думички определящи българския народ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: рожден ден
Мечтае да кара: Apassionata
Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿

Мнение от EBEEMVACIA » 18 Авг 2009, 23:10

надут :idea:
̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 18 Авг 2009, 23:12

blackrider написа:krystal
"ГРАНДОМАНЩИНА"

Има нива продава, взима AMG, тегли заем ще бъде бизнесмен, нестава, продва AMG има да връща заем :roll: и нема нищо :mhihi: ...оп има телефон нов модел :winky:

Аватар
Кара: Кольо
Мечтае да кара: Параход с шпер
Детайли за колата: ///М паркети

Мнение от drift_streets » 18 Авг 2009, 23:16

Bogat-Beden написа:Интелигентен
Любезен
Деликатен
Съвестен
Честен :D

Само че не се знае кога ще стане това :mhihi: казано на кратко с две думи , немам думи . Просто българския народ си е такъв и не вярвам скоро да се промени това нещо :weed:
Нищо неможе да спре жътвата важно е хедера да е здрав Изображение
"..... и един мармот завиваше шоколада в калници от Опел...." из дебрите на бмв-простаци.цоп Изображение

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 18 Авг 2009, 23:18

blackrider написа:krystal
аз не плюя,просто наблюдавам отстрани как се развиват нещата. Ето жив пример за думичките "ЗЛОБА и ЗАВИСТ"
Повечето започнаха да плюят по мен и по системата,без да се опитват да вникнат в самата тема и да погледнат нещата отстрани.
Аааа да сетих се за още една дума : "ГРАНДОМАНЩИНА" пресен пример. Днес излезнах с малката ми кола! Е голяма грешка от моя страна.Дай като съм с малка кола да ме размажат ,свиркат и избутат от пътя само и само да ми покажат невъзпитани водачи ,че не ми е мястото на пътя с тая смешка.Нищо ,че смешката е чисто нова и поне 3 пъти по-скъпа от техната. А когато съм с бавареца -спокойствие! Няма кой да ми свирне,дори да съм в нарушение! Е т'ва е възпитанието и простащината прикрепена с грандоманщината!
Тааа общо взето,ме мързи в момента да пиша.Защото така или иначе големи и дълги постове никой не си прави труда да ги чете.
Питам само ЗАЩО? Защо ние ГОРДЕЛИВИТЕ българи не вземем най-накрая малко пример от другите или така наречените "западняци"? И да си заживеем мирно и кротко? Скоро Евросъюза ще вдигне ръце от нас.Просто няма оправия.
Не се оплаквам! А се дивя на ...."ТВЪРДОГЛАВИЕТО" и "ТЪРПЕЛИВОСТА" ни?
.....изплуваха ми още думички :)
Обичаме да спорим,но не и да ни дават акъл :)

Не аз не споря, само филосовствам. :mhihi:
Всичко е в мирогледа на човек, както се настроиш. Ако искаш ще виждаш само геврека, ако искаш ще виждаш само дупката му. :mhihi:
Пък за колата, съвсем нормално е. Аз също се пазя от бусове и всичко що е по-голямо от моята си кола.. Това за цената и няма да го коментирам... сам се сети защо? ;)
И не ми пука другите, какво мислят за "Нас".., пука ми аз как се чувствам.

8910 фен
Аватар
Кара: 01`530i touring

Мнение от CONAN » 18 Авг 2009, 23:19

Ами такова е времето в което живеем,45 години комунизъм,20 години псевдо демокрация(анархия) ...какви да сме?
Трябва да мине време,много време и всичко ще си дойде на мястото.Всички ние сме народа и каквито сме ние такъв е и той.Всеки ако се загледа в себе си и в свойте постъпки няма да е така,ако всеки ползва коша няма да има отпадъци по земята.Ама е по готино да плюем и обвиняваме другите ,така сме свикнали и така ще я караме.По лесно е друг да е виновен.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 19 Авг 2009, 8:31

Крив, мързелив и завистлив
Никой не мое ма връне на селу!

Потребител
Аватар

Мнение от forski » 19 Авг 2009, 11:47

НЕ СМЕ НАРОД
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
И не знаем, не можеме, не щеме
да работим за себе си със време.
Само знаем и можеме, и щеме
един други злобно да се ядеме...
Помежду си лихи, буйни, топорни,
пред други сме тихи, мирни, покорни...
Все нас тъпчат кой отдето завърне,
щот сме туткун, щото не сме кадърни...
Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -
а всякому мерамът е развала...

Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.

1875

П.Р.Славейков

Обърнете внимание на годината май нищо не се е променило като манталитет от тогава-134години :roll: :(
THINK POSITIV

младши ентусиаст
Аватар
Кара: каквото изпадне...
Мечтае да кара: safety car, самолет, мотор
Детайли за колата: тотална щета...

Мнение от stozashto » 19 Авг 2009, 15:32

Ами... Лозето не ще молитва, иска мотика! ;)

Лошото е, че повече се мисли, говори и пише, без значение добри или лоши думи, по-малко се действа в посока на доброто, а още по-малко се излагат факти от резултатите на такива действия ( за по-голям стимул!).
Хубавото е, че се мисли, говори и пише, все пак, и подобни теми човъркат съзнанието, което значи, че има съзнание! А щом има съзнание, има и надеждица... :D

Ако приемем, че "преди" сме били по-добри, по-умни, по-културни, по-ученолюбиви, по-образовани, по-съзидателни, по-състрадателни, по-трудолюбиви, по-отзивчиви, по-жертвоготовни, по-независтливи и каквито по-положителни се сетите, и че "сега" не сме такива и това НЕ ни харесва, поради положителното ни качество да мислим логично 8), следва, че за да има ПАК такива българи "после", трябва да се поразмърдаме НИЕ и "сега" и вместо да се чоплят подобни теми, седейки зад клавиатурата, плювайки и псувайки, да се действа навън - в реалността, за да има какво да се споделя (в кратките почивки) в теми от рода на "Направих/направихме това и това - вижте какви прекрасни резултати се получиха!" или нещо подобно..., защото сме чели и за плувни успехи :D, и за езикови гимназии :D, и за успешни разработки по разни учебни теми и програми :D... Всичко това е СЕГА!!! И е основата на ПОСЛЕ-то!!! Какво по-хубаво!!!

За жалост, не се постига с размахване на вълшебна пръчица или с натискане на бутона "ENTER", понеже живеем в XXI век ;)...
При това единственият НИ "помощник" неизменно си остава Неволята... :roll:

Успех на всички!
"... _ _ _ ..."

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 325 ТД '93
Детайли за колата: тъмно син металик

Мнение от miroslav4ev » 19 Авг 2009, 16:20

Тази тема ми напомня за една случка от морето:
Стоим 2ма души на плажа и говорим по телефоните: Жената до мен казва тука е адски пек, направо не се диша... А аз обяснявам колко е готино, колко е топло и слънчево, а как навсякъде другаде вали.
А по темата аз съм положително настроен и колкото и отрицателни изказвания има - пак ще подкрепя положителните ;)
А според мен българският народ е:
:arrow: трудолюбив (един проятел беше в Холания и там изграждали мрежи с разни други интернационали, та разправя, че те незнаят какво е канал, как се кримпва кабел и т.н.)+ това за тия пари, които се получават - съпоставено с извършената работа искам да ви кажа, че ще получим може би най-добрият коефициент на труд в Европейския съюз.
:arrow: изобретателен http://www.google.bg/search?q=%D0%B1%D1 ... =firefox-a
:arrow: българите сме винаги победители (я се замислете колко европейски, световни и олимпийски шампиони имаме
:arrow: високо образован, информиран, кадърен, напредничав и все така (помислете за многобройните недали които имаме на олимпиади за деца по математика и т.н.
:arrow:
Аз съм българче и силна
майка мене е родила;
с хубости, блага обилна
мойта родина е мила.

Аз съм българче. Обичам
наште планини зелени,
българин да се наричам -
първа радост е за мене.

Аз съм българче свободно,
в край свободен аз живея,
всичко българско и родно
любя, тача и милея.

Аз съм българче и расна
в дни велики, в славно време,
син съм на земя прекрасна,
син съм на юнашко племе.
Иван Вазов ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Рейдж Ровър 4,4

Мнение от Mitaran » 19 Авг 2009, 17:07

очаквам с нетърпения кога Тоз "заспал" народ ще му писне на пик..ото.... и ще се вдигне и ще помете всичката сган, дето е причина за негативните определения. Още не сме народ... а както продължава нема и да станем... щот ще ни претопят мангалите и други... само да кажа, че изкуственото оплождане тук става с донори от Дания.... Тъпо, е че само седим и плюем гледаме в паницата на другия, гледаме как да се махнем от БГ, само да сме криви и от това че някой кара пред нас малко по бавно да му светкаме и свиркаме и сле готови да се изпоназастреляме на пътя... и си мерим на кой му е по охранена пат...а не ми коня под капака. Страх ни е да седим в къщи щот могат да ни оберат... ама Всичко това Сами сме си го направили.

Докато чакаме някой да ни оправи ... требе си земем вазелин... Трябва ние оправяме... ние даваме парите на ПОлитиците.... ние Плащаме а администрацията ние Казваме Кво Ще става и кой Ще кара Влака...
(колегате дето има нещо против пожарникарите... мое му направим една среща след работно време да си защити думите... подобаващо - нищо общо с бат бойко)

Ако се променим и ако изкореним в себе си и в децата си всички онези отрицателни Определения на БГ народа, който описахте по нагоре... след 20 години или след повече ТУК ще е рай... е да ще кажете ама мен нема да ме има... да няма ама все някой трябва да прокара пътя и да се жертва и така...

ае по масите, че стана никое време

( колкото до оня дето бил в Холандия и там как работили и как Българите били по добри и незнам си кво си.... ти кааам брат земи не се изказвай неподготвен щото си смешен.. еле пък за хора запознати с подобни примери...)

а наздраве

младши ентусиаст
Аватар
Кара: каручки

Мнение от horhef » 19 Авг 2009, 17:48

bobi_maxo написа:
bozukov_a написа:Много тъпа и безсмислена тема.

Кажи защо да е тъпа и безмислена?
Също така ми кажи защо голям процент от нас когато влизат в магазин и им кажеш "Добър ден", те гледа все едно си го напсувал? Кажи ми когато на същият индивид му пожелаеш "Приятен ден" продължава да те гледа като теле в железница? Кажи защо когато си отваря кутията цигари си изхвърля целофанчето и станиола на улицата? Кажи защо разхождайки се в парка си изхвъря същата в тревата, или опаковката от кроасана пак там?
Кажи ми защо и най-малката грешка на колега на улицата се извинява с "Да ти еба майката!"?

Не, не е безмислена! На мен ми писва да съм винаги позитивен и да срещам прости "мутри" по улицата за който винаги някой им е виновен!
Писва ми да възпитавам децата си на това как да приказват, къде да си изхвърлят боклука и да виждат че разни "богопомазани" не го правят! Как да обясня да дъщеря ми, че някакъв боклук е паркирал неправилно, и че при забележка на органите тоя и 2 кучки почват да псуват полицията?

СТИГА!

Ето с това в червено съм съгласен на 100% ти ги поздравяваш те те гледат като все едно си им е..л сестрата

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 523i
Мечтае да кара: E60 M5

Re: думички определящи българския народ?

Мнение от bmw_fen89 » 19 Авг 2009, 18:45

Ryapoff написа:
Feanor написа:
Toneloker написа:Чалгата ли ти е виновна, че си мишка?

Обективно погледнато, има съществен принос за общото ниво на простотия. ;)
Обективно погледнато от простотия се е зародила чалгата, а сега чалгата прави много простаци!

Айде пак чалгата намесихте, какво общо има с музиката с простотията не мога да разбера :?: :roll:
Жените и колите, ако не въртят задница не са за хвалене - BMW ти си всичко за мен !!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36

Мнение от Macros » 19 Авг 2009, 19:53

miroslav4ev написа:

:yes:
Колегата го каза много добре -има много различни гледни точки- дали ще решиш че чашата е наполовина пълна или наполовина пълна е твой избор ;)
Колегата bobi_maxo също има право че има доста кисели и озлобени хора, но в крайна сметка ако всеки от нас се усмихва повече рано или късно всички ще се променят :D
Път колкото до колегата, пуснал темата-СРАМ МЕ Е че има хора които говорят така за страната си :!: Ти като толкоз говориш че българите сме скапан народ и не ставаме, защо не се замислиш например кога някой немец ще говори така за собствените си сънародници :evil: . И май неведнъж ти изредиха положителните качества- не смятам да го правя пак, макар че се сещам за доста положителни, а и отрицателни ест . На който не му харесва, да напуска България- аз засега нямам такова намерение-много мой съученици и познати заминават да учат в чужбина скоро(завърших училище тази година) :arrow: аз реших да си остана ТУК, щото великите чужденци са го казали - Home sweet home..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i, E30 318

Мнение от ivan1590 » 19 Авг 2009, 20:13

Самата идея за народ, народност държава все по-вече губи стойност.Света вече не същия, глобализацията и обединенията като ЕС все повече размиват националното самосъзнание.Все по-вече неща зависят от личния избор, а не толкова от възпитанието и традициите.Живеем във време, когато пътуванията и най-вече информацията са лесно достъпни и имаме възможност да избираме това което лично на нас ни харесва от всяка една култура.Народ вече не е една компактна маса с еднакви обичаи и традиции.С намаляването влиянието на църквата и държавата започваме да ставаме много различни и много трудно е да се намери общото и да се разсъждава за хората в България като цяло.Аз бих задал въпроса по следния начин:
Кое е общото за всички българи и какво те характеризира като българин, освен самоопределянето ти като такъв?

ентусиаст
Аватар
Кара: Без книжка.
Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.

Мнение от t060 » 19 Авг 2009, 21:09

думички определящи българския народ?

'бах го!
Изображение
От тогава русото не е на мода.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата