13 загинали край Ямбол!
Модератор: Общи модератори
- dinkomg
- ентусиаст
-
- Кара: Семейното комби
- Мечтае да кара: M5 touring
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
рейса не е минавал технически преглед!
ами за какво му е да минава, само излишни пари, голяма работа изтрепал малко хора, а разбира се виновни няма, аз народ с толкова невинни хора непознавам, на бас, че никой няма да понесе отговорност за трагедията!
Жалко само за хорицата.
ами за какво му е да минава, само излишни пари, голяма работа изтрепал малко хора, а разбира се виновни няма, аз народ с толкова невинни хора непознавам, на бас, че никой няма да понесе отговорност за трагедията!
Жалко само за хорицата.

Абе чесно казано това за техн преглед е пълен шит, макар че сте прави, трябва да се минава редовно!
Но пък от друга страна, той днеска минал преглед всичко му е 6+ и утре половината се разтропал или му паднала гумата - божа работа!
Трябва шофиорите да носят отговорност за катастрофи от този тип! Не може да е неизправен и да няма виновен! Бил технически неизправен, аз съм сигурен че имаше някаква точка в закона и чв шофиора е длъжен да следи за техническото състояние на МСП-то, но сега не ми се търси!
Но пък от друга страна, той днеска минал преглед всичко му е 6+ и утре половината се разтропал или му паднала гумата - божа работа!
Трябва шофиорите да носят отговорност за катастрофи от този тип! Не може да е неизправен и да няма виновен! Бил технически неизправен, аз съм сигурен че имаше някаква точка в закона и чв шофиора е длъжен да следи за техническото състояние на МСП-то, но сега не ми се търси!
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Dimo написа:рейса не е минавал технически преглед!
Жалко само за хорицата.
Стига с това "рейс"! Понятието е Автобус! Рейс е курсът на корабите!
Вина имат всички шофьори, които минават фиктивен преглед! Тоест страшно много народ е виновен!
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Демирев написа:Dimo написа:рейса не е минавал технически преглед!
Жалко само за хорицата.
Стига с това "рейс"! Понятието е Автобус! Рейс е курсът на корабите!
Вина имат всички шофьори, които минават фиктивен преглед! Тоест страшно много народ е виновен!
Аре изчакай сега да свърши разследването и единствения виновен ще е вероятно шофьора на АВТОБУСА, нищо че виновните са много, просто в българия като стане нещо и всеки вика нещастен случай, няма виновни.

Демирев написа:djvisage написа:Тва само у нас го има
Айде почна се! " това само у нас го има"...навън никога не се блъскат автобуси.

Демирев написа:Bavarcho написа:Ей ама тази шибана държава, не може да измисли един скапан закон.![]()
![]()
![]()
Ти типични българино, как минаваш техн.преглед? Даваш талона и 35 лв. и вземаш стикера - колата на 15 км. от пункта за преглед!

Dimo написа:просто в българия като стане нещо и всеки вика нещастен случай, няма виновни.
Имам чувството, че някои хора биха предпочели да обесят шофьора публично на площада още преди да е започнало разследването по случая отколкото трагедията да не се е случила.

- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
Четох до сега статията в 24часа за случая. Ужасна трагедия
Каквито и пошли коментари да има, никой няма да върне хората!!!

Каквито и пошли коментари да има, никой няма да върне хората!!!
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
NeoPrint написа:Още повече, че това чудо трябва да има и моторна спирачка ако не бъркам![]()
Лека им пръст на жертвите.
Моторна спирачка имат чавдарките с двигател на шкода, който е отпред. Този автобус е с двигател на сетра.
((:BuKcu:)) написа:Каквито и пошли коментари да има, никой няма да върне хората!!!
Това е самата истина! И аз се почувствах ужасно.
Тази сутрин пак се сетих за това и си дадох сметка, че съм жив и здрав, че не съм в инвалидна количка и мога да ходя. Тогава осъзнах, че съм щастливец на фона на хорската мъка. Затова колеги, живейте си живота на максимум, търсейки положителните емоции и избягвайки отрицателните - най-малкото защото утре може ние да сме на пътя на автобуса.
- ///Ivan
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 328i Turbo
- Мечтае да кара: BMW F10 M5
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Демирев написа:Bavarcho написа:Ей ама тази шибана държава, не може да измисли един скапан закон.![]()
![]()
![]()
Ти типични българино, как минаваш техн.преглед? Даваш талона и 35 лв. и вземаш стикера - колата на 15 км. от пункта за преглед!
Абе типични селянино... от къде знаеш как минавам тех. преглед, а?
А и аз не карам 20 годишен чавдар.
-------------------------------------------------------------------------------------
Между другото това е Сетра, двигателя е от зад.
И не разбрахте, че това не е лек автомобил, това е Автобус, днес минаваш преглед всичко е изправно и утре се скъса някой маркуч изпусне въздуха и край.
Не е виновен шофьора, по телевизията колко пъти повториха "ама то няма спирачен път" еми като ти откажат спирачките...
В тая "държава" всичко е лапане на пари, защо такситата ги направиха не по-стари от 5 години, защото се лапат пари от това.

- Демирев
- ентусиаст
-
Bavarcho написа:Демирев написа:Bavarcho написа:Ей ама тази шибана държава, не може да измисли един скапан закон.![]()
![]()
![]()
Абе типични селянино... от къде знаеш как минавам тех. преглед, а?
А и аз не карам 20 годишен чавдар.
Ой, малкия ми той, сега като се изпъчи пред батковците стана ли ти?
Понапъни малко невинната си главица, какво те питам преди да се ежиш, келеш малък!
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Немога да повярвам какви неща прочетох тук и се чудя защо хора които никога не са карали нищо различно от кола се правят на компетентни
Веднага обвинихте шофьора без да се знае каква е причината.Моето мнение е че трябва да има закон които да държи отговорна фирмата собственик на автобуса при неизправност и т.н. а що се отнася до шофьора тои има вина само ако се докаже че вината е 100% в него.

- Демирев
- ентусиаст
-
(bubsa) написа:Немога да повярвам какви неща прочетох тук и се чудя защо хора които никога не са карали нищо различно от кола се правят на компетентниВеднага обвинихте шофьора без да се знае каква е причината.Моето мнение е че трябва да има закон които да държи отговорна фирмата собственик на автобуса при неизправност и т.н. а що се отнася до шофьора тои има вина само ако се докаже че вината е 100% в него.
Най-големият виновник е човека от техн.пункт за преглед допуснал въпросния Чавдар на пътя на 12 май или там когато беше, след него е виновен собственика, а в случая разбрах че вина има и шофьора, защото не е опитал нищо да спре автобуса.
Явно от паниката или от не знание ли, но не e опитал да сваля предавки и така да смъкне скороста до поносими граници.
Ненапразно тираджиите и автобусните шофьори имат лаф - истински шофьор е този който може да спре над 10 тонно возило без да докосва спирачния педал.