TVR CERBERA-започна се лека по-лека

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 01 Авг 2009, 12:06

Честито и тук! :shock: :shock: :shock:
както ти казах, много се радвам, просто НЕМА ТАКАВА КОЛА!

като дойде ще караме на пистата! :twisted: :twisted: :twisted:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: от грешната страна

Мнение от martoto » 01 Авг 2009, 14:03

Поздравления за неразумната но направена със сърце покупка. Автомобила е лишен от съвременните разбирания за технологии и това го прави уникална тръпка. Те само англичаните май останаха с най-много такива бутикови фирми дето правят коли за душата извън днешните конвейрни и консуматорски тенденции.

Инфо може да намериш много по английските форуми и сайтове, но ще трябва да се оправяш с английският. За пример ето сайт с малко инфо за модела:
http://www.ridedrive.co.uk/tvr-index.htm

А това пък е сайт за части и цени (не изглеждат безбожно скъпи):
http://www.tvrspareparts.com/

Успех в начинанието! :)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E65 745I;Е53 Х5;TVR;SKYLINE;E60 М5
Детайли за колата: 745-Самолет:Х5-Болид:TVR-Истребител:SKYLINE-Шейна:М5-БЕЗ ДУМИ

Мнение от БОРКО-ЧИПА » 01 Авг 2009, 14:11

martoto написа:Поздравления за неразумната но направена със сърце покупка. Автомобила е лишен от съвременните разбирания за технологии и това го прави уникална тръпка. Те само англичаните май останаха с най-много такива бутикови фирми дето правят коли за душата извън днешните конвейрни и консуматорски тенденции.

Инфо може да намериш много по английските форуми и сайтове, но ще трябва да се оправяш с английският. За пример ето сайт с малко инфо за модела:
http://www.ridedrive.co.uk/tvr-index.htm

А това пък е сайт за части и цени (не изглеждат безбожно скъпи):
http://www.tvrspareparts.com/

Успех в начинанието! :)

:bowdown:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: сивушка на нафта

Мнение от Zapa » 01 Авг 2009, 14:57

Интересна кола изглежда :shock:
Нека много да те радва 8)
Според мен голяма част от удоволствието да притежаваш стара или по рядък модел кола, е в точно в това, да е поддържаш сам, да и търсиш части къде ли не и да се ровиш къде ли не :)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 01 Авг 2009, 14:58

бритиш рейсинг грийн
1100 кила и 360 коня... :shock: :shock: :shock: аз за пръв път чувам за тези коли и си я помислих в началото за някоя морис аустин и т.н. простотия а то какво се оказа :D честита количка и внимавай докато я докараш със собствен ход че докато стигнеш в българия ще останеш без книжка :P

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 307 HDI

Мнение от Kambe » 01 Авг 2009, 15:18

тази марка съм я виждал само в Нийд Фор Спийд колега... евала !!! аз като видях маторя и салона се превърнах в :shock: :shock:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krilce » 01 Авг 2009, 15:18

честито колега! много силна машина!!! да си я караш със здраве
ima 2 vida hora: P*tki s p*tki i p*tki s p*tki
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 01 Авг 2009, 18:15

LizarD написа:Луд човек.... Аз се чудя как да изпрося от дъртите 1500 - 2000 лв за някоя раждива кочина, а ти.. Поне да беше с ляв волан... Остави че части за нея в България .... Като цяло покупката ти не ми харесва.... Все пак да си я караш със здраве...

Абе човек , ти си от изказване на изказване - части има навсякъде-живеем във глобални времена и поръчките по интернет , одавна не са научна фантастика :idea: Може ли да ми обясниш на магистралата или на двупосочния път , какво те бърка дирекцията ??? И човека си е взел нещо за душата - уникална,брутална спортна машина - или кажи нещо хубво или подмини :evil:
Като видях къде е натъпкан двигателя ... :twisted: :twisted: :twisted:
А иначе , имаше едни подобни коли , които бяха забранени за продажба защото нямаха въздушни възгалвници и други системи за сигурност , тази една от тях ли ?
Как няма да бие СЛ65 до 100км/ч като онова тежи 2200 кг ;)

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 03 Авг 2009, 11:00

Борко ,сега виждам темата леле мале :shock: :twisted: :twisted:
Много се радвам за теб , колата е своего рода екзотика :!:

Да ти кажа ,че преди месец в Лондон като бях и купих Хай Лукс-а докато се придвижвахме със Сашо WeiSTD-а и на едно кръгово спираме да си чакаме ред-а а точно минута преди това изпреварихме същия такъв дзвер та го пообсъдихме и както си чакахме реда на кръговото и отзад се чу изведнъж ПРААААС и двамата със Сашо подскочихме от седалките и първата реплика от моята уста се сещаш "ей сега си е*а майката" :arrow: обръщам се смутен назад и поглеждам през задното стъкло ,но ... не виждам никой,нищо :shock: :help: Викам , пак на Сашо , абе какво стана бе ,какво ни удари - нищо не виждам, отварям вратата и слизайки виждам точно същия ТВР :shock: Той толкова нисък а Тойотата с ебати баниците вдигната на поне 60 см от земята ,че сигурно и повече :mhihi: Човека седеше хванал се за главата , аз си викам "така ли започна житейския си път у нас джипката :( " и когато поглеждам към величествения теглич хванаш на още по-величествената греда отзад и ми стана по-спокойно :) Синя боя , от която и до момента май има малко останала за кадем а горката колица със спраскана предница - отпред всичко е пластмасарка и беше буквално спраскана а колегата се държеше за главата и се псуваше на умиране ... Сашо ми вика "Да знаеш , иде му да се гръмне защото цените им са отвратително космически" , та питА ни колегата "Момчета , има ли ви нещо на колата - НИЕ в хор Неееее" и оттам кой на където беше тръгнал :)

Това е моят най-пресен спомен от такъв автомобил - от все сърце ти желая да ти е безаварийно шофирането зад волана му , да внимаваш все пак колкото можеш и някой път като се видиме да ме повозиш 8)

п.с. Свържи се с WeiSTD или oxam на л.с. да ти дадат линкове с информация :)

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 25 Авг 2009, 20:19

впечатления:

ниско, зелено, лошо, зелено, ниско, зелено, ръмжи, ниско, лошо, споменах ли, че ръмжи?!?! :shock: :shock: :shock:

на всички, които се опитват да си представят какво е в тази кола искам да кажа, че дори не се доближавате до истината, даже сте толкова далеч, че не можете да си представите...

М пауари :mhihi: ,какво беше това?! БМВ коли със спортна насоченост ли правеха? :twisted:

Нищо не може да се сравни със зеления звяр, ама нищо на което съм се возил или карал.

Значи вземате пасатор, ама голям, слагате си главата вътре, като едновременно с това се връзвате през корема с бънджи въже и го опъвате до краен предел, изстрелвате се с бънджито (всичко ви се обръща), като едновременно с това включвате и пасатора... горе-долу по този начин мога да опиша усещането в този автомобил!

А звука... мисля, че 3 бабички в съседните блокове бяха на ръба да се споминат, а няколко котки никога повече няма да припарят в този квартал...

Просто няма как да го опиша, Господ не ми е дал достатъчно дар слово да се изразя, а и да ми беше дал, едва ли можех да напиша с думи чувството, което изпитва човек в тази кола. :shock: :shock: :shock:

Честита да ти е Боре, много радост да ти носи (и как да е нещо друго)!

НЕВЕРОЯТЕН АВТОМОБИЛ! :bowdown: :bowdown: :bowdown:

ентусиаст
Аватар
Кара: E65 745I;Е53 Х5;TVR;SKYLINE;E60 М5
Детайли за колата: 745-Самолет:Х5-Болид:TVR-Истребител:SKYLINE-Шейна:М5-БЕЗ ДУМИ

Мнение от БОРКО-ЧИПА » 25 Авг 2009, 20:48

благодаря ти много Вичка :D
кат и сипя бензин ще те пусна пак,че сега даже пригасваше и пак въри здраво мама и ....ба :twisted:

това определено е луда кола,а колко съм щаслив просто не мога да опиша с думи :D

Аватар

Мнение от Хаос » 25 Авг 2009, 23:11

: ))))
Честита да ти е ; )
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 м3 х2, mustang GT, viper RT/10

Мнение от oxam » 25 Авг 2009, 23:27

vicho написа:впечатления:

ниско, зелено, лошо, зелено, ниско, зелено, ръмжи, ниско, лошо, споменах ли, че ръмжи?!?! :shock: :shock: :shock:

на всички, които се опитват да си представят какво е в тази кола искам да кажа, че дори не се доближавате до истината, даже сте толкова далеч, че не можете да си представите...

М пауари :mhihi: ,какво беше това?! БМВ коли със спортна насоченост ли правеха? :twisted:

Нищо не може да се сравни със зеления звяр, ама нищо на което съм се возил или карал.

Значи вземате пасатор, ама голям, слагате си главата вътре, като едновременно с това се връзвате през корема с бънджи въже и го опъвате до краен предел, изстрелвате се с бънджито (всичко ви се обръща), като едновременно с това включвате и пасатора... горе-долу по този начин мога да опиша усещането в този автомобил!

А звука... мисля, че 3 бабички в съседните блокове бяха на ръба да се споминат, а няколко котки никога повече няма да припарят в този квартал...

Просто няма как да го опиша, Господ не ми е дал достатъчно дар слово да се изразя, а и да ми беше дал, едва ли можех да напиша с думи чувството, което изпитва човек в тази кола. :shock: :shock: :shock:

Честита да ти е Боре, много радост да ти носи (и как да е нещо друго)!

НЕВЕРОЯТЕН АВТОМОБИЛ! :bowdown: :bowdown: :bowdown:

айде и аз да се включа защото ми беше голяма зарибявка и дълго време търсих подходящия и през това време бях изчел де що има за твр...и намерих перфектния 4.5 от 2001 ред роуз и като седнах вътре се оказа че ми е малък и неудобен и доста по-бавен от з3ката...

с две думи - или имаш късмет и колата няма проблеми или е най-големия лимон на земята. един агент имаше 4.2 мотор и на 28.000 мили беше с два основни ремонта, 1 съединител и нови пружини.
отделно че конете са много оптимистични и повечето правят около 320 на диното.

набързо нещата който трябва да си провериш (според твр форума и познати които са имали твр-и)
1. тампоните на диференциала - сменят се с полиуретан
2. амортисьори/пружини - сменят се с coilovers Nitron
3. съединител - сменя се AP racing
4. понякога и пада акумулатора и няма отключване защото няма ключалки - има трик за отваряне без дистанционното ама него на лично
5. стартерът се прецаква често, компресорът на климатика и моторчето на чистачките.
6. поръчай си ремап от англия ако искаш да видиш истинските коне и махни катализаторите

а сега позитивните неща :) колата е един път, супер лека е и поведението в завоите е ненормално...чувството вътре и усещането за скорост и рева на мотора - несравними, извънземен интериор (макар и с лошо качество на изработка)....да ти е честита и много безаварийни километри! пълно е с афтърмкаркет части от онлайн магазини в англия и цените са изненадващо ниски - отделно че най-често чупещите части (лош дизайн/изработка) са подобрени от афтърмаркет производители и един път сменени забравяш за проблема.

ако питаш мен си търси ред роуз конверсия на предните фарове и 18ки спайдър джанти и тогава ще е още по-голям звяр
Изображение Изображение Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 26 Авг 2009, 10:26

препоръчаха за смяна на маслото с ето това - 10w60 Agip Racing - пълна синтетика :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 26 Авг 2009, 11:37

Виждам темата със закъснение, но ти пожелавам само усмивки с тази кола! Фен съм ТВР от малък, макар че тогава нямаше нет и инфото беше от контрабндни западни списания, но подминавай с усмивка всеки, който те нахока за "неразумната" покупка ;)
Never mistake motion for action...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата