Каруците по пътищата на родината -за ; против

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Re: Re:

Мнение от driver69 » 25 Юли 2010, 14:23

PIONEER написа:
Ами не можеш да караш със 100км/ч,защото доколкото знам ограничението си е все още 90км/ч.И това ако няма някакъв друг пътен знак да ограничава на по-ниска скорост.Тия неща са направени,защото има каруци,изскачат животни на пътя и т.н.Искате ли да ги отстрелят и животните,защото докато си карате по магистралата с 200 може някой заек,чакал или сърна да изскочи :?: :!:

100 км/ч, същото като 90км/ч! Можеше просто да смали с 10 и готово. Но не е там въпросът. След като аз на колелото имам фар и стоп, защо каруцата няма?

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
Мечтае да кара: Е60 М5

Re: Каруците по пътищата на родината -за ; против

Мнение от dokie » 25 Юли 2010, 20:04

За каруците ясно... а за животните на магистралата... не е нужно 200... и със 130 ако излезе сърничка ще има приключения... друг е въпроса, че това е доста трудно поради наличието на ограждения покрай магистралите...

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 26 Юли 2010, 11:51

Ryapoff написа:100 км/ч, същото като 90км/ч! Можеше просто да смали с 10 и готово. Но не е там въпросът. След като аз на колелото имам фар и стоп, защо каруцата няма?

Няма такива 100 е като 90.Ако беше като 90 щеше на табелата да пише 100.Има си точно написани правила.Затова положението ни е зле и отива на зле,защото всеки ги чете по свое му и ги разтяга,а те са конкретни.
Иначе не знам дали на колелото трябва да имаш задължително фар и стоп ама светлоотразители мисля,че трябват.Това и за каруците важи.На циганите в повечето случаи нямат,но на повечето си има отзад.Ама това е друга тема вече.
Иначе тая работа с каруците не може да се забрани.Ако забранят на циганите,то ще трябва и на всички дядовци по селата да забранят...тия хора как ще ходят до съседни села,градове,до нивите си и т.н.Адски много работа си вършат с тях.На мен не ми пречат.Карам си като олигофрен според ограниченията и досега нито една каруца не ми е създала проблем.Аз съм да си ги има каруците.То на повечето тук все нещо им пречи-височината на легналите полицаи,ограниченията на скоростта им се виждат ненужни,каруците,останалите участници в движението било то голфаджии или пенсионери с жигулки,локвите по пътя,снега през зимата,полицаите дори пречат...всичко пречи.Лафа за калпавия *** и вълната го знаете :lol: Мен тая работа ми се вижда същата 8)
Изображение
8.32

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 26 Юли 2010, 16:24

PIONEER написа:Няма такива 100 е като 90.Ако беше като 90 щеше на табелата да пише 100.Има си точно написани правила.Затова положението ни е зле и отива на зле,защото всеки ги чете по свое му и ги разтяга,а те са конкретни.
Иначе не знам дали на колелото трябва да имаш задължително фар и стоп ама светлоотразители мисля,че трябват.Това и за каруците важи.На циганите в повечето случаи нямат,но на повечето си има отзад.Ама това е друга тема вече.
Иначе тая работа с каруците не може да се забрани.Ако забранят на циганите,то ще трябва и на всички дядовци по селата да забранят...тия хора как ще ходят до съседни села,градове,до нивите си и т.н.Адски много работа си вършат с тях.На мен не ми пречат.Карам си като олигофрен според ограниченията и досега нито една каруца не ми е създала проблем.Аз съм да си ги има каруците.То на повечето тук все нещо им пречи-височината на легналите полицаи,ограниченията на скоростта им се виждат ненужни,каруците,останалите участници в движението било то голфаджии или пенсионери с жигулки,локвите по пътя,снега през зимата,полицаите дори пречат...всичко пречи.Лафа за калпавия *** и вълната го знаете :lol: Мен тая работа ми се вижда същата 8)

Колега, пречи ми всичко, което не е правилно. Да, вярно е, че 100 не са 90, понякога няколко сантима спирачен път те разделят от затвора, нямах това в предвид. Дори и с 90км/ч да караш, когато видиш в последния момент каруцата, няма да ти е приятно. И аз не знам дали съм задължен да имам фар и стоп на колелото, ама си купих, за да ме виждат. Високите легнали полицаи пречат на всички - бай х** си е направил както той го иска, без да се съобразява с европейските норми, и накрая да ми вика: "Що не намали?!?".

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 26 Юли 2010, 22:28

преди месец пътувах до Сливен, за 220км имаше 2 катастрофи с каруци :shock:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 328i Мойта, e53 Семейната
Мечтае да кара: 635i e24, 850i e31
Детайли за колата: Истинската 328ца

Мнение от kokali praa vsiakvi » 27 Юли 2010, 3:23

От 1996г работя като ортопед-травматолг. Едни от най-тежките травми в практиката ми са били от ПТП с каруца!
Жените биват два вида : 1. Слабички 2. Убавки... И с броя на цилиндрите е подобно ...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 27 Юли 2010, 6:03

dokie написа:За каруците ясно... а за животните на магистралата... не е нужно 200... и със 130 ако излезе сърничка ще има приключения... друг е въпроса, че това е доста трудно поради наличието на ограждения покрай магистралите...

Оградени са вярно, но винаги има начин. Преди една седмица в най-лява лента на Тракия малко след Стара Загора по посока София ми излезе пиян колоездач :shock: :shock: :shock: И караше срещу движението :shock: :shock: :shock:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 27 Юли 2010, 10:04

Категорично против.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
Мечтае да кара: Е60 М5

Мнение от dokie » 27 Юли 2010, 13:38

ukelichko написа:
dokie написа:За каруците ясно... а за животните на магистралата... не е нужно 200... и със 130 ако излезе сърничка ще има приключения... друг е въпроса, че това е доста трудно поради наличието на ограждения покрай магистралите...

Оградени са вярно, но винаги има начин. Преди една седмица в най-лява лента на Тракия малко след Стара Загора по посока София ми излезе пиян колоездач :shock: :shock: :shock: И караше срещу движението :shock: :shock: :shock:

Естествено, че начин ще се намери... но колоездачът не го броя за животно... но той пък пиян :mhihi: де да знам... явно се е доближавал до четирикраките... и все пак сериозно: това си е много опасна ситуация... не зная в такъв случай ще има ли ефект уведомяване на властите или просто глас в пустиня докато стане авария???

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 31 Юли 2010, 18:24

Уж се мъчим да стигнем Европата, а гледам има доста хора, които са на мнение, че каруците трябва да се движат по пътищата. Защо ли по Европата, не съм видял каруца? Манговци има навсякъде, но с каруци само в балканските държави има. Просто е абсурдно в 21 век и в Европа да се движат каруци, били те с означения или без.

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 31 Юли 2010, 18:53

http://www.ndt1.com/article.php/20100731175900402
Заради един такъв случай според мен е достатъчно, да се направи законопроект, забраняващ движението на каруци по пътищата(Голфовете са междинно звено, не се броят). Сега на каруцаря, глава да му отрежеш, детето няма да върнеш. Ебем ти плодовете, дет' разнася.

ентусиаст
Аватар
Кара: 24 Клапанова гад!!!
Мечтае да кара: М3 Е36 3.2

Мнение от delas_328 » 31 Юли 2010, 19:31

:no: ПРОТИВ!
По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 02 Авг 2010, 0:29

delas_328 написа::no: ПРОТИВ!

Абсолютно против съм и аз... Изключително опасни са... Да не говоря, че баща ми преди време беше блъснал каруца в Румъния / на магистрала!/, човека беше умрял...та изкара там поне месец. Слава богу го пуснаха без наказания...
Изображение

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 02 Авг 2010, 10:47

Това само тука я има тая селяния да се движат каруци, колоездачи и т.н. без никаква сигнализация. Едни от тия мигащите са по 5 лв ебати...

Аз също съм против. Освен само по селата, но пак да има задължителна сигнализация.

И аз чух по радиото за тази случка и много жалко за детето. Някои хора хубаво са тръгнали да се трепят и да си бръмчат по тъмното с каруците, ама на всеки един от нас може да се случи това зад завоя да срещне някое от тия камикадзета и ето филма на лице - ще трябва после да го лежиш манго. :bang: :bang: :bang:
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 02 Авг 2010, 23:18

За каруците - да, трябва да ги забранят, особено вечер!
Един познат отнесе каруца и то защото точно в момента се разминавал с някого в завой, онзи го заслепил, и в следващия момент - каруца. Мангото с опасност за живота, коня на кюфтета, колата за скрап, а човекът ни жив, ни умрял бере душа какво ще става с него ако оцелее.
На мен проблем са ми комбайните и другите широки селскостопански машини, които се движат нощем без ескортиращ автомобил!
В сряда имах близка среща с една такава - на излизане от дълъг и бърз десен завой без видимост.. Минах на сантиметър-два от туй стърчащото отпред, като държа да подчертая, че банкетът беше широк и имаше накъде да избягам, но ако вместо това имаше мантинела, сега нямаше да пиша тук.
Преди години тук имаше такъв смъртен случай - човекът беше на части.
И това само защото някой решил да спести някой друг лев за горивото на ескортиращия автомобил!
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата