TVR CERBERA-започна се лека по-лека
Модератор: Общи модератори
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Честито и тук!
както ти казах, много се радвам, просто НЕМА ТАКАВА КОЛА!
като дойде ще караме на пистата!

както ти казах, много се радвам, просто НЕМА ТАКАВА КОЛА!
като дойде ще караме на пистата!

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- martoto
- младши ентусиаст
-
- Кара: от грешната страна
Поздравления за неразумната но направена със сърце покупка. Автомобила е лишен от съвременните разбирания за технологии и това го прави уникална тръпка. Те само англичаните май останаха с най-много такива бутикови фирми дето правят коли за душата извън днешните конвейрни и консуматорски тенденции.
Инфо може да намериш много по английските форуми и сайтове, но ще трябва да се оправяш с английският. За пример ето сайт с малко инфо за модела:
http://www.ridedrive.co.uk/tvr-index.htm
А това пък е сайт за части и цени (не изглеждат безбожно скъпи):
http://www.tvrspareparts.com/
Успех в начинанието!
Инфо може да намериш много по английските форуми и сайтове, но ще трябва да се оправяш с английският. За пример ето сайт с малко инфо за модела:
Успех в начинанието!

- БОРКО-ЧИПА
- ентусиаст
-
- Кара: E65 745I;Е53 Х5;TVR;SKYLINE;E60 М5
- Детайли за колата: 745-Самолет:Х5-Болид:TVR-Истребител:SKYLINE-Шейна:М5-БЕЗ ДУМИ
martoto написа:Поздравления за неразумната но направена със сърце покупка. Автомобила е лишен от съвременните разбирания за технологии и това го прави уникална тръпка. Те само англичаните май останаха с най-много такива бутикови фирми дето правят коли за душата извън днешните конвейрни и консуматорски тенденции.
Успех в начинанието!

- Zapa
- ентусиаст
-
- Кара: сивушка на нафта
Интересна кола изглежда
Нека много да те радва
Според мен голяма част от удоволствието да притежаваш стара или по рядък модел кола, е в точно в това, да е поддържаш сам, да и търсиш части къде ли не и да се ровиш къде ли не

Нека много да те радва

Според мен голяма част от удоволствието да притежаваш стара или по рядък модел кола, е в точно в това, да е поддържаш сам, да и търсиш части къде ли не и да се ровиш къде ли не

- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
тази марка съм я виждал само в Нийд Фор Спийд колега... евала !!! аз като видях маторя и салона се превърнах в

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
LizarD написа:Луд човек.... Аз се чудя как да изпрося от дъртите 1500 - 2000 лв за някоя раждива кочина, а ти.. Поне да беше с ляв волан... Остави че части за нея в България .... Като цяло покупката ти не ми харесва.... Все пак да си я караш със здраве...
Абе човек , ти си от изказване на изказване - части има навсякъде-живеем във глобални времена и поръчките по интернет , одавна не са научна фантастика

Като видях къде е натъпкан двигателя ...

А иначе , имаше едни подобни коли , които бяха забранени за продажба защото нямаха въздушни възгалвници и други системи за сигурност , тази една от тях ли ?
Как няма да бие СЛ65 до 100км/ч като онова тежи 2200 кг

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Борко ,сега виждам темата леле мале
Много се радвам за теб , колата е своего рода екзотика
Да ти кажа ,че преди месец в Лондон като бях и купих Хай Лукс-а докато се придвижвахме със Сашо WeiSTD-а и на едно кръгово спираме да си чакаме ред-а а точно минута преди това изпреварихме същия такъв дзвер та го пообсъдихме и както си чакахме реда на кръговото и отзад се чу изведнъж ПРААААС и двамата със Сашо подскочихме от седалките и първата реплика от моята уста се сещаш "ей сега си е*а майката"
обръщам се смутен назад и поглеждам през задното стъкло ,но ... не виждам никой,нищо
Викам , пак на Сашо , абе какво стана бе ,какво ни удари - нищо не виждам, отварям вратата и слизайки виждам точно същия ТВР
Той толкова нисък а Тойотата с ебати баниците вдигната на поне 60 см от земята ,че сигурно и повече
Човека седеше хванал се за главата , аз си викам "така ли започна житейския си път у нас джипката
" и когато поглеждам към величествения теглич хванаш на още по-величествената греда отзад и ми стана по-спокойно
Синя боя , от която и до момента май има малко останала за кадем а горката колица със спраскана предница - отпред всичко е пластмасарка и беше буквално спраскана а колегата се държеше за главата и се псуваше на умиране ... Сашо ми вика "Да знаеш , иде му да се гръмне защото цените им са отвратително космически" , та питА ни колегата "Момчета , има ли ви нещо на колата - НИЕ в хор Неееее" и оттам кой на където беше тръгнал
Това е моят най-пресен спомен от такъв автомобил - от все сърце ти желая да ти е безаварийно шофирането зад волана му , да внимаваш все пак колкото можеш и някой път като се видиме да ме повозиш
п.с. Свържи се с WeiSTD или oxam на л.с. да ти дадат линкове с информация
Георги Пенчев

Много се радвам за теб , колата е своего рода екзотика

Да ти кажа ,че преди месец в Лондон като бях и купих Хай Лукс-а докато се придвижвахме със Сашо WeiSTD-а и на едно кръгово спираме да си чакаме ред-а а точно минута преди това изпреварихме същия такъв дзвер та го пообсъдихме и както си чакахме реда на кръговото и отзад се чу изведнъж ПРААААС и двамата със Сашо подскочихме от седалките и първата реплика от моята уста се сещаш "ей сега си е*а майката"

Това е моят най-пресен спомен от такъв автомобил - от все сърце ти желая да ти е безаварийно шофирането зад волана му , да внимаваш все пак колкото можеш и някой път като се видиме да ме повозиш

п.с. Свържи се с WeiSTD или oxam на л.с. да ти дадат линкове с информация

Георги Пенчев
- vicho
- старши ентусиаст
-
впечатления:
ниско, зелено, лошо, зелено, ниско, зелено, ръмжи, ниско, лошо, споменах ли, че ръмжи?!?!
на всички, които се опитват да си представят какво е в тази кола искам да кажа, че дори не се доближавате до истината, даже сте толкова далеч, че не можете да си представите...
М пауари
,какво беше това?! БМВ коли със спортна насоченост ли правеха?
Нищо не може да се сравни със зеления звяр, ама нищо на което съм се возил или карал.
Значи вземате пасатор, ама голям, слагате си главата вътре, като едновременно с това се връзвате през корема с бънджи въже и го опъвате до краен предел, изстрелвате се с бънджито (всичко ви се обръща), като едновременно с това включвате и пасатора... горе-долу по този начин мога да опиша усещането в този автомобил!
А звука... мисля, че 3 бабички в съседните блокове бяха на ръба да се споминат, а няколко котки никога повече няма да припарят в този квартал...
Просто няма как да го опиша, Господ не ми е дал достатъчно дар слово да се изразя, а и да ми беше дал, едва ли можех да напиша с думи чувството, което изпитва човек в тази кола.
Честита да ти е Боре, много радост да ти носи (и как да е нещо друго)!
НЕВЕРОЯТЕН АВТОМОБИЛ!

ниско, зелено, лошо, зелено, ниско, зелено, ръмжи, ниско, лошо, споменах ли, че ръмжи?!?!

на всички, които се опитват да си представят какво е в тази кола искам да кажа, че дори не се доближавате до истината, даже сте толкова далеч, че не можете да си представите...
М пауари

Нищо не може да се сравни със зеления звяр, ама нищо на което съм се возил или карал.
Значи вземате пасатор, ама голям, слагате си главата вътре, като едновременно с това се връзвате през корема с бънджи въже и го опъвате до краен предел, изстрелвате се с бънджито (всичко ви се обръща), като едновременно с това включвате и пасатора... горе-долу по този начин мога да опиша усещането в този автомобил!
А звука... мисля, че 3 бабички в съседните блокове бяха на ръба да се споминат, а няколко котки никога повече няма да припарят в този квартал...
Просто няма как да го опиша, Господ не ми е дал достатъчно дар слово да се изразя, а и да ми беше дал, едва ли можех да напиша с думи чувството, което изпитва човек в тази кола.

НЕВЕРОЯТЕН АВТОМОБИЛ!

- БОРКО-ЧИПА
- ентусиаст
-
- Кара: E65 745I;Е53 Х5;TVR;SKYLINE;E60 М5
- Детайли за колата: 745-Самолет:Х5-Болид:TVR-Истребител:SKYLINE-Шейна:М5-БЕЗ ДУМИ
благодаря ти много Вичка
кат и сипя бензин ще те пусна пак,че сега даже пригасваше и пак въри здраво мама и ....ба
това определено е луда кола,а колко съм щаслив просто не мога да опиша с думи

кат и сипя бензин ще те пусна пак,че сега даже пригасваше и пак въри здраво мама и ....ба

това определено е луда кола,а колко съм щаслив просто не мога да опиша с думи

- oxam
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46 м3 х2, mustang GT, viper RT/10
vicho написа:впечатления:
ниско, зелено, лошо, зелено, ниско, зелено, ръмжи, ниско, лошо, споменах ли, че ръмжи?!?!![]()
![]()
![]()
М пауари,какво беше това?! БМВ коли със спортна насоченост ли правеха?
![]()
Просто няма как да го опиша, Господ не ми е дал достатъчно дар слово да се изразя, а и да ми беше дал, едва ли можех да напиша с думи чувството, което изпитва човек в тази кола.![]()
![]()
![]()
НЕВЕРОЯТЕН АВТОМОБИЛ!![]()
![]()
айде и аз да се включа защото ми беше голяма зарибявка и дълго време търсих подходящия и през това време бях изчел де що има за твр...и намерих перфектния 4.5 от 2001 ред роуз и като седнах вътре се оказа че ми е малък и неудобен и доста по-бавен от з3ката...
с две думи - или имаш късмет и колата няма проблеми или е най-големия лимон на земята. един агент имаше 4.2 мотор и на 28.000 мили беше с два основни ремонта, 1 съединител и нови пружини.
отделно че конете са много оптимистични и повечето правят около 320 на диното.
набързо нещата който трябва да си провериш (според твр форума и познати които са имали твр-и)
1. тампоните на диференциала - сменят се с полиуретан
2. амортисьори/пружини - сменят се с coilovers Nitron
3. съединител - сменя се AP racing
4. понякога и пада акумулатора и няма отключване защото няма ключалки - има трик за отваряне без дистанционното ама него на лично
5. стартерът се прецаква често, компресорът на климатика и моторчето на чистачките.
6. поръчай си ремап от англия ако искаш да видиш истинските коне и махни катализаторите
а сега позитивните неща

ако питаш мен си търси ред роуз конверсия на предните фарове и 18ки спайдър джанти и тогава ще е още по-голям звяр

- vicho
- старши ентусиаст
-
препоръчаха за смяна на маслото с ето това - 10w60 Agip Racing - пълна синтетика 

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Виждам темата със закъснение, но ти пожелавам само усмивки с тази кола! Фен съм ТВР от малък, макар че тогава нямаше нет и инфото беше от контрабндни западни списания, но подминавай с усмивка всеки, който те нахока за "неразумната" покупка 

Never mistake motion for action...