ATI or NVIDIA?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Re: ATI or NVIDIA?

Мнение от Mollov » 16 Дек 2009, 18:58

Chapai написа:Дъно AsRock P4i65GV ... подържа Hyper-Trading ... Процесор Intel Pentium 4 CPU 2.6 GHZ... RAM: 1GB ... Videao card : nVIDIA GeForce 6600 suportting 3.0 pixel shader .... друго не мога да кажа..

Кофти... тва е с DDR1... дебело ще ти излезне да вземеш 2х1 GB... около 80$... а си требе...

Иначе дори и ХР се гърчи с 1 GB RAM, особено ако ще пускаш игри...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М40, 1.6

Мнение от Chapai » 16 Дек 2009, 19:00

На XP съм и да на резулюция 1024 на 768 ... някой няма ли да вдъхне малко надежда, че 6600 ще свърши работа и съзтезателят в къщи ще играя дори и undercover без проблем :lol:
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 16 Дек 2009, 19:05

Chapai написа:На XP съм и да на резулюция 1024 на 768 ... някой няма ли да вдъхне малко надежда,

... ми.... НЕ :lol: С тоя 1 GB RAM.... ще swap-ва като откачена... ма пробвай, де, нищо не ти пречи :D

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 16 Дек 2009, 20:44

Mollov написа:
Chapai написа:На XP съм и да на резулюция 1024 на 768 ... някой няма ли да вдъхне малко надежда,

... ми.... НЕ :lol: С тоя 1 GB RAM.... ще swap-ва като откачена... ма пробвай, де, нищо не ти пречи :D

+1. На 800х600 с много от екстрите изключени може би няма да насича.
Si non confectus, non reficiat.

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Re: ATI or nVIDEA?

Мнение от xpl0d » 16 Дек 2009, 21:59

Mollov написа:Виж сега... много мразя да го казвам, ама.... "не ми обяснявай на мене за хардуер, компоненти, тестове и т.н.". Ама много те моля... Catoglyst значи Catalyst... това предполагам ти е ясно какво е (рекох да се пошегувам ,ама явно няма да стане). Че не съм инжинер - не съм... ама когато съм тествал FX5000 серията, ти не знам дали си продавал компютърни компоненти, но тази серия на NVIDIA (изключвам 5700 и 5800, като 5700 си беше особено сполучлива), като FX5200 и особено FX5500 са такъв майтап, че изобщо няма кво да говорим...

А пък последните ти две (три) изречения изобщо няма да ги коментирам... по-ламерски изказвания не съм чувал скоро... не се излагай, като говориш такива глупости (откровенни). Да кажеш, че ATI в момента не изпъкват с нищо е такова невежество, че направо ми става смешно. Кога ти какво лично си имал и какво е правел е едно, през последните две -три години какво могат и правят AMD и ATI е съвсем друго. Вземи да попрочетеш малко, че се излагаш.

Интересно като си толкова голям тестер що не бачкаш за Anandtech или Tom's Hardware. Къде съм бил като си тествал FX5000? Ми по тва време аз бях с FX5200 с къстъм драйвери и си играех NFS на невероятните за тебе 1024х768 с още по-невъзможна конфигурация с 1 GB RAM. Ясен си ми колко си голям спец и тестер, щом съветваш хората че с 1G даже XP-то се задъхвало. За твое сведение на такава машина с 1G RAM,1.8 AMD, FX5200 и XP се играе безпроблемно NFS Carbon на 1024х768 с high детайли без антиалайзинг. Тъй че не ми разправяй кой ламер и кой не, щото ако съдя по постовете ти само в тази тема, аз ако съм ламер то ти си ламер не на квадрат, ами на кубик.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 16 Дек 2009, 22:22

Колега, ще се повторя. Спрямо досегашнатата ти вградена карта, ще има осезателно подобрение. Но ти ни говориш за игри от тази или миналата година, на карта отпреди 5 г. Не е въпроса да ти тръгне играта, а да се играе комфортно, щото то за тръгване ще тръгне. Имах навремето ASUS 6600TD 128MB AGP, за времето си беше перфектна. После имах 6600GT на Leadtek, беше с минимална преднина пред чистата 6600 в игрите не се и усещаше даже. Няма да сбъркаш с 6600. Но за новите игри, слабичка е все пак е 4 поколения назад във времето. Предложих ти смяна на платформата, защото това дето го имаш е неспособно на ъпгрейд поради конструктивни и интерфейсни несъвместимости със сегашните модели дънни платки и слотове по тях. Ако сега имаше PCI-E на дъното, щеше да вземеш видеокарта дето да е още по-яка от тази 6600, например 7600GT(и тя ми мина през ръчичките). Така че, ако решиш след време пак да правиш ъпгрейд, излиза, че наливаш пари в една безперспективна платформа. Надявам се, че си ме разбрал правилно, не искам да те набутвам, а да направиш информиран избор, щото щом сина ти е геймър, май няма да спреш само с актуалната покупка сега.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М40, 1.6

Мнение от Chapai » 16 Дек 2009, 22:58

Elesar74 благодаря за съвета, знам че с тази покупка просто измествам напред във времето купуването на чисто нова машина ... но дотогава синчето вече ситгурно ще е работоспособно и сам ще се оправя .... да не говоря че до годинка (макс 2) ще го интересува повече от съседката отколкото от Pro Street :mhihi: .... досега което разбрах е че 6600 не е лош варянт и със малко късмет Pro Street ще върви перфектно на по-слаби настройки на графиката (надявам се и Undercover да е така ) ...

Още веднъж благодаря на всички ....
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 16 Дек 2009, 23:01

xpl0d написа: ти си ламер не на квадрат, ами на кубик.

:yes: Научи се да не четеш между редовете и ще говорим отново. А между другото - не съм казал, че си ламер, ами че говориш глупости... и то biased глупости... дано си на заплата към NVIDIA, че иначе язък...

Към автора - поста на Elesar74 доста добре завършва тази тема... и идеята от ъпгрейд... дори и да закрепиш някакси нещата за момента, то ще е за много кратко... и пак няма да постигнеш желаният ефект. Ако искаш сина да джитка новите игри, ще трябва по-актуална система.

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 16 Дек 2009, 23:32

И само гледай да не ти пробутат некоя 6600LE, че ще береш големи ядове после :mhihi:

P.S. http://zamunda.net/forums.php?action=vi ... cid=123620 e това е твойта карта, само гледай да и смъкнеш цената до към 60тина лв :mhihi:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 17 Дек 2009, 14:31

dimitur е прав за LE-то, внимавайте настина щото това е голяма пръчка.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 м3 х2, mustang GT, viper RT/10

Мнение от oxam » 17 Дек 2009, 20:20

малко :OT: ама защо не събереш малко пари (или продай РС-то) и не си купиш PS3 или XBOX360 ако искаш да играеш игри?
Изображение Изображение Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 17 Дек 2009, 22:21

Комично ми стана как от големия спор между двамата разбиращи излезе трети с правилното решение :mhihi:

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 17 Дек 2009, 23:04

DanielzZz написа:Комично ми стана как от големия спор между двамата разбиращи излезе трети с правилното решение :mhihi:

За да го казваш това трябва наистина да има поне двама разбиращи в тази тема... иначе офертата за PS3 не е лоша до толкова, до колкото искат да се откажат от наличието на компютър в дома... щото PS3 става само за игри... който почне да обяснява, че може да се джитка интернет и какво ли още не (изключвам филми, което е ОК), значи не е докосвал PS3...

А за парите за PS3 може да се направи достатъчно добър ъпгрейд на компа, като след това ще може да се играят доста игри... а за PS3 ще почнеш да се изваждаш за всяка една игра... и става дебело.

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 18 Дек 2009, 10:02

А да бе стига глупости, да си вземе PS3 и после да дава по 100лв за игра нали :mhihi: То егати златното излиза. А пък XBOX-a винаги има вероятност да се насере флашването на фърмуера и после ще си го държи във витрина на стената за украшение :mhihi:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 19 Дек 2009, 10:39

xpl0d написа:
Mollov написа:Виж сега... много мразя да го казвам, ама.... "не ми обяснявай на мене за хардуер, компоненти, тестове и т.н.". Ама много те моля... Catoglyst значи Catalyst... това предполагам ти е ясно какво е (рекох да се пошегувам ,ама явно няма да стане). Че не съм инжинер - не съм... ама когато съм тествал FX5000 серията, ти не знам дали си продавал компютърни компоненти, но тази серия на NVIDIA (изключвам 5700 и 5800, като 5700 си беше особено сполучлива), като FX5200 и особено FX5500 са такъв майтап, че изобщо няма кво да говорим...

А пък последните ти две (три) изречения изобщо няма да ги коментирам... по-ламерски изказвания не съм чувал скоро... не се излагай, като говориш такива глупости (откровенни). Да кажеш, че ATI в момента не изпъкват с нищо е такова невежество, че направо ми става смешно. Кога ти какво лично си имал и какво е правел е едно, през последните две -три години какво могат и правят AMD и ATI е съвсем друго. Вземи да попрочетеш малко, че се излагаш.

Интересно като си толкова голям тестер що не бачкаш за Anandtech или Tom's Hardware. Къде съм бил като си тествал FX5000? Ми по тва време аз бях с FX5200 с къстъм драйвери и си играех NFS на невероятните за тебе 1024х768 с още по-невъзможна конфигурация с 1 GB RAM. Ясен си ми колко си голям спец и тестер, щом съветваш хората че с 1G даже XP-то се задъхвало. За твое сведение на такава машина с 1G RAM,1.8 AMD, FX5200 и XP се играе безпроблемно NFS Carbon на 1024х768 с high детайли без антиалайзинг. Тъй че не ми разправяй кой ламер и кой не, щото ако съдя по постовете ти само в тази тема, аз ако съм ламер то ти си ламер не на квадрат, ами на кубик.

Пич Моллов е българския еквивалент на том'с хардуер ;) ако не си наясно ходи на хардуер бг на форума и прочети някоя от старите теми на молов, ако и телевизия не си гледал навремето моллов правеше разни изрудски клокове на едни инжинерни семпли на пентиум 4 екстриим едитион с вапочил, сервизи на водещи фирми в бранша се съветваха на времето с него за видеокарти визирам солитрейд защото бях свидетел на тоя случей. Така,че твойте коментари изобщо не са на място...
А по темата 6600 е най-добрия избор от всички ще вървят игрите на минимум. Аз съм с 7600 и си е компромис но ще вървят,ляко може да насичат на места.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата