Чувствувате ли се като ....

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: Чувствувате ли се като ....

Мнение от acho.rs » 06 Окт 2009, 13:28

Абе на вас не ви ЛИ ПИСНА ОТ ТЪПИ ТЕМИ ???????????????????? Бааааахти само едно и също дъвката , даже няма да си правя труда да чета , писаното тук , защото моята теза , че Българите са най-големите мрънкала и това е фундаменталния проблем , се повтаря :help:
Да ви видя ако бяхте един от 150 000 000 граждани на Бангладеш :ok:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 06 Окт 2009, 13:33

важно е новата песен на галена да е хит,парцалите да са от мола,цаките гучи,а мпс-то със 17-ки и броня :mrgreen:
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 06 Окт 2009, 13:34

acho.rs написа:Абе на вас не ви ЛИ ПИСНА ОТ ТЪПИ ТЕМИ ???????????????????? Бааааахти само едно и също дъвката , даже няма да си правя труда да чета , писаното тук , защото моята теза , че Българите са най-големите мрънкала и това е фундаменталния проблем , се повтаря :help:

Всъщност си прав,еба**л съм го ,верно е че тука сме за да се забавляваме

а за Бангралеш при такова население и такава мизерия-то това не са хора...не са и животни де

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 06 Окт 2009, 13:41

Е.Димитров написа:
acho.rs написа:Абе на вас не ви ЛИ ПИСНА ОТ ТЪПИ ТЕМИ ???????????????????? Бааааахти само едно и също дъвката , даже няма да си правя труда да чета , писаното тук , защото моята теза , че Българите са най-големите мрънкала и това е фундаменталния проблем , се повтаря :help:

Всъщност си прав,еба**л съм го ,верно е че тука сме за да се забавляваме

а за Бангралеш при такова население и такава мизерия-то това не са хора...не са и животни де

Познавам хора от Бангладеш и са големи скици , ама като ги питаш как е в Бангладеш (не 4е не знам) - те само се смеят и викат - нямаш си представа :bchug:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 06 Окт 2009, 13:48

И общо взето в тази тема пише само... мрън мрън мрън, мрън мрън...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 06 Окт 2009, 15:25

jordanpar написа:...

Честно казано хич, ама хич не ми се спори и филосовства.
Както писа някой по-горе, мрънкаме си тука и нищо не прайм.
Лично мое е мнението, че в материален план повечето народи живеят като скотове.
В Париж има 360 театъра, но колко хора ходят при билет между 25 и 150 евро / има и по- скъпи, но тези са среден клас/ и заплата между 1500 и 2500 евро и наем на квартирка от 20 кв за 1000 евро? За услугите даже няма и да изброявам, колко скъпи са.
Зле сме, щот мисленето ни е такова.

Е.Димитров написа:Е ,аз зададох въпроса риторично,пуша по половин кутия цигари-няма да ме бутне акциза,даже ще спонсорирам незаконният внос където и когато мога,изкарвам добри пари за Българският стандарт,очевидно е че вие-примирените,казвайки че това е нормално си заслужавате тая съдба на последни в европа,още повече хора като мен ще се капсулират в техните си виждания за справедливост и помощ и ще спрем да помагаме на вас-невиждащите нищо нередно в това че горивата,храната,елементарните удобства,цените на ел. енергия и парно,винетни такси,и други "налози" няма проблем,че в щатите и европа тези услуги са по-достъпни,че да отидеш да се лекуваш от травма в швейцария(реален пример) ти излиза малко по-евтино отколкото в България,но и с по-голяма гаранция за успешно лечение,не си давайки сметка че с упорита цикличност на всеки 4 години се излиза с призив "няма пари-давайте" и вие като идиоти давате,щото било...патриотично и "важно"

Живуркайте си с тези идей,и много е важно,насаждайте ги на децата си...както вашите родители са ги насаждали във вашите :..

А ти какви идеи насаждаш на децата си? Благодаря.

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 06 Окт 2009, 15:55

krystal написа:Честно казано хич, ама хич не ми се спори и филосовства.
Както писа някой по-горе, мрънкаме си тука и нищо не прайм.
Лично мое е мнението, че в материален план повечето народи живеят като скотове.
В Париж има 360 театъра, но колко хора ходят при билет между 25 и 150 евро / има и по- скъпи, но тези са среден клас/ и заплата между 1500 и 2500 евро и наем на квартирка от 20 кв за 1000 евро? За услугите даже няма и да изброявам, колко скъпи са.

Точно на 30 метра от Нотр Дам двама човека спокойно се наяждат за 15 евро в снак за бързо хапване,квартири от по 50 кв.м. са за по 600-800 евро зависи от района и естествено не с изглед на 100 метра от Айфеловата кула.Ако младо семейство бачка и имат 2500 евро чисто на месец,повярвай ми и кола на лизинг ще си вземат и далеч няма да мизерстват.Във Франция се карат и най-много акцизни коли ,поне това се забелязва.Стига форумни лигавни и теории,даже един мароканец или алжирец дошъл във Франция и работещ полулегално е в пъти по-добре от българин трепещ се по 10 часа на ден зад волана на камион в БГ.
19 години едните казват че сме супер народ,другите че все сме мрънкали и нищо не сме правели.Е може ли всеки от 7-те може би милиона останали да вземе властта във свои ръце????.Нали за това се избират няколко десетки уж за да ръководят от волята на останалата маса.Какво още да направят другите.????Всеки си става сутрин,измива си зъбите,хвърля си един душ и заминава на работа,какво повече се иска от обикновения човечец.Да вземем да работим и за без пари ли,белким се оправим по-бързо???????Айде стига високопарни думи и изказвания.Истината е че сме зле,на 61-о място сме като цяло по стандарт на живот според последните проучвания,това ако не е за мрънкане незнам.
Нито сме в Африка,нито в Латинска Америка,още малко някой ще отправи призив да се радваме че не сме като в Етиопия.Е да ама в БГ е бъкано от специалисти,всеки има поне средно образование /изклЮчая някой малцинствени групи/,в голям процент от домовете има компЮтри и даже интернет,та на мен ми е малко обидно да ме сравняват с Бангладеш,съжалявам за тях.

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 06 Окт 2009, 16:06

jordanpar написа:
krystal написа:
.

Колега, сега сума ти философи ще кажат " Ама и тука можеш да се наядеш евтино; Ама те тука заплатите стигат да ядеш и да си на квартира. " Ми не е така бе! Някой тук пробвал ли е да си намер разбота, за която в САЩ ще плащат 1000$? Колко ще е заплатата тук? Срамна работа няма, но има срамно заплащане!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 06 Окт 2009, 16:12

jordanpar написа:...

Аз, бих казала, че проблемът ни е, че кадърните българи нямат влечение към кариера в държавната администрация или политиката. Но можем ли да ги виним? Ти би ли се занимавал с това? Аз не.
Виж, ако са ни повече комплексите, тогава и от Марс да си, пак ще ти е чоглаво.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Angel_Baby » 06 Окт 2009, 16:17

Темата е доста интересна, има какво да се напише и дискутира около нея.
Най-напред да обърнем внимание на самочувствието, което според някои ни е много, а според други - дори недостатъчно. Нещо, което последните няколко пъти коментираме в университета е, как по времето на турското ни робство, нашия народ едва е гледал да оцелее, гледал си е градинката пред къщата, а в една държава като Германия вече са правили над хиляда подводници, развиват и самолетостроенето. Т.е. като че ли нашето изоставане е заложено отпреди много, много години. :dunno:
И затова си мисля, че не трябва да сме с особено високо самочувствие за себе си, не казвам да нямаме никакво, а просто да не прекаляваме, да си знаем мястото, защото и други страни са имали тежка съдба, но са успяли да се измъкнат. :kuku:
Че мрънкаме - мрънкаме. Но че и управляващите ни не са точни хора, пак е вярно. Но това е една толкова дълга тема, над която може да се пише с часове и пак да не бъде изчерпана. Но като цяло това е основната идея. :mhihi:
На последно място да ви попитам: Как ще познаете кой е софиянеца измежду 3-ма човека - единия седнал, другия легнал, а третият прав. Ами този правият е софиянеца - мързи го да легне, мързи го да седне. :mhihi: :mhihi: Разбира се, надявам се да го приемете с чувство за хумор, най-малкото искам да се сдърпвам с някого. А и според мен не това къде си роден, определя какъв си, а това как си възпитан. Някой го беше написал - какво са ти насадили. :winky:
"...и виждаш: цялата земя не стига/едно сърце да погребеш."

Аватар

Мнение от jordanpar » 06 Окт 2009, 16:22

Аз не съм от кой знае колко кадърните че да взимам мнение,щом така е поставен въпроса.А и нека не смзняме темата.Тя не е за комплексии самочуствие,а как се чустваме в БГ.Е не може мнозинството от допитванията до обществото да показват че смазващо мнозинство живеят на ръба,а тук в тоя форум едва ли не е престъпление човек да каже истината,че сме зле.
Това граничи с темерущина и безочие.
едва ли само това че всеки ден човек става и отива на работа и има какво да яде поне веднъж дневно е повод за голяма лична гордост и радост.

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 06 Окт 2009, 16:22

[quote="Angel_Baby"][/quote] Подкрепям за насаденото положение. Пуснете си БНТ ( към 4 и 15) - ние май не правим много да покажем, че сме против "... присъствие". Това беше офтопик последното. Колкото до софиянеца - има софиянец и софиянец, както има човек от провинцията и човек от провинцията :winky:

ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.5xd 2010 M packet

Мнение от Toneloker » 06 Окт 2009, 16:24

Ryapoff написа:
jordanpar написа:
krystal написа:
.

Колега, сега сума ти философи ще кажат " Ама и тука можеш да се наядеш евтино; Ама те тука заплатите стигат да ядеш и да си на квартира. " Ми не е така бе! Някой тук пробвал ли е да си намер разбота, за която в САЩ ще плащат 1000$? Колко ще е заплатата тук? Срамна работа няма, но има срамно заплащане!

Мислиш, че в България няма заплати по 3000-6000 лева ли? :clap: :lol:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 06 Окт 2009, 16:37

Много сме зле финансово, особено при тая криза! Човек излиза и не може да си намери място да седне на заведение - през деня или вечерта! :wave:
Ма иначе всички се оплакват, колко малко пари вземали. :mhihi:

Аватар

Мнение от jordanpar » 06 Окт 2009, 16:43

Никога в една бяла страна заплатите на висша администрация,правителствени и неправителствени финансови организации не участват във формиране на статистиката за средната за страната.Та малко е пошло да се дава довод видите ли нямало ли такива и такива заплати.Еми то на бял свят излезе че Лупи си е докарвал едни 20К лева само от Кремиковци,трябва ли да бъде сочен като светъл пример за оправност в живота и заплащане?????
Абе стига безочливи примери и сучене на доводи от пръстите,колко процента са доволни и от тук присъстваш.щите от форума от живота????Или срещу мен седят 19-20 годишни кьосета и тогава няма смисъл да спорим.
Живота не е само да налееш 20 литра на БМВ-то и да пиеш кафе на центъра.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата