Нов закон забраняващ фолиото?
Модератор: Общи модератори
75 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
а на вас кой ви каза че стъклата трябва да са 80-90% затъмнени.
Слага се фолио или се тонира на 30-40% и пей сърце. Хем се вижда хем не е горещо през лятото. Не виждам какъв е проблема да се направи като в щатите полицайте да имат и по един уред с който да измерват на колко % е затъмнен джама.
Слага се фолио или се тонира на 30-40% и пей сърце. Хем се вижда хем не е горещо през лятото. Не виждам какъв е проблема да се направи като в щатите полицайте да имат и по един уред с който да измерват на колко % е затъмнен джама.

- speedfreak__
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: си бмв
- Мечтае да кара: на празен резервоар
- lycki
- кандидат ентусиаст
-
Проблема е че тука не е щатите и ние търпим разни измислени,,законотворци,,интелигентни като овце да решават вместо нас.Ползата от затъмнените стъкла е безпорна както за колата така и за хората вътре особено през лятото.Най малкото климатика ще работи на по малки обороти и ще има по голям ефект.Всеки сам трябва да си прецени дали ще си слага фолио или не.Както е тръгнало ,утре може някой чиновник да реши да наложи закони как да се обличаме. 

- MobbDeep
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61
Мойте са може би 50% затъмнени и си виждам доста добре свиква се сега ми е странно като седна на кола със нормални предни прозорци ама мисля ,че 40% са нормално..._65536_kb_sec_ написа:а на вас кой ви каза че стъклата трябва да са 80-90% затъмнени.
Ааааа най не ми допада като ме спрят полицай 1 час разправия и накрая да му видя личния автомобил по нередовен и по затъмнен от моя... малкоооо не ми допада разбираш лии... ?!??!!?
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Интересно ми е какво ви е мнението по въпроса "Как се вписвате в обществото" като срещу всеки закон пискате? Според мен тия дето се оплаквате сте асоциални кисели дупенца, които не искат да ги гледат как си чоплят нослетата зад прозорците.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- lycki
- кандидат ентусиаст
-
Що мислиш че сме против всеки закон
ако тоя закон е в полза на обществото за което говориш-подкрепям го с двете ръце,но такива закони май не се приемат
и кво значи да не на виждат като сме в колите.А защо трябва да на виждат,колата е часна собственост,в някои страни и викат неприкосновена и в тоя ред на мисли аз може да не искам някой нагъл тип-който и да е той да наднича в колата ми,може да не искам да ми пече слънце вътре,може да съм и голям гъзар и да харесвам затъмнени стъкла,а такъв закон ограничава правото на личен избор-разбира се че съм против.

- Archangel
- старши ентусиаст
-
lycki написа:Що мислиш че сме против всеки законако тоя закон е в полза на обществото за което говориш-подкрепям го с двете ръце,но такива закони май не се приемат
и кво значи да не на виждат като сме в колите.А защо трябва да на виждат,колата е часна собственост,в някои страни и викат неприкосновена и в тоя ред на мисли аз може да не искам някой нагъл тип-който и да е той да наднича в колата ми,може да не искам да ми пече слънце вътре,може да съм и голям гъзар и да харесвам затъмнени стъкла,а такъв закон ограничава правото на личен избор-разбира се че съм против.
Пускаш жалба до Комисията за защита правата на човека, набиваш няколко хилядарка евра по дела и размяна на кореспонденция и след 3-4 години може и да "порицаят" държавата.
По твойта логика ти може и да смесваш кока с пудра захар вътре пред 1во РПУ примерно. Така че аргумента ти за неприкосновеност отпада.
Неприкосновеност на автомобилите имат само лица с дипломатически имунитет и инкасо автомибилите. Така е в белите държави, така трябва и да бъде. Ако ще се опитваш да ми даваш Щатите за пример, недей, с техните различни закони във всеки щат са ми далеч от идеала за правова държава.
Ако се поставиш от станата на полицая примерно: спират колата за проверка, ама тя е с тъмни прозорци. Колата е била обект на кражба или грабеж, вътре има четирима които са обрали банка с колата и носят оръжие. Полицаят застава през прозореца без да вижда както става вътре, прозорецът се отваря и отвътре се подава дуло на пистолет.
А за това каква голяма гъзария било да караш със затъмнени стъкла...не знам, за мен примерно гъзария е да караш кола със над 5-литров двигател за всекидневно каране из града. Ама то българските представи за гъзария се знаят

Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- lycki
- кандидат ентусиаст
-
Колега няма да спорим,явно всеки си има своите разбирания но тва че полицаите неможели да гледат вътре не е причина да налагат на хората такива ограничения.В полицеиската професия винаги съществува възможност да умреш,който го е страх да ходи да работи нещо друго-на автомивка например но и там току виж някой взел че се удавил-пак е опасно.И не ми говори че само ,,овчари,,карали с тъмни стъкла,както казах тва е въпрос на вкус.А като стана въпрос за полицаите,миналата седмица след Владая ме спира един аграрен тип в полицейска униформа ей така без причина,погледна документите- като овца диплома за више образование и през останалото време зяпаше краката на приятелката ми.Типичен пример за селски бек дето са му подали едно парче хляб на държавна служба и той се е самозабравил.А утре може да искат да живеем и в прозрзчни жилища че някой може да крие картечница в хола си.Мразя комунистическо-ченгесарските номера 

- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
каква америка, скокете го съседна гърция да видите и там колко много коли има със затъмнение предни стъкла, но там е позволено
Миналата година сме с жената и децата на море в Гърция,спират ме полицаите а на вънка страшна жега.Задните прозорци съм сложил по една кърпа да не грее на децата а климатика не може да смогне.Ченгето погледна отзад и ме попита защо не съм съм си сложил фолио и тормозя децата.А азBMW-E39 написа:каква америка, скокете го съседна гърция да видите и там колко много коли има със затъмнение предни стъкла, но там е позволено

- Archangel
- старши ентусиаст
-
Замислете се колко престъпност има в Гърция и колко има тук.
Оф...то излезе, че защитавам нашите ушеви, но все пак от обективна гледна точка си е точно така.
По малките градчета съм си оставял колата отключена до пътя и отивам да си купя сувенири примерно. Само че гръцки мангали и разни малцинства няма. Престъпността им е висока около Солун(о, чудо! Как ли стана?)
Оф...то излезе, че защитавам нашите ушеви, но все пак от обективна гледна точка си е точно така.
По малките градчета съм си оставял колата отключена до пътя и отивам да си купя сувенири примерно. Само че гръцки мангали и разни малцинства няма. Престъпността им е висока около Солун(о, чудо! Как ли стана?)
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
Archangel написа:Замислете се колко престъпност има в Гърция и колко има тук.
Ти си мислиш така.Разликата е,че тяхната полиция и съдебна система е по-ефективна и автокражбите са наймалко в евросъюза,но за сметка на това са в челните места по въоражени грабежи,отвличания и наркотрафик.

- blackrider
- младши ентусиаст
-
Баси дългата тема стана. Аз попитах някой дали знае нещо конкретно,а не кой къде и как и защо....и Т.Н.Т.!
Но явно никой не е запознат.
А относно това да ни налагат некви смешни санкции като това да нямаме фолио ,съм категорично ПРОТИВ! " Да виждали по-добре к'во става в колата?" ..а тези с бусовете и пикапите кво става с тях??..ами да си слагат цайси за нощтно виждане,полижаичетата и да отиват нощна смяна.Който го е страх от мечки да не ходи в гората ! Писнало ми е и на мен от тъпи комунистически забранки и ограничения!!!!
Но явно никой не е запознат.
А относно това да ни налагат некви смешни санкции като това да нямаме фолио ,съм категорично ПРОТИВ! " Да виждали по-добре к'во става в колата?" ..а тези с бусовете и пикапите кво става с тях??..ами да си слагат цайси за нощтно виждане,полижаичетата и да отиват нощна смяна.Който го е страх от мечки да не ходи в гората ! Писнало ми е и на мен от тъпи комунистически забранки и ограничения!!!!
- bivola
- E30 M3 Dreamer
-
- Кара: `90 E30 M50B20 , Fiat Punto Bertone
- Мечтае да кара: E30 M3
GVT написа:Миналата година сме с жената и децата на море в Гърция,спират ме полицаите а на вънка страшна жега.Задните прозорци съм сложил по една кърпа да не грее на децата а климатика не може да смогне.Ченгето погледна отзад и ме попита защо не съм съм си сложил фолио и тормозя децата.А азBMW-E39 написа:каква америка, скокете го съседна гърция да видите и там колко много коли има със затъмнение предни стъкла, но там е позволенообяснявам му ,че в бг е забранено и тоя се пули
Сигурно ни тегли една майна на страната .,отиде до тяхната кола и от хладилната чанта извади две половинки минерална вода и ги подаде на децата.
Без коментар е просто , далече сме , далечееее

Дилян Пенчев написа:МИнава се време, успокояваш се - караш супер лачена Е30-ка...която ти струва 20 бона![]()
![]()
И си викаш...аджеба аз що не си купих Е46... и в момента в който ти мине тая мисъл ти вече НЕ СИ МАНЯК
![]()

- Николай Занчев
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E34 touring
- Мечтае да кара: М5
..
Имам приятел руснак,който всяка година идва на море в България и сме си говорили в Русия няма никаква забрана за черни стъкла там ако искаш и предното можеш да си затъмниш,но друг е въпроса как ще виждаш през вечерта 

75 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5