детската градина плюс 50 процента
Модератор: Общи модератори
67 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: детската градина плюс 50 процента
Evo 99 написа:И да добавя нещо, което на много може да им звучи грубо, но за мен си е чистата истина. Когато искаш деца, си правиш сметката и дали ще можеш да си ги позволиш. Гадничко е, но това е положението поне на този етап.
За съжаление и аз съм съгласен. Циганките, които раждат по ХХ деца и после ги захвърлят, са чудесна илюстрация в случая.
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Сега като вдигнат таксата за детска градина и вече ще спрат да раждат по 20 циганета
Защото ще почнат да си "правят сметката"
И ще преборим демографският срив с тези съвсем адекватни по време на икономическа криза мерки

Никой не мое ма връне на селу!
saleen написа:Сега като вдигнат таксата за детска градина и вече ще спрат да раждат по 20 циганетаЗащото ще почнат да си "правят сметката"
И ще преборим демографският срив с тези съвсем адекватни по време на икономическа криза мерки
![]()
Цигани и детска градина

Криза, не криза - те гледат само да докопат социалните помощи, а другото е ден за ден

А 20 лева повишение или понижение на такса детска градина изобщо за мен не може да е "мярка" (във или извън криза)

Или викаш ако бяха свалили таксата с 20 лева от раз щеше да направиш 1 дете, а ако бяха премахнали въобще таксата - минимум 3!

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Че то ако беше само едно повишение направо да ги позлати човек, но в контекста на всичко друго (защото разходите по едно дете далеч не се изчерпват с таксата за детска градина), което правят, това е просто поредното безумие.
saleen написа:Че то ако беше само едно повишение направо да ги позлати човек, но в контекста на всичко друго (защото разходите по едно дете далеч не се изчерпват с таксата за детска градина), което правят, това е просто поредното безумие.
"Контекста на всичко друго" колега е едно много обширно понятие, което никой на този свят не може да контролира напълно

Или викаш управниците са виновни, че бананите на международните борси са се повишили и трябва да купуваш бебешката каша по-скъпо

Имаше опити по комунизма с т.нар. "Планово стопанство" - но резултатите от опита предполагам са ти известни

krystal написа:Evo 99 написа:И да добавя нещо, което на много може да им звучи грубо, но за мен си е чистата истина. Когато искаш деца, си правиш сметката и дали ще можеш да си ги позволиш. Гадничко е, но това е положението поне на този етап.
Мацка.., дано никога не разбереш, колко боли, когато паднеш от високо..
На мацка, се обръщай към познатите ти. Що се отнася до това от къде ще падна, проблема си е само мой. Има тема, аз съм дала мнението си по нея.
- saleen
- старши ентусиаст
-
Хм...роптаем защо толкова години сме на тоя хал-явно си го заслужаваме, колкото повече ни доят с всевъзможни такси, толкова по- густо ни става, мазохисти и това е.
saleen написа:Хм...роптаем защо толкова години сме на тоя хал-явно си го заслужаваме, колкото повече ни доят с всевъзможни такси, толкова по- густо ни става, мазохисти и това е.
Абсолютно..

Фламе...не говорим за възможности, а за принципи и отношение..
Аз ще спестя в името на детето, но къде отива ролята на държавата в такъв случай?..
После да сме се оплаквали от управниците..., той народа ни е толко смачкан и увесил нос, че друго не му трябва, освен да пасе..
flame написа:Evo 99 написа:И да добавя нещо, което на много може да им звучи грубо, но за мен си е чистата истина. Когато искаш деца, си правиш сметката и дали ще можеш да си ги позволиш. Гадничко е, но това е положението поне на този етап.
За съжаление и аз съм съгласен. Циганките, които раждат по ХХ деца и после ги захвърлят, са чудесна илюстрация в случая.
А самотните майки, кучета ги яли, щот не са си праили сметката..

krystal написа:Аз ще спестя в името на детето, но къде отива ролята на държавата в такъв случай?..
Аз мисля, че ти вече много точно описа ролята на държавата

krystal написа:После да сме се оплаквали от управниците..., той народа ни е толко смачкан и увесил нос, че друго не му трябва, освен да пасе..
Аз съм на мнение, че народът няма да вдигне гордо глава ако намалят таксите за детска градина - а когато направи нещо, което му позволява да плаща таксата.

В първият случай чакам на държавата - подаяние един вид - какво има да се гордея с това и да ми дава сили да вървя напред?
Във вторят случай разчитам на себе си - и се чувствам пълноценен човек - и продължавам напред с гордо вдигната глава.
krystal написа:flame написа:За съжаление и аз съм съгласен. Циганките, които раждат по ХХ деца и после ги захвърлят, са чудесна илюстрация в случая.
А самотните майки, кучета ги яли, щот не са си праили сметката..
Да даваме на всяка самотна циган..., пардон - майка, по 1000 Евро месечна помощ, а на тези с над 10 деца - по 2000 Евро!

- saleen
- старши ентусиаст
-
Хумора ти за самотните майки не е уместен, защото някакъв % от тях наистина отглеждат сами децата си и дори и такова едно увеличение е болезнено за тях и те като едни от най- уязвимите членове на обществото понасят най- тежко тези неща. Пък да кажеш на една такава жена, че е трябвало от рано да си "прави сметката", както беше писано по- горе, е проява на бездушие и цинизъм.
п.п. Ако толкова много смятате, че трябва да се дават повече пари-идете в най- близката детска градина и дарете безвъзмездно някаква сума за децата , никой няма да ви върне
п.п. Ако толкова много смятате, че трябва да се дават повече пари-идете в най- близката детска градина и дарете безвъзмездно някаква сума за децата , никой няма да ви върне

saleen написа:Хумора ти за самотните майки не е уместен, защото някакъв % от тях наистина отглеждат сами децата си и дори и такова едно увеличение е болезнено за тях и те като едни от най- уязвимите членове на обществото понасят най- тежко тези неща. Пък да кажеш на една такава жена, че е трябвало от рано да си "прави сметката", както беше писано по- горе, е проява на бездушие и цинизъм.
Процентът майки от НЕромски произход с ХХ деца клони към 0

Доколкото помня ти правиш на проблем всяка стотинка, която циганите изкярят от държавата неправомерно.
А сега да разбирам ли, че подкрепяш идеята всяка майка с по ХХ деца да получава 1000 Евро месечна помощ от държавата?

saleen написа:Ако толкова много смятате, че трябва да се дават повече пари-идете в най- близката детска градина и дарете безвъзмездно някаква сума за децата , никой няма да ви върне
Обади ми се следващият път като ходиш да дойда с теб. Ако искаш и аз мога да ти се обадя като ходя.

flame написа:Процентът майки от НЕромски произход с ХХ деца клони към 0![]()
Хем не си наясно, хем спориш..

Да те светна само, че за трето и повече деца, градината е безплатна. А за второ, цената е наполовина.
От там нататък смятам да не се хабя да пиша повече..ако искаш, ще схванеш.

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
krystal написа:flame написа:Процентът майки от НЕромски произход с ХХ деца клони към 0![]()
Хем не си наясно, хем спориш..![]()
Да те светна само, че за трето и повече деца, градината е безплатна. А за второ, цената е наполовина.
От там нататък смятам да не се хабя да пиша повече..ако искаш, ще схванеш.
Ми Krystal, направете си още едно две и ти е безплатна дет.градина, ти казваш, че нямало социална роля държавата, а тя има, искаш безплатна детска градина...... така че действай

Самотни майки....ми по тая логика ние сме самотни бащи, щото гледаме жената и децата тогедър

Защо изобщо замесихте самотните майки, темата е за съвсем друго. Самотните майки плащат половин такса, а колко от тях са реално самотни, това пък е една съвсем различна тема.
67 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5