С какво се топлите?
Модератор: Общи модератори
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Re: С какво се топлите?
Колеги , искам да попитам има ли някой като мен ,който да е на газ ,но не с индивидуално котле в апартамента а с общо за сградата от което се ползва топлина за отопление и топла вода за битови нужди ? Първия вариант е доста скъп - братовчед ми е така в "Павлово" и е нерентабилно отвсякъде а втория принцпи на който съм аз в "Драгалевци" някои казват ,че е по-евтин - други казват ,че е още по-голяма касапница та за това да ви попитам най-учтиво ( топлината очаквам да дойде през зимата някъде януари ,но все пак ми е любопитно)
Зимата дойде и става страшно

Георги Пенчев
Зимата дойде и става страшно

Георги Пенчев
- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
+ за ТЕЦ-а, но със сигорност с природния газ е най-добре.

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
- nani
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 компакт
Penchev написа:Колеги , искам да попитам има ли някой като мен ,който да е на газ ,но не с индивидуално котле в апартамента а с общо за сградата от което се ползва топлина за отопление и топла вода за битови нужди ? Първия вариант е доста скъп - братовчед ми е така в "Павлово" и е нерентабилно отвсякъде а втория принцпи на който съм аз в "Драгалевци" някои казват ,че е по-евтин - други казват ,че е още по-голяма касапница та за това да ви попитам най-учтиво ( топлината очаквам да дойде през зимата някъде януари ,но все пак ми е любопитно)
Георги Пенчев
Колега, аз съм на индивидуално котле на газ и съм много доволна, разбира се всичко е санирано и е сменена дограмата. Не посмях да се кооперирам за общо котле, за да не стане един ден като с теца, това съкооператорство е нож с 2 остриета. Повярвай разликата дали си сам или е общо не е кой знае колко голяма.
- nani
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 компакт
Penchev написа:Колеги , искам да попитам има ли някой като мен ,който да е на газ ,но не с индивидуално котле в апартамента а с общо за сградата от което се ползва топлина за отопление и топла вода за битови нужди ? Първия вариант е доста скъп - братовчед ми е така в "Павлово" и е нерентабилно отвсякъде а втория принцпи на който съм аз в "Драгалевци" някои казват ,че е по-евтин - други казват ,че е още по-голяма касапница та за това да ви попитам най-учтиво ( топлината очаквам да дойде през зимата някъде януари ,но все пак ми е любопитно)
Георги Пенчев
Колега, аз съм на индивидуално котле на газ и съм много доволна, разбира се всичко е санирано и е сменена дограмата. Не посмях да се кооперирам за общо котле, за да не стане един ден като с теца, това съкооператорство е нож с 2 остриета. Повярвай разликата дали си сам или е общо не е кой знае колко голяма.
- Penchev
- Сватбаря
-
nani написа:Penchev написа:Колеги , искам да попитам има ли някой като мен ,който да е на газ ,но не с индивидуално котле в апартамента а с общо за сградата от което се ползва топлина за отопление и топла вода за битови нужди ? Първия вариант е доста скъп - братовчед ми е така в "Павлово" и е нерентабилно отвсякъде а втория принцпи на който съм аз в "Драгалевци" някои казват ,че е по-евтин - други казват ,че е още по-голяма касапница та за това да ви попитам най-учтиво ( топлината очаквам да дойде през зимата някъде януари ,но все пак ми е любопитно)
Георги Пенчев
Колежке , аз нямах право на избор ,защото строителя така е проектирал сградата.Ако ми е много скъпо , лятото викам колегата sve и слагам климатици и да си гледат работата

Георги Пенчев
геотермално, газ и камини
имам и две печки с пелети, но от две години не се занимавам.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
- h4ckED
- ентусиаст
-
- Кара: триста двайсе и пеш
Николай Занчев написа:Камина на водна риза в апартамента и ми е 500 пъти по топло отколото преди като бяхме на парно![]()
![]()

M - The most powerful letter in the world
- Penchev
- Сватбаря
-
alx написа:геотермално, газ и камини
Алекс , ти за геотермалното с термопомпа ли си и водата която ти трябва за системата от земята влиза ли в нормалните граници за да работи с коефициент 1/4 (най-високото КПД надвишаващо абсолютно всички способи за отопление и климатизация в момента) ?
Тук в БГ си е жива мъка ако човек успее да се разбере със сондьорите, с държавата и ако всички останали условия са налице

((:BuKcu:)) написа:Penchev написа:
Съжалявам за офф-а, но НЕВЕРОЯТНА ГЛЕДКА![]()
![]()
От всекидневната гледам Витоша и е наистина много красиво а тази сутрин когато слънцето изгряваше а Голи връх сияеше снежнобял на фона на синьото небе направо останах без думи от гледката ,умирам за планини ,ски ...

Георги Пенчев
С газ става, но за къща според мен най-добрия вариант е камина с водна риза (радиатори). Като има хубава изолация и веднъж се затопли хубаво вътре само се слагат по няколко цепеници на ден да тлеят и радиаторите греят много по-силно от всякакъв вид парно...
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
Penchev написа:Алекс , ти за геотермалното с термопомпа ли си и водата която ти трябва за системата от земята влиза ли в нормалните граници за да работи с коефициент 1/4 (най-високото КПД надвишаващо абсолютно всички способи за отопление и климатизация в момента) ?
да. системата е със двойно предназначение (през зимата топли, през лятото охлажда) единствения разход са ми на практика помпите (моя сетъп е доста голям с много тръби под земята), но пък съм опънал едни слънчеви панели на покрива и съм почти на кантар с ел.компанията- особено през лятото.
ето ви една снимка дето току що щракнах от задния двор... като застудее и изгладнеят и стават особено безстрашни...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
Локален котел на твърдо гориво.Изразходва 5-7 тона въглища + 1-2 кубика дърва.Миналата година сменихме стария котел с нов на Юнкер и сме доволни.Пали се и се чисти 1 път на 2-3 дена.
- jullydjs
- ентусиаст
-
- Кара: Е70
- Мечтае да кара: 25 годишна
Климатици
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Котел... Атмос... перолизен... на дръвца... около 20 кубика... и водичката си топля... ама догодина на боклуци, така де еко брикети ли беха палети, абе боклуци 

Последна промяна Bavarcho на 02 Ное 2009, 19:44, променена общо 1 път

- Penchev
- Сватбаря
-
alx написа:Penchev написа: ...
Много се радвам за теб ,че имаш такива прекрасни алтернативи и условия

Ние братче дали пак дали не сме в 6-ста глуха да го вземат дяволите - един дърва цепи и влачи в печки

Георги Пенчев