вирусите и борбата с тях?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Dinamita » 17 Фев 2005, 9:19

рахаН каза:
Извън темата: Не виждам смисъл да се препоръчва на някои Линукс (независимо от дистрибуцията), които не е открил за себе си ограничението на Уиндоус и свободата на отвореният код. Защото да си инсталираш принтер под Линкукс ти трябват доста знания.

Гледай сега пич в момента дистрибуций като Mandrake, Knoppix, Tilix, SuSE не изискват кой знае какви знания, за да си ги качиш и да си бачкаш...
Изображение

Доктор на БМВ науките
Аватар
Кара: 400 коня и едно магаре зад волана

Мнение от Vasilen » 17 Фев 2005, 11:07

Dinamita написа:Гледай сега пич в момента дистрибуций като Mandrake, Knoppix, Tilix, SuSE не изискват кой знае какви знания, за да си ги качиш и да си бачкаш...

И един мармот завива шоколада в станиол ...
И да си търсиш като обезумял програмите с който да работиш :help: !
Ако за работа говорим де ако искаш у дома да си цъкаш просто сложи си ако искаш и ред хат.
По темата Енджи моят съвет http://www.pandasoftware.com/activescan/com/activescan_principal.htm онлайн сканирай ако ти хареса свали си я от БГ мрежата с крак.
Енджой 8)
May the BMW force be with you!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zmej » 17 Фев 2005, 11:34

ДА, обаче когато вече е заразено ПЦ-то в момента, който опитвам да пусна онлине сканирането се пренасочва веднага кам друг адрес и е навъзможно да се сканира... А вчера пак пипнах някакви гадости и вече не знам как да се спасявам...

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 17 Фев 2005, 12:07

За хората с ХР мога да кажа че е най-добре да си качат сървис пак 2 и всичките възможни упдейти към него. Затваря почти всички дупки който вирусите ползват за да се ебават с ПС ти ви. Аз нявсякъде съм качил СП2 и нямам проблеми дори и без Нортон :)
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 17 Фев 2005, 14:29

100 баби, хилаво дете :confused:
Пишете по едно лс, ще се опитам да помогна конкретно, че ми става жал като гледам темата пак се обръща на безсмислени спорове.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Е53 Фанатик
Аватар
Кара: xDrive

Мнение от BMW-X5 » 17 Фев 2005, 14:37

zmej написа:ДА, обаче когато вече е заразено ПЦ-то в момента, който опитвам да пусна онлине сканирането се пренасочва веднага кам друг адрес и е навъзможно да се сканира... А вчера пак пипнах някакви гадости и вече не знам как да се спасявам...

И аз пипнах вирусчета и след тва сложих антивирусни открива ги ама неще да ги изтрие и вече не ми остава надежда ще преинсталирам ...

[steeN] много си прав секи казва от какво е доволен доста разногласия пробвах доста програми ама нътц ,а положението с всеки изминал ден се влошава ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Niky Georgiev » 17 Фев 2005, 16:48

Не съм специалист, но мисля, че са много важни редовните Secur Update-и на Windows-а. Също добро решение е да не се използват конвенционалните за Windows - Outlook Express и Internet Explorer. За повече от година PC-то ми почти не е спирало, камоли преинсталирано. Използвам Zone Alarm 4.5 (стара версия) и AntiVir (безплатен антивирус - не се нуждае от кракване), който Update-вам поне веднъж дневно и Opera. Нямам никакви инфекциозни оплаквания, а вирус гарда си върши отлична работа. Като гледам постовете ви - положението изглежда страшно, но аз до сега не съм виждал вирус на личния ми компютър, а на служебния само веднъж... Поне незнам за такива :shock: може и да има, но не ми пречат и незнам за тях
Niky Georgiev

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1985 BMW E30 M10B18

Мнение от ivantchoG » 17 Фев 2005, 22:36

Една доста добра безплатна антивирусна - AVG от http://www.grisoft.com. Със сигурност по-добра от AntiVir. Повече от 5 години я ползвам и досега не се е изложила. Намира неща, които PCCillin2000, PCCillin2002, Trend Micro Officescan не намират. В комплект с AdwareAway 2.6, XsoftSpy и SuperUtilities възстанови доста "умрели" РС-та ...
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 18 Фев 2005, 20:56

като стана въпрос за вируси аз бавно и сигурно се приближавам до поредния формат ... :confused: Някакъв странен файл - m4n70s.exe постоянно иска интернет ... Не мога да го открия къде се намира. 100% е вирус :(
Все пак имам надежда - до сега от формат не се е спасил никой вирус при мен :mhihi:

ако някой знае какъв е този файл - да казва, че да не форматирам излишно

Слави
Аватар

Мнение от © » 18 Фев 2005, 23:07

с помощта на iJIian :bowdown: изтрит! :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Talibanin » 19 Фев 2005, 13:43

Аз сам със Kaspersky.(Вади много хубави звуци когато хване някой вирус :twisted: )Досега съм нямал проблеми
==Винаги с вратите напред==
ИзображениеИзображение
http://www.bmwclubla.orghttp://www.bmwcca.org/

Е53 Фанатик
Аватар
Кара: xDrive

Мнение от BMW-X5 » 19 Фев 2005, 15:33

Talibanin написа:Аз сам със Kaspersky.(Вади много хубави звуци когато хване някой вирус :twisted: )Досега съм нямал проблеми

Аз пробвах с касперски да хубави звуци вади обаче те не ми вършат работа програмата казваше ,че не може да ги изтрие и пише ,че са открити 16 вируса ,а 0 изтрити и за тва се отказах и я изтрих ... :roll:

Предишна

Назад към Извън Темата