Животните по пътя!!!
Модератор: Общи модератори
- Вуйчо Ваньо
- кандидат ентусиаст
-
Абе трябва да пазим гадинките. Дори най-отвеяния пешеходец е на ясно с бозата, която може да сътвори. Животинките за нещастие изобщо нямат представа какво се случва и според мен не е толкова трудно да понамалиш ако видиш куче (примерно) да се върти по тротоара така както всеки с КИ над 12 би намалил ако минава покрай спрял рейс или играещи деца. Съвсем ясно е, че не може да навиеш два оборота на волана ако си на магистралата и се движиш със 160кмIч. Тъпото е, че има дебили, които нарочно го правят
виждал съм го с очите си. Не мога да разбера, колко трябва да ти е малка пишката за да издевателстваш над животно? И още нещо да споделя за всички, които се чувстват ощетени от удар с гадинка по вина на последната: уважаеми колеги, това не е било персонално към вас, кучето, лисица, котка или каквото и да било, определено не е имало за цел да повреди вашето БМВ. Не се е замислило какво да си купи от МОЛ-а или умишлено решило да ви отнеме предимството просто за да ви дразни. Обърнете внимание на ужаса в очите на опитващо се да пресече гадинче и ще ме разберете-те всички изскачат на пътя така просто защото не знаят как, за разлика от пешеходците примерно.Това е простата истина 

- .:BENZINO:.
- ентусиаст
-
- Кара: вана Чайка
Аз пък се изкефих една вечер на един "добреоблечен" пич с едно ново Гранд Чероки,който тръгвайки от един светофар видя в последния момент едно малко гларусче което не можеше да лети и вместо да го сгази спря на средата на кръстовището и направи задръстване, докато малката твар реши на къде да се изнесе
а иначе винаги гледам да ги пазя,но ми се е случвало в последния момент да ми се навре котка под гумите
В такива случаи колкото и да са ни мили животинките мисля че никога не трябва да се рискува човешки живот 

- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
Най-гадно ми става за таралежите. Горките като ги осветят и се свиват на кълбо. Не знам как не ги избягват...
Имам 2 кюпека и 1 ято синигери на сметката.
На запад отдавна са му намерили цаката.В Германия има една организация,която се нарича "Тиер шутц" и се грижи точно за пострадали от автомобили животни.Виждал съм с очите си дечица в предучилищна възраст,облечени в бяло,с шапки на главите и ръкавици да прибират прегазен гълъб,под надзора явно на учител,който им обяснява как да постъпват при подобен случай.
Тука в БГ някой като сгази котка или куче,другите след него го мажат по асфалта,докът не стане хомогенна смес.
Що така бе?Няма ли някой бай *ангал,на който да му дадат шапка,ръкавици и найлонова торба и да събира агонизиращи или прясно смазани животински трупове? 
На запад отдавна са му намерили цаката.В Германия има една организация,която се нарича "Тиер шутц" и се грижи точно за пострадали от автомобили животни.Виждал съм с очите си дечица в предучилищна възраст,облечени в бяло,с шапки на главите и ръкавици да прибират прегазен гълъб,под надзора явно на учител,който им обяснява как да постъпват при подобен случай.
Тука в БГ някой като сгази котка или куче,другите след него го мажат по асфалта,докът не стане хомогенна смес.

No time like the present.
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Много внимавам и много ме е жалл когато прегазя животно на пътя. Но по някога просто се случва, защото животното предприемат необичайни действия. И нищо не може да се направи. Веднъж едно сърне се хвърли стрнаично върху колата, за къде се беше засилило не знам. И си счупи двата задни крака. Естествено го натоварихме в багажника и веднага във ветеринарната служба. Но доктора каза, че не може нищо да направи освен да го приспи. Още си спомням очите му. Как гледаше. След години четох, че в Щатите лекуват такива животни, но в България не сме стигнали до тоя етап на развитие.
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
Ххахахахахахахахх, пиянството на никой не прощава
М/у другото, сега се сетих, като бяхме в Турция и на пътя имаше една костенурка....много красива...и понеже брат ми не беше виждал костенурка....и слезнахме и освен, че я разгледа и след това я оставихме встрани от платното.

М/у другото, сега се сетих, като бяхме в Турция и на пътя имаше една костенурка....много красива...и понеже брат ми не беше виждал костенурка....и слезнахме и освен, че я разгледа и след това я оставихме встрани от платното.
- Vikito_24
- кандидат ентусиаст
-
Положението с трупове на животни по улиците е трагично... просто трябва да се внимава а относно това, че има хора , които нарочно ги газят (защото има такива) мога да кажа само
.Отнасяйте се със животинките така, както със децата по улиците... 

Аре нема нужда...
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
а какво правим с нахалните кучета които лаят по колите и нагло стоят пред тях и си лаят
Наскоро гледах едни такива, лаят и стоят пред колата и младежа просто изфорсира няколко пъти - но реакция никаква, после даде една педя напред за да ги изплаши и някаква жена на около 30 като го запсува като каруцарка.
Толкова тъпа ситуация няма.
Наскоро гледах едни такива, лаят и стоят пред колата и младежа просто изфорсира няколко пъти - но реакция никаква, после даде една педя напред за да ги изплаши и някаква жена на около 30 като го запсува като каруцарка.
Толкова тъпа ситуация няма.

- BFM
- младши ентусиаст
-
- Кара: на 3-та
За помиярите по улиците, които много често създават неприятни ситуации, са виновни идиотите, които са ги изхвърлили на улицата, да не мислите, че това се еволюирали гълъби?!
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!
- bozukov_a
- Малката Базука
-
- Кара: e46 e30
Във всяка една рискована ситуация всяко нормално расъждаващо същество първо предпазва себе си а след това всичко което може,така че когато дойде момента стискайте волана и (отгоре).
Един приятел за да спаси едно животно уби себе си
Расъждавайте логично никой не иска да обива никои-просто ситуации
Един приятел за да спаси едно животно уби себе си

Расъждавайте логично никой не иска да обива никои-просто ситуации
преди две години през ноща видях две лисичета по пътя за Силистра. Ами... как да не им се радва човек. Гонеха се необезпокоявано по шосето и се търкаляха наволя. Радвам се, че успяхме да ги заобиколим от разстояние. Красиви животинки са.
Опашчиците им бяха едни рунтави, пухкави и много рижи.

Да караш Peugeot е страст!
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
и как миришат-ауууу.Eva* написа:преди две години през ноща видях две лисичета по пътя за Силистра. Ами... как да не им се радва човек. Гонеха се необезпокоявано по шосето и се търкаляха наволя. Радвам се, че успяхме да ги заобиколим от разстояние. Красиви животинки са.Опашчиците им бяха едни рунтави, пухкави и много рижи.

аз така преди години изскачам от един завой и пред мене мама дива патка с много патета- пресича... рефлекса ми беше точно колкото да рипна на спирачките и да се забия в банкета на насрещното... интересното е че и за момент не ми мина през акъла да газя...
и патката си замина и едно мерси не каза... а при мене имаше после пътна помощ и половин час събиране на джанти, предно окачаване, спойлъри и разни други помляни части...
неблагодарна работа...
и патката си замина и едно мерси не каза... а при мене имаше после пътна помощ и половин час събиране на джанти, предно окачаване, спойлъри и разни други помляни части...
неблагодарна работа...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- dokie
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5
лошото на такава ситуация е, че тогава никой не мисли (то няма и време) - тогава караш на инстинкти, а те зависят от опита като шофьор, от това какъв си като човек и т.н.
за котките работата е трудна - жал ми е, до скоро не бях газил, но дори и след аварийна спирачка с риск от ПТП не оцеля
кучетата не ги жаля - бездомните помяри (вярно не са те виновни, а хората) буквално са навсякъде и въпреки това, че са отраснали сред нас "скачат" пред колите - дано не ми се случва, че ще има ремонти...няма да трепя хора заради тях...надявам се - то се не знае
с птиците пък съвсем нищо не може да се направи - за да удариш птица обикновено скоростта е над 100км/ч и тя лети бързо - никакво време - никаква реакция... вижте кокошката на комшията доста се търкаляше след като я "обработих" с москвича, ама бащата я плати и хапнахме пилешко - тва грам мозък нямаше
за котките работата е трудна - жал ми е, до скоро не бях газил, но дори и след аварийна спирачка с риск от ПТП не оцеля

кучетата не ги жаля - бездомните помяри (вярно не са те виновни, а хората) буквално са навсякъде и въпреки това, че са отраснали сред нас "скачат" пред колите - дано не ми се случва, че ще има ремонти...няма да трепя хора заради тях...надявам се - то се не знае

с птиците пък съвсем нищо не може да се направи - за да удариш птица обикновено скоростта е над 100км/ч и тя лети бързо - никакво време - никаква реакция... вижте кокошката на комшията доста се търкаляше след като я "обработих" с москвича, ама бащата я плати и хапнахме пилешко - тва грам мозък нямаше