значи гледах оня ден "дистрикт 9" и си зададох въпроса...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: значи гледах оня ден "дистрикт 9" и си зададох въпроса...

Мнение от Fear » 14 Яну 2010, 10:33

Хаос написа:Ако утре зависнат/кацнат/материализират се или въобще инициират контакт със сериозна част(достоверно голяма като численост група) от човечеството това ще означава няколко неща:
1. Технологично(като вид), духовно-енергийно(персонално) или по някакъв друг начин те ни превъзхождат значително, може би дори с милиони/милиарди години еволюция.
2. Те ще преследват свои си цели, за постигането на които може да използват различни методи.
3. Самият факт, че на Земята има същества, които са просъществували милиони години тук в хармония със заобикалящия ги свят, а ние рушим собствения си хабитат, говори достатъчно красноречиво точно колко сме примитивни. От глобално гледна точка, с разработването на такава усъвършенствана централна нервна система като интернет, преносител на най-ценното в днешно време-идеите, е огромна крачка напред в еволюцията ни.
4. Шокът ще е огромен, огромна част от религиите и ученията ще се сринат безвъзвратно, което ще отвори място на други.
5. Светът наистина никога няма да бъде същия.
6. Но за утешение - това едва ли ще стане скоро, както и ние не сме тръгнали да учим кучетата си на квантова физика, теориятя на Хайзенберг за неопределеността и.т.н

Най-смисленото мнение досега, според мен. :yes:
Съгласен съм с всички точки.

А за да отговоря конкретно на въпроса - не, не сме готови за такова нещо. Огромната маса от човечеството, може би 95%, е толкова ограничена в мисленето си, че изобщо не е в състояние да си представи картинката по т.5 от мнението на Хаос, както и последиците от една такава евентуална "среща". :)

Аватар

Мнение от diplomanta » 14 Яну 2010, 10:37

Дистрикт 9 беше най - блудкавия филм по темата, който съм гледал :)

Извънземните са тука :) Те ни дават технологията. Те командват правителството .А идеята за световно правителство е за да може целата планета да контактува с извънземните ,а на както във войните досега!
А нас ни лъжат и се прават че няма извънземни и ги търсят!
Той ядреният удар за добро утро е ясен, ама се пита в задачата... Те какъв ли удар биха могли да ни нанесат?

ПП. Хаитянското земетресение от онзи ден е изкуствено предизвикано от американците с извънземна технология. Готвят ни за 2012 година, когато, след поредица от мощни земетресения по целия свят ше земат властта във света и ше установят единно правителство и външнопланетен министър...

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 14 Яну 2010, 11:11

Хаос написа:Ако утре зависнат/кацнат/материализират се или въобще инициират контакт със сериозна част(достоверно голяма като численост група) от човечеството това ще означава няколко неща:
1. Технологично(като вид), духовно-енергийно(персонално) или по някакъв друг начин те ни превъзхождат значително, може би дори с милиони/милиарди години еволюция.
2. Те ще преследват свои си цели, за постигането на които може да използват различни методи.
3. Самият факт, че на Земята има същества, които са просъществували милиони години тук в хармония със заобикалящия ги свят, а ние рушим собствения си хабитат, говори достатъчно красноречиво точно колко сме примитивни. От глобално гледна точка, с разработването на такава усъвършенствана централна нервна система като интернет, преносител на най-ценното в днешно време-идеите, е огромна крачка напред в еволюцията ни.
4. Шокът ще е огромен, огромна част от религиите и ученията ще се сринат безвъзвратно, което ще отвори място на други.
5. Светът наистина никога няма да бъде същия.
6. Но за утешение - това едва ли ще стане скоро, както и ние не сме тръгнали да учим кучетата си на квантова физика, теориятя на Хайзенберг за неопределеността и.т.н

С някои неща хич не съм съгласен.

1 - Къде намеси метафизиката... Технологично биха ни превъзхождали, няма спор. За "духовно" може дори да нямат понятие. Между другото, еволюцията дори ние вече сме я надраснали. Днес никой не боледува от вариола, само че не защото сме еволюирали за да не я ловим.
3 - За интернет си прав. Останалото обаче е в ярко противоречие с него. Помисли малко - не сме единствените, които нагаждат околната среда спрямо себе си. Бобрите например правят точно същото, понякога с катастрофални последици за конкретната екосистема. Хармонията с околната среда е просто илюзия. Околната среда се променя непрекъснато, всеки изяден от вълк заек я променя в една или друга посока. Ние просто работим в други мащаби, това е единствената разлика. По кой начин това ни прави "примитивни"?
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 14 Яну 2010, 11:14

porostorm написа:
georgymk написа:Гледай по-нормални филми и няма да си задаваш такива въпроси....

да наистина, филма е култово тъп :mhihi:

+ 1000 и едно :ok: , по-голяма простотия от това не бях гледал в близките години :mhihi:

баш по темата:

http://www.youtube.com/watch?v=NZZvtQtdbzM

"if we dont strike soon, there will be not much of America left..."

Иначе като колегите - храна, вода, гориво, генератори, припаси, укрепване на бункера (къщата) и чакаме...
Сигурен съм на 90%, че има някъде нещо, но не се знае какво и дано ние сме по-силни :smoke:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Потребител
Аватар

Мнение от problema » 14 Яну 2010, 11:15

Знам само едно,че ще ми трябва значителен арсенал и богат избор на оръжия за да защитя себе си и семейството си от другите хора!!!Една криза ни увълчи,краде се даже и храната от хладилниците кво остава за извънземни!!!!!!!

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 14 Яну 2010, 11:50

павката написа:а дали въобще съществуват?

ако допуснем че вселената е наистина безкрайна, няма начин да не съществуват безброй по висши и низши цивилизации

по темата: ако дойдат мирно всеки ще се чуди как да забогатее и от тях и ще е трета световна кой да представлява света :shock:
Изображение

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 14 Яну 2010, 11:51

Този филм е най-голямата боза,която съм гледал-толкова нереален и долнопробен.Гледах около 30 мин и прецених че няма смисъл да си губя времето :mhihi:
Абсурд да сме готови-ние за Европа не сме готово а за инвънземни :kuku:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 14 Яну 2010, 11:58

А те дали са готови за нас? :mhihi:
И за какво им е да идват пред всички, ако не искат да ни избият, за това се връщаме към ядрения удар :twisted:

Аватар

Мнение от Хаос » 14 Яну 2010, 13:04

Feanor написа:С някои неща хич не съм съгласен.

Изхождаш от презумпцията, че еволюцията задължително е от тип огън-металообработка-електроника, което според мен е грешна отправна точка. Абсолютно възможно и твърде вероятно е да е от коренно различен тип, дори и хората са способни на неща от сферата на научната фантастика само посредством собствената си енергия, примерите са много.
А за бобрите и вълците - те не правят собствената си среда неблагоприятна за живеене, за разлика от нас... Не убиват за развлечение, за да се харесат на други индивиди от глутницата, въпреки че са силно социални, както сме и ние...
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 14 Яну 2010, 13:35

Oлелееееееее аз съм гледал District 13 :mhihi: и се чудя какви са тия извънземни за които се разправяте :oops:

А иначе по темата... на някой прави ли му впечатление че в 90% от филмите на такава тематика, извънземните кацат в УСА и то не къде да е а в Ценрал Парк... винаги съм се чудил как така става че от цялата ни огромна планета все там ги влече да кацат, а УСА дори не е най-голямата страна в света.

Ако някой ден дойдат, по добре да не съм жив, защото ще настанат едни вандалщини, мародерства, безнаказаност във всяко едно отношение. Няма да има нужда да харчат излишни средства, защото света сам ще се самоунищожи.

И малко да променя темата. Какво бихте направили ако знаете че света ще загине до броени дни?

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 14 Яну 2010, 13:41

Хаос написа:Изхождаш от презумпцията, че еволюцията задължително е от тип огън-металообработка-електроника, което според мен е грешна отправна точка. Абсолютно възможно и твърде вероятно е да е от коренно различен тип

Само дето на науката не е известен нито един пример за такъв. Което го прави не "твърде вероятно", а доста съмнително. Пък и техническият напредък е просто следствие на развитието на мисълта, което всъщност имах предвид.

Хаос написа:А за бобрите и вълците - те не правят собствената си среда неблагоприятна за живеене, за разлика от нас... Не убиват за развлечение, за да се харесат на други индивиди от глутницата, въпреки че са силно социални, както сме и ние...

Въпрос на възможности. Всеки се опитва да направи средата по-благоприятна за себе си. Ние също. Каквото и да си говорим за замърсяване, фактите са, че в замърсените градове хората средно живеят по-дълго и боледуват по-малко отколкото в девствените джунгли. Колкото до развлечението, твърде малко животни изобщо правят нещо за развлечение, защото това изисква наличие на интелект и свободно време. А свободното време е лукс, който можеш да си позволиш само когато не си зает да оцеляваш.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от NStorm » 15 Яну 2010, 12:25

:OT: Имаше един мини-сериал (6 епизода) по ББС - Торчууд: Децата на Земята, ако го има из торентите - силно го препоръчвам! Идват ония (пращат пратеник) и казват: Ние сме много по силни от вас, можем да ви изтребим. Само че можете да се откупите. Искаме 10% от децата на планетата! И тогава си еба майката, фигуративно...Много силна драма, направо разтърсваща..
Моето мнение - не сме готови въобще. То ние си хвърляме бомби едни на други, какво остава и да посрещнем някой единни. Иначе, ако кацнат в България, поне ще станем по-популярна дестинация, демек има файда :mhihi: Но, както знаем, те кацат в Централ Парк в Ню Йорк, така че пак греда :mhihi:
21/02/08...speechless

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 15 Яну 2010, 12:43

Със сигурност ще ги фане птичи или свински грип :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 15 Яну 2010, 12:57

Къв беше поздравът от маите, остават ни още 1г и 10м :mhihi:

п.п Консервите най издържат да знаете, от догодина тряя почва запасяване.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 15 Яну 2010, 14:29

Някога Star Control играли ли сте, че гледам въображението куца в темата, а не очаквах това :)
Относно еволюцията... има в тази игра толкова много примери, че половината "фантастични" филми могат да се засрамят.
Аватар например е отличен вариант, който помага на да може да се смени гледната точка... (paradigm shift). Но мисля, че човек трябва да има желание да погледне и в страни.
По темата какво ще стане? Ако надвиснат отгоре... значи преговорите са се провалили и ще го ядем големия ;)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата