Новото управление

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Харесва ли ви?

Да
35
17%
По-добре от предното
91
45%
Не
53
26%
Ще падне от власт скоро
22
11%

Общо гласове : 201
старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: Новото управление

Мнение от Е.Димитров » 20 Яну 2010, 15:06

Само дето в гърция се вдигнаха цените с над 50% след влизане на еврото,пък колегата вика че не били големи разликите...само дето кафенцето е 3 евро,но разбира се в България ние сме некакви извънземни,тука цените са ни на пределната височина,ше праснеме нови върхове след въвеждането на еврото

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 20 Яну 2010, 15:07

На какъв принцип според теб който има евро ще е по-богат?

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 20 Яну 2010, 15:18

Ми ако е както казваш 1:1, отивам ся сменям 50 000 евро в лева и утре имам 100 000 еврА.

А дори бих отишъл да изтегля заем некъв мнооо голям 1 - 2 милярда евра и ги менкам в лева / лихвата може и да е 25%/, и стаам милярдер и си купувам нефт и газ и си бачкам за кеф.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 20 Яну 2010, 15:37

Сондьора написа:Ми ако е както казваш 1:1, отивам ся сменям 50 000 евро в лева и утре имам 100 000 еврА.

А дори бих отишъл да изтегля заем некъв мнооо голям 1 - 2 милярда евра и ги менкам в лева / лихвата може и да е 25%/, и стаам милярдер и си купувам нефт и газ и си бачкам за кеф.

Аз пък един ден сънувах че удрям 5 ца от тотото,ебаси и каръка съм ,и на сън не мога да прасна 6 ца :banghead:

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 20 Яну 2010, 15:57

Ти може и да сънуваш, ама 96та, некои хора станха милионери когато курса на долара беше 3000 лв , и то само за един ден ;). И тва е, че сао някои хора знаят как ще стане тая врътка с лев евро, и ако си около тях, или да си им поне шАфиор пак ше намажеш ;)

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 20 Яну 2010, 16:26

Някой си плете кошницата с тея идеи за по-бързото въвеждане на еврото в БГ.Вие поглеждате повърхностно на нещата и ви интересува само курса евро-лев и какво ще стане със заплатите,а има хора и корпорации с милиони заеми в лева,които имат интерес при едно бързо въвеждане на еврото у нас да се срути курса на лева и с 20-30 процента от кредита си да го върнат целия предсрочно.Да не говорим за високите лихви и на евровите депозити у нас които са изкуствено завишени,БГ е една от страните в които в момента е най-изгодно да имаш евро на влог.
Да не говорим че дори за дребната и недотам дребна търговия едно закръглане нагоре на новите цени в евро са си чиста печалба без никакви вложения,демек спекула.
Да не говорим за акцизните стоки,чиито бандероли ще трябва да се сменят експресно за да са адекватни на новите цени,а ще са платени на старите.
И още и още и още,все неща от които обикновения Бай Ганьо няма да спечели,а само онея с якичките и сивите костЮми.
Имам позната женена за грък пожарникар,вече сигурно с над 10 години стаж.Преди еврото да навлезе там ми е разправяла че са идвали 3 пъти в годината на почивка в БГ,сега си стоят в Гърция.

Денис-Белята!!!
Аватар

Мнение от 00Cool » 20 Яну 2010, 16:31

jordanpar написа:Някой си плете кошницата с тея идеи за по-бързото въвеждане на еврото в БГ.Вие поглеждате повърхностно на нещата и ви интересува само курса евро-лев и какво ще стане със заплатите,а има хора и корпорации с милиони заеми в лева,които имат интерес при едно бързо въвеждане на еврото у нас да се срути курса на лева и с 20-30 процента от кредита си да го върнат целия предсрочно.Да не говорим за високите лихви и на евровите депозити у нас които са изкуствено завишени,БГ е една от страните в които в момента е най-изгодно да имаш евро на влог.
Да не говорим че дори за дребната и недотам дребна търговия едно закръглане нагоре на новите цени в евро са си чиста печалба без никакви вложения,демек спекула.
Да не говорим за акцизните стоки,чиито бандероли ще трябва да се сменят експресно за да са адекватни на новите цени,а ще са платени на старите.
И още и още и още,все неща от които обикновения Бай Ганьо няма да спечели,а само онея с якичките и сивите костЮми.
Имам позната женена за грък пожарникар,вече сигурно с над 10 години стаж.Преди еврото да навлезе там ми е разправяла че са идвали 3 пъти в годината на почивка в БГ,сега си стоят в Гърция.

Вече целия форум разбра колко си навътре в политиката и как ги разбираш нещата от вътре ,сега остана на денят Х
да пуснеш тема как си преебал държавата и си станал много голем .Че в момента пожарникаря яко ти бърка в здравето .
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 20 Яну 2010, 16:32

За да падне валутния борд, трябва силна и конкурентна икономика, ама не на услугите, ами на производството. Все още сме с висок бюджетен дефицит и мижав БВП. Все още издържаме раздута администрация и неефективни дейности и производства. И все още сме с отрицателан търговски баланс, вкл. за елементарните стоки като краставици и домати и те са внос. За какво си говорим в такъв случай? Борда беше въведен с цел финансова стабилност и развитие на икономиката ни. Първото се случи, но второто не. Нашата икономика няма капацитета да гарантира валутна равностойност на лева, която би била съотносима към еврото в определени приемливи граници. Навремето курса на лева беше вързан към германската марка и така германската икономика гарантираше стабилноста и конвертируемостта на лева. Ако сега освободим лева от тази връзка и курсът 1,95883 лв. за 1 EURO се премахне, то българската икономика ще трябва да гарантира валута, която да е с приемливи нива на отклонение от еврото. Е, в тази връзка, да ми кажете, какъв ще е курса на лева спрямо еврото, ако утре падне борда? Аз не се наемам да смятам, щото не разполагам с макроикономически показатели, но си има хора за това и нерядко чувам цифри от рода на 3.5-4 лв. за едно евро. Кажете ми, ако тук с тези цени, стане такава обмяна, дори и цените да се запазят, какво ще стане с парите във Вашия джоб? Еврото е за богати държави и пазари. За съжаление, ние не сме такива. Самата идея на ЕС, през далечната 1959 г., ако не се лъжа, основаването на т.нар Римски клуб, там са членували най-богаите държави в следвоенна Европа. В последствие клубът се разширява, за да се стигне до наши дни, където вече имаме политическо влияние и компромиси, които водят до това да сме най-бедната страна членка на ЕС. Ние не сме приети в ЕС, заради постигнати икономически критерии от Маастрихт, а заради политическа конкюнктура. Самоцелното въвеждане на еврото в една такава бедна страна, може да предизвика много негативен ефект. Не може еврото да гарантира нашето благоденствие. Това става само съм силна и конкуретна икономика, високи технологии, ноу хау и т.н.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 20 Яну 2010, 16:40

Бойко Борисов страшно много го оприличавам със Стефан Софиянски.
Само дет Стефан бе по-хитър и се спря на столицата, а Бойко с това Его..и цяла държава не му стига. Но и двамата са много сладкодумни и усмихнати...напрао да им се ненагледаш, затова и печелеха успешно всенародната любов. :confused: Интересно ми е как ще свърши всичко това.. :confused:

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 20 Яну 2010, 16:52

krystal написа:Бойко Борисов страшно много го оприличавам със Стефан Софиянски.
Само дет Стефан бе по-хитър и се спря на столицата, а Бойко с това Его..и цяла държава не му стига. Но и двамата са много сладкодумни и усмихнати...напрао да им се ненагледаш, затова и печелеха успешно всенародната любов. :confused: Интересно ми е как ще свърши всичко това.. :confused:

колкото и цинично да прозвучи обикновено лЮбовта свършва с еб@не.И обикновено народеца е в стойката партер и е от пасивната страна.Лошото е и че тоя народец е и политически и икономически фригиден и освен че и без пари,остава и без удоволствие.
Не разбирам даже хич от политика,да използвам да отговоря на една реплика по-горе.Но от математика и тежестта на онова в джоба ми разбирам премного и това ми стига за да си дам сметка за реалното състояние.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 20 Яну 2010, 17:18

Още ли се оплаквате тука :mhihi: Аз ни съм пил ракиика в Банкя, ма си имам и аз едно кредитче в левчета дето е усвоено и се чака падането на борда :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 22 Яну 2010, 13:37

А, честито!

http://news.ibox.bg/material/id_62529754/#clist

Абсолютна малоумщина! Че не трябва да се пуши - не трябва, но да се принуждават хората да купуват от цигарите с безбожно високите цени в България е просто монополизъм!
Без страх, без спирачка!

Денис-Белята!!!
Аватар

Мнение от 00Cool » 22 Яну 2010, 16:08

MatriX_Fucked написа:А, честито!

Абсолютна малоумщина! Че не трябва да се пуши - не трябва, но да се принуждават хората да купуват от цигарите с безбожно високите цени в България е просто монополизъм!

малко егоистично но не пушим !!! :mhihi: таа :clap:
айде и по митниците ще намалеят далаваерките :clap:
щем не щем ше се оправиме скоро :ok:
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_maxo » 22 Яну 2010, 19:24

MatriX_Fucked написа:А, честито!

Правилно е!
Или, и вие искате джунгалите да карат все повече е 36-ци?
Но много ми хареса ето това от коментарите по-долу:
Тоя Дянков от дишане на Хелий съвсем изперка.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 22 Яну 2010, 23:07

днес бойко ги респектира гърците и може скоро да го викнат да нареди и гръцките проблеми... :D
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата