Колеги леко с халогените из Студентски град !

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: опел

Re: Колеги леко с халогените из Студентски град !

Мнение от Spoony » 28 Ное 2009, 15:09

Между другото днес по обяд видях някои хора караха на къси + халогени в най-големия пек. Аз съм пуснал само габаритите, а ония на грейналото слънце наклали всички видове фарове. Това вече не го разбирам.
И да ви питам: полицаите могат ли да ми се заядат, задето карам само на габарити?
.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 28 Ное 2009, 15:11

Spoony написа:И да ви питам: полицаите могат ли да ми се заядат, задето карам само на габарити?

Е точно за това най - много се заяждат.
Няма значение от слънчевото време - късите трябва да са включени
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2

Мнение от b2 » 28 Ное 2009, 15:28

И аз като карах Е36 бях нон-стоп на халогени (явно е болест на модела :mhihi:)
И то бяха едни разправии поне 1 път седмично с куки - десетки пъти и нито един път не се е стигало до акт и фиш, а рядко и до почерпка. Но просто ми писна - нямам време и нерви да се натоварвам допълнително психически с безмислени разговори за глупости :) Факт е, че е36-ковите халогени не пречат на насрещните и помагат леееко за дупките, но не си струва въобще! А има коли дето наистина ми се иска да му начупа ръчичките на шофьора отсреща - било то от халогените или от китайски ксенон на въпросните ретро фарове :lol:
Сега си карам нон стоп на къси и имам 1 причина по-малко да си говоря с неприятни хора :)
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 29 Ное 2009, 2:21

b2 написа:И аз като карах Е36 бях нон-стоп на халогени (явно е болест на модела :mhihi:)
И то бяха едни разправии поне 1 път седмично с куки - десетки пъти и нито един път не се е стигало до акт и фиш, а рядко и до почерпка. Но просто ми писна - нямам време и нерви да се натоварвам допълнително психически с безмислени разговори за глупости :) Факт е, че е36-ковите халогени не пречат на насрещните и помагат леееко за дупките, но не си струва въобще! А има коли дето наистина ми се иска да му начупа ръчичките на шофьора отсреща - било то от халогените или от китайски ксенон на въпросните ретро фарове :lol:
Сега си карам нон стоп на къси и имам 1 причина по-малко да си говоря с неприятни хора :)

порастнал си, за разлика от някои индивиди :mhihi:

:bchug:

карайте си на каквото искате, все пак едва ли някой може да ви каже нещо :winky: :clap: :bowdown:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
Мечтае да кара: Е60 М5

Мнение от dokie » 30 Ное 2009, 22:35

Когато има дупки на пътя или е валял дъждец - ще има разправия до дупка и няма да има пари за почерпка... ще се ходи и на съд за тея халогени... да видим дали му се ходи на куката по съдебни институции. Когато карам по хубав път не са ми необходими и късите дори, да не говорим за халогени... ама да вземат да ги оправят и после да санкционират... защото като нацепя дупка и пръсна гумата/джантата съм си аз виновен нали... в тоя он/оффроуд рали шампионат по пътищата ни.
Специално сложих 4300К крушки, че старите не светеха изобщо и халогена беше повече от наложителен... сега е само помощник в осветяването, но с едно ксенонче и на него ще имаме осветяване на пътя от класа...
Халогените си светят в земята и по-големия процент от лъчи попадат точно там... без значение дали са с лупи или не... един рефлекторен фар разсейва много повече светлината отколкото един халоген.
Ксенон на фарове без лупа - ако са Н4 и не им се махат шапките на крушките блестят малко повече, но не е страшно... но другите модели крушки без шапчици - категорично съм Против - нищо се не вижда срещу такива.
Една кука се опита нещо да ми каже за ДРЛ-а на дългите, ама след като му обясних какво е - нямаше проблеми... разбрани хора са. CCFL-а свети силно и може и да минава за светлини за движение, ама има куки дето знаят че е габарит и може да напишат акт.
А до колеги с нерегулирани фарове... елементарно е с една отверка и 5мин. работа - без стенд, без пари... спирате автомобил с настроени фарове и гледате къде светят, после спирате на същото място вашия и ги докарвате горе-долу до същата позиция, после спирате с/у стена и ги изравнявате спрямо по-високия... и накрая определяте докъде да светят от врътката вътре... като си ги направите да светят далеч напред няма да ви осветяват пътя.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 01 Дек 2009, 0:30

и аз преди карах на халогени, обаче това е илюзия, че виждаш повече.
само ти изморяват очите, защото най-силно осветеното място е пред колата и в същност виждаш по-зле в далечината, което е по-важно... защото дупките не се появяват изведнъж да пътя. те са си там през цялото време. така, че оправданието с дупките... не е никакво оправдание.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: модерен ВАЗ

Мнение от _r3sp3c7_ » 01 Дек 2009, 1:13

vicho написа:п.с. да вземат да приемат законче "спиране от движение за ксенон без лупа", та поне малко намалеят "таксиджиите" :smoke:

Буа ха ха ха... Е са ми стана много смешно !! Сега аз не мога да разбера на тебе чисто естетически ли не ти харесва как светят ксеноните на рефлекторен фар или ти блестят в очичките, докато се чудиш от кое в кое кафене да се преместиш, като се смрачи. Или човека който е излезнал да работи нощна смяна, му е по важно да му е добре осветен пътя и да не си товари очите?

Ебати , ставам свидетел на все повече хумор и лафоризми в този можеби вече "посредствен" за жалост форум :S

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 01 Дек 2009, 1:21

_r3sp3c7_ Ксенона не е ли на лупа много разсеяно свети и определено не правя разлика дали е на дълги или на ксенон. Като е на лупа виждаш само една бяла точица. Във завой някои като те освети също е гадно, изгубваш представа къде си .
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 01 Дек 2009, 10:51

_r3sp3c7_ написа:
vicho написа:п.с. да вземат да приемат законче "спиране от движение за ксенон без лупа", та поне малко намалеят "таксиджиите" :smoke:

Буа ха ха ха... Е са ми стана много смешно !! Сега аз не мога да разбера на тебе чисто естетически ли не ти харесва как светят ксеноните на рефлекторен фар или ти блестят в очичките, докато се чудиш от кое в кое кафене да се преместиш, като се смрачи. Или човека който е излезнал да работи нощна смяна, му е по важно да му е добре осветен пътя и да не си товари очите?

Ебати , ставам свидетел на все повече хумор и лафоризми в този можеби вече "посредствен" за жалост форум :S

:clap: :bowdown:

чисто физически ме дразни разсеяната синя светлина от фара на големия рефлектор на Шеви Авео, нещо против ли имаш? :winky:

п.с. хумора го имаше и преди твоята регистрация :winky: :wave: :mhihi:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 01 Дек 2009, 15:57

kriso85 написа:
vicho написа:Колкото лампи има по колата, всичките да са запалени, за да му е гадно на шофьора отсреща и привечер, като се смрачава ми е любимо да карам извънграда и някой да ми блести с халогени при ЯСНО време. :banghead: :banghead: :banghead:

изключително са дразнещи, както и ксеноните без лупи... :evil:

:mhihi:
Да не си ме засичал мене :lol:
Моя ксенон е на рефлектор, и халогените са винаги пусати :winky: Сега и те като заблестят в 5000к ще е пълно щастието

Не се учудвай ако някой ти метне паве на предния джам разминавайки се с теб :mhihi:

Боби не си прав, много дразнят рефлекторни фарове с ксенон, ама много...99% от случаите направо има набивам дълги и не ми дреме :twisted:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 01 Дек 2009, 16:01

vicho написа:п.с. да вземат да приемат законче "спиране от движение за ксенон без лупа", та поне малко намалеят "таксиджиите"
A знаеш ли, че има коли с фабричен ксенон и без лупа? ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 01 Дек 2009, 16:11

liloff написа:
vicho написа:п.с. да вземат да приемат законче "спиране от движение за ксенон без лупа", та поне малко намалеят "таксиджиите"
A знаеш ли, че има коли с фабричен ксенон и без лупа? ;)

чувал съм, но не съм виждал...
доколкото си спомням, някой ми обясняваше, че имало фабричен ксенон на Merc W124, но предполагам, че ще свети далеч по-различно от китайска лампа във фара на Авео, съгласен? ;)

п.с. фабричните ксенони в какъв цветови диапазон са 4300-5000К? :dunno:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 01 Дек 2009, 16:20

И CLK-то ми е без лупа фабрично. Hella на 4300К.
Определено си свети по-добре от някой буркан с кристално стъкло и не заслепява, те хората са си сметнали разсейването на светлината. :) Нали Компакта беше първо с рефлекторни... директно for sale и отнесе едни лупи...
Честно, не мога да си изкривя душата, Компакта с фабрични лупи и китайски ксенон свети по-добре от Мерца, просто недостатъка на ксенона с лупа, е че лъча подскача по пътя и малко в началото изморява, като свикнеш е ОК. Виж ако имаха активен реглаж, щеше да е перфе.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 01 Дек 2009, 18:27

Той активния регулаж е само при стартиране, после си седят на едно положение или бъркам :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 01 Дек 2009, 18:30

май е така, като гледах синята Е46 м3 на бояна само при контакт или палене се чуваше реглажа.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата