Акция "Светлина"

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Re: Акция "Светлина"

Мнение от ///M_Martin » 18 Окт 2009, 14:30

kriso85 написа:Не си давайте парите за глупости - скъпите крушки са от смотани , по-смотани. Ползвал съм Филипс Кристъл Брайт , Осрам Куул Блу и Найтбрейкър, някаква скъпа Нарва и т.н. простотии. (даже и тия на ПИАА ми ги докараха от хамерика, сините, и още се мотаят у дома в един шкаф - слагал съм ги точно за 2 дни и после си монтирах ксенона) и са пълен Т*ш*К. Много са скъпи, светят около 1% по-добре от най-обикновената крушка.
При сегашното положение на ксеноните (около 100 лв.) с електронни баласти, които и при Е90 не дават грешка не виждам логика да се слагат такива простотии.
А ксенона свети поне 3 пъти по-силно, което си е полезно в тези условия (дъжд и сумрак през целия ден)
ПП: И само да си знаете, че повечето скъпи крушки горят за един сезон, ако карате постоянно на фарове :idea:

:yes: Напълно съгласен

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 18 Окт 2009, 14:33

Ае мойте NB още са читави и двете, макар че съм ги сложил края на миналият октомври и са светили през цялата зима, та досега...

Иначе както казах тия хенон-и от 100лв не с подходящи за новите модели... те хубаво не дават грешка на компа, ама питай светлинният модул какво може да каже за тях... най-тънката оферта, която са ми казвали за 101% сигурни хенон-и (човека дава гаранция, че няма да гръмне нищо) са около 220-250лв... което е различно от 100лв, нали? Още повече, че мен лично рефлекторни фарове с хенон ми е яко дебилно.. яко ти блестят насреща... ма на малко хора им дреме за това...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 18 Окт 2009, 14:47

Mollov написа:Ае мойте NB още са читави и двете, макар че съм ги сложил края на миналият октомври и са светили през цялата зима, та досега...

Иначе както казах тия хенон-и от 100лв не с подходящи за новите модели... те хубаво не дават грешка на компа, ама питай светлинният модул какво може да каже за тях... най-тънката оферта, която са ми казвали за 101% сигурни хенон-и (човека дава гаранция, че няма да гръмне нищо) са около 220-250лв... което е различно от 100лв, нали? Още повече, че мен лично рефлекторни фарове с хенон ми е яко дебилно.. яко ти блестят насреща... ма на малко хора им дреме за това...

За блестенето съм абсолютно съгласен с теб. Но то и с халогенна крушка, ако не са настроени фаровете, пак блести. Че дори и с лупа ако е вдигната нагоре, направо те "точкува" в окото.
Но ако са настроени фаровете добре (не само от врътката вътре) , а отпред, от самия фар , все си мисля че положението е приемливо и за двете страни в движението.
То дори и 250 лв. (при гаранционните условия, които казваш) си е приемливо. Още повече светлината от ксенона е несравнима във всяко отношение с тази от обикн. крушка. Дори и естетически (поне за мен 5000к е идеално бялата светлина).
На мен много ми горяха (купувал съм ги от различни места) КуллБлу-то на осрам (НБ съм на дългите все още, но те са почти неизползвани), защото от както съм с ксенон не пускам дълги почти никога.
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от porostorm » 18 Окт 2009, 14:50

4300 или 5000 к ксенон и реглаж в СБА за 10-12 лв. Дори ксенона да е китайски има гаранция 1 година, е има и без гаранции... а тия крушки за 50 лв също имат гаранция но дори да мине гаранционно я признават след 2-3 месеца ;)
п.п.: След реглажа в СБА поне в Младост 3 съм много доволен, преди това не си виждах фаровете на асвалта да правят точки /с лупи съм/ и пак не заслепяваха, а сега пък хептен :yes:
:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Съветски зърнокомбайн
Мечтае да кара: ///М3 E36
Детайли за колата: От уния с детските болести по разпределителния вал и повдигачите....

Мнение от BMWPetio » 18 Окт 2009, 17:17

Аз си карам с xenon на 8000К на късите светлини и съм много доволен.Сложих го преди една година и до сега съм нямал никакъв проблем.Даже мога да кажа че в мъгла доста ми помагат.Освен Ксенона на късите имам и халогени със обикновени крушки Н1. С това осветление нямам никакви проблеми в мъгла,дъжд или сняг. Според мен слагай един ксенон и ще си решиш въпроса
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 18 Окт 2009, 18:40

Към колегите по-горе, колета е Е39 525D, ксенона си е оргинален на Hella доколкото знам. Регулират се сами фаровете и съм ги тествал, добре си се регулират. Беше с 4300 крушки, кой знае защо ги смених с 6000, ама ефекта не е кой знае колко голям. За ксенон на дългите питах, щото наистина ми е мерак да сложа, но не да заслепявм колегите насреща. За разлика от много други, не карам на халогени, нито на дълги срещу някого. Не е проблема в ксенона, а в мърлявото и нехайно отношение към автомобила, нерегулирани фарове например и в комплексарщината, вижте ма мене, какво ксенони имам. Значи, няма случай да изляза извън града и да не срещна някой дето кара например с единия фар в небето. Или единия на къси не свети, ама свети габарита. Как излиат ези хора да карат с такива коли, незнам. У себе си в колата имам и ксенонови лампи, ако гръмне някоя. Да не си обръщаш внимание на светлините е равнозначно на това да караш като самоубиец или убиец на пътя.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320Д(M47TUD20)

Мнение от Face » 18 Окт 2009, 20:18

Elesar74 написа:Към колегите по-горе, колета е Е39 525D, ксенона си е оргинален на Hella доколкото знам. Регулират се сами фаровете и съм ги тествал, добре си се регулират. Беше с 4300 крушки, кой знае защо ги смених с 6000, ама ефекта не е кой знае колко голям. За ксенон на дългите питах, щото наистина ми е мерак да сложа, но не да заслепявм колегите насреща. За разлика от много други, не карам на халогени, нито на дълги срещу някого. Не е проблема в ксенона, а в мърлявото и нехайно отношение към автомобила, нерегулирани фарове например и в комплексарщината, вижте ма мене, какво ксенони имам. Значи, няма случай да изляза извън града и да не срещна някой дето кара например с единия фар в небето. Или единия на къси не свети, ама свети габарита. Как излиат ези хора да карат с такива коли, незнам. У себе си в колата имам и ксенонови лампи, ако гръмне някоя. Да не си обръщаш внимание на светлините е равнозначно на това да караш като самоубиец или убиец на пътя.

Имай в предвид само,че ксенона се нуждае от време за да загрее,и не е ефективен на мига(за дълги светлини).
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 18 Окт 2009, 20:25

Да не говорим пък и колко по-бързо изгаря като се пускат и спират дългите постоянно.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бас Барабас

Мнение от Яро » 18 Окт 2009, 23:16

От моя опит с Nightbreaker не установих съществена разлика от обикновена крушка. Колко изкарват не знам, щот си сложих ксенон и се родих :lol:
Някъде бях чел, че вместо да даваш двойно пари за скъпи крушки слагаш едно реле с по-висок волтаж и имаш сходен ефект. Дали работи не знам, щот
предпочитам кеснон отколкото побългаряване. С рефлекторни фарове ZKW съм и не мисля, че толкова заслепявам защото изключително рядко ми светкат, и то
като съм набичил фаровете на най-високо.
Доскоро ме дразнеше синеещия ксенон и жълтите халЮгени, обаче сега се връщам от каране на мокро и си мисля, че макар и грозно е по-добре халогените да са
хълти, че поне малко от малко да се вижда нещо :mhihi: Като си спомня миналата зима как карах само на халогени в един сняг, дето при пускане на фаровете все
едно пред мен имаше стена направо ги обичам тия "жълтури" :mhihi:
Всеки шут в задника - крачка напред!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 19 Окт 2009, 10:03

Значи за ксенона на дългите, не си правя вятър на устата. На голфи бех с фарове InPro и ксенон на късите 6000К и ксенон на дългите 5000К. Начи как светеше....нема нужда да коментирам, съжелявам че нямам снимки да покажа. Странно, веднъж като загрееше, после при изгасване и повторно светване (разминаване) немаше пак загравяне и т.н. И ни на късите, ни на дългите съм сменял крушка някога, a доволно дълго ги експлоатирах, преди да ги натроша. Ксенона беше марка LUXIMA. Значи ако има крушка дето долу горе да наподобява това, което имах с голфи на дългите, аз ей сега спирам да ланкам за тоя пусти ксенон.

P.S. И аз мисля, че халогените треба да са жълти или поне жълтеникави, другото е вятър работа, светлина от която няма полза. Аз и там се бях засилил да слагам ксенон, ама се спрях.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Сувалка

Мнение от Бай Митьо » 19 Окт 2009, 10:40

Карах с крушки Osram Night Breaker. Както каза един колега по-горе горяха през 2м сигурно. След това ме посъветваха да си купя китайски крушки с ксенонов ефект, но такива, които са 55W от един магазин за авточасти в Х. Димитър. Поне аз другаде тези крушки не съм ги виждал и до днес. Е мога да ви кажа, че са 2 пъти по-бели от OSram и държат вече 4-ти месец. Купих си дори и за халогените, защото там бях преместил Osram-a, е разликата е едните бели, другите жълти. Цената на осрам-а на бройка е 19лв, а на китайските комплекта 14лв и светят по-добре.
Не е важно да блъскаш във фитнеса, важно е как и с какво!

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 19 Окт 2009, 15:59

Elesar74 написа:За ксенон на дългите питах, щото наистина ми е мерак да сложа, но не да заслепявм колегите насреща.

Колега, аз имам ксенони и на дългите от около 2 години и всичко е 6. Разликата е... брутална. :)
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 19 Окт 2009, 17:41

Хубаво колега, ама компа не свирка ли нещо за грешки в лампите и такива работи?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 19 Окт 2009, 17:49

То си има съпротивления за да симулират правилното напрежение ако трябва.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 19 Окт 2009, 21:40

Ахааа, добре. Сори, ама съм неосведомен по тази част от колата. Мерси.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата