На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
Мечтае да кара: 850
Детайли за колата: петица- хубавица

Re: Аватар - впечатления от филма.

Мнение от akula » 06 Яну 2010, 14:25

не мога да ви разбера, бе хора, какво сте се заяли с тоя сюжеът и тия ефекти :dunno: - 2ете в комбинация са супер. в тоя филм има пове4е истина отколкото на пръв поглед. на 2рия има не6та , който не си видял от първия, и и след 3-ия може6 о6те доста да се вглежда6.
сюжета верно е познат, но това не зна4и 4е е ло6, или 4е няма истина в него. та тоя сюжет е се повтаря поне 2000 години на на6та земя и о6те не се е истъркал.и съм склонен да вярвам, 4е ако един ден 4ове4еството стъпи на друга планета с живот , тоя сюжет под една или друга форма 6те се завърти отново :bang: :bang: :bang:
та на кой от филмите не може6 да познае6 развитието на 90 процента, освен ако това не е основната идея на филма (такива филми прави гай ри4и, ама ако му влезе6 в мисленето не е толкова трудно).

абе явно глас в пустиня, 6то не зема да си се накъркам :banghead: :banghead: :banghead:
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от HA_PEMOHT » 06 Яну 2010, 14:42

Колко да е як тоя филм..... това си е 1 към 1 историята на Покахонтас на Уолт Дисни само че с яките ефекти....честно казано очаквам следващия "невероятен филм" да е Бамби с още повече ефекти
Един крайно ограничен и отчайващо глупав бездарник с отрицателен коефицент на интелигентност, както си джитка из интернет, започва да чете това.....

Синтаксис от ергативен тип, в който пециенсът е в субектна позиция, а агенсът - в ергативна

Какво е П.У.Т.К.А ?
Това е Пункт за Управление и Тактическа Координация на Авиацията

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 06 Яну 2010, 16:27

HA_PEMOHT написа:Колко да е як тоя филм..... това си е 1 към 1 историята на Покахонтас на Уолт Дисни само че с яките ефекти....честно казано очаквам следващия "невероятен филм" да е Бамби с още повече ефекти

Още не съм се отредил да го гледам , защото чакам сериозен случай да отида до столицата и направо на Аймакс (дето никой нищо не каза какво всъщност е , освен голям екран) ...
Супер много ме дразни обаче вибания момент с любовната история - айде стига бе :evil: Как във всеки един филам , местния Рамбо е на косъм да спаси света и единствено любовта към Мери успява да му помогне да събере всички сили и да осъзнае , че любовта към кучката е движещата сила на света - СУПЕР ПРОСТОТИЯ - ама комерсиално и за това се вкарва във всички касови филми , включително Стар Уорс ... Ако филма е едно напълно реално пресъздване на живота или войната - като Блек Хоук Даун - обявява се за безмислена пуцалка , понеже Рамбо не си мисли за Мери докато 145 човека го стрелят :kuku:
Ще го гледам , защото обичам научна фантастика и се надявам на кино да ми прави впечатление , че играя на ПЦто - дори на ХД трейлър на хората им личи , че са графики - природата и чудовищата изглеждат супер. Но който е играл хубави игри , веднага ще забележи , че голяма част от филма е анимация ...
ПС:бюджета е 237 млн , което означава че е по-евтин от Карибски Пирати и ... Хари Потър (мухахахах как звучи) . Тия 500 000 000 включват нечуваната рекламна кампания ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320Д(M47TUD20)

Мнение от Face » 06 Яну 2010, 16:43

Ефектите във филма са на най високо ниво от всичко,което съм гледал(а то не е малко).
Сюжета ми хареса,а за парите си заслужава и още как.
Съвет:не го сваляйте от торенти,не си заслужава и задължително да се гледа на 3Д!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 06 Яну 2010, 16:52

Сюжетът е плосък, клиширан и абсолютно предсказуем от началото до края. Но филмът е просто великолепен. Смятам да го гледам пак. :)

@acho.rs:
Не си прав. С компютърни игри се занимавам професионално, но графиката не ми "бъркаше в очите" в тоя филм. За разлика от много други. Определено е най-доброто, което някога е правено. И не е само една уникално яка 2-минутна сцена, която е изяла 50% от рендера на филма, а са уникални 2 часа и половина. Адски впечатляващо.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 06 Яну 2010, 17:03

От HD трейлъра има една сцена където човек се качва в космически кораб и отстрани има още 50ина ...бота . После лицата на хората им личи и самото движение на човека . Знам , че именно човек най-трудно се анимира , но според мен тук си личи . Надявам се на кино да не е така , но някак си няма как де друго яче.Всичко останало изгелжда уникално и супер реалистично ...

ентусиаст
Аватар

Мнение от Feanor » 06 Яну 2010, 17:09

Ти ако не си го гледал още на кино изобщо недей да се помайваш а марш към залата. :mhihi:
Филмът би бил впечатляващ и иначе, но на 3D изобщо не ти оставя никакъв шанс да се отнесеш към визията му по друг начин освен с :bowdown:
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
Мечтае да кара: 850
Детайли за колата: петица- хубавица

Мнение от akula » 06 Яну 2010, 17:33

acho.rs написа:
HA_PEMOHT написа:Колко да е як тоя филм..... това си е 1 към 1 историята на Покахонтас на Уолт Дисни само че с яките ефекти....честно казано очаквам следващия "невероятен филм" да е Бамби с още повече ефекти

.
Супер много ме дразни обаче вибания момент с любовната история - айде стига бе :evil: Как във всеки един филам , местния Рамбо е на косъм да спаси света и единствено любовта към Мери успява да му помогне да събере всички сили и да осъзнае , че любовта към кучката е движещата сила на света - СУПЕР ПРОСТОТИЯ - ама комерсиално и за това се вкарва във всички касови филми , включително Стар Уорс ... Ако филма е едно напълно реално пресъздване на живота или войната - като Блек Хоук Даун - обявява се за безмислена пуцалка , понеже Рамбо не си мисли за Мери докато 145 човека го стрелят :kuku:
;)

няма на4ин, колега, любовта е движещата сила в тая вселена. ако не е любов, остава секса, ама и за двете си требва кинти. по един или друг на4ин това е в основата на всеки сюжет/ сценарий, 6тото идва от живота.

ама аз си викам 6те поразсъждаваме философски, за не6тата а вие колеги, циклите на: слаб сужет, супер ефекти, ама го гледай на имакс

6си се накъркам, няма сродна ду6а за мене...
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34

ентусиаст
Аватар

Мнение от Feanor » 06 Яну 2010, 17:44

akula, ако си направиш труда да пишеш грамотно и четливо*... евентуално може и да намериш с кого да си поговориш за някоя от по-интересните идеи във филма. Макар че, честно казано, аз само за една такава се сещам (биологичната мрежа на Пандора) и тя не предполага някаква особена философска дискусия. :)

* - българската азбука на включва символите '4' и '6', това са арабски цифри.

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 06 Яну 2010, 17:49

м/у другото някъде бях чел че Аватарите са изцяло анимирани герои... т.е. няма актьори които да се снимат на зелен фон и след това да ги анимират... движения физиономии гримаси... абсолютно всичко е анимация...

ако се намери кой да поспори с мен ще се разровя за статията и ще пусна линк :mhihi:

а относно филма... много съм изкефен... чувството е подобно на това което изпитах когато гледах матрицата за първи път... :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на цигари
Мечтае да кара: само на пури
Детайли за колата: и тя пуши

Мнение от ivan83 » 06 Яну 2010, 17:53

филма е страхотен :clap: , вярно 1 към 1 с покахонтас, но ....... пак си страхотен, особено на 3Д :lol:

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 06 Яну 2010, 18:05

Ogi написа:м/у другото някъде бях чел че Аватарите са изцяло анимирани герои... т.е. няма актьори които да се снимат на зелен фон и след това да ги анимират... движения физиономии гримаси... абсолютно всичко е анимация...

ако се намери кой да поспори с мен ще се разровя за статията и ще пусна линк :mhihi:

а относно филма... много съм изкефен... чувството е подобно на това което изпитах когато гледах матрицата за първи път... :yes:

Абе аз няма да споря :mhihi: - просто ще поразсъждавам малко. Ако наистина е само анимация, защо пише, че Найтири я играе няк'ва негърка :roll: - а ако приемам, че я освучава само, в имдб не пише (voice) след името й в cast листа ;) ! Та си мисля, че не е напълно анимирано.

Иначе за филма......ами планетата беше уникално направена и само заради нея си струва да го изгледаш :clap: :bowdown: ....историята -> пълно клише :puke: и както каза един колега по-горе беше предсказуемо какво ще се случи още от самото начало на филма. Личната ми оценка е 8/10, просто защото наистина останах без дъх от някои кадри ;)!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Feanor » 06 Яну 2010, 18:36

Ogi написа:м/у другото някъде бях чел че Аватарите са изцяло анимирани герои... т.е. няма актьори които да се снимат на зелен фон и след това да ги анимират... движения физиономии гримаси... абсолютно всичко е анимация...

Анимацията е motion-capture от актьори, но Аватарите са моделирани (т.е. CG).

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 06 Яну 2010, 18:47

Добре де... признавам си... чел съм някъде нещо ама кво съм чел и аз незнам...

http://www.cinefish.bg/Avatar-vsichko-z ... s3082.html

Ако попитате аниматорите от WETA, ще ви отговорят, че аватарите и Нави са анимирани. Ако попитате Джим Камерън, ще ви отговори, че героите са представени от живи актьори. Истината е, че и двете страни са прави. Изискват се страхотни умения, за да се пресъздадат образите така, както ги изпълняват актьорите. Заедно с това усилията на аниматорите са съсредоточен в това, да предадат ни повече, ни по-малко играта на Сам, Зоуи и Сигърни. Разбира се аниматорите добавят малко от себе си при движението на опашките и ушите, което актьорите не могат сами.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата