Накъде след кризата?
Модератор: Общи модератори
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Re: Накъде след кризата?
///peter написа:Ти си сергейевче нали?
А ти си недорасълче,нали???
Какво да ти кажа,огледай се наоколо,виж поне 5-6 твои приятели с фирми и кредити как са,как се чустват,сподели на теб твоята банка как ти помогна тея няколко месеца,сподели как когато уволняваш един от кадърните си служители и не можеш да го гледаш в очите,щот той не е виновен,сподели как ако месечната вноска по кредита ти от 4800 стане 6400 в рамките на година изминало време,та сподели как ще реагираш???И как ще реагираш на хуманната финансова политика на господина Дянков,при условие ч&е си очаквал съвсем други неща смело обещавани сред бизнессредите преди изборите.Та сподели как е при тебе,герберче.Парите нямат цвят и аромат.
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
jordanpar написа:///peter написа:Ти си сергейевче нали?
А ти си недорасълче,нали???
Какво да ти кажа,огледай се наоколо,виж поне 5-6 твои приятели с фирми и кредити как са,как се чустват,сподели на теб твоята банка как ти помогна тея няколко месеца,сподели как когато уволняваш един от кадърните си служители и не можеш да го гледаш в очите,щот той не е виновен,сподели как ако месечната вноска по кредита ти от 4800 стане 6400 в рамките на година изминало време,та сподели как ще реагираш???И как ще реагираш на хуманната финансова политика на господина Дянков,при условие ч&е си очаквал съвсем други неща смело обещавани сред бизнессредите преди изборите.Та сподели как е при тебе,герберче.Парите нямат цвят и аромат.
"Недорасълче" е на майкати синчето БАТКА. Това че ти не знаеш и не ти се отдава да работиш с пари не е причина да пишеш фекална литература по форумите

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Винаги ще има хора, които ще работят и такива дето ще се без работа. Какво искаш да кажеш с това, ferdy, бачкайте повече? Аз работя в производствено предприятие, е, бачкаме повече, ами като няма кой да купува, ко прайм? Що гледаш твоята паница само? Имам приятели дето работеха в една керамична фабрика, спря строителството и цялата фабрика в момента е на борсата, над 80 човека. Ние сме малък град 12-15 х. цялата община, нема много алтернативи, ко ще им кажеш на тия 80 човека, бачкайте повече ли? Мислиш ли, че не им се работи, сичките имат кредити да изплащат, деца, битови сметки. Че само тия 80 ли са? Срещнах някои от тях на един"конкурс" за работа за 240 лв. заплата. Как се живее с 240 лв. и се плащат сметки, даже и сам да си? Много лесно е да говориш на този отвън, когато ти си на топло. Непркъснато ме срещат разни познати и питат, няма ли работа при вас, няма викам, какво да им кажа. На една от шивашките фирми, германеца(клиента) обяви фалит, нема да кажа с колко евра изгоряха, а там работят над 200 човека. Съдилища, работи.... Ако и те останат на улицата? Ще им кажеш ли, бачкайте повече. Когато живееш в среда, дето няма алтернативи, какво правим? Мнозина забегнаха към Варна например. И се върнаха. Други към чужбина. Ей сега работи при нас едно момче, от Испания се върна. Не съм привърженик на мрънкачите, но когато си жертва на по-голяма система от тебе, треба да има някаква справедливост. Друг в въпроса, че то в БГ изобщо няма никаква.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
///peter написа:"Недорасълче" е на майкати синчето БАТКА. Това че ти не знаеш и не ти се отдава да работиш с пари не е причина да пишеш фекална литература по форумите
Не се ядосвай де,ееее не така инфантилно.Ето-аз ти споделих как са нещата по време на кризата според моята гледна точка.Сега кажи как е при теб.Нови работни места ли откри тая година,капитала ли увеличи,парите във фонда ´´аз съм човек ´´ ли удвои,нова кола ли взе,два-три клиента от Западна Европа ли хвана???честно,лЮбопитно ми е,звучиш като доволен,сподели.
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
jordanpar написа:///peter написа:"Недорасълче" е на майкати синчето БАТКА. Това че ти не знаеш и не ти се отдава да работиш с пари не е причина да пишеш фекална литература по форумите
Не се ядосвай де,ееее не така инфантилно.Ето-аз ти споделих как са нещата по време на кризата според моята гледна точка.Сега кажи как е при теб.Нови работни места ли откри тая година,капитала ли увеличи,парите във фонда ´´аз съм човек ´´ ли удвои,нова кола ли взе,два-три клиента от Западна Европа ли хвана???честно,лЮбопитно ми е,звучиш като доволен,сподели.
Не съм привърженик на хвалбите дори и пред приятели.
Работата ми е малко по-добре от преди да се разбере че има криза

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Колеги, да се карате за такива работи, не ви отива и на двамата. Ако спорите, поне го правете аргументирано, а не с общи приказки. Малко off по темата, съжалявам.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Elesar74 написа:Колеги, да се карате за такива работи, не ви отива и на двамата. Ако спорите, поне го правете аргументирано, а не с общи приказки. Малко off по темата, съжалявам.

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Тя и моята работа е мъничко по- добре от миналата година, но това не означава, че положението в страната се е променило към по- добро. Държавата не е платила още на лекарите, фирми, които са сключили договори с нея не са си получили парите още, някъде бавят и детските надбавки...Пък някакво смешно човече с женски глас обяснява, че кризата си отивала и сме имали най- ниската инфлация-открил топлата вода: че ако караш хората да работят без да им плащаш получаваш повечко приходи в бюджета.Вече съм си забранил да се интересувам от политика, че само се нервя от глупостите на тия 

Никой не мое ма връне на селу!
Elesar74 написа:Винаги ще има хора, които ще работят и такива дето ще се без работа. Какво искаш да кажеш с това, ferdy, бачкайте повече? Аз работя в производствено предприятие, е, бачкаме повече, ами като няма кой да купува, ко прайм? Що гледаш твоята паница само? Имам приятели дето работеха в една керамична фабрика, спря строителството и цялата фабрика в момента е на борсата, над 80 човека. Ние сме малък град 12-15 х. цялата община, нема много алтернативи, ко ще им кажеш на тия 80 човека, бачкайте повече ли? Мислиш ли, че не им се работи, сичките имат кредити да изплащат, деца, битови сметки. Че само тия 80 ли са? Срещнах някои от тях на един"конкурс" за работа за 240 лв. заплата. Как се живее с 240 лв. и се плащат сметки, даже и сам да си? Много лесно е да говориш на този отвън, когато ти си на топло. Непркъснато ме срещат разни познати и питат, няма ли работа при вас, няма викам, какво да им кажа. На една от шивашките фирми, германеца(клиента) обяви фалит, нема да кажа с колко евра изгоряха, а там работят над 200 човека. Съдилища, работи.... Ако и те останат на улицата? Ще им кажеш ли, бачкайте повече. Когато живееш в среда, дето няма алтернативи, какво правим? Мнозина забегнаха към Варна например. И се върнаха. Други към чужбина. Ей сега работи при нас едно момче, от Испания се върна. Не съм привърженик на мрънкачите, но когато си жертва на по-голяма система от тебе, треба да има някаква справедливост. Друг в въпроса, че то в БГ изобщо няма никаква.
Точно това ще им кажа и на тях, никой от тях да не се отдава на жалване, а да потърси алтернатива. В района, за който говориш знам, че няма работа в момента, знам и че Януари ще освободят още 15-20 души от един обект, който наблюдавам. Да, знам. Но знам и че Разград е наблизо, Русе и Бяла също не са толкова далече, едни мои приятели търсят работници за Русе от месеци. А и защо си мислите, че е нужно да се работи за някой? Къде отиде частната инициатива? Има много дейности, за които не се изисква голям първоначален капитал и започне ли се, зависи само от усилията. Защо никой не смее да рискува, а предпочита да разчита на някой чужд риск?
Какво, на шивачката някой ще й вземе таланта от ръцете ли? Алтернативи винаги има, стига да има кой да поеме риска да си вземе живота в ръце.
ferdy написа:Кво правим ли? И преди съм го казвала, сега ще го повторя: бачкаме повече.
Едни бачкат и се оправят, други мрънкат по форумите. Ква криза, кви пет лева? Баш в най-големата криза имам повече работа, откогато и да е било и валят предложения след предложения. Сядайте си на дупетата и се захващайте.
ferdy написа:Къде отиде частната инициатива? Има много дейности, за които не се изисква голям първоначален капитал и започне ли се, зависи само от усилията. Защо никой не смее да рискува, а предпочита да разчита на някой чужд риск?
Какво, на шивачката някой ще й вземе таланта от ръцете ли? Алтернативи винаги има, стига да има кой да поеме риска да си вземе живота в ръце.
Евала душко, имаш 1 виртуална целувка от мен!

ПС Който се мисли за кадърен и му стиска - откриването на фирма вече струва не 5000, а 2 лева

Който не му стиска и само говори - значи може би наистина заслужава положението, в което се намира

ПС2 Колеги, мисля, че някои от вас трябва да се засрамите от едно момиче като колежката ferdy!

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
ferdy написа:Има много дейности, за които не се изисква голям първоначален капитал и започне ли се, зависи само от усилията.
Ами аз понеже съм тъп, не се сещам нито за една. Може ли жокерче нещо?
Освен това осигурителният праг не го ли вдигнаха по случай кризата на 420 лева?

Никой не мое ма връне на селу!
saleen написа:ferdy написа:Има много дейности, за които не се изисква голям първоначален капитал и започне ли се, зависи само от усилията.
Всички дейности в сферата на услугите, почти всички занаятчийски професии... други искаш ли? Това е повече от 2/3 от класификатора на дейностите.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Предпочитах някак си по-глобално да се развие темата ,тя малко пак сериозно се поизмести,ама лошо няма де...
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
saleen написа:ferdy написа:Има много дейности, за които не се изисква голям първоначален капитал и започне ли се, зависи само от усилията.
Освен това осигурителният праг не го ли вдигнаха по случай кризата на 420 лева?
Е как бе колега,взимаш 2-3 шивачки и си правиш знаеш какво,колешката нали каза че е затрупана от работа,само не обясни к'во бачка де
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Надявам се колежке, че развиваш собствен бизнес и си плащаш всички дължими данъци и и осигуровки, дано и някой друг/и/ да е /са/ под крилото ти. Моите уважения. Щото ако не е тъй, не виждам никакъв смисъл от постовете ти.