Въпроса с болниците

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Re: Въпроса с болниците

Мнение от ///peter » 28 Яну 2010, 16:55

jordanpar написа:
///peter написа:Във всяка по-бяла страна винаги можеш да провериш към даден момент КОЛКО пари имаш по здравната си осигуровка.В БГ при проверка срещу името и ЕГН-то ти излиза само--лицето е с непрекъснати здравноосигурителни права.Във всяка по-бяла страна хора,работещи на по-високоплатена работа и съответно по-големи като суми здравни удръжки имат по-широк спектър от услуги ,операции и интервенции които им осигурява тая здравна осигуровка.Демек--работил си за повече пари,плащал си по-големи удръжки,за една операция,която на някой друг му се налага да доплати,защото не му стига осигуровката,на теб не се налага.
Колко от вас знаят каква сума досега от както са започнали някога работа им е взета за здравни осигуровки???
При старата ми работа гледайки фишовете за заплатата за около 7 години и сумирайки всички удръжки за осигуровки,които са ми взимани,сумата която се получи е доста апетитна,само че аз реално нямам никакви по-големи права от мангала ,който се води държавно здравно осигурен.Даже напротив--циганите имат повече права,използвайки винаги социалната си принадлежност и дискриминационния жокер.

Намекнах ти че си тотално дезинформиран, ама ти рупаш ли рупаш. В белите страни медицината е безплатна.
Системата която визираш със осигурителните партиди е щатската. Тя е на принципа на застраховката. И когато на теб не ти достигат пари ще си умреш като куче пред кабинета, докато те подритват санитарите.
А при нас няма осигурителни партиди поради факта, че системата е солидарна. Или с други думи, ако по някаква причина ти си с ниски доходи, няма да си умреш, а ще получиш помощ.
Пак акзвам говорите за неща от които нямате и грам понятие :evil:

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 28 Яну 2010, 17:05

дянков го каза тва ,че излишъка от бюджета ,всъщност не излишъка ,а резерва в бнб щял да го тури ан депозит някъде и да изкара от лихви-но явно резерва му се е видял малък и ще дръпне и от другаде! само че като му се метна детето на глава от 4тия етаж се засили пръв в пирогов....!! и не пита дали им трябва ядрено магнитен в момента,който е на ишлеме-т.е. не е на болницата ,а директно са му направили ,или скенер ,или там квото....!! и детето му е изписано,ще се оправи/ да му е живо и здраво -не му желая лошото/ ,но понеже е поседял вътре доста дни -сега ще правят рамент на тоалетните ,щото били гадни в детското....!! трябва ли някой отгоре да се пребие ,за да се види какви ядове има системата и какво и се случва!?!?
по въпроса за -аз плащам много здравни,а друг по-малко няма как да стане изравняване ,щото някой плаща ,а не ползва нищо ,защото не му се налага ,а друг плаща пак толкова ,но изхарчва доста,щото се е преметнал някъде и лечението му струва една камара пари. така че тва със сравненията за вноските не може да се получи-независимо мангал или бял....!!!

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 28 Яну 2010, 17:16

Истината е ,че осигурен или не,всеки комуто се наложи да ползва медицинска помощ и най-важното има пари,предпочита да отиде в лечебното заведение,което той избере,с реноме и добър имидж,да си плати и дори сам да има правото да посочи лицата които да го лекуват.Това е.Колко прегледи при известни имена се заплащат от 50 лева нагоре само за ´´добър ден´´,без касови бележки и без направления.Сухата пара определя възможностите на пациента,бедните--да го духат на опашката.

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 28 Яну 2010, 17:23

то тва е истината не само за здравеопазване ,а и за всички неща от живота! здравеопазването няма как да е различно... а и така е навсякъде по света..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 28 Яну 2010, 17:25

те опашките си ги правят самите лекари. Бях в клиника Ден на операция и просто нямам думи венага започват с прегледа, казват ти за 10 мин това и това е, минаваш през няколко машини и си готов. Имаше много операции до 10 вечер бачкат хората яко. Преди да отида във клиника ден, бях във Александровска пълна скръб. Всичко все едно е след война.
Изображение

Аватар

Мнение от jordanpar » 28 Яну 2010, 17:58

jordanpar написа:Истината е ,че осигурен или не,всеки комуто се наложи да ползва медицинска помощ и най-важното има пари,предпочита да отиде в лечебното заведение,което той избере,с реноме и добър имидж,да си плати и дори сам да има правото да посочи лицата които да го лекуват.Това е.Колко прегледи при известни имена се заплащат от 50 лева нагоре само за ´´добър ден´´,без касови бележки и без направления.Сухата пара определя възможностите на пациента,бедните--да го духат на опашката.

SKISA написа:то тва е истината не само за здравеопазване ,а и за всички неща от живота! здравеопазването няма как да е различно... а и така е навсякъде по света..

Точно затова говоря.И затова грам внимание не обръщам на думите на някой писал по-горе че видите ли системата в БГ била солидарна към всички еднакво. :nono: :nono: .Това е 100 процентова лъжа,в действителност системата работи толкова по-добре за пациента,колкото е по-заможен той или колкото повече пари в кеш може да плати.Та държавата просто трябва да узакони този реално действащ метод и да прекъсне пътищата за даване пари на ръка.По-заможните пак ще си избират при кого,кога и как,но парите ще преминават през легални плащания и така ще се намали броя на незаконни операции,манипулации или лечения провеждани в работно време,но неотчетени,както и възможността за търсене на директна отговорност от лекар причинил усложнения от своята дейност проследявайки плащанията към него. Всъщност защо ли говоря за заможните само,като за никого не е тайна че опре ли до здраве българина е факир за намиране на пари,но въпроса е как да се дават и какво се получава срещу тези пари.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 28 Яну 2010, 18:22

jordanpar написа:предпочита да отиде в лечебното заведение,което той избере,с реноме и добър имидж,да си плати и дори сам да има правото да посочи лицата които да го лекуват

SKISA написа:то тва е истината не само за здравеопазване ,а и за всички неща от живота! здравеопазването няма как да е различно... а и така е навсякъде по света..

:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW

Мнение от Ganchev__ » 28 Яну 2010, 18:52

saleen написа:Ами да направят тогава инспекторат, който да контролира болниците и да следи за нивото на обслужването и да ги санкционира при злоупотреби и при гафове да се търси персонална отговорност от лекаря , а не да се затваря болница, в която примерно 90% от лекарите са добри специалисти.
SKISA написа:здравната каса вече трети месец забавя плащанията на болниците по всевъзможни начини,като с това може би се опитва да помогне на бюджета,

А може би отлежават на някой срочен влог и някой ще се облажи от лихвите.

По едно време казаха, че парите минавали през банката на приятелката на Бойко.

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 28 Яну 2010, 23:15

Бухахаха - мноо специалисти в тая държава веее.
Особено тоя многодомеца :mhihi:

Аватар

Мнение от jordanpar » 28 Яну 2010, 23:43

///peter написа:Бухахаха - мноо специалисти в тая държава веее.

Специалиста е ясен кой е,с малко над 3 години регистрация и 5500 мнения,симпатяга отвори консултантска къща с Ачо,милионери ще станете.Най-обичам такива като тебе--силни в теорията и боравенето с гугъл,а на практика кръгла нула.Тебе те знам от няколкото теми с умни твои мнения като заможен бизнесмен даващ работа на десетки семейства,забогатяващ още повече по време на кризата,пълен с идеи и многознаещ дървен философ.
И ако работата ми в няколко населени места ти пречи,сподели ми го на лични.И спести си репликата на този ми коментар,не се излагай повече.

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 29 Яну 2010, 0:29

jordanpar написа:
///peter написа:Бухахаха - мноо специалисти в тая държава веее.

Специалиста е ясен кой е,с малко над 3 години регистрация и 5500 мнения,симпатяга отвори консултантска къща с Ачо,милионери ще станете.Най-обичам такива като тебе--силни в теорията и боравенето с гугъл,а на практика кръгла нула.Тебе те знам от няколкото теми с умни твои мнения като заможен бизнесмен даващ работа на десетки семейства,забогатяващ още повече по време на кризата,пълен с идеи и многознаещ дървен философ.
И ако работата ми в няколко населени места ти пречи,сподели ми го на лични.И спести си репликата на този ми коментар,не се излагай повече.

Ей палячо, я не се прай на големото добро утро. Никъде и никога не съм казвал, че съм заможен и съм давал работа на десетки семесйтва ;)
Но поне не го раздавам шушляка дето кичи готини коли на аватари сякаш са негови, но мрънкаш как държавата не му бърше гъза щото той е неспособен.
И да за здравната реформа, както и по много други теми си тотална невежа - типична комунистическа издънка :!:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 330 xd , 2003
Мечтае да кара: BMW M3 E 46 CSL

Мнение от Bella » 29 Яну 2010, 10:22

Становището на ББ за здравната реформа

Видно голяма част от форума си пият кафето в Банкя и са на едно мнение с премиера :mhihi:
Харчим пари ,които нямаме да купуваме неща от които нямаме нужда за да впечатляваме хора които не заслужват :kuku:

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 29 Яну 2010, 10:47

Bella написа:Видно голяма част от форума си пият кафето в Банкя и са на едно мнение с премиера :mhihi:

Ти пък кво против имаш да си пия кафето с ББ?! :winky: :mrgreen:

ПС Освен това не винаги аз ходя в Банкя, ами той се отбива при мен :P :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 29 Яну 2010, 13:56

flame написа:
Bella написа:Видно голяма част от форума си пият кафето в Банкя и са на едно мнение с премиера :mhihi:

Ти пък кво против имаш да си пия кафето с ББ?! :winky: :mrgreen:

ПС Освен това не винаги аз ходя в Банкя, ами той се отбива при мен :P :lol:

To поне така да беше бих те разбрал, ама едва ли....За всяка една глупост дайте да търсим позитивната страна, утре ще спрат изобщо да ни лекуват и ще има теми колко гениално е да ни оставят на еволюцията и естественият отбор. Аз като съм от малък град примерно и се осигурявам вече 10 години във връзка с тази реформа някой ще ми намали ли размера на осигурителната вноска, или да ми признае пътни разходи, за това, че ще пътувам 30 км до болница, сключила договор с касата? Не! Ей затова няма да се оправим! Почвам вече да вярвам и разни конспирации, като планът "Ран-Ът" напоследък, като ги гледам какво правят...
Никой не мое ма връне на селу!

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 29 Яну 2010, 15:08

Мога да кажа само едно детско виждане за нещата - макар и лоши условия, всеки един човек заслужава медицинска грижа в нужда, ако е съвестен да си я потърси. Жалко е, ако има множество населени места, които не само, че няма да имат болнична помощ наблизо, но и труден достъп до транспорт, да речем. Но...кой както се уредил :roll:
BMW only!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата