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата