Дразнят ли ви тези, които се пререждат по светофарите?
Модератор: Общи модератори
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Дразнят ли ви тези, които се пререждат по светофарите?
Пресен случай карам си по булевард ленин (цариградско шосе)и един с мерцедес ц190 така караше нагло,засичаше всички само защото си беше сложил лампа на таблото,но не беше я пуснал,няколко пъти му свирнах,светка-не,нагъл до безобразие...
liloff написа:...
указаната посока наляво сама по себе си забранява завой в обратна посока.
или наляво значи само наляво.
за знаците със задължителни предписания вече беше писал.
тва е от ППЗДП- чл. 30 за пътните светофари
(4) Когато светещото поле за зелената светлина на светофар с 3 светещи полета е с
формата на стрелка (стрелки) и върху светещите полета на червената и жълтата светлина
са нанесени контурите на същата стрелка (стрелки), значението на сигналите на този
светофар се отнася само за посоката (посоките), указвана (указвани) от стрелката
(стрелките).
накратко е така- има ли на кръстовището задължителна посока наляво, дали ще е светофар с лява секция, или знак като тези от група Г, които си показал, то завой в обратна посока не се прави.
другото което е, на крътовище със светофар без задължително указана посока и знак В22 над него, за забранен завой наляво, обратен може да се направи.

- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
JOGI написа:liloff написа:...
указаната посока наляво сама по себе си забранява завой в обратна посока.
или наляво значи само наляво.
за знаците със задължителни предписания вече беше писал.
тва е от ППЗДП- чл. 30 за пътните светофари
(4) Когато светещото поле за зелената светлина на светофар с 3 светещи полета е с
формата на стрелка (стрелки) и върху светещите полета на червената и жълтата светлина
са нанесени контурите на същата стрелка (стрелки), значението на сигналите на този
светофар се отнася само за посоката (посоките), указвана (указвани) от стрелката
(стрелките).
накратко е така- има ли на кръстовището задължителна посока наляво, дали ще е светофар с лява секция, или знак като тези от група Г, които си показал, то завой в обратна посока не се прави.
другото което е, на крътовище със светофар без задължително указана посока и знак В22 над него, за забранен завой наляво, обратен може да се направи.

Да, и аргументите на куките са класика.
Но... в България няма задължителен син кръгъл знак, който да показва направо, наляво и обратен или само наляво и обратен завой, като в някои други държави. Самото правене на обратен завой си е завой наляво. Без значение дали ще имам картинка на светофара или не. Т.е. това не променя нищо. Докато няма забрана за обратен завой, той е разрешен и това е.
Но... в България няма задължителен син кръгъл знак, който да показва направо, наляво и обратен или само наляво и обратен завой, като в някои други държави. Самото правене на обратен завой си е завой наляво. Без значение дали ще имам картинка на светофара или не. Т.е. това не променя нищо. Докато няма забрана за обратен завой, той е разрешен и това е.
ако си на светофара на цар освободител и раковска, посока народното събрание, би ли направил обратен там?
- Bella
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 46 330 xd , 2003
- Мечтае да кара: BMW M3 E 46 CSL
titto написа:Обичам те, любов!
Ще ти го припомня като ме прехраниш на някое столично кръстовище

И аз тебе душко

liloffОт чисто любопитство питам колко от споровете с органите на КАТ печелиш на схемата щом не е изрично забранено ,значи е разрешено ?

Харчим пари ,които нямаме да купуваме неща от които нямаме нужда за да впечатляваме хора които не заслужват 

2 до тук. 10 години книжка. Имам един акт само, всеки ден карам. Не приемай съвета ми за пътеводна светлина... 

- The7omahawk
- младши ентусиаст
-
- Кара: Z3 Roadster 2.8
- Мечтае да кара: едно да беше...
Честно да си кажа, когато отивам сутрин рано към университета си се предреждам и минавам през грешна лента редовно, но се старая да го правя така, че другите участници да не ме усетят - и се получава в повечето случаи.Ползвам мигачи и тн, абе старая се да се предреждам културно
За тези, които казват, че време не се печели - аз лично печеля около 20-25 минути, които ги оползотворявам в 30 минути повече сън.Пък и се събуждам, защото така карам много по-концентрирано, а не спя в колата.Класкони и дълги аз в града не ползвам, освен ако някой не ми застраши цялостта на колата и моята.В бус-лента и зад линейка не карам, в насрещно преди светофар - не, а пък това за пешеходците не виждам как може да стане безопастно, така че не да рискувам...

Дразнят ме, не ги пускам да минат пред мен, особено когато има риск да задръстят поне една лента или цялото кръстовище. Е, освен ако някой най-любезно не се помоли. 

- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
УЖАСНО ме дразнят, никога не го правя и почти никога не пускам никой, освен ако не е с BMW, хахахах
Говоря предимно за левите завои по бул."България"... значи аз мога да чакам 10 минути... а тариката ще се чучне най-отпред... да забрави
В повечето случаи е ясно дали го прави от тарикатлък или е объркал лентата и не е имал време да се престрои... Гледам да съм толерантна... напоследък даже понеже рядко бързам за някъде, ми доставя особено удоволствие да пускам престрояващи се или излизащи от улички без предимство
Но пък на такива, които са задръстили и ми забавят лентата, защото се се предредили, но не много успешно... направо се спуквам да им свиря...

Говоря предимно за левите завои по бул."България"... значи аз мога да чакам 10 минути... а тариката ще се чучне най-отпред... да забрави

В повечето случаи е ясно дали го прави от тарикатлък или е объркал лентата и не е имал време да се престрои... Гледам да съм толерантна... напоследък даже понеже рядко бързам за някъде, ми доставя особено удоволствие да пускам престрояващи се или излизащи от улички без предимство

Но пък на такива, които са задръстили и ми забавят лентата, защото се се предредили, но не много успешно... направо се спуквам да им свиря...

- Механджията
- кандидат ентусиаст
-
доста пъти се случва да съм първа кола в колоната и някой хитрец да чака от съседна лента за надясно или наляво да тръгва преди мен..
изненадвам ги много брутално, на жълто с много ряз и извит волан към съответната посока на тъпира и толкова... втория зад мен ако е сербез и той, плътно зад мене и тариката едно ,че не се врежда, второ, че запушва тия за посоката, в която лента е....
псувам ги и крещя много, някой път или ще ям бой, или някой друг ще ми понесе 47-мия номер бота, или и двете
вчера таковааа засичане ни направи патрулка, без буркан и сирени, след което тръгва да отнема предимство, щото бяхме на ляв завой, обаче оня с предимството им наби ебати клаксона и псувните
ако някой келеш ме изцака така нагло, тръгвам след него и до 2-3 светофара му го връщам тъпкано, много по-нагло го засичам и най-често го карам да си сменя посоката, зависи на какъв светофар го сбарам... да видят такива, че с техните камъни по тяхната тиква
из Варна са станали по-зле от перник и добрич сборно, ебати ужаса е...
не може всеки да кара както му дойде....като бързам, винаги бързам колкото мога, но не преча на другите, слалом ли ще е, ще сменям улици и пресечки ли, но се справям, а не просто от колона на колона от крайна лява десен завой.... а ето е тая е класически пример за уменията на повечето шофьори и почти всички шофьорки....
http://vbox7.com/play:ecb33077&r=emb

псувам ги и крещя много, някой път или ще ям бой, или някой друг ще ми понесе 47-мия номер бота, или и двете

вчера таковааа засичане ни направи патрулка, без буркан и сирени, след което тръгва да отнема предимство, щото бяхме на ляв завой, обаче оня с предимството им наби ебати клаксона и псувните

ако някой келеш ме изцака така нагло, тръгвам след него и до 2-3 светофара му го връщам тъпкано, много по-нагло го засичам и най-често го карам да си сменя посоката, зависи на какъв светофар го сбарам... да видят такива, че с техните камъни по тяхната тиква

не може всеки да кара както му дойде....като бързам, винаги бързам колкото мога, но не преча на другите, слалом ли ще е, ще сменям улици и пресечки ли, но се справям, а не просто от колона на колона от крайна лява десен завой.... а ето е тая е класически пример за уменията на повечето шофьори и почти всички шофьорки....

http://vbox7.com/play:ecb33077&r=emb
...с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога....има начин, ваш'та мамааа...

- Blond_G
- Потребител
-
- Кара: без долен лв педал
- Мечтае да кара: Х 6
Ако знаеш какво правиш няма поблем тичай
, ама най великия дето не знае каква боя има светофара ме побърква
а те стават все повече 

не ми казвай
какво да правя
за да не ти казвам
къде да отидеш
какво да правя
за да не ти казвам
къде да отидеш
- BMWALPINA
- и аз незнам
-
- Кара: E36 325i
Аз пък най-мразя да правя ляв завой от правилната лента и някой тарикат да ми продължи по трамвайните релси направо
Случвало ми с е да седя на Константин Величков и да чакам за ляв завой по Тодор Александров посока Люлин в правилната лента, дал съм си мигач чакам си, светва за направо зелено и тоя отзад селянина прост започва да ми свири полудях. Добре че докато се наканя да слезна ми светна и на мен зелено иначе незнам какво щеше да стане. Тоя беше от онея гадни пропадняци, с бусовете, на които единствената им цел в живота е да се свърши работа и да ходи да се напие в "кафето" пред блока да оправи на бързо държавата и да ходи да удари 2 шамара на жена си. Много мразя такива типове...

Що им обръщаш внимание на тея пропадняци. Аз днес направих задръстване точно пред вкъщи. Извиних се на всички, които се наложи да ме чакат един светофар време, но двама селяндури просто ми затвориха пътя и не ме пуснаха да си вляза в лентата, а вече бях в кръстовището. Един с Е39-ка и един с някъв мършав SUV тип стар Хюндай.
Дай сега да слезем да се избием, че два сопола са решили да се направят чекия на пясък и да се почувстват по-важни в живота, като не са дали път на някой.
Дай сега да слезем да се избием, че два сопола са решили да се направят чекия на пясък и да се почувстват по-важни в живота, като не са дали път на някой.
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
BMWALPINA написа:Аз пък най-мразя да правя ляв завой от правилната лента и някой тарикат да ми продължи по трамвайните релси направоСлучвало ми с е да седя на Константин Величков и да чакам за ляв завой по Тодор Александров посока Люлин в правилната лента, дал съм си мигач чакам си, светва за направо зелено и тоя отзад селянина прост започва да ми свири полудях. Добре че докато се наканя да слезна ми светна и на мен зелено иначе незнам какво щеше да стане. Тоя беше от онея гадни пропадняци, с бусовете, на които единствената им цел в живота е да се свърши работа и да ходи да се напие в "кафето" пред блока да оправи на бързо държавата и да ходи да удари 2 шамара на жена си. Много мразя такива типове...