Защо българина не може да кара в колона?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: без долен лв педал
Мечтае да кара: Х 6

Re: Защо българина не може да кара в колона?

Мнение от Blond_G » 03 Яну 2010, 17:21

Escape написа:
Blond_G написа:...а всъшност тгвора е , че повечето не правят разлика между клона и редица :winky:
и от там всички недоразумения 8)

и каква е разликата?

...ми незнам :dunno: може да са го препродавали в часа по литература дет избегах :dunno:
ма и депутата дето сгази москвича в требич е избягал от този час :bang:
не ми казвай
какво да правя
за да не ти казвам
къде да отидеш

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 03 Яну 2010, 17:56

Bella написа:Колега ,а тия с несъвременните къде да карат :mhihi:

Имах в пред вид нещо по-старо дори и от Лада.
Последна промяна DanielzZz на 03 Яну 2010, 18:26, променена общо 2 пъти

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 330 xd , 2003
Мечтае да кара: BMW M3 E 46 CSL

Мнение от Bella » 03 Яну 2010, 18:00

:OT: Koлега DanielzZz моля те си оправи цитатат ,че така излиза че това е моя реплика пък ти се цитираш сам себе си :lol:
Харчим пари ,които нямаме да купуваме неща от които нямаме нужда за да впечатляваме хора които не заслужват :kuku:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Мнение от Nucl3arDru1D » 03 Яну 2010, 18:01

Май се отклонихте от идеята на темата...

Като има закон, той трябва да се спазва, не да се разсъждава, тълкува, заобикаля и оплюва :!: А пък шОфери с по малко от 100к км, няма и смисъл да изказват мнение, така смятам. За какво да летиш с 200? По-бързо с колко ще стигнеш? Тука всички са с runflat, състезателни автомобили с хомологация от миналата седмица :kuku:
Като пише 130 тва е! Ако някой е мега дОбър - ми да се реализира в някой WRC шампионат или направо Ф1 :idea:

Карането в колона наистина е изнервящо, но безопасността не би ли следвало да е водеща?! Ми като има комбайн (не по магистрала естествено), той с колко да литне? Или всички са на диета и не близват хлебец вече?

Толерантност няма, търпимост и мъдрост!

Бавнодвижещия наистина трябва да отбива и да пропуска колоната от по-бързо движещи, но не го ли стори - никой не дава на някой емблематичен голфаджия право, да ръгне без грам видимост в маневра "глей ко ша напрая ся!" и да претрепе друг :!:

Преди години много обичах да карам на максималната скорост на автомобила и да се кефя, че не грее и е мноу яку да изпревариш чичка с кола 5 пъти по-скъпа :kuku:
Ся като се разминавам с някой се чудя дали ще литне към мен и дали не е добре да си монтирам катапулт?

Карайте разумно и бъдете здрави! :D :driving:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 03 Яну 2010, 18:18

По няколко пъти седмично карам точно по този път, винаги срещу трафика и най-редовно си карам в колона, защото там винаги има по някой конвой тирове. Разликата да карам с 90 в колона от Търново до магистралата или със 140 е точно 15 минути. Не си струва за две цигари време да се изпреварва рисково.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 03 Яну 2010, 18:24

българина не му стиска да кара в колона (а и да прави куп други "цивилизовани" неща) по същата причина по която б ългарската държава се е разпаднала едно време при първия удобен случай.
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2001 730d

Мнение от KONN » 03 Яну 2010, 20:20

Лятото пътувам много по България за миналите две години имам 70 000км. на само на мойта кола.Забелязал съм че на двупосочен път винаги се образува колона.Нов шофьор, стара кола, някой бавен или претоварен стар камион(под бавно разбирам 50-60 там където спокойно се кара с 90км.) Аз изпреварвам само там където е разрешено с пътен знак или маркировка макар че и на тях не може да се вярва много има толкова места където маркировката ти позволява да изпреварваш а се оказва че реално не е много така :evil:
Виждал съм много глупости правени от хора със коли за 5000лв. и за по 150 000лв. изпреварват без видимост в завой и какво ли още не.
Не е въпроса кой каква кола кара, въпроса е кой как е възпитан и колко сиво вещество има в главата.
Най мразим некви кифли да ми се правят на кроасани !!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 406HDI

Мнение от ivokaza » 03 Яну 2010, 22:25

Аз веднага се сещам за още една любима черта на бУгарите - настигнеш някой, тръгнеш да го задминаваш ....ей настъпва газта, като че ли от това му зависи живота. Страшни комплексари са се навъдили. :banghead:

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 03 Яну 2010, 22:31

Nucl3arDru1D написа:Бавнодвижещия наистина трябва да отбива и да пропуска колоната от по-бързо движещи, но не го ли стори - никой не дава на някой емблематичен голфаджия право, да ръгне без грам видимост в маневра "глей ко ша напрая ся!" и да претрепе друг :!:

:yes: Най-точното мнение дотук! :clap:

Лошото е, че такива дедковци или тираджии правят задръсвания и изнервят (ама много! :ranting: ) цялата колона!
И поради това (и въпреки, че не съм от категорията на голфоните) понякога и аз съм предприемал леко рисковани изпреварвания в такива ситуации :confused:

ентусиаст
Аватар
Кара: го ... X-treme!
Мечтае да кара: МиГ-29 & F15 Eagle
Детайли за колата: ...

Мнение от KIARA_G » 03 Яну 2010, 22:35

Сигурно, защото всеки иска точно той да води колоната :roll:
Пълно е с пациенти :!:
Изображение♥™
:idea:Ако една жена знае цената си - значи често й се е случвало да я казва на някого!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 03 Яну 2010, 23:17

Всеки рано или късно си го намира... На 30.12.09 си карам, минавам покрай Румънското посолство посока Подуене и по надолу заставам на светофара за Ботевградкото. До мен застава една спортна "балонообразна" черна кола и шофьора ме гледа лошо. Понеже съм заедно с един от моите шофьори и той го поглежда и ми вика: "Тоз можим ли гу разпори?". Аз обаче още преди много години разбрах, че улиците не са писта и не съм се бъхтил толкова години да си купя хубава кола, за да се доказвам на другите и нещо се майтапя. Количката тръгна на светофара все едно ще взема старта във Формула 1 и на другия обаче пак случайно застанах до него. Тоя направо побесня - гледам като тръгна няма колона, няма редица - на зиг-заг ги рязка отвсякъде. След още един светофар шофьорчето при мен вика: "Ей гляяй ко фръкна тъй у въздуха?". Не знам какво 'фръкна ама движението спря. След минутка започнахме да се изтегляме и гледам черната количка в най-лявата лента, шофьорът си гледа отпред вдясно смачканата част, а на трамвайната спирка отляво един възрастен човек лежи наполовина на релсите, наполовина на тротоара - главата му размазана и кръвта му изтича с мозъка на балончета. Направо си заминах, без да мога да гледам повече, имаше много спрели коли и само ми се наби в погледа как едно момиче стоеше на 5 метра в шок. Та какво се случва по-нататък ли? Ами момчето го съдят, може условна да получи, обаче гражданският иск се покрива частично от застрахователя и без лихвите. Та му остават и едни хубави пари да плати и ако баща му не е "владика" всичко му остава за цял живот - живот с доста дълго изплащане на голям лизинг без да си си купил нещо. Та карайте си спокойно и знайте, че "майсторите рано или късно си намират "майстора"...
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 03 Яну 2010, 23:33

Мордехай написа:Всеки рано или късно си го намира... На 30.12.09 си карам, минавам покрай Румънското посолство посока Подуене и по надолу заставам на светофара за Ботевградкото. До мен застава една спортна "балонообразна" черна кола и шофьора ме гледа лошо. Понеже съм заедно с един от моите шофьори и той го поглежда и ми вика: "Тоз можим ли гу разпори?". Аз обаче още преди много години разбрах, че улиците не са писта и не съм се бъхтил толкова години да си купя хубава кола, за да се доказвам на другите и нещо се майтапя. Количката тръгна на светофара все едно ще взема старта във Формула 1 и на другия обаче пак случайно застанах до него. Тоя направо побесня - гледам като тръгна няма колона, няма редица - на зиг-заг ги рязка отвсякъде. След още един светофар шофьорчето при мен вика: "Ей гляяй ко фръкна тъй у въздуха?". Не знам какво 'фръкна ама движението спря. След минутка започнахме да се изтегляме и гледам черната количка в най-лявата лента, шофьорът си гледа отпред вдясно смачканата част, а на трамвайната спирка отляво един възрастен човек лежи наполовина на релсите, наполовина на тротоара - главата му размазана и кръвта му изтича с мозъка на балончета. Направо си заминах, без да мога да гледам повече, имаше много спрели коли и само ми се наби в погледа как едно момиче стоеше на 5 метра в шок. Та какво се случва по-нататък ли? Ами момчето го съдят, може условна да получи, обаче гражданският иск се покрива частично от застрахователя и без лихвите. Та му остават и едни хубави пари да плати и ако баща му не е "владика" всичко му остава за цял живот - живот с доста дълго изплащане на голям лизинг без да си си купил нещо. Та карайте си спокойно и знайте, че "майсторите рано или късно си намират "майстора"...

Този пост заслужава да бъде закачен най-отгоре като важна тема!
И нарая да се публикува присъдата, дадена на голфона!
А най-накрая - обща снимка с интимните му приятели в Бобовдолския или Пазарджишкия!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 03 Яну 2010, 23:38

Честно казано не намерих нищо писано за инцидента. Може да е бил някой "връзкар" и да му се размине. Та това с присъдата може и да не стане...
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 03 Яну 2010, 23:43

:roll: :roll: :roll:
има "безсмъртни" които си мислят, че законите на физиката не важат за тях.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 03 Яну 2010, 23:45

Мордехай написа:Честно казано не намерих нищо писано за инцидента. Може да е бил някой "връзкар" и да му се размине. Та това с присъдата може и да не стане...

В България с пари ВСИЧКО може да се оправи. Неведнъж съм казвал че не Америка, а именно Бг е страната на неограничените възможности

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата