Твърдо 120км/ч лява лента!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 07 Авг 2009, 9:32

b2 написа:голяма гордост просто по-умно неможа да го измислиш. и кво постигаш и ти не знаеш. заслужаваш тиквена нобелова награда за мир :D със сигурност повече опасни ситуации създаваш по-този начин.
и [steen] правилно отбеляза, че отдавна по закон разрешената скорост по магистралата е 130 , т.е. разумната възможна е 170-180 :D

Колега, виждам, че си много по-старши от мен, но това за170-180 като разумна скорост е шега, нали? Че ако много хора решат че е верно и започнат да си карат е36ците, които се спъват в собствената си ръжда( незнам защо но лачените е36ци са само от форума, този модел не се поддържа от собствениците :( ) със 180 по магистралата, нещата ще станат още по-зле.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 07 Авг 2009, 9:33

((:BuKcu:)) написа:Не знам откъде ти идва тая смелост да караш в лява лента с 120......ама аз ако видя някой я с S-classe, Х5 тва онова...и са по-бързи от мен...нали се сещаш как бързо..бързо се прибирам..щот не знам кой е вътре и какво може да ми се случи след тва???!!

Eдна Х5-ца или S-classe, движещи се с 200, са много по безопасни, от някоя 15 годишна кола..
Изобщо не е важно, кой я кара или каква е колата.
Човека пречи на движението.

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 07 Авг 2009, 9:35

krystal написа:
((:BuKcu:)) написа:Не знам откъде ти идва тая смелост да караш в лява лента с 120......ама аз ако видя някой я с S-classe, Х5 тва онова...и са по-бързи от мен...нали се сещаш как бързо..бързо се прибирам..щот не знам кой е вътре и какво може да ми се случи след тва???!!

Eдна Х5-ца или S-classe, движещи се с 200, са много по безопасни, от някоя 15 годишна кола..

Друго имах предвид....
Нашият съфорумец като си кара така смело с 120 в лява лента, един ей такъв...верно движещ се с 200...какво...няма ли да му скочи в задницата...докато нашият човек си кара жената и детето???!!

Доста неразумна постъпка за човек, който е родител и кара детето си в това време!!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39... :D
Мечтае да кара: платноходка

Re: Твърдо 120км/ч лява лента!

Мнение от eekset » 07 Авг 2009, 9:40

№0123456789 написа:...От днес ще карам вече само в лява лента с максималното ограничение докато не видя солидарност на пътя...

само казвай кога пътуваш, че по този начин ти също си опасен за движението. не за друго ама...
Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 07 Авг 2009, 9:48

((:BuKcu:)) написа:Сам о казваш....има ДЕТЕ и ЖЕНА????!! Нормално ли е да се правиш на отворен като караш с 120 в лява лента???!! Сещаш ли, че ако зад теб има некъв с е.ати джипа...като те подпутне малко...може да се срещнеш с мантинелата??!

Какво искаш да покажеш с това? :shock:

А и ограничението е 130км/ч!!!!!

А доколкото знам лява лента се използва за по-бързо движещите се автомобили или за изпреварващите??!!! :?: :!:

Не знам откъде ти идва тая смелост да караш в лява лента с 120......ама аз ако видя някой я с S-classe, Х5 тва онова...и са по-бързи от мен...нали се сещаш как бързо..бързо се прибирам..щот не знам кой е вътре и какво може да ми се случи след тва???!

Виксито, то нема страшно за теб най много да те подпутнат
ИзображениеИзображениеИзображение
А за колегата по зле, че земе го подгъзат.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 07 Авг 2009, 9:49

b2 написа: т.е. разумната възможна е 170-180

ето заради такива като теб стават произшествията, 170-180 разумна скорост с нашите 15-годишни кошници, е.и му майката.

още мн неща могат да се изпишат по тази тема, но няма смисъл защото който кара с 200 ще продължава да го прави
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 07 Авг 2009, 9:50

Сондьора написа:
ИзображениеИзображениеИзображение
А за колегата по зле, че земе го подгъзат.

Е как пък го виде това :shock: :mhihi: :mhihi:

Верно за колегата е по-зле

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 07 Авг 2009, 9:50

krystal написа:

Ето заради такива твърдения умират хората, безопасна е ако е сама на пътя, те и моторите спират по-бързо от С класи ама...
И човека кара по правилата, не той пречи на движението ;)
Последна промяна ///peter на 07 Авг 2009, 9:52, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318 TDS touring

Мнение от St.Dilov » 07 Авг 2009, 9:51

не се карайте!
шси карам, с колкото си искам!
....и където искам! :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 07 Авг 2009, 9:52

Сондьора написа:

ЪъъъХъхъХъХъхЪ :mhihi: :mhihi: :mhihi:
И аз си помислих нещо такова, ама викам "Ще обидя нещо колежката" :mhihi:

Автора - да беше прочел закона поне, да научиш правилното ограничение.
И за това кое колко ленти имало - "На път с две или повече ленти за движение, водачът може да избира най-удобната за придвижване лента" Никъде не пише, че трябва да седиш в най-дясна. Апропо - аварийната лента също е част от пътното платно, така че технически нашите магистрали са с по три ленти.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 07 Авг 2009, 9:53

St.Dilov написа:не се карайте!
шси карам, с колкото си искам!
....и където искам! :winky:

Ти така или иначе над 160 ще ги дигнеш бавно с тдс-а, така че не правиш проблем :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318 TDS touring

Мнение от St.Dilov » 07 Авг 2009, 9:59

///peter написа:Ти така или иначе над 160 ще ги дигнеш бавно с тдс-а, така че не правиш проблем :mhihi:
не вярвай на това, което виждаш!
...под аватара!
всичко е заблуда... ;)

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 07 Авг 2009, 10:01

Да не си избухнал с някой адски тунинг проект а? :maad:

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 07 Авг 2009, 10:14

Колега, дано повече да не ти идва тоя афект, че може до много лоши последици да доведе! :confused: Аз като повечето колеги смятам, че не си прав.

Освен, че им правиш мръсно на хората с лъскавите джипове, по този начин повишаваш значително опасността от ПТП-та:
- Може да ти се натресе отзад
- Може да тръгне да изпреварва в аварийната (най-ужасните ПТП-та!)
- В цялата изнервена ситуация някой може да направи неволна грешна маневра - вероятно фатална с над 100 км/ч...

Ако караш със 120 в дясната лента мисля, че рядко ще се налага да изпреварваш - там обикновено се кара с толкова. И ако си караш в дясно бързаците ще си профучат покрай теб със 150 или 200 БЕЗ РИСК ЗА ПТП. Вярно е, че по закон ограничението е 130, но новите коли могат да вдигнат и повече без риск за ПТП - все пак тва е един прав път с няколко ленти и мантинела и за да стане ПТП трябва или някой да заспи на волана или да тръгне да кара на зиг-заг. И съм съгласен с колегата, който каза, че 130км/ч е било ограничението когато тук са се експлоатирали автомобили като Москвич и Лада.

Аз лично си карам със 130-140 в лява лента и от време на време правя път на бързаците, след което пак се връщам в ляво. Правя това защото смятам, че:
1 - Колегиално е (да пуснеш друг колега, който бърза)
2 - Няма риск от ПТП (да се прибера за малко в дясно и после да се върна в ляво)
3 - Не им завиждам за джиповете и не избивам комплекси

ентусиаст
Аватар
Кара: само черни класики!!!

Мнение от Pitbull_Germany » 07 Авг 2009, 10:19

///peter написа:
krystal написа:

Ето заради такива твърдения умират хората, безопасна е ако е сама на пътя, те и моторите спират по-бързо от С класи ама...
И човека кара по правилата, не той пречи на движението ;)

Колега, май си спал отвит тая нощ...а вън беше студеншко. Айде да Ви подпитам, колега, според вас една нова С-класа по-сигурна ли е от едно Е34??? Мисля, че въпросът е изцяло реторичен! Има си статистики и тестове за тия работи - образовайте се.

Следващият момент - кажи ми какъв е процентът на смъртните случаи с участието на автомобили на стойност над 80,000 лв. и какъв е този на автомобили под 10,000 лв.???

Следващ момент - кой ви каза на вас, че в закона пише как лявата лента е, за да си караш? Хора защо се правите на правнограмотни, когато явно не сте? Хванете и отворете закона, след това отворете един правен коментар по ЗДвП и попрочетете малко. Лява лента СЕ използва за изпреварване. Средната лента е тази, в която се кара, а най-дясната по принцип е за ТИР-ве и по-бавно движещи се МПС-та.

Но дори и това е ирелевантно. Колегата, който прави този подвиг, не се сеща за друго нещо. Остави, че извзимаш правомощията на закона, което си е наказуемо, но замислял ли си се, че имаш семейство? Явно си, но замислял ли си се за следния вариант. Правиш се на бунтар и караш само в лява лента, отзад идва Компира с новата си Г-класа и се е залетял с 200 например. В същия момент на Компира му звъни телефона, който е на барчето, той поглежда да го вземе и те взима ТЕБ на абордаж! Това си е реален случай с мой познат, който така се наши в едно Голфче на един светофар, слава Богу с 20 км/ч. НО...след такъв удар какво става? Замислял ли си се, че оставяш жена и дете сами? И защо? За да се покажеш колко си прав. Да, и аз съм против такива магистрални изпълнения и развиване на свръхзвукови скорости, но пък има и нещо друго, което го пише в Конституцията (понеже всички тук явно сте ми парче адвокатчета) - самосъхранението на първо място е задължение отделния индивид - тоест, ако ти сам не се пазиш, няма как някой друг да те опази!
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата