Каква друга кола освен БМВ бихте си купили?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Каква друга кола освен БМВ бихте си купили?

Анкетата свършва на 21 Ное 2009, 11:42

Американска
47
18%
Английска
10
4%
Италианска
14
5%
Корейска
0
Няма гласували
Немска
125
48%
Френска
8
3%
Шведска
4
2%
Японска
54
21%

Общо гласове : 262
Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Re: Каква друга кола освен БМВ бихте си купили?

Мнение от ///Явор » 22 Окт 2009, 18:06

мерцедес :mhihi:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 22 Окт 2009, 18:11

alx написа:
Zagy написа:
Е.Димитров написа:...

Идеята ми беше, че са замръзнали някъде към 70-те години, чак сега кризата ги накара да преосмислят позициите си. И за климатици, ел. стъкла и подобни глезотии си прав - аз не се изразих правилно. Двигателите им са това, което ме дразни - там се разчита само на обем и на нищо друго. Не може един от най-изявените им спортисти (Корвет) да е още с пушрод концепция - ебаси, та тя е от Втората световна... Света е яко мръднал оттогава, а тия са се забили и окопали в Средновековието. Това е лично мнение, не ангажирам никой с него.

не залитай.

един "примитивен" 7 литра мотор на корвет прави същите коне, много повече въртящ момент, тежи точно колкото в10 на бмв м5 и... е по-икономичен, по-надежден, има 1/2 брой на части и е три пъти по-евтин за направа.

къде е проблема? аз не го виждам.

последните 3 години американците правят страшни коли на конкуретни цени. проблема им е че веднъж като ти кажат че дъщеря ти е к**ва - ходи обяснявай, че нямаш дъщеря... миналото им ги дърпа назад...

Пък колко мегдан има за тунинг... :bowdown:
Те хората отдавна са го казали - No replacement for displacement ли как беше точно не се сещам :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 Е38
Детайли за колата: Не бие много на очи

Мнение от Transportera » 22 Окт 2009, 18:20

Мерц 8)
Изображение

Скрапчо
Аватар
Кара: конджул

Мнение от Ivan Petrov » 22 Окт 2009, 18:22

Ако я нямаше марката BMW, сигурно Porsche щеше да е :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution

Мнение от momo-1st » 22 Окт 2009, 18:30

Alfa GT некво,ама ще си го поръчам със задно иначе пак БМВ ще е!А алфата я харесвам малко заради дизайна и лукса който предлагат тея италиянци!Ама моторите им хич не ги бива мисля!Се чувам разни оплаквания от алфисти че видиш ли тва и онова трябвало ПАК да сменят!
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Забравете го вече тоя гнил строй.

Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 22 Окт 2009, 19:00

[quote="alx"][quote="Zagy"][quote="Е.Димитров"]..

Може и така да е за Корвета и Вайпъра , но рано или късно технологията взема превес . Колкото и да са бързи американ масъл , някак си не ми стоят до Порше,Ферари,Ламбо . Нека да харчат по-малко , нека са по-надеждни.Но само като седнеш и видиш гадната пластмаса ... и после се настаниш в някое ламбо и ферари и чуеш адския писък на двигателя , направо ти настръхва кожата и разбираш защо струват 2 пъти повече тези коли . И пак за звука - някак си не ми се връзва спортно купе и звук на форсиран камион ...
А какво релно бих си взел ако не баварка (защото и моето Ауди си е от бавария) ... ами точно Американска - Крайслер 300С - със голям бензинов двигател . Колкото и да е дръглив , колко и да ми гори , тази кола има брутална визия , стойката и е като на Бентли , а цената смешна , със тенденция да пада още .

ПС:темата е със доказан потенциалн да стане 18 страници за 2 дни :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 22 Окт 2009, 19:06

За лична кола не мога да си помисля за друго освен БМВ. Ако е служебна може и да направя компромис. :D Новите СААБ 93 и Лексус IS ми харесват. Може би защото в тях намирам някаква далечна прилика с БМВ. :lol: :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe & E46 Coupe

Мнение от djkita » 22 Окт 2009, 19:19

По принцип винаги бих си взел БМВ, но ако не мога БМВ бих си взел Лексус или Мерцедес... другите просто не са в мой стил, не че и Мерцедес е мой стил но.... няма спор добра марка са :shock: :shock: :shock:
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 22 Окт 2009, 19:20

acho.rs написа:Може и така да е за Корвета и Вайпъра , но рано или късно технологията взема превес . Колкото и да са бързи американ масъл , някак си не ми стоят до Порше,Ферари,Ламбо . Нека да харчат по-малко , нека са по-надеждни.Но само като седнеш и видиш гадната пластмаса ... и после се настаниш в някое ламбо и ферари и

"някак си не ти стои" - ама не можеш конкретно да кажеш защо- нали? аз ще ти кажа защо- защото е субективно а не обективно. а технологиите се "мерят" обективно- в коне, въртящ момент, ускорение, разход, надеждност и тн. а не в саундтрак и лично възприятие.

някои хора харесват воя на високооборотните коли и пиковия характер на двигателите им. други харесват басовия звук на голямите мотори и "въртящ момент навсякъде" синдрома.

аз примерно харесвам и двете защото ти предлагат уникално усещане всяка за себе си.

за пластмасите - въпрос на школа. един вайпър в америка е $90к. едно ламбо е $350к. ти.. знаеш ли за разликата в цената американците къв интериор могат да изпипат ако рекат? ;)

въпрос на приоритети.

можеш да кажеш - приоритетите на американските автостроители не ти харесват, но да ми кажеш че технологиите им не струват е... тесногръдо ;)
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 22 Окт 2009, 19:32

alx написа:
acho.rs написа:Може и така да е за Корвета и Вайпъра , но рано или късно технологията взема превес . Колкото и да са бързи американ масъл , някак си не ми стоят до Порше,Ферари,Ламбо . Нека да харчат по-малко , нека са по-надеждни.Но само като седнеш и видиш гадната пластмаса ... и после се настаниш в някое ламбо и ферари и

"някак си не ти стои" - ама не можеш конкретно да кажеш защо- нали? аз ще ти кажа защо- защото е субективно а не обективно. а технологиите се "мерят" обективно- в коне, въртящ момент, ускорение, разход, надеждност и тн. а не в саундтрак и лично възприятие.

някои хора харесват воя на високооборотните коли и пиковия характер на двигателите им. други харесват басовия звук на голямите мотори и "въртящ момент навсякъде" синдрома.

аз примерно харесвам и двете защото ти предлагат уникално усещане всяка за себе си.

за пластмасите - въпрос на школа. един вайпър в америка е $90к. едно ламбо е $350к. ти.. знаеш ли за разликата в цената американците къв интериор могат да изпипат ако рекат? ;)

въпрос на приоритети.

можеш да кажеш - приоритетите на американските автостроители не ти харесват, но да ми кажеш че технологиите им не струват е... тесногръдо ;)

Не аз казах , че не струват технологиите им :winky: За всичко друго си прав на 100% :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 22 Окт 2009, 19:35

Румънска :mhihi: :mhihi: :mhihi:

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 22 Окт 2009, 19:39

alx написа:...

Позволи ми да не се съглася с теб - всеизвестен факт е, че американците постигат мощност само благодарение на големите обеми и свръхпълненето. Едва в последните години се усетиха накъде духа вятъра и почнаха да вкарват и технологии.
За мотора на Корвета си прав - много по-прост и по-евтин е за направа. Но е на технологично ниво отпреди 50 години - в него само сплавите са модерни. Сигурен съм, че си гледал техните тунинг предавания по Дискавъри - там даже не се занимават с оригиналния мотор на дадения автомобил-проект. Просто го вадят и слагат по-голям и го компресират. Едно конкретно предаване ми направи впечатление - синчето на Ози Озбърно си купил Х5 4.8i и им го остави за "пимпване". Та събраха се пичовете (всеки е специалист по нещо) и всеки почна да обяснява какво ще промени - един ще прави озвучаването, друг интериора, и т.н. Та човека, дето отговаряше за моторизацията, вдигна капака, огледа мотора и затвори капака. Сам си каза, че той там не пипа. А тея се водят едни от най-големите им тунери. Един вид представителна извадка.
Примера е един, но той е типичен за цялата им автомобилна индустрия.
Последна промяна Zagy на 22 Окт 2009, 19:50, променена общо 1 път
Si non confectus, non reficiat.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е34 525

Мнение от saimonville » 22 Окт 2009, 19:44

ако не карам баварка.ша са возим на mustang,но от по старите модели някаде около 85-89г.тва си е класика

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 22 Окт 2009, 19:47

alx написа:

въпрос на приоритети.

458 Италия вади 540 НМ от 4.5л като 80% от тягата е на разположение още от 3200 оборота, а предполагам знаеш много по-добре от мене , как се развърта двигател на Ферари :twisted: 3000 оборота за ферари са си като "празни" за други коли и същевременно имаш мощност до над 9000 - не знам,за мен това е технология . Но както каза - въпрос на приоритети ... Все пак - какво би избрал ти немско,американско,японско?

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 22 Окт 2009, 20:00

Zagy написа:Позволи ми да не се съглася с теб - всеизвестен факт е, че американците постигат мощност само благодарение на големите обеми и свръхпълненето.

и... кое е негативното в този подход? :)
алекс
трабант 601с
разни други возила

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата