АКТ за минаване на ЗЕЛЕН светофар?
Модератор: Общи модератори
75 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- bmwmania1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525tds
- Мечтае да кара: M6
Re: АКТ за минаване на ЗЕЛЕН светофар?
alx написа:чакай да ти отговоря малко скучно...
влязъл си в кръстовище когато си знаел (не ми казвай че не гледаш 20 метра напред какво става) че няма да излезеш навреме. всички го правиме- понякога ни хващат. в случая са те хванали.
тръгнал си да излизаш от колата като не ти е било позволено. в други държави за такова нещо се бие/арестува/стреля според случая.
не мисля че имаш казус... нито логична защита срещу нещата които ти написах по-горе.

0%
"АЛКОХОЛЪТ Е ЛОш шОФЬОР"
"АЛКОХОЛЪТ Е ЛОш шОФЬОР"
- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
StuNNeR написа:Да не искате да кажете, че на някого от вас, като му дойде зелен сигнал и си седи мирно на кръстовището, докато другите коли отзад не му надуят главата от класкони (най-малко), или докато не стане пак червено и колите от другия път запълнят пак задръстения?!Просто задръстването е толкова "задръстено", че без да се буташ, ще си седиш и никога няма да минеш. А това, че противоречи с наредбата е вярно, просто колегата не е имал ден.
Да колега, искам да кажа, че аз съм точно такъв, и смятам всеки, който не го прави за най-големия селяндур (не селянин)! Просто на какво съм бил свидетел, чудел съм се да плача или да се смея, но това си е цяла култура, която българинът тепърва ще трябва да усвоява. Само няколко примера - светофара на Г. Делчев и Дойран, ако идваш от бул. България, Светофара на Г. Делчев и Сребърна, ако идваш по Петко Тодоров (задръстването е заради следващия светофар на Луи Айер,, на цар Борис и прохода на Гешов, ако пътуваш посока Красно село и се наредиш за ляв завой и т.н и т.н.....................Няма по-голяма селения от това да виждаш, че няма да минеш през кръстовището, но 'понее ми суети зеуено, уазбиуашшш уй' требе да минем, па кво кат застанем по средата посуе??
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
kokobm написа:StuNNeR написа:Да не искате да кажете, че на някого от вас, като му дойде зелен сигнал и си седи мирно на кръстовището, докато другите коли отзад не му надуят главата от класкони (най-малко), или докато не стане пак червено и колите от другия път запълнят пак задръстения?!Просто задръстването е толкова "задръстено", че без да се буташ, ще си седиш и никога няма да минеш. А това, че противоречи с наредбата е вярно, просто колегата не е имал ден.
Да колега, искам да кажа, че аз съм точно такъв, и смятам всеки, който не го прави за най-големия селяндур (не селянин)! Просто на какво съм бил свидетел, чудел съм се да плача или да се смея, но това си е цяла култура, която българинът тепърва ще трябва да усвоява. Само няколко примера - светофара на Г. Делчев и Дойран, ако идваш от бул. България, Светофара на Г. Делчев и Сребърна, ако идваш по Петко Тодоров (задръстването е заради следващия светофар на Луи Айер,, на цар Борис и прохода на Гешов, ако пътуваш посока Красно село и се наредиш за ляв завой и т.н и т.н.....................Няма по-голяма селения от това да виждаш, че няма да минеш през кръстовището, но 'понее ми суети зеуено, уазбиуашшш уй' требе да минем, па кво кат застанем по средата посуе??
Коуега , само дето тва не е заради навлизането на зелено , ами заради гражданите който навлизат на жълто,
и на всичкото отгоре и 2 3ма на червено. Ако спрат на жълтото още няма да има опашки бъди сигурен , и от една лента за наляво да станат 3 и т.н.. и т.н. Проблема е в нас - нямаме етика !
Ако ти набият един акт 2 300 лева,че свириш с тромбата кат простак дали ще свирнеш пак в задръстване ?

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
Чл. 189.
...
(5) (Отм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Не подлежат на обжалване наказателни постановления, с които е наложена глоба до 50 лв. включително.
...
Колега не си хаби нервите, че нищо няма да постигнеш, само главоболия ще си докараш.
...
(5) (Отм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Не подлежат на обжалване наказателни постановления, с които е наложена глоба до 50 лв. включително.
...
Колега не си хаби нервите, че нищо няма да постигнеш, само главоболия ще си докараш.
там на тва кръстовище автобусите всеки път застават така че задръстват особенно тия дето правят ляв посока към плиска надали на някой са му писали акт деба педалите много ги мразя
- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
...пусни жалба за арогантното отношение на пътния контрольор. опиши точно какво ти е казал- че "не ти е заповядал" да излизаш...и да видим КОЙ Е ТОЯ, че ще ти ЗАПОВЯДВА и има ли ПРАВО да го прави! да не се окаже само, че малко си е попревишил правомощийцата.....
вземи си някой добър адвокат и СЪД ДО ДУПКА!
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
Причакай го с брадва това копеле 
между другото на същото място, един приятел го задържаха неправомерно.
После имаше жалба от нас 2-мата, + снимка на копелето, + това съвпадна с чистката в МВР, човека вече не е в системата.
Арестуваха моя човек, понеже стоеше на плочките пред борисовата (непосредствено до платното на цариградско), беше му разпоредено да мръдне назад (защо?!) след като мръдна малко, на куката не и хареса колко е мръднал и се почна разправия, резултатът беше че 3 куки го отведоха в джип в 1-во за 2 часа.....
комплекси....
така че, акта го заеби, ами пускай жалби срещу шапката, и опиши всичките му простотии, тва тяхното не се търпи!
http://www.facebook.com/pages/Linch-za- ... 864?ref=ts
гледай малко клипчета тук, за надъхване

между другото на същото място, един приятел го задържаха неправомерно.
После имаше жалба от нас 2-мата, + снимка на копелето, + това съвпадна с чистката в МВР, човека вече не е в системата.
Арестуваха моя човек, понеже стоеше на плочките пред борисовата (непосредствено до платното на цариградско), беше му разпоредено да мръдне назад (защо?!) след като мръдна малко, на куката не и хареса колко е мръднал и се почна разправия, резултатът беше че 3 куки го отведоха в джип в 1-во за 2 часа.....
комплекси....
така че, акта го заеби, ами пускай жалби срещу шапката, и опиши всичките му простотии, тва тяхното не се търпи!
http://www.facebook.com/pages/Linch-za- ... 864?ref=ts
гледай малко клипчета тук, за надъхване

- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
alexsch написа:...пусни жалба за арогантното отношение на пътния контрольор. опиши точно какво ти е казал- че "не ти е заповядал" да излизаш...и да видим КОЙ Е ТОЯ, че ще ти ЗАПОВЯДВА и има ли ПРАВО да го прави! да не се окаже само, че малко си е попревишил правомощийцата.....
Абсолютно, набързо прегледах сега закона за движение по пътищата и закона за МВР(казвам прегледах може и да съм изпуснал) и никаде не пише ,че неможе да излизаш. Неможе да излизаш само ако изрично ти е казал да стоиш вътре.
Виж от кое районно е и дали нямаш някой познат визшестоящ там.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
JIKI_RACER написа:kokobm написа:StuNNeR написа:Да не искате да кажете, че на някого от вас, като му дойде зелен сигнал и си седи мирно на кръстовището, докато другите коли отзад не му надуят главата от класкони (най-малко), или докато не стане пак червено и колите от другия път запълнят пак задръстения?!Просто задръстването е толкова "задръстено", че без да се буташ, ще си седиш и никога няма да минеш. А това, че противоречи с наредбата е вярно, просто колегата не е имал ден.
Коуега , само дето тва не е заради навлизането на зелено , ами заради гражданите който навлизат на жълто,
и на всичкото отгоре и 2 3ма на червено. Ако спрат на жълтото още няма да има опашки бъди сигурен , и от една лента за наляво да станат 3 и т.н.. и т.н. Проблема е в нас - нямаме етика !
Ако ти набият един акт 2 300 лева,че свириш с тромбата кат простак дали ще свирнеш пак в задръстване ?
Колега, учудвам се, че живееш (шофираш) в София, и не мислиш, че е заради навлизането в кръстовището именно на ЗЕЛЕНО, когато виждаш, че така или иначе ще останеш по средата, или достатъчно да запушиш поне дясната лента на тези отдясно на теб, и напротив, може да минеш и на жълто някой път,ако светофара ти е над 'главата' вече, но ако си сигурен, че ще минеш, проблема е далеч по-малък и от друго естество - най-много някоя кука да се заяде. А към примерите които съм дал има още безброй, ще допълня само светофара на К. Величков и Стамболийски. Там винаги минавам по релсите на трамвая (посока Сливница) и въпреки това, като видя, че колите спират вече от другата страна спирам преди светофара, чудя се как ватманите на трамвай 12, ако не се лъжа, които завиват от другата страна наляво по Стамболийски не са извадили някой автомат още....
- Изрода
- младши ентусиаст
-
- Кара: На криво
- Мечтае да кара: Още по-на криво
Не съм чел другите постове , но
Повечето задръствания в София стават точно заради неизтеглянето на всички автомобили от кръстовището и се запушва , от там и другите влизат и става мазало (всеки ден го гледам ).
Това винаги ме е дразнело наи много и съм бил няколко пъти на косъм да изтреса некои във вратите ( със Кадетко естествено
) та да се научи.
Така че за колегата няма оправдание и евала на полицая че ну е написал акт за това - щото ТРЕБЕ ДА СЕ НАУЧИМЕ ВСЕ НЯКОГА .
А българина разбира само от БОИ , И КАТО МУ ВЗЕМЕШ ПАРИ .Друго нищо не го трогва.
Повечето задръствания в София стават точно заради неизтеглянето на всички автомобили от кръстовището и се запушва , от там и другите влизат и става мазало (всеки ден го гледам ).
Това винаги ме е дразнело наи много и съм бил няколко пъти на косъм да изтреса некои във вратите ( със Кадетко естествено

Така че за колегата няма оправдание и евала на полицая че ну е написал акт за това - щото ТРЕБЕ ДА СЕ НАУЧИМЕ ВСЕ НЯКОГА .
А българина разбира само от БОИ , И КАТО МУ ВЗЕМЕШ ПАРИ .Друго нищо не го трогва.
- blackrider
- младши ентусиаст
-
Такааа,добре ме нахраниха някои колеги които не са си представили точната картинка.За това пак ще опиша ситуацията!
За тези които незнаят кръстовището на Орлов мост е доста големичко!
1.Аз тръгнах и преминах ,за съжеление без да успея да прекося кръстовището/защото не е 2 метра/ на ЗЕЛЕН светофар!
2.Нямаше никакво зардръстване ,нито изгледи за такова
3.Точно заради рейсове на спирката се получи задръстването заради един шофер който просто даде път на рейса да се изтегли от спирката за да спре другия зад него.Всичко това се случи за 2 секунди и вече светофара бе превключил.
4.Опитвайки се да маневрирам до колкото можех,за да направя път на другите участници в движението,но просто нямаше на къде.
5.В този момент пред мен минава випросния катаджия ,почти отминава и изведнъж нещо реши да се заяде явно.Върна се огледа ни 4-5 те коли ,избра си ме мен и ми посочи да спра на спирката
6.С това спиране аз създадох още по голяма суматоха/щото колата хич не е малка/ и предпоставка за ПТП
7.Невъзможно качване на тротоар-колчета!
8.Изчаках го най-културно ,отворих си прозореца и го попитах:"за какво нарушение ме спирате и тук на това място не е ли малко неудобно с предпоставка за ПТП?"
9.С доста заядлив тон ми се отговори ,че това е некога работа /без никакво обяснение/ огледа ми стикера за ГО и ми вика: сега тук ще стоиш докато отида да ти напиша актчето!
10.Попитах за какъв акт става въпрос
11.Понечих да излезн от колата с цел да уточним нещата и гледката назад която се потрети заради местото на което той реши да ме спре!
12.С груба сила и подпиране с крак ,тоя шмиргел ми тресна вратата заявявайки ми : НЕ СЪМ ТИ ЗАПОВЯДАЛ ДА ИЗЛИЗАШ!
13.Видимо се издразних ,че тоя калъф неможе да ми ЗАПОВЯДВА и че не съм му подчинен,аз излезнах от колата с думите: Ти нямаш право да ми казваш къде да стоя и дали мога или не мога да излезна от собствената ми кола!
14.Зарезахме колата да си прави още по голямо задръстване и онзи се подпря на подлеза започвайки да ми пише АКТА - който гласеше : За минаване на разрешаващ сигнал на светофарната уредба!
15.Аз му се изсмях и му казах :Абе чуваш ли се кви ги говориш? Акт за минаване на зелено
И понеже не издразни заради това ,че явно показа че иска да се заяде с мен.Му казах с присмешка: От такива като теб които налазихте София се случват тези задръствания,защото кой знае и ти от къде си се дотътрил! Сори нищо лично към колегите от провинцията. Тук ще вметна ,че не съм от хората които мразят собствения си народ заради родните им места!!! Просто реших и аз да се заям с ушатия.
16.Грешка: побутнах го по рамото да се обърне да види какво се случва отново и отново и че аз не съм виновен ,и например тези които идват от ул.Иван Асен и правят ляв за към НДК са в нарушение -тях да глобява!
Отговорът му бе: тея са ми братчеди и зат'ва нема да им праим нищо!!!
17.Не си спомням колко съм кипнал от яд в този момент и кви съм му наговорил ,но тоя се разтресе от нерви и почна да ми крещи: " Ей нещастник / нещо подобно беше/ млаквай и не стой до мен ,че ще пребия и си на един шамар живот"
18.Аз доволен ,че му изкарах душицта : Хайде бе отворен ,тея пагони много голям мъж те изкараха! ХАйде бий ме да видим как ще те осъдя тогава!
..........
и т.н.т.
накрая ми писна да се занимавам с глупаци ,подписах си акта и си тръгнах.
19.Сега се консултирам с адвокат
Защото ,нито съм виновен за създалото се в последния момент задръстване,за краткото времетраене на светофара /който се превключваше ръчно от колегата му на вишката до езерото Ариана/ нито някой му дава правото този тапир да ми говори и нарежда така! Да ме заплашва и псува!
Сега се надявам колегите които ме изкараха виновен да си нарисуват цялата картинка! И че за съжеление това често се случва тук в София!

За тези които незнаят кръстовището на Орлов мост е доста големичко!
1.Аз тръгнах и преминах ,за съжеление без да успея да прекося кръстовището/защото не е 2 метра/ на ЗЕЛЕН светофар!
2.Нямаше никакво зардръстване ,нито изгледи за такова
3.Точно заради рейсове на спирката се получи задръстването заради един шофер който просто даде път на рейса да се изтегли от спирката за да спре другия зад него.Всичко това се случи за 2 секунди и вече светофара бе превключил.
4.Опитвайки се да маневрирам до колкото можех,за да направя път на другите участници в движението,но просто нямаше на къде.
5.В този момент пред мен минава випросния катаджия ,почти отминава и изведнъж нещо реши да се заяде явно.Върна се огледа ни 4-5 те коли ,избра си ме мен и ми посочи да спра на спирката
6.С това спиране аз създадох още по голяма суматоха/щото колата хич не е малка/ и предпоставка за ПТП
7.Невъзможно качване на тротоар-колчета!
8.Изчаках го най-културно ,отворих си прозореца и го попитах:"за какво нарушение ме спирате и тук на това място не е ли малко неудобно с предпоставка за ПТП?"
9.С доста заядлив тон ми се отговори ,че това е некога работа /без никакво обяснение/ огледа ми стикера за ГО и ми вика: сега тук ще стоиш докато отида да ти напиша актчето!
10.Попитах за какъв акт става въпрос

11.Понечих да излезн от колата с цел да уточним нещата и гледката назад която се потрети заради местото на което той реши да ме спре!
12.С груба сила и подпиране с крак ,тоя шмиргел ми тресна вратата заявявайки ми : НЕ СЪМ ТИ ЗАПОВЯДАЛ ДА ИЗЛИЗАШ!
13.Видимо се издразних ,че тоя калъф неможе да ми ЗАПОВЯДВА и че не съм му подчинен,аз излезнах от колата с думите: Ти нямаш право да ми казваш къде да стоя и дали мога или не мога да излезна от собствената ми кола!
14.Зарезахме колата да си прави още по голямо задръстване и онзи се подпря на подлеза започвайки да ми пише АКТА - който гласеше : За минаване на разрешаващ сигнал на светофарната уредба!
15.Аз му се изсмях и му казах :Абе чуваш ли се кви ги говориш? Акт за минаване на зелено

И понеже не издразни заради това ,че явно показа че иска да се заяде с мен.Му казах с присмешка: От такива като теб които налазихте София се случват тези задръствания,защото кой знае и ти от къде си се дотътрил! Сори нищо лично към колегите от провинцията. Тук ще вметна ,че не съм от хората които мразят собствения си народ заради родните им места!!! Просто реших и аз да се заям с ушатия.
16.Грешка: побутнах го по рамото да се обърне да види какво се случва отново и отново и че аз не съм виновен ,и например тези които идват от ул.Иван Асен и правят ляв за към НДК са в нарушение -тях да глобява!
Отговорът му бе: тея са ми братчеди и зат'ва нема да им праим нищо!!!

17.Не си спомням колко съм кипнал от яд в този момент и кви съм му наговорил ,но тоя се разтресе от нерви и почна да ми крещи: " Ей нещастник / нещо подобно беше/ млаквай и не стой до мен ,че ще пребия и си на един шамар живот"
18.Аз доволен ,че му изкарах душицта : Хайде бе отворен ,тея пагони много голям мъж те изкараха! ХАйде бий ме да видим как ще те осъдя тогава!
..........
и т.н.т.
накрая ми писна да се занимавам с глупаци ,подписах си акта и си тръгнах.
19.Сега се консултирам с адвокат
Защото ,нито съм виновен за създалото се в последния момент задръстване,за краткото времетраене на светофара /който се превключваше ръчно от колегата му на вишката до езерото Ариана/ нито някой му дава правото този тапир да ми говори и нарежда така! Да ме заплашва и псува!
Сега се надявам колегите които ме изкараха виновен да си нарисуват цялата картинка! И че за съжеление това често се случва тук в София!

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
По принцип ако сте колона от коли, които навлизат в кръстовището и не си на 101% сигурен (а по тия кръстовища в София си е баш така), че ще преминеш безпроблемно, заставаш винаги 1-ва кола на светофара и чакаш да видиш как се изтеглят тия пред теб... ако се вижда как последната кола от другата страна вече преминава и се отваря място и за теб - минаваш спокойно... а не се буташ и ти с идеята да успееш да минеш (вярно, разни играчи покрай теб ще се опитат да се набият пред теб, ама и за това има лек)... тва се прави масово и налице е "задържането на автомобили в кръстовището". На Орлов Мост се случва почти всеки път, когато се изтеглят от Евлоги в посока НДК... всеки път... както и от Цариградско в посока Ректората, най-дясната и средна колони.. винаги спирам на място пред светофара и изчаквам да ги видя как се изтеглят... много пъти се е случвало да не успеят и аз щях да съм "колата в кръстовището"... айде нема нужда... а относно тия, дето свирят зад теб - ако имаш вариант слизаш и им "даваш съвет да прочетат ЗДП.. или да си върне книжката в КАТ" - и това ми се е случвало, в общият случай гледат тъпо...
Иначе подобни "играчи, дето остават в кръстовището" ги лекувам с "дълги" и клаксон... да се изнервят достатъчно... нема само ние (запушените) да се нервиме... трябва да има равнопоставеност
Факт е обаче, че на Орлов Мост аз лично не съм виждал полицай да отбива някой, дето е запушил кръстовището... тва ако някой гледаше камерите и пускаха честитки заради подобно нарушение - КАТ щеше да забогатее осезаемо за само една година...
Колкото за конкретният случай - според мен blackrider ти сам си си виновен в случая, защото не си преценил ситуацията както трябва... действията на полицая след това може и да не са много коректни, но предпоставката за проблема си е твое дело.. другият път като гледаш повече кво се случва пред теб и следиш как върви колоната - може би ще избегнеш всичко.
Иначе подобни "играчи, дето остават в кръстовището" ги лекувам с "дълги" и клаксон... да се изнервят достатъчно... нема само ние (запушените) да се нервиме... трябва да има равнопоставеност

Колкото за конкретният случай - според мен blackrider ти сам си си виновен в случая, защото не си преценил ситуацията както трябва... действията на полицая след това може и да не са много коректни, но предпоставката за проблема си е твое дело.. другият път като гледаш повече кво се случва пред теб и следиш как върви колоната - може би ще избегнеш всичко.

- blackrider
- младши ентусиаст
-
Mollov ,колега чете ли внимателно последният ми пост? Не се оправдавам като ученичка,но всичко си беше ОК и неможеш да предположиш че в последния момент заради изнасянето на рейса ,ще се получи това задръстване! Айде стига с това обвинение ,че не съм преценил ситуацията! Карал съм автомобили от всякакъв клас,а опита ми само в София е над 17г!!!
Последното ми нарушение бе преди 5г!
Мисля,че бях достатъчно изчерпателен
Последното ми нарушение бе преди 5г!
Мисля,че бях достатъчно изчерпателен

- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
колега точно заради точка 8 той се е заял с теб.. от мен да го знаеш...
- blackrider
- младши ентусиаст
-
uricatoli написа:колега точно заради точка 8 той се е заял с теб.. от мен да го знаеш...
Това ли имаш в предвид? :
Е к'во не съм ли прав? Или това ,че е с пагони му позволява да е над закона?
Тоя си изби комплексарщината ,просто това е целата схема!
Яд го е ,че не кара и не притежава най-вече БМВ

75 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5