Престъпността и тенденции...!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Re: Престъпността и тенденции...!

Мнение от saleen » 16 Дек 2009, 20:22

Аз подозирам, че младежът е импотентен и нищо читаво няма да се пръкне от тоя акт, дано да греша де :roll: Дотук освен голи приказки с гръмки фрази друго не са показали, дано все тръгнат нещата към подобрение, макар че няма признаци това да се случи. Колкото до престъпниците-хората вероятно имат сериозен гръб и то на най- различни нива, фактът, че един съд ги обявява за виновни, а другият ги оправдава е повече от показателен, че знакови дела се гледат меко казано тенденциозно.
Никой не мое ма връне на селу!

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 16 Дек 2009, 20:55

малко се измести темата ,а някои си позволяват да обиждат и ползват неприемливи определения ,ма то е до възпитание.....
начи има няколко парааметъра ,които трябва да осигурява държавата,която е страна по договора с мен като гражданин....! аз плащам за услуга-тва са данъците ми ,тя осигурява услугата: сигурност/демек читава полиция/,здравеопазване/след като ми прибира здравни осигуровки/,образование/до определен клас/ и инфраструктура! просто е! ако имам договор с някоя фирма и тя не си изпълнява условията по договора ...ми адски просто е -аз не плащам! елементарно!
и ако има хора тука да си припомнят времето преди 94та и после след нея ще се сетят ,че в началото имаше адски много смели мутри,луканов и оня плужек-беров ги бяха оставили да вилнеят и тия вършееха по къщи,магазинчета,гаражчета и биеха и "застраховаха"! хората се бяха наплашили и не смееха да се опънат,щото почти нямаше държава. после се случиха някои неща и на някои "обекти за застраховане" мутрите бяха посрещнати с бой! лично съм го видял в горубляне как половината село ги чака. и като видяха отпор и поради други фактори малко се поспряха. сега ,след като полицията не може да се справи -да даде права гражданите да се справят донякъде сами. не да затяга ярема ,а да го отпусне.
а по повод икономическите спорове-след като има криза не може само с пръчката да ни скачат и не е сега момента да вдигат данъци,акцизи,такси и всичко едва ли не! щото просто хората няма как да ги изкарат. правителството на станишев учудващо за комунисти реагира капиталистически и свали данък-печалба на 10% и си понапълни бюджета-тия сега уж са десни ,па реагират като социалисти ,ма не пазят бедните....! направо нон сенс....!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E34 touring
Мечтае да кара: М5

Мнение от Николай Занчев » 16 Дек 2009, 21:07

Колкото по-траеш,толкова повече те мачкат!
А колкото до законите ни за едни са по-милостиви за други са строги нищо,че единия е крал,крал та се е наср.л а другия е откраднал 20лева и айде хоп 10години(примерно).Законите са равни за всички не може полицая да вижда как някой си е спрял да речем на пещеходна пътека най-нагло с прескъпата си кола и те го виждат и се правят на ударени.А като го питат защо не му написахте акт и полицая мъца ми ми ми не става така за едни да няма наказание за други да има :!:
П.П Малко се отнесох от темата :oops:
Изображение
Американски форум:питаш нещо и ти отговарят.Руски форум:питаш нещо и теб те питат.Български форум:питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 16 Дек 2009, 21:10

Мислех да не отговарям изобщо на Баровеца, Синеочко - "шефа" и Манекенчето, но ще го направя на СКИСА, че неговото е логично.

SKISA написа:малко се измести темата ,а някои си позволяват да обиждат и ползват неприемливи определения ,ма то е до възпитание.....
начи има няколко парааметъра ,които трябва да осигурява държавата,която е страна по договора с мен като гражданин....! аз плащам за услуга-тва са данъците ми ,тя осигурява услугата: сигурност/демек читава полиция/,здравеопазване/след като ми прибира здравни осигуровки/,образование/до определен клас/ и инфраструктура! просто е! ако имам договор с някоя фирма и тя не си изпълнява условията по договора ...ми адски просто е -аз не плащам! елементарно!
и ако има хора тука да си припомнят времето преди 94та и после след нея ще се сетят ,че в началото имаше адски много смели мутри,луканов и оня плужек-беров ги бяха оставили да вилнеят и тия вършееха по къщи,магазинчета,гаражчета и биеха и "застраховаха"! хората се бяха наплашили и не смееха да се опънат,щото почти нямаше държава. после се случиха някои неща и на някои "обекти за застраховане" мутрите бяха посрещнати с бой! лично съм го видял в горубляне как половината село ги чака. и като видяха отпор и поради други фактори малко се поспряха. сега ,след като полицията не може да се справи -да даде права гражданите да се справят донякъде сами. не да затяга ярема ,а да го отпусне.
а по повод икономическите спорове-след като има криза не може само с пръчката да ни скачат и не е сега момента да вдигат данъци,акцизи,такси и всичко едва ли не! щото просто хората няма как да ги изкарат. правителството на станишев учудващо за комунисти реагира капиталистически и свали данък-печалба на 10% и си понапълни бюджета-тия сега уж са десни ,па реагират като социалисти ,ма не пазят бедните....! направо нон сенс....!!!

За държавата си прав, и не го отричам, само кухарите обаче веднага определиха че съм за Бойко :mhihi: Но има един друг момент, какво стана всъщност наскоро:
Започнаха отвличания на знакови фигури... кои? Големи в Литекс, Големи личносто незнайно как са N1 в сторителните машини. Започнаха обири на Банки, а в последно време и особено интересни, като тези на Фантастико.... как така пък точно оборота от Събота и Неделя се слага точно в този магазин и точно пък тогава идва златния късмет за обирджиите?!?! Доста нелогично нали? Докато ти Скиса, говориш за мутри, подобни мутренски истории няма, няма и да има. Ако приемаш тарикатите, дето псуват през стъклото а когато слеьнеш бягат... сам знаеш не е така. Прекалено силно се преекспонира ситуацията в момента.
Относно икономическата страна, добре знаеш в услуга на кои беше плоския данък? На големите, а кои са големите? Посочими една голяма българска фирма чиито собственик не е бивш комунист... не можеш :) А напълването на бюджета... 2 милярда дефицит, не ми се струва като напълнен бюджет. Апропо точно заради този бюджет сега има увеличения... Но аз съм ЗА увеличението, надявам се не си мислят всички че държавата трябва да дава повече отколкото взима... няма как да стане това ;)
Но няма как да стане ясно на хора които са батки само в нетя и се чудят какви са тея сънища и дали да отворят кафе или минимаркет......... Или пък да кажат в коя тема колко им била "голяма" пишката :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i, E30 318

Мнение от ivan1590 » 16 Дек 2009, 21:14

За мен е все едно кой ще взима решенията -един човек или един парламент.Важното е да са правилни и аз да живея по-добре.
Определено ме притеснява вдигането на данъците и голямата престъпност.Истината е, че в България демокрация няма и никога не е имало.Истината е, че целия държавен апарат работи за някакви интереси, но не за интересите на народа.И какво , ако върнат смъртните присъди, като не хващат никого или ги пукат, на кого ще ги приложат?В случая верно размера няма значение.
Проблема не е в личностите , а в модела на управление който е изграден още по времето на Луканов и работи, защото не среща отпор.Единствените , които могат да променят нещо са браншовите организации и профсъюзите, но заради слабата ни организираност, ниско гражданско съзнание и абсолютна апатия към случващото се в държавата тези организации са режисирани от същите, които дърпат конците на политическите партии.
В крайна сметка какво се получава-никой не защитава интереса на обикновения гражданин и това няма как да се промени, защото няма сила или организация, която да наруши статуквото.Наивно е да се мисли , че Бойко представлява себе си и не работи за нечии други интереси.Бойко не е Христос или Левски независимо от имиджа, който се опитва да изгради и да ни остави с впечатлението , че всичко зависи от него и решава нещата от движение едва ли не.Нещата ще се променят не от някой като Бойко, а от народа, когато вземе да излиза не само на избори, а при всеки случай, когато са накърнени интересите му, когато създаде мощни и реално действащи браншови организации и профсъюзи.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 16 Дек 2009, 21:18

///peter написа:надявам се не си мислят всички че държавата трябва да дава повече отколкото взима... няма как да стане това

Питай някой от социалната прослойка, който работи "социално слаб" може и да те опровергае, както и даде отговор защо на работещите и плащащи налозите си хора все повече им се натрапва болезнената истина, че от тях се иска прекалено много, а получават все по- малко ;) От гореспоменатата социална група правят по 7-8 хлапета, не се женят и всичките раждащи се водят самотни майки и получават обезщетеният от държавата за това-извинявам се на автора за спама.

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 16 Дек 2009, 21:38

SKISA е много, ама много прав. И това е лошото. Тъпото е, че държавата плаща за неща, които ги няма. Плаща за здравеопазване, което тука е на световно ниво. Плаща за пътна инфраструктура, ама после в актовете има "несъобръзена с пътния релеф скорост". Ако почнем да обиждаме управлението, до никъде няма да стигнем. Колегата с многото пачки на снимка ще каже, че новото управление ще унищожи държавата, аз ще кажа, честарото управление му заложи капани и така нататък. Аз лично мисля, че полицаят до училище вече върши работа. Прескъпите коли никой не ги пипа, защото знаят, че човека, чийто е автомобила, пипа по-здраво. Колко до това, че Дянков не бил добър министър - ми стани ти! Какъв ти е проблема? Вярно, че изказващ мнение, но е леко прекалено субективно.

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 16 Дек 2009, 21:39

saleen написа:
///peter написа:надявам се не си мислят всички че държавата трябва да дава повече отколкото взима... няма как да стане това

Питай някой от социалната прослойка, който работи "социално слаб" може и да те опровергае, както и даде отговор защо на работещите и плащащи налозите си хора все повече им се натрапва болезнената истина, че от тях се иска прекалено много, а получават все по- малко ;) От гореспоменатата социална група правят по 7-8 хлапета, не се женят и всичките раждащи се водят самотни майки и получават обезщетеният от държавата за това-извинявам се на автора за спама.

Това е капиталистическата осигурителна система, тя се базира на солидарността и при всяко едно положение ще има онеправдани (такива които плащат и такива които само взимат). Но дори и за нея се иска набиране на средства и ВРЕМЕ, преди година имахме мероприатие с Христосков, много от вас навярно и не знаят кой е той, но както и да е... Та човека много правилно го каза, не може да има увеличение на каквато и да е пенсия, социална помощ и прочие без да се вдигат данъци и такси... Просто е, на една държава като нашата и трябва доста време и доста стегнати колани...

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 16 Дек 2009, 21:40

малко е профанизирано да казваме:ми те отвличат гадните богаташи-нека им е! тва е престъпност и днес-киров,утре-бончев ,а другиден ще стане надолу и ще пострадат по-дребни риби. и винаги ще има някой под тях като социален статус ,който ше каже:имали-отвлекли ги! ми по същата логика тия отгоре могат да кажат: тия па отдолу немат пари -ми да го духат! а нали говорим, че законите трябва да са еднакви за всички !? 2млрд дефицит не съм чул аз и не вярвам да има такъв при положение ,че са наляти доста пари в министерства и държавни предприятия при предното правителство-естествено ,за да може част от тях да се гепят....! но още от времето на софиянски съм на следното мнение : нека гепи ,ма да прави и за града! ако някой се е облажил отгоре -нека ,ма да направи нещо и за надолу по веригата! щото винаги ще има долу и горе и все някой ще изкарва повече пари от другите. просто трябва да оставя и за тях нещо ,а не да им взима всичко ,а тенденцията при бойко е точно такава.
да не говорим как осъдиха за секунди едва ли не някакъв ,дето се канел по телефона ,че ше го трепа ,а нямат ресурс и апарат в полицията да се хванат какви ли не бандити......смешно е!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan1590 » 16 Дек 2009, 21:41

Какво значи добър министър?От нещата които прави кой печели?Вярно е , че е рано да се дава оценка, но нещо не ми харесва да се започва с вдигането на данъци и акцизи.Първо трябва да се запушат дупките откъдето изтичат парите, а после да се събират нови.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от saleen » 16 Дек 2009, 21:48

///peter написа:не може да има увеличение на каквато и да е пенсия, социална помощ и прочие без да се вдигат данъци и такси...

Може-ако увеличат събираемостта на данъците, а не балъците да носят тарикатите на гърба си. Убеден съм, че не милиони, а милиарди се укриват и е гадно да обясняваш на обикновеният данъкоплатец, който се лишава от основни потребности за да е коректен към държавата, че плаща малко-той плаща толкова, колкото държавата е определила :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 16 Дек 2009, 21:57

saleen написа:
///peter написа:не може да има увеличение на каквато и да е пенсия, социална помощ и прочие без да се вдигат данъци и такси...

Може-ако увеличат събираемостта на данъците, а не балъците да носят тарикатите на гърба си. Убеден съм, че не милиони, а милиарди се укриват и е гадно да обясняваш на обикновеният данъкоплатец, който се лишава от основни потребности за да е коректен към държавата, че плаща малко-той плаща толкова, колкото държавата е определила :dunno:

Ето, всички обвинявате, но никой не си прави труда да прочете... :)
Лицата, обхванати от Държавно обществено осигуряване правят вноски във фондовете „Пенсии”, „Общо заболяване и майчинство”, „Трудова злополука и професионална болест” и фонд „Безработица”. Тези вноски са от удръжки заплатата, не от данъците!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan1590 » 16 Дек 2009, 22:02

А колко фирми осигуряват на минималната заплата и водят двойно счетоводство, а как се сключват договорите на касата за доставки на лекарства.А корупцията сред лекарите, която те принуждава за нещо което се поема от касата да плащаш като поп, ако не искаш да те уморят?

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 16 Дек 2009, 22:06

ivan1590 написа:А колко фирми осигуряват на минималната заплата и водят двойно счетоводство, а как се сключват договорите на касата за доставки на лекарства.А корупцията сред лекарите, която те принуждава за нещо което се поема от касата да плащаш като поп, ако не искаш да те уморят?

За фирмите... колко от работещите там не искат да плащат за пенсии и са навити, че даже ги устройва да работят уж на минималната, че и без договори?
Какво имаш предвид под двойно счетоводство?
Касата не сключва договори за доставка, а казва на какви пари ще заплаща съответните лекарства ;)
За лекарите пробвай се да звъннеш на НЗОК и да подадеш сигнал за това че ти искат пари за клиничните пътеки или за прегледи/изследвания в доболничната ;)
Аре да не е толкова плачевно състоянието, колкото Ви се вижда....

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 16 Дек 2009, 22:23

///peter написа:
ivan1590 написа:А колко фирми осигуряват на минималната заплата и водят двойно счетоводство, а как се сключват договорите на касата за доставки на лекарства.А корупцията сред лекарите, която те принуждава за нещо което се поема от касата да плащаш като поп, ако не искаш да те уморят?

За фирмите... колко от работещите там не искат да плащат за пенсии и са навити, че даже ги устройва да работят уж на минималната, че и без договори?
Какво имаш предвид под двойно счетоводство?
Касата не сключва договори за доставка, а казва на какви пари ще заплаща съответните лекарства ;)
За лекарите пробвай се да звъннеш на НЗОК и да подадеш сигнал за това че ти искат пари за клиничните пътеки или за прегледи/изследвания в доболничната ;)
Аре да не е толкова плачевно състоянието, колкото Ви се вижда....
Не знам кога за последно си бил на свободния трудов пазар...Като питаш за осгуровки върху реалния размер ,знаеш ли какво ти казват.. :nono:
А ако не си съгласен- да влезе следващия...
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата