COLLAPSE
Модератор: Общи модератори
56 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: COLLAPSE
///peter написа:По-скоро браунов газ - по произход откривателя е българин.
Та добиват го отелектролит който 95++% е вода. Към момента се ползва в комбинация с бензина, тъй като малко могат да управляват подходящо генератора за да добият достатъчно газ. Но има и хора постигнали изцяло с вода движението на автомобили и по-точно Стенли Майър - но човека умира от натравяне:
http://www.youtube.com/watch?v=a74uarqap2E
Има и горелки на вода:
http://www.youtube.com/watch?v=YR7eIbL1 ... re=related
И те така
И аз съм си играл с тая глупост, абослютна чикия, харчи повече ток от акумулатора отколкото отдава

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
dimithur написа:///peter написа:По-скоро браунов газ - по произход откривателя е българин.
Та добиват го отелектролит който 95++% е вода. Към момента се ползва в комбинация с бензина, тъй като малко могат да управляват подходящо генератора за да добият достатъчно газ. Но има и хора постигнали изцяло с вода движението на автомобили и по-точно Стенли Майър - но човека умира от натравяне:
http://www.youtube.com/watch?v=a74uarqap2E
Има и горелки на вода:
http://www.youtube.com/watch?v=YR7eIbL1 ... re=related
И те така
И аз съм си играл с тая глупост, абослютна чикия, харчи повече ток от акумулатора отколкото отдава
Така ли? Какъв тип клетка ползва и какъв електролит? Електродите от какъв материал бяха?
Че гледам колегата е докарал 7 смесен разход

Ползвеах го като горелка само, с хексан , щото инак гърми много
На кола не съм го слагал, тоест слагахме го, ама понеже беше инжекцион двигателя, нещо не се получи .... А дори и да се получи, според мен ще му разкаже играта на акумулатора за отрицателно време 

dimithur написа:Аре бе не са поискалиЯ си виж последната фактура за ток - зелена енергия + еди колко си % към сметката за ток
Бтв и слънчевата енергия е голяма уловка отново. Примерно купуваш си слънчеви панели на цена Х, с 3 години гаранция. Като разделиш Х на 3 години, един киловат ел. енергия, произведена от слънчевите панели ти излиза около 0.25лв/Kw. Демек повече отколкото ако просто си ползваш енергото. А аз защо ли имам някакви подозрения, че тея слънчеви панели са много точно изчислени да изкарат точно 3 години и после да загинат геройски, че да си купуваш нови
Бтв в голяма грешка си, панелите са с гаранция по 25 години вече, както на модула, така и на електропроизводството. Ма кой ли да знае, като изобщо не е чел.

Колега, коя фирма в България предлага слънчеви панели с 25г гаранция, че аз нещо не мога да намеря ? 

dimithur написа:Колега, коя фирма в България предлага слънчеви панели с 25г гаранция, че аз нещо не мога да намеря ?
Ами всяка, колега, абсолютно всяка. Кажи направо какво искаш да правиш и ще те ориентирам.
ferdy написа:dimithur написа:Колега, коя фирма в България предлага слънчеви панели с 25г гаранция, че аз нещо не мога да намеря ?
Ами всяка, колега, абсолютно всяка. Кажи направо какво искаш да правиш и ще те ориентирам.
Засега нищо, само информативно се интересуам за сайт на такава фирма, в който да пише гаранция 25г

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
dimithur написа:ferdy написа:dimithur написа:Колега, коя фирма в България предлага слънчеви панели с 25г гаранция, че аз нещо не мога да намеря ?
Засега нищо, само информативно се интересуам за сайт на такава фирма, в който да пише гаранция 25г
Стига си спорил, колежката се занимава с това. барем знае как е пазаря

Аз това, което намерих набързо е, че дават 25г на мощността, демек че след 25г ще имаш поне 80% мощност от тази, която е била в началото. Но техническата гаранция си е 3-5 години, демек ако изфиряса тотално на 5тата година и 1 месец , пак ще ти излезе тока по-скъп отколкото ако си ползвал такъв от енергото 

dimithur написа:Аз това, което намерих набързо е, че дават 25г на мощността, демек че след 25г ще имаш поне 80% мощност от тази, която е била в началото. Но техническата гаранция си е 3-5 години, демек ако изфиряса тотално на 5тата година и 1 месец , пак ще ти излезе тока по-скъп отколкото ако си ползвал такъв от енергото
Я пак прочети, този път по-внимателно. Гаранция от 5 години дават само на инверторите и това е напълно нормално.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Истината е във водорода ,една станция която захранва с ток и чрез катализа на водата-ето ти гориво,а както занем 2/3 са вода,пък след катализатора става отново вода
56 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4