Нови изисквания за технически преглед

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus IS200

Re: Нови изисквания за технически преглед

Мнение от Mind_Control » 22 Дек 2009, 12:22

Мордехай написа:Не е подсъдно, просто някой ден ще свържат КАТ и НАП и ще ги накарат да си платят с лихвите. А и глоби има.

Те вече са вързани и доста хора почнаха да горят... Скоро ще се редят нередовните по опашки, за да си платят данъците- факт!

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 22 Дек 2009, 12:24

Малиииии що првостотия избълвахте. Всеки неплатен данък, си остава за сметка на стария собственик, ако някога го хванат разбира се. Нормално е да искат да се събират пари, ок. Навремето казах, че ще отида и ще си платя данъците като ми асфалтират улицата, е асфалтираха я, ама след 1 месец, вече имаше 4 дупки, тротоари няма, осветление няма, паркоместа няма, колчета по тротоарите няма. Е закво да плащам данъци. Нали за да получиш, първо трябва да дадеш? Платих миналата година данък на къщата, поне на мойта си част близо 1000лв, за кво, за да дам още толкова за да си оправя тротоара ли, дето е задължение на държавата, за да слагам прожектори по къщата си, защото няма осветление на улицата ли, и немога да се прибера и крадат бензин, гуми и акумулатори всяка вечер ли? Затова ли плащам данъци? Защото за последните 15 години, ние си платихме за тротоара, ние си платихме да ни сменят тръбите на водопровода, ние си платихме нов кабел за тока, сега ще плащам от джоба си да ми сменят таблото. Закво да плащам данъци???

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от deank » 22 Дек 2009, 13:02

tngeorgiev написа:Не мога да повярвам че не се знае номера - вкарвате в общинска банка 50 лева за данък мпс и имате необходимата бележка, може и 20 лева да вкарате по сметката, весела коледа)))

Това може и да мине на ГТП (въпреки че се съмнявам), но после в данъчното не върви...

Бях купил една Е34 ноември 2006 и дори не бях вадил нов талон, нито бях плащал данъците... Миналата седмица отидох в КАТ за смяна на талона, глоба/фиш, после нови талони за 30мин и после в данъчното... 520и: 3 години 490лв (около 90лв бяха лихвите)... Стария собственик ми беше дал бележка (за внесен 'данък' по банкова сметка) - това не се признава, освен ако не е за цяла година и пълната сума.

И както колегата беше казал по-горе: този данък няма нищо общо с пътищата, пътния данък (винетни такси) и т.н. Това е данък като този за жилищата (данък сгради)... Плащаш за това, че притежаваш собственост! Не бъркайте нещата.

Колкото повече хора си плащат данъците - толкова по-добре за държавата и за нас.

Деян
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus IS200

Мнение от Mind_Control » 22 Дек 2009, 13:16

sonny написа:Малиииии що првостотия избълвахте. Всеки неплатен данък, си остава за сметка на стария собственик, ако някога го хванат разбира се. Нормално е да искат да се събират пари, ок. Навремето казах, че ще отида и ще си платя данъците като ми асфалтират улицата, е асфалтираха я, ама след 1 месец, вече имаше 4 дупки, тротоари няма, осветление няма, паркоместа няма, колчета по тротоарите няма. Е закво да плащам данъци. Нали за да получиш, първо трябва да дадеш? Платих миналата година данък на къщата, поне на мойта си част близо 1000лв, за кво, за да дам още толкова за да си оправя тротоара ли, дето е задължение на държавата, за да слагам прожектори по къщата си, защото няма осветление на улицата ли, и немога да се прибера и крадат бензин, гуми и акумулатори всяка вечер ли? Затова ли плащам данъци? Защото за последните 15 години, ние си платихме за тротоара, ние си платихме да ни сменят тръбите на водопровода, ние си платихме нов кабел за тока, сега ще плащам от джоба си да ми сменят таблото. Закво да плащам данъци???

От мнението ти личи, че явно само си търсиш повод да не плащаш. Нали сам каза, че ще платиш, като ти асфалтират улицата- е асфалтирали са ти е и ти пак не си платил. Браво, виждаме колко си държиш на думата! Ще кажеш, да ама след месец пак имаше дупки. Да ама ти е нямало как да знаеш, че ще се образуват дупки и защо не си платил през този един месец? Ако беше платил, щеше да има пари за поддръжка и нямаше да се образуват дупки пак.. Сега е твой ред да дадеш.

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 22 Дек 2009, 19:29

Mind_Control написа:
sonny написа:Малиииии що првостотия избълвахте. Всеки неплатен данък, си остава за сметка на стария собственик, ако някога го хванат разбира се. Нормално е да искат да се събират пари, ок. Навремето казах, че ще отида и ще си платя данъците като ми асфалтират улицата, е асфалтираха я, ама след 1 месец, вече имаше 4 дупки, тротоари няма, осветление няма, паркоместа няма, колчета по тротоарите няма. Е закво да плащам данъци. Нали за да получиш, първо трябва да дадеш? Платих миналата година данък на къщата, поне на мойта си част близо 1000лв, за кво, за да дам още толкова за да си оправя тротоара ли, дето е задължение на държавата, за да слагам прожектори по къщата си, защото няма осветление на улицата ли, и немога да се прибера и крадат бензин, гуми и акумулатори всяка вечер ли? Затова ли плащам данъци? Защото за последните 15 години, ние си платихме за тротоара, ние си платихме да ни сменят тръбите на водопровода, ние си платихме нов кабел за тока, сега ще плащам от джоба си да ми сменят таблото. Закво да плащам данъци???

От мнението ти личи, че явно само си търсиш повод да не плащаш. Нали сам каза, че ще платиш, като ти асфалтират улицата- е асфалтирали са ти е и ти пак не си платил. Браво, виждаме колко си държиш на думата! Ще кажеш, да ама след месец пак имаше дупки. Да ама ти е нямало как да знаеш, че ще се образуват дупки и защо не си платил през този един месец? Ако беше платил, щеше да има пари за поддръжка и нямаше да се образуват дупки пак.. Сега е твой ред да дадеш.

Еми те я асфалтираха, аз пък си купих инвалидна коа :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw

Мнение от mi6omga » 22 Дек 2009, 19:34

закакво да даваме пари за данаци като даржавата само прибира а ни6то не прави дуои до дуоки сега пак и зимата ги изненадала с снега е нормално е да завали все пак сме декември не сме маи месец аз патувам за 4ерманиа и там ниама дупк аниама преспи виарно е пла6тат като луди ама знаиат за6то колега ни6то не става от бг :bchug:

ентусиаст
Аватар
Кара: вана Чайка

Мнение от .:BENZINO:. » 22 Дек 2009, 19:41

защо да плащам данък :?: viewtopic.php?f=4&t=181717
за да карат Ламбота и СЛР-и а аз да си троша кенефа
Изображение
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s