А вие хвърляте ли си боклука на улицата/през прозореца?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Мнение от Mpower84 » 10 Май 2009, 16:45

И аз само фасовете хвърлям.Нещо обаче след последното вдигане на цените на цигарите май ми падна пердето и ще ги спирам та даже и това няма да хвърлям.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M44 на газ
Мечтае да кара: V10 Touring, e36 compact rally spec
Детайли за колата: е36 compact "войнишко канче'' edition

Мнение от TouringInternational » 10 Май 2009, 21:19

През джама на колата не изхвърлям нищо, събирам си като много други колеги в джоба на вратата.
Не пуша, но пък имам гадния навик като се разхождам да си ритам дъвката на някаде :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: всеки ден

Мнение от peshopetrov » 10 Май 2009, 22:12

всичко трупам в пепелника и после в кофите за отделно сметосъбиране , все пак не пуша :D
2008-2010 e36 320i 95
2010-2011 e36 318i convertible 95
2011-2011 e36 328i coupe
2011-2012 е46 320i 99
2012-2012 e36 318ti 97
2014-2015 e46 330D M Sport 01
2017-2018 e61 530D LCI 2007
2018-2019 e30 318 84
2019-2021 e91 320D LCI 2010
2021----- F10 535I Xdrive 2011

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 10 Май 2009, 23:20

Аз пък като бях на сабора ядох кибапчита,кифтета,картофки,ляб,понички,носех си вода и още др. сладкиши и в този дъждовен ден ядох всички в колата...накрая отпадъка го домъкнах чак в моя варел пред дома...на по-следващия ден :twisted:

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 10 Май 2009, 23:20

Абсолютно нищо не хвърлям... Хвърлянето на какъвто и да е отпадък извън определените за това места е липса на всяква култура. Изключително много се дразня от мръсотията по улиците :evil: както и от пликчето с боклук на съседката, оставено до входната и врата - отвън :help: Замислила съм да оставя една интересна бележчица скоро :twisted:
Освен въпрос на възпитание и самосъзнание, донякъде причина за кочината навсякъде наистина може би е липсата на кофи за боклук. Последното, за което се сещам е ... втория ден на събора. Всичко ОК, атмосфера, фенове, приятели и ... отивам да се взема кебапчета и... около масите планини от пластмасови чинийки, бутилки, чаши и пр... Много грозна картинка... Огледах се и като че ли кошче за боклук не видях... Към организаторите, ако четат - следващата година направете нещо... някой мургав фен от селото може за символична сума да върви по цял ден и да събира нещата в някви големи чували... Не знам дали сте видяли, но боклука на земята около караваните наистина беше чували... :confused:
Изображение

Аватар

Мнение от Хаос » 10 Май 2009, 23:31

Само дъвката си ритам настрани като я изплюя, иначе от колата през прозореца да изхвърля нещо е немислимо за мен.
Обаче проблема с хората, които изхвърлят боклук през балконите си е трагичен. По паркираните коли отдолу редовно има сдъвкана храна (WTF!), фасове, всякакви неидентифицирани мръсотии и прочее. Минавайки по паркинга до мен е издрънчавала хвърлена... дръжте се да не паднете от стола! - вилица... Виждал съм как майка държи детето си на парапета на балкона на 4ти етаж, за да се изпикае.

Напоследък или селянията от подобен род е намаляла, или просто кризата е принудила селяндурите да се върнат на село. Което е радостна тенденция, както и да се погледне.
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 11 Май 2009, 1:28

Чудно ми е само като сте всичките такива чистофайници от къде се взима всичкия този боклук по улиците :roll: Явно отново за всичко в България виновни са "другите".
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 11 Май 2009, 1:30

aз само си продухвам пепелника от самата пепел през шибито че иначе става кочина. Фасовете иначе са в боклука преди това
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 11 Май 2009, 5:23

аз па само плюнката си хвърлям :roll:
сериозно, гледам да избягвам, да си хвърлям болкука на места различни от кофата 8)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530d M Sport, X3, X6

Мнение от DroW » 11 Май 2009, 6:57

Не хвърлям боклучета и дори научих и сестра ми да не го прави поне докато се вози в моята кола такива вандалщини и цигании не се позволяват. Също така и не пуша от няколко години което стремително намалява отпадъците които ми остават. Обикновено са мокри кърпички и дъвки. Дъвките в пепелника а кърпичките също като един колега по горе в джоба на лявата врата си трупам боклучЕта и като се посъберат 2-3 хартийки и станиоли от цигари ги изхвърлям в някоя кофа като спра.
Изображение

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 11 Май 2009, 9:23

remaka написа:
!!Asen_X написа:Хартии и всякакви други неща си ги изхвърлям по кофите. Пепелника на колата също го тръскам в кофата.
Имам обаче неприятния навик понякога да си изхвърлям фасовете през прозореца на колата докато карам. Ако ги оставя в пепелника се палят и става мазало. Така и не се отучих от тая простотия :uups:
Те тва ми е и на мене проблема ФАСОВЕТЕ!!! :uups: :uups:

И аз съм същия. Проблема е че се сещам кви глупости върша чак след като фаса е хвърлен вече
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: звездомобил

Мнение от M2PR » 11 Май 2009, 17:01

Flash написа:
!!Asen_X написа:Имам обаче неприятния навик понякога да си изхвърлям фасовете през прозореца на колата докато карам. Ако ги оставя в пепелника се палят и става мазало. Така и не се отучих от тая простотия :uups:

Аз съм същия..

И аз я правя тая цигания. Не всеки път, нооо... доста често. Иначе, като цяло всичко друго прибирам по вратите или зад седалката и като му дойде времето се хвърля в кофата ;)
АПНИ, БАБА, 'АПНИ

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 11 Май 2009, 17:03

Това най-много го мразя, някой като тръгне да си хвърля боклуците по улицата. :twisted: Най-много ми се е случвало да си изхвърля дъвката и то в някой храст. Иначе всичко друго по кофите - ако трябва го нося в ръка, докато не намеря кофа и чак тогава.

П.С Всички пушачи, които познавм си хвърлят фасовете по земята...явно тоя навик си върви и с навика на пушене.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 11 Май 2009, 17:06

Всичко в кофата. Ако имам боклуци в колата си ги разназям с мене докато
не намеря къде да ги метна :D Може колата да стане кочина ама боклук
на пътя няма да хвърля. Даже един приятел щеше да хвърля нещо
през прозореца, вика какво ми пука и ми казах, че ако го направи
ще си върви пеша :evil:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 11 Май 2009, 19:10

zAcK написа:Всичко в кофата. Ако имам боклуци в колата си ги разназям с мене докато
не намеря къде да ги метна :D Може колата да стане кочина ама боклук
на пътя няма да хвърля. Даже един приятел щеше да хвърля нещо
през прозореца, вика какво ми пука и ми казах, че ако го направи
ще си върви пеша :evil:

Мисля, че е време всички да се замислят и да започнат да правят забележка на колеги, приятели, бащи, майки, деца и др. да спрат да си хвърлят боклука където им падне. Призовавам всички да престанат да цапат.

1 фас се разгражда за 10г.

1 ал. кутиика от бира/безалкохолно за 50г.

1 шише пластмасово за 100 и нагоре. Правете си сметка какво оставяте на внуците си.

Хайде да хвърлиш 1 салфетка в гората за 2-3 дни и е станала на тор ама да си метнеш бутилката от мин. вода или опаковката от вафлата ей така без да ти пука си е престъпление. Нека всеки който види друг да го прави учтиво да приканва виновника да си събере боклука. Моята приятелка беше казала на 1 "Г-не изпуснахте нещо!" Той си хвърлил кутията от цигари на улицата. Онзи бил почервенял от неудобство и се върнал да прибере боклука.

Глобата за изхвърлен боклук през прозореца на колата е 50лв. да знаете.

И не става въпрос само да не се хвърлят боклуци от колите ами по принцип. Пушиш хубаво ама трябва ли да си хвърлиш фаса където ти падне? Загаси го до някоя кофа и го хвърли вътре. Не е трудно нали?

Поздрави и дано малко по малко да се промени този гаден селташки и просташки манталитет на хората които ни заобикалят.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата